RECENZE: Cukrárna Hájek a Boušková - Praha
Neděle, 30 Duben 2006 00:00

Cukrarna Hajek - PrahaMilujete sladké? Nedokážete odolat čerstvému, šťavnatému, ovocnému dortíku? Propadáte beznaději, když si nemůžete dopřát lahodnou točenou zmrzlinu? V Praze existuje hned několik míst, kde naleznete "odpovědi" na výše uvedené otázky. Jedním z nich je síť cukráren Hájek provozovaná společností Hájek a Boušková s.r.o.. Šířka sortimentu je na české poměry nevídaná. Chuť, zpracování a cena více než přiměřená. Jak obstála v testu provozovna na Florenci se dozvíte v celém článku..

Historie

Svůj první zážitek z provozovny v pasáži Světozor mohu směle datovat do doby předrevoluční. Jako malé dítě jsem miloval tamní „vodovou zmrzlinu“. Tehdy se jednalo o věhlasnou „ovocnou cukrárnu“, jedinou svého druhu v celé Praze.

 

Lokalita a dostupnost

Cukrarna Hajek - PrahalokalitaRecenzovaná cukrárna se nachází nedaleko stanice metra Florenc – odhadem tak 100m. Okolí je příjemně upravené (za to Karlín „vděčí“ povodním z roku 2002), nová dlažba, opravené fasády, čisto a pořádek. Někdo by mohl namítat, že cukrárna je mimo centrum. Omyl, okolí Florence už není brána do karlínského a žižkovského „ghetta“. Právě lidé čekající na odjezd autobusu, cizinci a zaměstnanci okolních business center mohou být do budoucna podstatnou částí zdejší klientely.

 

Interiér

Cukrarna Hajek - PrahaVnitřek cukrárny je narozdíl od provozovny v pasáži Světozor dostatečně prostorný a příjemně členěný. Interiér je stylizován ruku v ruce s názvem: Karlín - Londýn. Strop je vyveden v blankytné modři (vzhledem k počtu slunečných dní v Londýně by možná byla jako barva oblohy vhodnější šedivá:). Na zdech se vyjímají malby Cukrarna Hajek - Prahabritského parlamentu, Big Benu, portrét skupiny Beatles. Další část je pojata jako ulice „starého Londýna“. Nechybí zde ani, v dnešní době již historický, londýnský Double decker. Absolutním vrcholem stylizace je přítomnost opravdové červené telefonní budky s nápisem Toalety! Je lepší si nedomýšlet, jestli z budky vedou další dveře nebo se má použít tak, jak to dělá určitá část alkoholem omámených „nočních klientů“ společnosti Telecom.

Židličky i stoly jsou navrženy a provedeny v designu a materiálech „fastfood“. V cukrárně jsem se cítil jako uprostřed kresleného seriálu. Tato cartoon stylizace je patrná i v provozovně v pasáži Světozor.

 

Nabídka a obsluha

Cukrarna Hajek - PrahaNarozdíl od zárodečné cukrárny u Světozoru, v „Karlíně“ máte možnost si kromě sladkých dezertů, pohárů a zmrzliny vybrat z nabídky chlebíčků a obložených baget. Obsluha je rychlá a dostatečně ochotná. Na můj dotaz, jestli bych mohl dostat kousek umístěný úplně u skla chladícího pultu (tento dortík byl asi o pětinu větší než ostatní stejného druhu), reagovala bez úšklebku a s rozumnou mírou rozrušení :-)

 

sladkeJá jsem zvolil můj oblíbený „Tvarohový dezert s malinami“. V letních měsících ozdobený čerstvou mátou, dnes jen nevhodnou čokoládou. Šíře chutí, druhů použitého ovoce a kombinací krémů je enormní. Lesní plody, jahody, maliny, vanilkové a ořechové krémy, makové koláče s mandlemi, medovník, Sacher dort, plněné košíčky a různě plněné záviny, to je jen stručný výčet použitých surovin. Na požádání vám personál připraví jeden z mnoha pohárů. Nabídne vám ovocem a čokoládou polévané vafle a palačinky, mléčné koktejly, kávu, kakao a mnoho dalšího.

Image
Sladký sortiment
 

Image
Slaný sortiment
 

 

Chuť

Cukrarna Hajek - PrahaVýhodou sítě cukráren Hájek je čerstvost sortimentu. Nestalo se mi, že bych narazil na oschlý nebo od pohledu „starý“ kousek. Testovaný tvarohový dezert s malinami ve mně zanechal následující pocity. Oproti minulým „verzím“ přibylo trochu těsta a ubylo tvarohového krému. Vizuálně bylo zklamáním narušení krásně diferencovaného červeno-bílo-žlutého zbarvení řezu stékající šťávou z rozkrojených malin (mražených). Z hlediska chutě nemám výtek.

"Lehce nakyslá chuť ovocné části dortíku se snoubila s vůní malin a byla příjemně korigována decentně sladkým tvarohovým krémem. Piškotový základ úspěšně posloužil jako neutrální zakončení a příprava k dalšímu soustu."

 

Image
Dobrou chuť!
 

Káva

kavaKávu jsem tentokrát vynechal. Za přiměřenou cenu cca 25 Kč je vám naservírováno espresso značky Alfredo. Za prvé mi tato značka nevyhovuje chuťově a za druhé podnik tohoto typu má kávu jen jako doplňující sortiment. Ano u cukrárny to zní šíleně, ale špičkový zážitek pro milovníky kávy se zde nekoná. Esresso od Hájka není vyloženě pokažené, ale nijak nenadchne ani chuťově ani servisem. Na dobrou kávu si jednoduše musíte zajít jinam.

 

Verdikt

verdiktCukrárny Hájek jsou zatím jediným zástupcem „sladkéhoCukrarna Hajek - Praha fastfoodu“ se vším všudy – porcelán, příbory, „take-away“ systém. Pokud pominu „údernickou konzumaci na čas“ ve filiálce Světozor, jedná se celkově o velmi příjemné místo pro ponoření se do tajů sladkého mámení stovek dortíků a desítek litrů zmrzlin. Nicméně více než 15 - 20 min se zde vydržet nedá. Na četbu knihy u kávy a dortíku rovnou zapomeňte! Testovaný zákusek měl být lépe nakrojen, přidal bych minimálně centimetr tvarohového krému a ubral cca 0,5 centimetru piškotu. Šlehačkou na zdobení bych šetřil a čokoládovou ozdobu vyměnil za lísteček čerstvé máty.

 

Ceny

cenaCeny zákusků se pohybují cca mezi 20 - 30 Kč za porci. Celé dorty začínají na 176 Kč. Chlebíčky se pohybují v cenové relaci okolo 16 Kč, plněné bagety 40 Kč. Káva, čaj a běžné nápoje mezi 20 - 30 Kč. Poháry, vafle a palačinky 30 - 60 Kč. 

Prezentace

Firma provozuje prezentaci na adrese www.hajek-bousova.cz  Webové stránky jsou přehledné a obsahují nejen informace o nabízených produktech, ale i mapky, otvírací doby, adresy a fotografie jednotlivých provozoven. Jako velké mínus hodnotím katastrofalní nafocení dortů, jež děsivě a rozhodně maximálně odpudivě dekorují hlavičku stránky.

Lokalita    60

Interiér     60

Obsluha   70

Nabídka   75

Chuť        80

Vzhled     50

 

Celkem   75 %

Kritéria a pravidla hodnocení naleznete zde

Hájek-Boušová, spol. s r.o.

Sokolovská 22
186 00 Praha 8

Otevírací doba:
PO-PÁ 7.30 - 19.00
SO 9.00 - 19.00

NE 11.00 - 19.00

Máte z cukráren Hájek nějaký zajímavý zážitek? Pozitivní nebo negativní zkušenost? Napište o tom prosím do diskuze. 

 

AKTUALIZACE:  

Přidán test celého malinového dortu zakoupeného systémem "take-away". Čtěte zde.

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-) 

 

Přidat komentář
  • drunka
    s tim ze "ovocenka" ve svetozoru byla jedina sveho druhu - v te dobe - v praze, si dovolim nesouhlasit. mensi, ale se stejnym sortimentem - vynikajici, vodova jahodova nebo bananova zmrzka, pohary, atd byla ve stepanske u kostela. tocena zmrzka stala dve kacky a pohary kolem patnacti, dvaceti ;-)
  • GurmetKlub.cz  - Ovocenka
    Diky za upresneni:) ja jsem se v detstvi jinam nedostal... takze proto ten "svetozor":)
  • Lucie  - pasáž světozor
    Zmrzlinu tam maji porad výbornou, bohužel jsme si tam nechavali dělat několik dortů na objednávku a byly vyloženě dělané na poslední chvíli,(čekali jsme na ně ještě asi 30minut a to jsme je měli objednané déle než 5dní) ani nebyly ztuhlé a roztékaly se.Takže sem už chodíme jen na zmrzlinu a pro dorty k italovi...
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Kvalita dortu
    Uprimne posledni tri navstevy a s tim souvisejici ochutnavky dortiku me moc nepotesily. Konkretne mam vyhrady k ovocnym smesim, ktere chutnaly jako "redene domestosem" :((
  • Guest
    Navstivila jsem cukrarnu Hajek parkrat a musim priznat, ze mi opravdu chutnalo. Zakusky jsou cerstve a chutne. Ochutnali jsme s pritelem celkem 6 zakusku a ani k jednomu jsme nemeli vytku.
  • sMH
    nejlepší, co v cukrárně může být je kvalitní šlehačka a tu v této opravdu mají. Díky za ni. sMH
  • Guest  - obsluha...
    Po přečtení článku mi to nedalo a musím se ohradit- ačkoli je světozor jedna z velmi dobrych prazskych cukraren a na vrobky tam nedam dopustit, co se tyce obsluhy je to katastrofa! Bydlim v Karlíně, takže navštěvuju tento podnik poměrně často a je spíše výjimkou, když jsou zde ochotní nebo dokonce milí... Můžu uvést příklad- když jsme si zde s kolegyní objednaly pár zákusků a platili, rozhodla jsem se dát si ještě kávu. Nato slečna zareagovala výrokem: a to ste si jako nemohla vzpomenou dřív?... Ale třeba se časy mění a s nimi i obsluha...
  • Ly  - Souhlas
    Nene, nemění se vůbec nic. Taky bydlím v Karlíně a s obsluhou mám tytéž špatné zkušenosti. Naštěstí kvalita dortíků a zmrzliny dokáže přebít mou nechuť k personálu a hektickému prostředí a do cukrárny se stále vracím :)
  • Guest  - Amarilis
    Za výbornou cukrárnu s výrobnou považuji Amarilis ve Vysočanech,který již expandoval do Šumavské. Dorty jsou pěkné od pohledu a ceny skvělé vzhledem ke srovnání,že třeba v kavárně Savoy stojí dort kolem 100 Kč,na Staromáku z Kamenného zvonu kolem 60 atd.
  • Guest
    no popravde kao zmrzlinu ze svetozoru :-) mam uplne nejradsi ale bohuzel s obsluhou mate pravdu jelikoz nekdy je opravdu neprijemna.. dale mi taky vadi kdyz si sednete do vnitr do svetozoru a treba klabosite s prateli a behem toho vam neustale uklizecka bere nadobi ze stolu opravdu to enmam rada budi to u me dojem ze bysme uz meli odejit... nadobi snad se ma sklizet az po odchodu navstevniku a ne jim ho brat pomalu od ruky :-) a dale me mrzi ze kvuli evropske unii neni mozno si natocit zmrzlinu a vzit domu:-( a ceny jdou taky pekne nahoru coz neni dobre drive stala zmrzlina patnact pak de na osumnact a uz je na dvaceti korunach to je hrozne....
  • Guest
    Vynikající cukrárna Alchymista je u stadionu Sparty v ulici Jana Zajíce - interiér útulný, strop zdobený malířem Kristoforim - dorty výborné, velký výběr čajů a káv - v létě posezení na části zahrady s přilehlou galerií a restaurací - obsluha pouze studenty - salonek. Obsluhující studenti jsou příjemní a ochotní a to je pak jiné posezení i přesto, že cukrárna je poměrně malá. Už se těším na jaro a posezení venku v zahradě, kde je oáza klidu, i když vlastně ulice sousedí s rušnou Korunovační.
  • Guest
    abych řekla pravdu, nemám s toutu cukrárenskou sítí nejlepší zkušenosti. Po tom, co kamarádka vytáhla půlku mušky z dortíku, mě opravdu přešla chuť na hodně dlouhou dobu. Po roce jsme s přitelem zaskočili do světozoru na pohar, kde si vyberete, co si přidate. Pohár byl dobrý, dva kopečky jogurtové zmrzliny, lžíce jahod boruvek a ostružin, jen cena se mi zdála poněkud přehnaná. Co mi ovšem vadilo nejvíce, bylo prostředí, těsně jsme zasedli poslední volná místa, a už nad námi stepovali nervní lidé, co už se nestihli posadit, okolo běhala slečna servírka, která nám div nesbírala špinavé nádobí od úst a všechno zazdili otevřené dveře v zimě, no výběr mají skvělí, ale myslím, že mě tam dost dlouho zase nikdo neuvidí.
  • Guest
    Navzdory všem výkám, je to jedna z mála posledních curkáren v republice, kde si člověk pochutná na PRAVÉ šlehačce. Pravda je, že to není na poklábosení, ale to se týká asi jen cukrárny ve Vodičkově ulici, ostatní jsou více v pohodě. Mně osobně víc vadí "sádrové" výrobky, které jinde vydávají za dorty. Nad tím mi zůstává rozum stát. No, ale když to vezmu z té lepší stránky, čím méně kvalitních cukráren (typu Hájek Boušková), tím menší problémy s linií;o)
  • Guest
    Pokusila jsem se reklamovat "těžkou Paříž, čokoládový dort, který mi velice chutnal. Dnešní nákup 1 kousku z 2 posledních byl chybou, dortík po vybalení nepříjemně "zavoněl"celou místnost. Při návštěvě prodejny jsem byla poučena, že to není cítit dort, ale papír.Pan vedoucí se ani neobtěžoval vyjít zpoza vitríny, prodavačku ani nenapadlo říci "promiňte". ¨
  • Cutecka  - Narozeninový dort
    První narozeniny naší dcery jsme chtěli oslavit profesionálním dortem. Vybrali jsme si tvarohový s banány, aby je mohla jíst i oslavenkyně. Při převzetí dortu na prodejně mi byl dort ukázán. Bohužel bez inzerované dekorace, pouze hladký jednolitý povrch. Protože neodpovídal fotografii z nabídky na internetu, požadovala jsem jeho dozdobení. Řekli mi, že momentálně banány na dozdobení nemají, budou až odpoledne. Jako druhý argument byl, že údajně již dorty takto nezdobí. Trvala jsem, ať jej dozdobí jiným ovocem, tak na šlehačku dali mražené maliny. To už byl dort veselejší. Bohužel mi dozdobení účtovali dalšími ca 50 Kč. Při konzumaci jsme ještě narazili na nepoživatelný kousek banánu ze špičky, který v dortu nemá co dělat. Celkově tedy za naši rodinu 50%. sakra@tiscali.cz
  • Guest  - Dobrá cukrárna
    Ahojky, opravdu dobrých cukráren je podle mého názoru pořád málo. V cukrárnách občas nabízejí nepoživatelné trvanlivé šlehačkové dorty s příchutí umělé hmoty... Skvělou nabídku ale mají v Praze 8 - Chabrech, Na Pěšině. Pravda, trošku dražší, ale kousky jsou velké a hlavně čerstvé, nabídka široká. Zájem je tak velký, že mívají fronty :o)
  • Guest  - Hrůůůůza
    Ahoj, po přečtení článku mně nedá nereagovat. Pracuji nedaleko této cukrárny (Florenc), zpočátku jsem několikrát měla snahu vyzkoušet jejich dorty, které jsou na první pohled pěkné, bohužel letěly pokaždě do koše, něco tak hrozného se nedalo jíst, věe chutnalo jako připravené z prášku, níže zmíněná "výborná" šlehačka, byla hrůzostrašná, totéž jejich chlebíčky, nejlevnější suroviny, podle toho pak chutnají. Vůbec nechápu, že mají plno, jak to někdo může jíst, asi ty levné ceny.
  • Petruska  - Tato cukrarna hrozna!
    Chodivala jsem tam, ale naprdli mne jak prechlazenymi dorty, hnusne silnym kafem, jeste si uctuji ua kazdy mlicko kafi, kdyz jsem chtela zmrzlinu, zenska to nabira od vylohy a pta se mne scestne jakou chci-ona stoji proti vyloze, kde plut se zmrtlinami, ja za pultem, odkud nevidim zas na ne. Kolikrat tam byly i neprijemny.Hruza, nikdy vice!!!
  • Guest  - a
    Lepsi nez Hajek je cukrarna/pekarna kousek od stanice tram Letenske namesti. (pesmo z kopce -smer strossmajerak- po prave strane po par metrech)
  • Guest  - Iveta
    Chodili jsme poměrně často do cukrárny u Masarykova nádraží. Už tam chodit nechci. Dost podražené zákusky a obsluha hrozná. Musím, ale řící, že šlehačku mají opravdu dobrou.
  • Guest  - Větrník
    Dobrý den jsem prožraná huba,větrník je moje chyba a slabost.Při jakékoliv návštěvě jiného města vždy zakotvím v cukrárně a dám si pověstný větrník.Nejlepší ,nejchutnější větrníky jsou v cukrárně p.Malé v Třeboni vedle vchodu do zámku,to je lahoda.Další jsou v cukrárně Táboře.Ceny jsou různé alerozhodují je chut.Zdraví Vašek
  • Guest  - překvapení
    Dobrý den, zkuste si zajít do Havlíčkové ulice k Hájkům, vůbec nechápu tu chválu :-))). Jediný Světozor si udržuje určitý standart kvality. U Hájků v Havlíčkové ulici o víkendu už víte, že jíte staré dorty, přesněji v sobotu, nabídka je zoufale stejná a předražená. Chlebíčky nic moc, http://www.primachlebicek.cz/ tady, doloženo vlastní zkušeností, mají chlebíčky vynikající a kousek je i výborná cukrárna. Hájek má co dohánět, čerstvosti jejich surovin nevěřím, proto tam už nechodím, hezký den.
  • Guest
    To co vídám v nabídce v nákupním centru Chodov-Hájek-Boušová je velmi smutné. Prosím tak opatlané zákusky nemají ani žáci v 1.ročníku na učilišti-cukrář cukrářka. Přeji vám, aby jste se nad sebou zamysleli.Je to Vaše vizitka. DANA
  • Guest
    Překvapuje mě kolik lidí je nespokojeno s cukrárnou Hájek, já ji považuji jednu z nejlepších cukráren! Chodím tam každý týden už pár let a nikdy sem neměla problém ani s obsluhout natož s dorty a zmrzlinové poháry jsou nejlepší jaké sem kdy jedla, kam se hrabe drahá zmrzlina Haagen-Dazs. Hájkovi se může rovnat např. cukrárna Myšák ve Vodičkově ulici, ale zde je to tak příšerně drahé, že i přes velmi dobré dorty si to vždy rozmyslím, stejně je na tom Erhartova cukrárna v ulici Milady Horákové, dorty také dobré, ale tak drahé, že si radši necháte zajít chuť a hlavně proč platit víc, když u Hájka dostanete stejnou kvalitu a za mnohem nižší cenu.
  • Adéla
    Já se musím Hájka zastat! Miluji dortíky, zmrzlinu a zmrzlinové poháry. Do cukráren Hájek chodím několikrát týdně a byla jsem pokaždé spokojena! Je pravda, že zejména curárna ve Vodičkově ulici praská ve švech a občas jsou ostatní zákazníci velice protivní a ani obsluha není dokonalá. Ovšem ostatní cukrárny jsou na tom lépe, je vidět i snaha o zkrášlení interiéru a vytvoření intimnějšího prostředí. Není to sice pořád místo pro četbu románu, ale s touto premisou tam snad nikdo nezamíří. Hájek je ideální prostředí pro rande s kamarádkou, posezení po nákupech, výstavě, sightseeingu... Ale co je hlavní; o kvalitě chlebíčků a zajména jejich cenách je možné polemizovat, ale u dortů je vše jasné. Suroviny jsou vždy čerstvé, bez použití zbvytečných ztužovadel a dochocovadel. Ochutnala jsem všechny druhy dortů (snad kromě těch největších novinek) a nemohu jmenovat jedinný, který by mne vysloveně sklamal. Jsou dorty objevné a méně objevné. V Hájkovi si může vybrat méně i více konzervativní konzument. Mým naprostým favoritem je Mandlový dort, který v Preze nemá konkurenci. Z povolání svých širokých cukrárenských zkušeností musím říct, že na cukrárny Hájek můžeme najít mnoho nedostatků, ale nikoli na jejich výrobcích. Jedinou cukrárnou, která se Hájkovi v praze může rovnat nebo snad dokonce jej převýšit v kvalitě dortů je Cukrárnička Na Pěšině v Dolních Chabrach.
  • Lucie
    K Hájkovi chodím vždy když mohu na točenou zmrzku... Jahodovo-Banánová opravdu nemá chybu!!! :) Plánuju taky vyzkoušet ty jejich zmrzky v kelímku na domů :) i ty novinky jako freshe (ty se mi zdají dost předražené) a sorbety jsou dobré (velmi mile mne překvapil ten Limetovo-Mátový). Na dorty jsem se ovšem neodvážila... nevím nějak se mi moc nezdají... to já si raději zajdu do cukrárničky CAMEL, ta se nachází na rohu kousek nad Náměstím Míru, ve Francouzské ulici směrem k zastávce Jana Masaryka (po levé straně)... pokaždé tam mají úžasné domácí dortíky... sice kousek cca 40,- Kč, ale je to spíše kus (poctivý kusanec) toho nejlepšího, co jste kdy mohli ochutnat.... stačila mi jedna lžička malinovo-tvarohového a už nechci žádný jiný.... takže na dortíky spíš tam... :)
  • Astarte
    Naprostý souhlas, CAMEL nejlepší cukrárna v Praze
  • Petr  - komentář k cukrárně Světozor
    Souhlasím s kritikou na výrobky od pana Hájka pokud chcete vyzkoušet nejlepší dorty a obsluhu v celé Praze tak si udělejte čas a navšívte cukrárnu která voní už na dálku a oči si nedovedou vybrat z množství čerstvých dortíků, ktré jsou zdobené pravou šlehačkou a čerstvým ovocem. Tato cukrárna se nachází na Praze 2, Vyšehradské ulici v blízkosti Restaurace U Tří Bojovníků. Kromě toho si můžete dát k dortíků kávu, která také nemá široko daleko konkurenci
  • Honza  - Káva v cukrárně Hájek na Sokolovské
    Cukrárnu jsem navštívil asi před rokem a káva byla chudá a nedobrá - asi druhák. Nechápu, jak s takovým zbožím ještě mohou existovat. Asi ani nečekají, že tam někdo přijde opakovaně.
  • ondra
    Rad bych zde zminil take cukrarnu a lahudkarnu FishR na Viteznem namesti (metro Dejvicka). Lahudky jsem tedy nezkousel, ale co do zakusku a zejmena dortu na objednavku je to jedno z nejlepsich, co jsem videl a jedl. Vse lehke, 100% cerstve (ovoce). Obsluha ochotna, rychla, i kdyz obcas cekani ve fronte vzhledem k hojnemu poctu zakazniku...
  • Lizzie
    Tak se mi zdá, že asi každý chodíme někam jinam... je fakt, že k většině jejich dortů se nepřibližuju (nesnáším želatinu), ale co jsem měla mandlový, nebo tvarohový... málem jsem nad tím chrochtala a to jsem docela náročná :) Ale té jejich zmrzliny se jednou přežeru k smrti. Ale jen té točené, banánovo-jahodové. Plus mě potěšilo, že ji začali prodávat i v cca litrovém kelímku domů, za cca 60-80Kč a chutná naprosto stejně. Plus bych milovníkům sladkostí doporučila cukrárnu Eliška v Holešovické tržnici, tam se dá posedět jak s notebookem, tak s nějakou pěknou knihou... nikdo nespěchá, obsluha je příjemná. V takovém mraveništi je to dokonalá oáza. :) Ono nám jdou cukrárny nějak všeobecně do háje. Vzpomínám si, že jako malá jsem neustále lítala do Čakovic, cukrárna Pierott. Bezkonkurenční kopečková zmrzlina, naprosto geniální banány v čokoládě s pořádnou šlehačkou... Banány zůstaly, před pár dny jsem ale vyvedla prcka na zmrzlinu a bylo to příšerné. Chemie z toho táhla skoro až ke dveřím (přestali si vyrábět vlastní a začali s nějakou tou italskou příšerou, co se dá koupit v každém nákupáku... no, děs... jen bych je snad pochválila za cenu, v Letňanech vídám kopeček za 40Kč, tady zůstali na krásných 15. Ale i tak, o jednu nostalgickou vzpomínku míň... Už se jen chystám k Myšákovi, tak snad nezklame.
  • monika  - počátecká....
    Dovoluji si poslat i svůj postřeh, doríky z této cukrárny mám velmi ráda. Svému muži jsem k padesátým narozeninám objednala 5 dní dopředu ovocný dost s jahodami mmega ve tvaru srdce. Bohužel. Když jsme dort vyzvedávali, byl kulatý, účtován tvar srdce, velmi mokrý, tak, že nešel vyndat bez zlomení z krabice a želatina nepevná. Na přízdobu bylo opomenuto.....příště půjdeme k Italovi....
  • Eva
    Nejlepší cukrárna v Praze je v Dejvicích cukrárna FishR. Dávala jsem tam několikrát dělat dort a vždy jsme byli všichni nadšení. Čerstvé udělané přesně podle obrázku, jaký jsme vybrali na webu, vždy v přesný čas k vyzvednutí. Neváhejte a vyzkoušejte.
  • Petra Nusková  - Anna Magdaléna
    Já jsem měla svatební dort z dílny Anny Baštýřové - Anna Magdaléna a to co jsem dostala za dort se nedá ani popsat - jednoduše nádhera a chuťově nejlepší dort co jsem kdy jedla. Byl celý z belgické čokolády a já čokošku uplně zbožňuju. Dort jsem si objednala ve svatebním domě NUANCE a překvapil mě naprosto profesionální přístup a cena byla super, jelikož jsem poptala více cukráren tak mohu porovnávat. Pak jsem si ještě koupila několik kousků domů a mamča ani nevěřila že se dá něco takového koupit v Praze. Já mám svojí cukrárnu už navždy vybranou i když to mám na Národní třídu daleko. Petra
  • Fuchsova
    Jedina cukrarna,kde si pochutnam.Vyber je tak velky,ze mi oci prechazeji a chute taky,protoze bych nejradeji ochutnala vse.Sice pro duchodkyni je cena trochu vetsi,ale zase tam nechodim tak casto,protoze nebydlim v Praze.Jste super cukrarna a doufam,ze se ceny jiz nebudou zvysovat
  • olga  - Ovocný světozor ve Strašnicích
    Zákusky rozhodně nejsou z umělé hmoty a pokrmového ztuženého tuku, kterýma straší v supermarketech. Ale zklamala mě zmrzlina z kelímků. Chápu, že někteří lidi mají rádi zmrzliny vodového typu, ale dá se vůbec ještě sehnat zmrzlina ze 100% smetany? Vodová banánová s přemírou kyseliny citronové, mě velmi zklamalo.
Komentářů (36)