Sobota, 02 Únor 2008 15:21 |
Deset deka s rohlíkem, hořčicí a žlutou aneb přesnídávkové menu celé řady studentů (nejen ČVUT), dělníků a gastronomických úchylů. Na druhou stranu existuje možnost vypustit „žlutou“, zahodit rohlík a místo zakoupené strasti se pustit do výroby domácí radosti. Sekaná jako adept na nedělní oběd? No a? Místo kroucení hlavou si radši skočte pro kilo mletého ;-)
|
|
Středa, 19 Prosinec 2007 00:00 |
Vánoce jsou za dveřmi a s nimi i Štědrý den s tradiční rodinnou večeří. Již dlouhá léta se scházíme u časem ověřeného i naučeného menu. Jedním z jeho chodů je i rybí polévka. Pro mě osobně dominující chuťovka okořeněná celou řadou krásných zážitků. Chutná mi vždy. V posledních letech ji připravuji v rodinném kruhu za babiččina dozoru:) A co vy?
|
Pátek, 28 Září 2007 00:00 |
Poslední dva týdny byly doslova „na houby“. Přesněji řečeno na houbách. Měl jsem možnost pracovat s dvakrát čtyřmi kilogramy toho nejlepšího, co lze najít v lesním porostech v okolí Kladna. Co s takovým množstvím hub? Mohu vám prozradit, že ani zdřevnatělá nožka „zasloužilého kozáka“ nepřišla nazmar. To vše bez zavařování a zamrazování. Snědeno, vychutnáno, uklizeno.
|
Úterý, 17 Červenec 2007 00:00 |
Na začátku byl potrhlý recept, který postupem času zdegeneroval v pokrm podivuhodný, temný a bezcitný. Všeobjímající temnota je svědkem skonání všeho chutného a ušlechtilého. Obnažené torza pokušení uboze trčí z jezera zatracení. Co se děje pod hladinou si netroufne odhadnout ani zkušený exorcista. Přichystejte si sklenici svěcené vody, naleštěte krucifix a račte vstoupit.
|
Pondělí, 02 Červenec 2007 11:36 |
Po odmlce způsobené malým putováním po krásách naší milé vlasti se vracím s jednoduchým receptem na jednu z mých nejoblíbenějších polévek. Silný hovězí vývar se zeleninou. Nenáročný na ingredience, s vysokými požadavky na dobu přípravy, jejíž větší část se naštěstí obejde bez vaší asistence. Přeji vám dobrou chuť. Upozornění: Masox, Maggi i Vegetu zanechte prosím před domovními dveřmi.
|
Pondělí, 04 Červen 2007 00:00 |
Po páteční premiérové Recenzi 2.0 (exkluzivní článek již brzy) jsem dostal chuť připravit si k sobotní večeři nějaký lehký a přitom pikantní a pestrý pokrm. O inspiraci se postarala, v nejmenovaném obchodním řetězci nabízená, vanička čerstvé rukoly. I zrodila se z brukve dcérka štíhlá jako proutek a hořkost jí vrozená nejednomu milému peprné chvilky připravila. Já jí zkrotil, olivovým olejem přidusil a čerstvým sýrem zchladil. Dobře jí tak!
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 Další > Konec >>
|