TEST: Malinový dort - Hájek
Úterý, 02 Květen 2006 00:00
Malinový dort - HájekJe tomu týden, co jsem recenzoval cukrárnu Hájek na Florenci. Dnes budete moci nahlédnout do útrob dortu zakoupeného k oslavě narozenin. Oslavenec vůbec neměl radost z toho, že cesta k dortu a jeho naporcování je ztížena přítomností mého fotoaparátu. Jak obstál malinový dort v nelítostném hodnocení zde na GurmetKlubu? Balení odpovídá ceně cca 220 Kč. Slušně pevná krabice provedená ve firemních barvách přímo vybízí k otevření. Více v článku...
 
Malinový dort - Hájek
 
A je to tady. Velkolepé nakrojení. Musím uznat, že se mi při focení mocně sbíhaly sliny. Trošku nepříjemně působí promáčení piškotového korpusu. Ten není namazán – oddělen krémem, který by průsaku aspoň trochu zabránil.
 
Malinový dort - Hájek 

 

A jak si u Hájka poradili s chutí?

Nejdříve něco ke konzistenci. Dort je vyroben jako klasický piškot politý ovocnou směsí a zalitý patřičně laděnou želatinou. Výroba je „sériová“ a z řezu je vidět nerovnoměrné rozdělení ovoce. Želatina má v místech s minimem malin občas tendenci chroupat a chuťově nezapře přítomnost umělých dochucovacích prostředků. Celkově je chuť v rámci možností vyrovnaná, příjemně svěží, nakyslá a s přítomným aroma (v rámci možností) opravdových malin.

Malinový dort - Hájek 

 

Verdikt

Za cenu okolo dvou set korun není jednoduché zakoupit dort, z kterého máme na první pohled pocit  „ovocnosti a čerstvosti". Firmě Hájek se toto daří a byť je testovaný dort plný kompromisů, zaslouží si slušné hodnocení.

  • Vzhled   60
  • Chuť     75
  • Balení   79

 

Celkem 75 %

Kritéria a pravidla hodnocení naleznete zde.

Podrobná recenze cukrárny Hájek - Florenc je k přečtení zde.

 

Přidat komentář
  • Deekey  - Dotaz
    Hodnocení malinového dortíku mě potěšilo, za ty peníze si ovšem vyrobím patrně lepší, promáčený piškot mě opravdu v nejmenším neláká. Jen mě zarazilo, že se tu konstatuje, že želatina má tendence, tam kde není ovoce, CHROUPAT? Nedovedu si ve spojitosti s dortovou želatinou nějak představit o co jde. Měl autor na mysli třeba , že jí je moc, málo nenaředěné a že třeba "až vrže" mezi zuby? Nějak na to nemohu přijít.
  • GurmetKlub.cz  - Chroupani zelatiny
    Ano, presne tak. Vyjadreni "chroupani" neni mozna prilis stastne, ale jeho duvodem je opravdu prilisna tuhost (male zredeni smesy). Konecne zelatina musi nekompromisne drzet tvar dortu. "Vrzani mezi zuby" je mozna citelnejsi... Nicmene u me to vyvolava pocit "chroupani" :-)
  • Petra Šormová  - jahodový dort od Hájka
    [ Nedávno jsem na doporučení kamarádky koupila synovi k narozeninám Hájkův jahodový dort. Musím ale bohužel konstatovat, že jsme byli všichni doma úplně rozčarováni. Želatina,kterou byly jahody zalité byla jen sladká mdlá, kalná. Piškot byl zcela promáčený. Po dojedení zůstaly na talířcích všech přítomných odkrájené kusy nechutné okoralé želatiny. A tak už si to nikdy raději nezopakujeme.
Komentářů (3)