TEST: Malinový dort - Hájek |
Úterý, 02 Květen 2006 00:00 |
![]() ![]() A je to tady. Velkolepé nakrojení. Musím uznat, že se mi při focení mocně sbíhaly sliny. Trošku nepříjemně působí promáčení piškotového korpusu. Ten není namazán – oddělen krémem, který by průsaku aspoň trochu zabránil.
A jak si u Hájka poradili s chutí? Nejdříve něco ke konzistenci. Dort je vyroben jako klasický piškot politý ovocnou směsí a zalitý patřičně laděnou želatinou. Výroba je „sériová“ a z řezu je vidět nerovnoměrné rozdělení ovoce. Želatina má v místech s minimem malin občas tendenci chroupat a chuťově nezapře přítomnost umělých dochucovacích prostředků. Celkově je chuť v rámci možností vyrovnaná, příjemně svěží, nakyslá a s přítomným aroma (v rámci možností) opravdových malin.
Verdikt Za cenu okolo dvou set korun není jednoduché zakoupit dort, z kterého máme na první pohled pocit „ovocnosti a čerstvosti". Firmě Hájek se toto daří a byť je testovaný dort plný kompromisů, zaslouží si slušné hodnocení.
Celkem 75 % Kritéria a pravidla hodnocení naleznete zde. Podrobná recenze cukrárny Hájek - Florenc je k přečtení zde.
Komentářů (3)
|