Už mi to chybělo aneb návrat na zem
Pondělí, 22 Září 2008 08:00
Už mi to chybělo aneb návrat na zemŘíká se, že některé věci chtějí čas. Asi ho potřeboval i GurmetKlub a hlavně já. Trochu jsem se v mém gastronomickém já zamotal a úplně zapomněl na hlavní podstatu věci. Tou není nic jiného, než prostý fakt, že to co děláte (dvojnásob to platí o činnostech ve volném čase) vás musí bavit. Znova cítím to svrbění v prstech při letmém doteku lžíce.. Jedeme!!
 
 
Jak jsem stavěl vzdušné zámky

Asi každý z nás si vytyčuje cíle, splnitelné i nereálné. První realizuje a druhými si dodává sílu do dalšího boje. Asi jsem se taky někam hnal, teď vím, že zcela zbytečně. Ne, že bych měl ambice se gastronomií doslova živit, ale řekněme, že jsem se jistým způsobem touto myšlenou velmi vážně zaobíral. Bohužel nemám energii sám rozjíždět projekt podobného kalibru, takže vše zůstalo stát doslova na prahu. Kdo by měl chuť se pustit do marketingového poradenství pro restaurace, kavárny a gastronomii jako celek, dejte mi vědět. Domény, stránky, plán a slušné základní know how jsou k dispozici:)) Nepochybuji, že se do podobného projektu pustí v nejbližší době někdo jiný. Takže mu tímto přeji hodně úspěchů! Nicméně tématu jako takovému se zde na GK hodlám věnovat v míře větší než malé.


Povídka o zbytečnosti marketingu

U nás je to půda neoraná, drtivá většina restaurací považuje za marketing umatlanou ceduli s křídou naškrábaným nápisem: Teplá jídla po celý den. Člověk by bli.. zvracel, ale to je holt na každém z restauratérů. Zde bych podotkl, že se zdaleka nejedná jen o jídelní lístky prosté gramatických chyb a fungující internetové stránky. Rovněž se nebavíme o rozpočtu ve stovkách tisíc. Stačí myslet, být empatický, umět počítat a oplývat nadstandardní kreativou. Ještě jsem zapomněl na jednu položku – nebát se. U nás se všichni bojí. Bojí se říkat pravdu, bojí se přiznat chybu, bojí se experimentovat. V každém podniku, kam jsem v poslední době zavítal, bylo porušeno vždy hned několik z „restauračních přikázání“. Ale to už jsem trochu odbočil, pojďme dál.

 Image

 
Blou(dění)

Kromě GurmetKlubu jsem napsal několik sloupků na gastronomické téma do Lidovek a trochu fotil. Pokud jde o psaní, byla to zajímavá zkušenost, ale ve finále mě ani tento způsob prezentace příliš neuspokojoval. Právě tato honba za, jak to nazvat, určitým typem seberealizace, mě dovedla do slepé uličky. V té jsem,  s párkem v rohlíku, postával více než čtvrt roku a přemýšlel a přemýšlel.

Image


Proč?

Ke GurmetKlubu se vracím hned z několika důvodů. Hlavně proto, že se potřebuji bavit, chci sdílet své názory a nápady a také díky několika jedincům, kteří mě tak trochu „nakopli“ směrem k přihlašovací stránce redakčního systému. Děkuji vám:)
 
Jak?
 
Stejným sarkastickým stylem navoněným ješitností a ozdobeným třešničkou marinovanou v mírné laické nevědomosti. Takže tak :-)
 
 
 
Přidat komentář
  • woko  - Heuréka!
    Vítám Vás zpět na palubě! Už jsem ani nedoufal. Těším se na první poznatky.
  • Edy  - konečně, gratuluji
    Ondro, gratuluji k tvému rozhodnutí se vrátit mezi nás, kde ti bude zase určitě dobře. Moc jsi nám zde chyběl. Doufám, že se uvidíme na křtu Šárčiny prvotiny. Rád bych si tam s tebou promluvil o tvém nápadu, který je vynikající, ale chce to mnoho času ho realizovat. Něco ale spolu určitě vymyslíme:-)Zatím ahoj!
  • ptiger  - přání
    tak přeji hodně štěstí! je pravda, že každý zažraný fanda iklinuje k profesionalizaci, napadá mě např. Florentýna, no doufám, že tam nepůjde www.strach.cz :)
  • Milan K  - Vitej zpatky! :)
    Jsem rad, ze jsi se nakonec rozhoupal vratit zpatky a zase zacit psat a fotit hlavne pro radost :-) Nejake ty plody to urcite prinese, jako vzdy, kdyz se neco dela nejen z lasky k penezum ;)
  • ChilliJulie  - No sláva!
    Jsem ráda, že už mi zase GurmetKlub bliká ve čtečce!
  • Bali
    Už jsem se bála, že se ti něco stalo!Chyběls tu, chyběls ;-)
  • to.mas
    Dobra zprava, tesim se na nove prispevky :-)
  • Ozzy  - Joooo
    Potěšení je na mé straně!
  • Florentyna
    Je úžasné se znát s člověkem, který vstal z mrtvých... Blahopřeju k tomuto zásadnímu kroku a hlavně ti přeju, aby elán vydržel! F.
  • Schnytlik  - Konecne....
    ..zpet! Uz bylo na case :)
  • Guest  - Hurá
    Taky se připojuji k provolávání slávy, vlastně tuším že díky tomuto blogu jsem se začala prodírat ostatními, v mnoha případech výtečnými "foodblogy". Už se těším na pokračování!!!!A držím pěsti v dalším počínání. Eva
  • Ondrej K  - Konecne!
    Uz jsme se vsichni tesili.... Honem do toho
  • TomasDK  - radost z návratů
    Něco mi na netu chybělo... A Gurmetklub je zpět. Tak ať přináší radost Vám i nám ...
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Vam vsem
    Diky vam vsem za podporu!! Co vic dodat, jdu psat:)) PS Edy: Na krest urcite dorazim a tema MKT REST velmi rad prodiskutuji:) Mozna na neco prijdeme.
  • sysel  - To je dobře
    Vítejte zpět!
  • Jarda  - konečně
    .. už jsem chlape skoro přestal doufat.... :D tak bičuj, papej, bumbej,fot a piš :D
  • pako
    konečně se se zase ve vodách českého foodblogerského internetu bude cákat někdo, kdo tomu dá šmrnc a nadhled, sláva
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Navrat tucneho bruneta
    smrnc a nadhled...? tak to jste me opravdu potesil :-) tomu rikam zavazek:) PS: bumbam a papam pilne.. az moc rekl bych:)
  • Evas
    Děkuju za rozhodnutí, těším se, až to tu zase "rozjedete" :-)
  • Cappuccino
    jeej, to som rada, ze ste sa vratili!:) prajem vela tvorivej energie! :)
  • misha
    super, že jste zpět:-) jinak, chápu vaši chuť zkusit marketing restauracím mě samotnou taky prudí, že spousta restaurací nechápe, jak důležité je mít - dobré www stránky, jidelák bez chyb, nějakou " firemní " kulturu, tak aby se třeba vše odvíjelo z loga restaurace, no škoda mluvit, už jsem taky narazila. jedné restauraci bylo vytvořeno logo, grafika stránek, příprava loga na tisk všude, kde bude potřeba a pak to dopadne tak, že majitel restarace napíše název restaurace ve wordu v times new roman a nechá ho v barvách dle svého výběru vytisknou .... hrůůza
  • anie
    tak jsem ráda že jsem se po dlouhé době podívala na stránky které mě kdysi nadchly a že se tu bude opět něco zajímavého dít!!! hodně energie a ať vás to baví :o)
  • Dominika  - Vítejte, zpátky, už bylo načase:-)
    Dobrý den, jsem moc ráda, že jste opět zavítal na své stránky:-) Často jsem sem zavítala, novinky žádné, byla jsem zklamaná. Nepovažuji se za žádného odborníka na gastronomii, nemám ty správné zkušenosti,ale myslím, že ve mně roste nadšenec. velmi ráda čtu Vaše články, recenze. Člověk zde najde plno zajímavých rad a tipů... Takže vítejte zpět a přeji dobrou chuť:-)
  • Papaja
    Už byl čas na návrat! :-))) To je dobře P.
  • Jakub S.  - Děkuji
    Díky moc, že jste se rozhodnul zase vrátit do vod českého internetu, několik týdnů jsem vaše stránky bez aktualizace sledoval, vracel se ke starším článkům a snažil se zavítat do restaurací, kde spočinula vaše noha. Mistře, mohl bych Vás poprosit o častější návštěvy podniků pro tzv. střední třídu? Jsem VŠ študent a myslím, že čím dál více mladých lidí se snaží najít kavárnu s kvalitním servisem a službami, nezakouřenou restauci, kde mohou posedět s kamarády, aniž by tam museli nechat i duši a další kvalitní podniky. Chápu, že restaurace Maze jsou opravdu s kvalitou jinde, ale myslím že např. výborná káva cenově dostupná se skloubit přeci jen dá a Dům Kávy je podle toho důkazem. Prosím o další recenze takovýchto podniků!Děkuji,děkuji. Prosím pamatujte, že jsou lidé kteří si vaší práce váží, obdivují ji a těší se na další články a tito lidé nebudou váhat Vám psát motivační děkovné příspěvky a prosby o nové příběhy :)
  • Ondřej  - výdrž
    To ti ten elán, (taky) Ondřeji, moc dlouho nevydržel :/
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Elanu je dost
    ale casu malo:)
Komentářů (27)