TEST: Fiorucci - Fiorillo
Pátek, 02 Červen 2006 15:50
Fiorucci FiorilloProdukty značky Fiorucci nejsou na našem trhu novinkou. Díky jejich dostupnosti, šíři sortimentu a vysoké kvalitě si lze užívat chuti a vůně typických italských uzenin prakticky kdykoli. Je libo originální Prosciutto di Parma? Nebo si vystačíte s Riserva Prosciutto – méně vyzrálou alternativou této delikatesy? V dnešním testu se zaměřím na „salámek“ Fiorillo - decentní fermentovaný, vyrobený z vepřového masa.

Úvod a balení

Salámek je distribuován v klasickém igelitovém obalu – pytlíku. Provedení ctí firemní barvy. Na zadní straně najdete typické informace o složení. Nechybí zde podíl masa, obsah tuku, startovací kultura a další.

 
Fiorucci - Fiorillo 

 

Chuť a vůně

Jemná ale zřetelná vůně ušlechtilé plísně se snoubí s příchutí „syrového masa“. Přirovnání chuťové charakteristiky k některému ze standardně prodávaných salámů je takřka nemožné. V porovnání s českou produkcí je zde cítit zřetelný důraz na zachování přirozené chuti masa. Kořením (většinou pepřem) dochází jen k menším korekcím.

Osobně si fermentované „salámky“ dopřávám s kvalitním bílím pečivem, lžičkou panenského olivového oleje, hoblinami parmezánu a „deci“ suchého červeného vína.

Fiorucci - Fiorillo 

Fiorucci - Fiorillo

Fiorucci - Fiorillo

 

Verdikt

Fiorucci Fiorillo rozhodně nezklame velkou část „labužnictva“. Zarytí odpůrci takto upravovaných uzenin nechť překonají své zábrany a vloží své chuťové buňky do rukou firmy Fiorucci. Testované Fiorillo lze hodnotit jako velmi jemné a tak vhodné pro „začátečníky“. Nevýhodu tohoto produktu vidím ve vyšší ceně za 100g.

 

Cena za balení 150 g:  74 Kč

Cena za 100g:  49 Kč


Balení     85

Vzhled    85

Chuť       76

Cena      65

Celkem   77 %

 

Kritéria a pravidla hodnocení naleznete zde.

 

Přidat komentář
  • aljosa
    a existuju vubec odpurci takto upravovanych uzenin ?- cili fermentovanych ? mnam!!!
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Odpurci fermentovanych uzenin
    Jestli existuji? Takovy pekne "prolezely" uherak resp. cokoli na bazi "Parmske sunky" neji zdaleka kazdy:) Velky odpor lze citit hlavne v mladsi generaci.. Zkuste neco takoveho dostat do 15 let stare slecny :-))
  • werryjane  - Asi jsem divná..
    No, věkem jsem jen o trochu starší než zmiňované 15ky.. a teda.. na podobných záležitostech si hooodně pochutnávám.. Vaše chutě jsou mi opravdu velmi blízké, fakt to umíte úžasně popsat, při tom popisu "Osobně si fermentované „salámky“ dopřávám s kvalitním bílím pečivem, lžičkou panenského olivového oleje, hoblinami parmezánu a „deci“ suchého červeného vína." mě přepadla neuvěřitelná chuť hnedka si odskočit do obchodu a udělat si takovou delikatesní večeři.. mňam... :)))))) Takže.. není každý stejný ;)
Komentářů (3)