STORY: 48 hodin v Paříži (s vidličkou nejen v ruce)
Středa, 05 Prosinec 2007 00:06
STORY: 48 hodin v Paříži (s vidličkou nejen v ruce)Když story, tak na pokračování. V následujícím článku vás čeká dvanáct více či méně barevných fotografií. Ke každé z nich se váže konkrétní příběh. Úderem deváté (tedy za přibližně 5 hodin) zveřejním první z nich a to budu opakovat v intervalech cca dvou hodin až do vyčerpání fotomateriálu. Zvědavci musí počkat nebo si vystačit s vlastní představivostí. Fázi "autostoryzace" tímto považuji za zahájenou.

 

I. Toulavá epizoda

jedna.pngSobotní ráno po příjezdu do Paříže jsem zasvětil prostému obřadu, kde v roli velekněžky figurovala poloospalá barmanka obcující u nažhaveného kávovaru. Posilněn komplexním smyslovým zážitkem vyrážím do probouzejícího se velkoměsta. Paní cyklistka mě při mém pokusu o fotografii málem přejela. Podívejte se na její výraz zachycující soustředěnou obavu ze střetu s turistou. Nakonec jsem uskočil a vše skončilo výměnou vcelku nekonfliktních úsměvů:) Výše popsaný incident se odehrál na náměstí Place de la Concorde. Druhá polovina fotky vznikla jen kousek odtud na Bd. Haussmann. Kouzelná vinotéka se stoletou tradicí pořádala „chodníkovou“ ochutnávku. Nebála se pochlubit několika vzorky i kategorie Grand Cru, o kterých by přítomní majitelé dokázali hezky povídat. Leč francouzštinou nevládnu a tak jsem zůstal jen u dopoledního ucucávání.

Image

 

II. Není salát jako salát 

jedna.pngNa bulváru Haussmann (č.p. 30) jsem nebyl náhodou. Nýbrž za účelem návštěvy Cafe Cordial a vyzkoušení místního (Bali doporučeného) salátu Landaise. Prvotní nedůvěra v „salát za dvanáct“ se rozplynula v první vteřině po našem vzájemném seznámení. Chvilku hladového ticha doprovázeného upřeným nevěřícím pohledem vystřídalo gastronomické nadšení nejvyššího kalibru. Čerstvý salát a kousky rajčat přelité skvělým dresinkem. Po obvodu talíře pokladené plátky uzených kachních prsou doplňují měkkoučké kuřecí žaludky. Celému pokrmu kraluje velké konfinované kachní stehno a sekunduje miska s čerstvou bagetou. Krásné! Při další návštěvě budu určitě opakovat. Pozor pouze pro velké jedlíky:)

Image

 

III. Rolka2

jedna.pngPo bulváru Haussmann pokračuji do přistěhovalecké čtvrti St. Denis. Pulzující uličky plné řeckých, pákistánských, indických a tureckých restaurací a obchůdků. Narazil jsem na malou pražírnu kávy, úžasné a skvěle zásobené řeznictví i zelinářství. Toulky voňavými ulicemi zakončil nákup tradičních sladkostí. Rolka z nitkového těsta a závitek s mandlemi a sirupem. Každý kousek á euro. Vše úhledně zabaleno a připraveno k libovolnému transportu (zbytečně, za rohem jsem neodolal a …… :-)

Image

 

Image 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image


 

Každé dvě hodiny další příběh. 

 

Přidat komentář
  • Maki  - Dvě hodiny?
    Líbí se mi to, ale nějak mně nesedí "Každé dvě hodiny další příběh. " ;-)
  • Bali  - saláteček
    mám radost, že salát udělal radost ;-) Je totiž můj nejoblíbenější a mrzelo by mne kdyby někoho zklamal. Takový salát děláme doma často, ale většinou jen s konfitovanými kachním žaludky a sušenými nebo uzenými prsíčky. Stehno necháváme na jindy jako hlavní chod. K nakouknutí zde: http://olivovakucharka.webgarden.cz/recepty/hmmmmmmm-kachnicka.html Jedny prsíčka zrovna sušíme podomácku a čekáme na výsledek. K nakouknutí zde: http://olivovakucharka.webgarden.cz/recepty/tajemny-balicek.html Bon appetit ;-)
  • DolceVita  - To mě vždy bavilo :-)
    ... pozorovat dámy v lodičkách a elegantních kostýmech, jak necvakají podpatky po chodníku, ale elegantně prohánějí svůj velocipéd :-) Chvilky na ranní kávu s novinami a snídaně před pekařstvím u mrňavých stolků. Žádný spěch a zmatek. Carpe diem :-)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - STORY: 48 hodin v Paříži (s vidličkou ne
    Maki: Vlozil jsem pouze predem pripravene texty. Zbytek.. no zbytek bude trvat tech 48hod jako je v clanku:) Bali: Salat byl skvostny. Lepsi zacatek navstevy Par. jsem si ani nemohl prat:) Jinak mate pravdu, ze by stacila i verze bez stehna. To uz predstavovalo urcity bonus a.... bez nej by snad zbylo i to misto na dezertik ;-) DolceVita: :-)) jiny kraj, jiny mrav
  • pankreas
    No mne by nejvic zajimal text posledni, protoze co zrovna tropil Joschka Fischer v Parizi u toho kavarenskeho stolku?
  • Bali  - Sušená kachní prsa
    takovou dobrotu jako byla na tom salátu děláme doma. Právě jsme ochutnali naše domácí sušená prsa. K nakouknutí zde: http://olivovakucharka.webgarden.cz/recepty/odhalene-prso.html Jsou vynikající!!!!!!!
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Kachni prsa
    pankreas: Dopisu:) slibuju! Bali: Na receptik jsem koukal a poprve po dlouho dobe u monitoru polkl "mlsnou" slinu :-))
  • Alča
    Teda ty fotky jídla jsou tady na celých stránkách tak hezký, že se ani nedivím, že mě chytá hrozná mlsná :)
  • G.
    Že by chyba na mém přijímači? Nebo má zůstat jen u tří fotografií? Stejně tak nebyla nikdy odkryt recept u tajemné fotohádanky s kostmi či jak zněl jeden z komentářů skořice zapíchnuté do varné desky
Komentářů (9)