Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství vrcholí
Čtvrtek, 24 Srpen 2006 00:00
Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – ObžerstvíOd prvního dílu reportáže s Gastro Vavřinec 2006 sotva týden a to je ideální doba dát vám k dispozici díl druhý. Po kliknutí na odkaz vás čeká obrovské množství fotografií nejen nabízených pokrmů, ale i „futrujících“ se návštěvníků a kmitajících kuchařů. V souvislosti s tím bych vás rád varoval, některé záběry mohou působit drasticky. Veletrh obžerství začíná!..
 

Seznam článků s tématikou Gastro Vavřinec 2006

Oslavy svatého Vavřince 2006 - díl první

Oslavy svatého Vavřince 2006 - obžerství vrcholí

 

Co to­ je Gastro Vavřinec?

Odpověď naleznete v prvním díle mé reportáže čti zde.

Další zdroj informací je k dispozici na stránce pořadatele – Asociace Kuchařů a Cukrářů ČR.


Kulinářské svody

První soubor fotografií ukazuje, jakým pokušením museli návštěvníci Gastro Vavřinec odolávat. Na své si přišel opravdu každý – gurmet, gurmán i „žrout obecný“. Od umělohmotných „domácích“ klobás z Globusu, přes „instatní čínu“, grilovaného lososa a delikatesní kachní prsa vedla nabídka pochutit až k palačinkám, minizákuskům a rozmanitým koktejlům.

Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

 
Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

 

Nesníš večeři bližního svého

Na následujících fotkách uzříte část hříšníků, jejichž chuťové pohárky neodolaly přesile „gastro-pokušitelů“. V průzkumech veřejného mínění je často uváděné rozdělení na věkové skupiny tazatelů. V mém fotoPrůzkumu veřejného přejídání existuje pouze jediné třídící pravidlo – x cpe se.


Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

 

Co na srdci, to v puse

Přiznám se bez mučení, neodolal jsem. Ochutnal jsem vynikajícího „grilovaného“ lososa připraveného kuchaři z Juniorského národního týmu v čele s mým oblíbencem panem Maděrou (na fotografii uprostřed). Druhou degustací jsem „poctil“ stánek pana Pštrosa nabízející vynikající pečené kachní prsa.


Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství 

Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství

 

Poděkování za krásný kulinářský zážitek

Tímto děkuji celé AKC za zprostředkování velmi příjemného gastronomického zážitku a paní ing. Albrechtové za „mediální“ vstřícnost. Na fotografii můžete vidět pana Bc. Miroslava Kubce (prezidenta AKC), kterak poskytuje interview.

Reportáž: Oslavy sv. Vavřince – Obžerství 

Už se těším na další ročník - Gastro Vavřinec 2007!

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)

Přidat komentář
  • pan Cuketka  - system
    zajímalo by mne jak to bylo vyřešené ty ochutnávky - jestli zdarma mini porcičky a velké fronty, nebo se platilo hotově nebo měli nějaké žetonky?
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - System placeni
    V ramci souteze se kupovali "stravenky" a 80Kc. Ochutnavky v teto casti reportaze sly klasicky na vrub "hotovych penez".
Komentářů (2)