RECENZE: Pizzerie Pardino - Jindřichův Hradec
Pondělí, 16 Říjen 2006 00:00

RECENZE: Pizza Pardino - Jinřichův HradecDnešní recenze restaurace vznikla doslova omylem. Původně jsem měl otestovat restauraci v motorestu „Číměř“ nedaleko Jidřichova Hradce. Bohužel stejně jako před cca dvěma měsíci i tentokrát zde celou restauraci „okupovala“ uzavřená společnost. Tato skutečnost mě malinko vyvedla z míry a následující hledání náhradního podniku jsem pro jistotu přesunul přímo do blízkého Hradce. Jak jsem dopadl zjistíte po přečtení článku.

 

Lokalita a interiér

lokalitaPizzerii Pardino najdete přímo na hlavním jidřochohradeckém náměstí. Dostupnost vozem je dobrá, kousek od restaurace se nachází placené parkoviště. Na oběd či večeři se dostanete samozřejmě i pěšky, konečně v Hradci je všude blízko. Pokud dáváte přednost stravě duchovního charakteru, můžete navštívit nedaleký zámek. A když už jsme u toho, kousek od zámku se nachází i prodejna likérky Hill's.

Interiér pizzerie je zařízen v bílo-oranžovo-okrových barvách. Světlý nábytek je v přibližně polovině restaurace doplněn „pizza kójí“ - pizza pec a prostor pro kuchaře. Toaletám nemohu nic vytknout. To neplatí o interiéru. Zasloužil by opravit, některé detaily jako oprýskaná omítka, plesnivá zeď a vykujující „krabice“ s elektroinstalací jsou dost rušivé a zbytečně kazí vizuální dojem.

Image
 
Image 


Obsluha

obsluhaJedna z mála věcí, kterou šlo v rámci možností pochválit, byla obsluha. Nekonaly se žádné zbytečné prodlevy a co bylo objednáno, to skončilo včas na našem stole. Slečna servírka zvládla i bez dalšího dotazování odpovědět na dotaz ohledně přesného složení konkrétních pokrmů. Kritiku si zaslouží ušmudlané papírové prostírání, potrhané reklamní letáčky a podobně.

Image


Nabídka

nabikaPizzerie nabízí klasické složení u nás typických past a pizz. Nechybí ani několik příprav mas, dvě polévky, saláty a další. V jídelním lístku nechybí u každého pokrmu podrobný výpis použitých ingrediencí. K pití si můžete objednat pivo značky Krušovice a klasický sortiment nealkoholických nápojů. Na stolečku se povaloval i leták s nabídkou několika typů italského vína. O značce a kvalitě kávy vám nic nepovím, po dojedení pizzy mě nějak přešla chuť na cokoli jiného než zaplacení účtu.

Image
 

Ochutnáváme

testPo zralé úvaze jsme si objednali dvě pizzy. Aby byla zaručena co největší objektivita, snažím si objednávat vždy takové varianty, které mám „přechutnané“ z jiných restaurací. V případě pizzy jsem si jako etalon stanovil výrobky restaurace La Fontana. A to jak z hlediska chuti, tak ze strany ceny.


Pizza číslo jedna - cca 120 Kč

jednaJedna půlka pizzy byla provedena ve verzi „sýrová“ a druhá „šunka-vejce-hermelín“. Kvalitní a chutné těsto se správnou konzistencí dělá „půlku“ pizzy. Vynikající těsto dělají v Tratorii Turbanti a La Fontaně. Má správnou chuť a decentně houževnatou konzistenci – dobře se kouše a v ústech se hned nemění na „bahno“. V Pardinu mi těsto připomíná papír. Na první pohled je vše v pořádku, ale v ústech se okamžitě rozmělňuje a mění v kaši jako „cukrová vata“.

Když k takovému základu přidám mizerné a místy nepochopitelné ingredience, vzniká jídlo, které rozhodně nepotěší. A to nemluvím o tom velmi...velmi podměrečném množství použitých surovin. Připálený okraj, pak plátek laciné šunky.. a šmitec. Použití balkánského sýra nechápu a těch pár drobků nivy... bez komentáře. A ještě třešnička na závěr. Hlava mi nebere, proč byla sýrová část pizzy posypaná sušenou bazalkou...

 

Image 

 

 

Pizza číslo dva - cca 110 Kč

dvaJedna půlka pizzy byla provedena ve verzi „sýrová“ a druhá „šunka-žampion-rajče“. O těstu platí totéž, co u první pizzy. Trapné šetření na ingrediencích a syrová rajčata.. Zde nepomůže ani pec na dřevěné uhlí.. 

Image


Verdikt

verdiktZklamání.. co dodat. Interiér by zasloužil opravit, prostírání vyrobené z papíru má své „limity“ a na restauratérovi je buď ho často měnit nebo zvolit takovou variantu s odolnější povrchovou úpravou. V objednané mirindě plavalo cosi ve tvaru velké saze a v pivu pro změnu objekt připomínající drobek z chleba. Mirinda byla přinesena nalitá ve sklenici v objemu 0.33 l - bez lahve. Buď zde mají výčepní zařízení, které míchá „limonádový“ koncentrát nebo..... lepší nedomýšlet. Kvalita pizzy byla podprůměrná – těsto i ingredience. To vše při relativně vysoké ceně. Těstoviny jsem nezkoušel a upřímně po tomto zážitku to nemám v nejbližší době ani v úmyslu.

 

Internetové stránky - absurdita prvního stupně

jednaO úrovni podniku hovoří i nefunkční internetové stránky, na které mimochodem odkazují „firemní materiály“. Do absurdního rozměru celou věc posouvá fakt, že doména „pizza-pardino.cz“ NENÍ vůbec REGISTROVANÁ!! Více viz. update.

Image

UPDATE 19.11.2006 

Úplnou náhodou jsem zjistil, že skutečný název restaurace je Pizza Padrino a nikoliv Pardino. Potom nechápu, proč v dostupných firemních materiálech zůstává zkomolená verze názvu. Takže funkční jsou stránky www.pizza-padrino.cz . Po obsahové stránce si zaslouží pochvalu. Všechny jídla jsou nafoceny a podrobně charakterizovány.

 

Lokalita       velmi dobrá

Interiér        dobrý

Obsluha       velmi dobrá

Nabídka       velmi dobrá

Vzhled         podprůměrný

Chuť           podrůměrná
 
 

Celkové hodnocení - podprůměrné

 

INFORMACE: Tímto na určitou dobu uzavírám kapitolu recenzí italských restaurací a pizzérií. 

 

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)  

pošli na vybrali.sme.sk
Přidat komentář
  • Pavel  - Nechapu
    Takovy kriticky clanek, a pak ctu hodnoceni: Chut prumerna. Vzdyt na konci clanku je veta: Kvalita pizzy byla podprůměrná – těsto i ingredience. Trochu rozpor, nemyslis? To same i s ostatnim, nabidka muze byt sebelepsi, pokud ovsem kvalita je spatna, tak je to k nicemu. To nemluvim o sporu zda je opravdu nabidka na urovni velmi dobra, pokud je v pizze blakansky syr apod. Mno ani bych se nedivil kdyby se to v prispevcich neobjevilo, jako asi vzdycky :-) Tak cus.
  • DolceVita  - Vím, kam nemám chodit
    Díky za užitečné rady. Vím kam nechodit !! Bohužel žiji u J. Hradce, a pravda je, že nic extra se tu nikde v okolí nevaří (vyjma Třeboně - rest. Šupinka - má své mouchy, ale rybí speciality stále zůstávají specialitami, které neurazí). Přistěhovali jsme se s mužem ze Švýcarska, zdejší gastronomie v běžných restaurantech je vážně často šok! Jistý švýcarský kuchař (uznávaný jako jeden z předních světových kuchařů) řekl, Češi umějí vařit jenom pivo! Doslova se s tím souhlasit nedá, ale fakt je, že něco pravdy na tom bezesporu je. I když, zlepšovat se může každý. Jsem nadčená, když zavítám někam, kde se opravdu dobře vaří. Můj tip: Praha - Průhonice, Hliněná Bašta !! Doporučuji otestovat
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Odpovedi na kometare
    Pavel: Ono to s tim hodnocenim neni az tak jednoduche. Nabidka byla opravdu velmi dobra - pocet druhu pizz, past, mas a dalsich pokrmu. V celkovem hodnoceni, ale nema az tak velkou vahu. Stupen hodnoceni prumerny timto predelavam na podprumerny. V tomto pripade se jedna opravdu o nepresnost. DolceVita: V Jidrihove Hradci je nabidka kvalitni kuchyne opravdu zalostna.. (to tvrdi i mistni). Co se tyce Cechu a jejich kucharske urovne. Zasadni problem je neochota se ucit.. davat hostum to nejlepsi.. Chybi zajem o poznani podstaty veci a kvality jako takove. Diky za tip na Hlinenou bastu :-)
  • Patizonek.cz
    Přemýšlím, co to je "Motorest Číměř." Onehdá jsme se tam vyskytovali na kolech a zastavili jsme v nějakém motorestu. Nabídka byla typická - smažky (smažák klasický, hermelínový, olomoucký...). Ale to asi nebyl ten správný motorest, že?
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Motorest Cimer
    Jedna se o motorest v blizkosti vesnice Cimer. Podnik by se mel jmenovat Diana. Je vyhlaseny svou klasickou "poctivou ceskou" kuchyni. Mala specialitka, vari tam babicka (pres 70let) majitelky :-) Jinak ja jsem tam zatim nebyl.. ani nevidel jidelni listek.
  • Kocour  - Tak poblíž můžu něco vřele doporučit
    Jindřichův Hradec mám hrozně rád, ale je fakt, že z kulinárního hlediska mi žádné zvláštní vzpomínky nezůstaly. Nicméně, cestou z JH na Brno vždycky stavím ve skvělé zájezdní hospodě "Na Kocandě" v Krahulčí (z JH asi 35km po státní směrem na Telč). Nenabízí sice žádné kulinářské experimenty, ale "jen" běžnou českou českou kuchyni, kde se nešidí na kvalitě ani na množství, a všechno je tak akorát jak od babičky. V situaci, kdy 9 hospod z 10 vaří akorát minutky atp. z polotovarů zakoupených v Makru, je pro mě místní svíčková ze silného vývaru a spousty čerstvé zeleniny, ve které stojí lžíce, naprostým zjevením a důkazem, že výborná jídelní hospoda se uživí i mimo velká města. Na nic si nehraje, prostě jen skvěle vaří a ty porce jsou smrtící i pro takového žrouta, jako jsem já ... :-)
  • Kocour  - Ještě link
    [URL=http://www.hospody.d2.cz/okna.php3?okno=3&id=1510&ten=2]Page Title[/URL]
  • Guest  - Motorest Číměř
    Leží nad vesnicí, přibližne ve 4/5 kopce. Byla jsem tam jednou-hromada let zpátky-ale zážitek mám. jako malé dítě byla jsem neskutečně překvapená tím, že mi na smažený sýr dali kolečko kiwi. Vyprávěla jsem to pak ještě asi půl roku každému na počkání :) V téhle oblasti chodíme rádi na jídlo do jednoho pensionu - bohužel si nepamatuji název - ve Starém Městě p. Landštejnem. Milá obsluha, mnam jídlo, fajn ceny *
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - A je jasno :-)
    Kocour: Tak tak... vetsina podniku totiz neni zalozena na sledovani cile - spokojeny host, ktery si pochutnal. Ale na principu.. at se naji a my vydelame :-(( Guest: Ano, to je ten podnik:) Zkuste si prosim vzpomenout na nazev onoho doporucovaneho pensionu.
  • marks  - no
    Hliněná bašta je fajn, pokud máte rezervaci...Ale stejně jako Tvrz je předražená. Bydlím u Průhonic a místní restaurace znám.. V Průhonicích mezi patří nejlepší - poměr: kvalita-obsluha-cena- lokalita /v téhle oblasti dost důležité/ - Pizzeria Grosseto. Jinak nejlepší restauračka bezkonkurenčně je v Újezdě "U Srbů". Zklamala mě tam pouze jednou jakási tortilla, takže Mexiko od té doby vynechávám. Jediným kazem je cena - na to, že je to takový Vidlákov na okraji Prahy je tam dost draho, ale pochutnáte si.
  • Guest
    ŃĚJAKEJ EMIGRANT ZE SWEIZU NÁM NEBUDE KRITIZOVAT HOSPŮDKY V TŘEBONI.JE PRAVDA,ŽE VŠECHNY NEJSOU NA TAKOVÉ ÚROVNI ALE JE TO KAŽDÉHO VĚC KTEROU SI VYBERE A JE OPRAVDU Z ČEHO VYBÍRAT.TAKŽE NĚJAKEJ EMIGRANT NÁM TU NEBUDE OTRAVOVAT OVZDUŠÍ NEBOT OD ROKU 89 SE ÚROVEN RESTAURACÍ A HOSPOD RAPIDNĚ ZLEPŠILA.
  • Guest  - padrino
    Naprosto souhlasím, pizza je na hranici poživatelnisti. Na rozdíl od autora článku jsem si víno dala - objednávak bal na láhev 0,7 l Chardonay - přinesen nám byl patok v karafě. Když jsme trvali na celé láhvy a jejím otevření před námi, nastal problém a víno nakonec nebylo. ;o(((( Jsem Hradečák a dle mého do Padrina chodí pouze místní snoby, kteří si myslí, že jsou in.?!?
  • Brenda  - weakness@seznam.cz
    Chápu, že každý má asi jiné chuťové buňky - netvrdím, že v Pizzerii Padrinu vaří "výtečně" ale z okolí tam podle mého dělají nejlepší pizzy. Dobře se najím a ty drobnosti co jsou popisovány mimo "jídlo" se najdou asi všude ne ?:o) ... A to "nechutné" těsto co popisujete mi fakt docela chutná - možná na Vás měli vztek ne ?:o) Co by jste potom řekl Pizzerii v Soběslavi a nebo v Klenovicích ?:o)
  • Lucy
    Jenom k tý limonádě....flašku ani přinest nemohli, poněvadž jsou v Padrinu sprite, mirinda, soda, tonic a cola točený....byla sem tam chvilku na brigádě, tak to vim :o)...jinak vcelku souhlas s kritikou, ale některý saláty nebo gnocchi jsou dobré....stravovali jsme se tam jako pracovníci v podstatě pořád, takže sme kdeco vyzkoušeli....ale je pravdou, že každý máme jiné chuťové buňky :o)
  • bbooss15  - Reakce na kritiku Padrina
    S kamarády jsme 14.6.2009 navštívili Pizzerii Pardino a nemůžu souhlasit s kritikou. Servírky byli příjemné, stůl byl upravený papírové prostírání bylo čisté, co jsme si objednali jsme včas dostali, s pizzou byli všichni spokojeni. Určitě se do Pardina brzy vrátíme
Komentářů (15)