RECENZE 2.0: Les Moules – Mušle a pivo po belgicku
Středa, 15 Srpen 2007 00:00

RECENZE 2.0: Les Moules – Mušle a pivo po belgickuDruhá Recenze 2.0 proběhla ve vyhlášeném belgickém podniku Les Moules v pražské Pařížské ulici. Útulný interiér, široká nabídka belgického piva, ryb, mořských plodů a mušlí dělají z tohoto podniku  ideální místo pro neformální schůzky, stejně jako pro exkurze do světa kvalitních gourmetských zážitků. Přirozeně, i zde jsme narazili na řadu „ale“ a o tom se dočtete v následujícím, fotografiemi bohatě zásobeném textu (opraveno, doplněno).

 

Lokalita

lokalitaLes Moules najdete v Pařížské ulici na Praze 1. Přesněji řečeno několik desítek metrů od hotelu Intercontinental. Dostupnost takového místa je ukázková MHD a taxi, řešení problému s parkování není na místě, neodmyslitelná konzumace zdejšího piva tuto variantu diskvalifikuje.


Koncept

konceptPodnik se oficiálně prezentuje jako belgické cafe restaurant, na internetu je k nalezení jako belgický pivní bar a jinde jen jako belgická restaurace. Pravda je někde uprostřed. S barem a restaurací problém nemám, cafe bych si odpustil. I když i káva Illy byla překvapivě dobrá a nabídka domácí zmrzliny a belgických pralinek přímo vybízí k odpolednímu posezení na předzahrádce. Hlavním tahounem je dle mého jedinečná nabídka belgických piv a skvěle připravených mušlí.


Interiér

interierLogicky členěný interiér, kterému dominuje mohutný barový pult s detaily hýřícími stoličkami. Tmavě hnědá barva dřevěného obložení kontrastuje se světle žlutým stropem. Pocit hospodského prostředí je přítomný v míře adekvátní zaměření podniku. Osvětlení produkuje útulné měkké světlo s příjemnou barevnou teplotou. Výtku si zaslouží ne zcela ideální zpracování toalet. Ty jsou na pivní bar poddimenzované a navíc prosté klasického „pánského“ zařízení*. Naopak pochvalu zaslouží zvuková kulisa podniku. Již žádné pražské rádio:)  *doplněno v diskuzi.

Image

 

Obsluha

obsluhaZ obsluhy mám(e) lehce rozporuplný pocit. Na jedné straně nezkušený mladičký číšník, na druhé ležérní (pro někoho až moc uvolněný, mně to vzhledem k povaze podniku vyhovovalo) šéfkuchař s dokonalým přehledem. Při objednávání nám asistoval právě druhý jmenovaný, kterýžto celou situaci, při požadavku na doporučení vhodného piva, korunoval památnou větou směřovanou k nováčkovi:

„Nejsi tu dost dlouho, abys mohl radit...“

Další objednávky byly vyřizovány rychle a bez komplikací. To bohužel neznamená, že ze strany obsluhy nedošlo k dalším zaškobrtnutím. Malinko chaotický servis ryby s následnou absencí správného příboru, chybějící odkládací misky na prázdné mušle, citrón (oboje doneseno až na požádání).


Servis

servisPoužitý porcelán a nádoby obecně, korespondují se zaměřením podniku. Omlácené smaltované misky na hranolky perfektně dokreslují atmosféru, stejně jako hrnce s mušlemi. Zbylý porcelán byl standardní, ne úplně mně vyhovovaly hranaté talíře. Ale to už jsou drobnosti. Nápojové sklo, v našem případě hlavně pivní, zaujme šíří tvarů a velikostí korespondujících s nabízenými značkami.


Nabídka

nabidkaPřiměřeně obsáhlý jídelní lístek nabízí pokrmy na bázi ryb, mušlí, hovězího masa, ale i saláty, vegetariánské menu a několik dezertů. Rád bych zmínil několik neobvyklých specialit, jejichž přítomnost hodnotím velmi pozitivně. Vepřová líčka pečená v divokém koření, podávaná s kaparovou omáčkou a tomatovým salátkem, to je výzva. Skopová játra pečená po anglicku medium rare, stříknutá starým portským vínem s bramborovo-fazolkovým salátkem a anglickou hořčicí - povinnost. Tuto splnil kolega Hydraulik za mého středně závistivého přihlížení. Náročnější z vás si mohou objednat humra.

Image

 

Pivo a ostatní nápoje

napojeBelgická restaurace bez pivního zázemí je jako McDonald na můstku bez zástupu italských turistů. Několik standardních piv na čepu doplňuje „soupiska“ delikates ve skle. Točená Stella, Hoegaarden, Leffe a Staropramen nejsou nejlevnější. Čtvrtka Hoegaardenu přišla na 50Kč, třetinka Leffe na 79 Kč, to ještě jde. Vše bylo dobře ošetřené a profesionálně natočené. Horší situace je u dovozových lahvových speciálů. Cena 149Kč za třetinku je opravdu vysoká. Dát si ke každému chodu speciální pivo, znamená nafouknout účet klidně o 60%. Ale co to je proti „trojce“ obyčejné tuzemské minerálky za 70 :-)) Jak jste správně vycítili, s cenou nápojů jsem měl, na rozdíl od jídla, docela problém. Cenovkám by slušelo spíše Euro, než tuzemská koruna.

Na druhou stranu, ke každému pivo obdržíte originální sklo a perfektní servis. Shrnuto, podtrženo, lepší možnost ochutnat belgické pivo v Praze nenajdete. Na našem stole se servírovalo:

  • Chimay Blue Cap 0,33l lah - 185 Kč
  • Hoegaarden 0,25 – 50 Kč
  • Rochefort 10 % alk. 0,33l lah – 149 Kč
  • Les Moules Blonde – 98 Kč
  • Leffe Bruin – 79 Kč
  • Pirat lah -149 Kč

Chuťovým vlastnostem budiž zaslíben samostatný článek.

Image

 

 

Mušle Sv. Jakuba zprudka opečená na másle, obalená v koření a s omáčkou z sherry - 295 Kč

ochutnavameLuxusní předkrm. Florentýna se podělila o to málo na talíři a já jí za to děkuji. Chuťová oáza pro všechny mlsné jazýčky. Jemné maso dostalo prudkým opečením na másle další rozměr. To vše doplněné v chuťově komunikativním sauce. Skvělé.

Florentýna komentuje svůj předkrm

Lepší svatojakubské mušle jsem ještě nejedla. Přestože předkrmová porce obsahovala 2 (slovy dva) kousky, nelitovala jsem. Chuťově delikátní a naprosto vyvážené, omáčka skvěle doplnila chuť jemného masa mušlí. Super! Na začátek ale dost vysoká laťka.

Image

 

 

Marinovaný ovčí sýr v paprice pečené na domácí způsob – 185 Kč

ochutnavameV jednoduchosti je síla. V pečené paprice položený a v kořeněném oleji marinovaný sýr lehce hyzdí povadlá okolní „zeleň“ (problém všech servírovaných jídel). Krásná záležitost k dobrému pivu a toustíku.

Hydraulik komentuje svůj předkrm

Výrazná chuť ovčího sýra, dobře opečená paprika, kořeněno jen lehce. Jedinou výtku, ovšem nepodstatnou, mám k množství oleje. Ale to je jen detail. Záleží na chuti jednotlivce.

Bára komentuje

Marinovaný ovčí sýr v pečené paprice byl dokonalý, nedá se mu nic vytknout.

Image
  


Mušle "Nože" dušené v bílém víně s čerstvým estragonem a tymiánem zjemněné oříškem másla – 295 Kč

ochutnavameServis do hranatého hlubokého talíře. Mušle čerstvé, chuťově harmonizující s typickou texturou. Sauce byl mimořádně povedený a doplněný bagetou bych si celý pokrm dokázal představit jako lehký oběd.

Kristýna komentuje svůj předkrm

Tyto mušle jsem měla možnost ochutnat poprvé. Kuchař jejich chuť přirovnal ke kalamárům. Já si na nich pochutnala a užila jejich čerstvost, chuť moře, příjemné aroma bylinek a bílého vína v jemné omáčce. Vrcholem blaha pak bylo smočení čerstvé bagetky v kouzelně voňavém sosu.

Bára komentuje

Musle nože v bílém víně též vynikly kvalitou, čerstvostí. Rovněž ochucení bylo ideální. Jen přiznám, že mému vkusu úplně nevyhovuje přítomnost jemného písku (který k tomuto druhu mušlí patří).

Image

 


Mořský vlk pečený v solné krustě podávaný s celerovými hranolky dušenými na medu a citronové šťávě – 475 Kč

ochutnavameNa fotce vidíte servis ryby v podání našeho číšníka. Přemírou obratnosti neoplýval, navíc vzhledem k tomu, že na stole chyběl rybí příbor, měl by rybu připravit až do konce (i vykostit). Konzistence masa byla v pořádku, ale musím souhlasit s Kristýnou, že některá sousta působila opravdu přesoleněji, než by bylo záhodno. Doplnění celero-medovou „složkou“ ve formě hranolků bylo příhodné.

Kristýna komentuje svůj hlavní chod

Propadák večera. Solnou krustu kuchař vytvořil z hrubé mořské soli, jejím pokropením vodou. Tím pádem nevznikla celistvá schránka (krusta) a při podávání se sůl rozutekla po celém talíři. Ryba tak byla přesolená. Je to škoda, protože jinak byl Mořský vlk čerstvý, voňavý a dobře upečený. Jemné, nasládlé, celerové hranolky rybu vhodně doplňovaly. Co jsem ovšem postrádala bylo založení příboru na rybu a absence citronu.

Image

 

 

Skopová játra 400 g pečená po anglicku medium rare, stříknutá starým portským vínem s bramborovo-fazolkovým salátkem a anglickou hořčicí – 345 Kč

ochutnavamePokrm snů. Dokonale zpracovaná játra, navíc skopová. Ochutnané sousto mě pořádně zavařilo chuťové pohárky. Ale přiznávám, že to není jídlo pro každého. Jisté skopové odstíny, pro některé blyštící se ozdoba, pro jiného, společně játrovou podstatou, nepřekonatelný problém.

Hydraulik komentuje svůj hlavní chod

Játra skutečně rare. Dokonalá chuť. Staré portské jsem nepoznal, ne že by tam nebylo, ale nebylo to výrazně znát. Bramborovo-fazolkový salátek (teplé provedení) bylo lepší přílohou než by se mohlo zdát. Skvělá chuť. Anglická hořčice nebyla přítomna. Byla dodána hrubá na způsob kremžské, ale s vínem nebo podobnou příchutí. Sice chyba proti deklarovanému, ale v zásadě jsem byl spokojen.

Image

 

Mušle A volonté – neomezená porce – 695 Kč

Natur s řapíkatým celerem.

ochutnavameV jednoduchosti je krása a řapíkatý celer mušlím docela svědčí. Chuť celého jídla už ale není tak výrazná, takže po předchozích chodech tak trochu zaniká. Příště bych volila obrácené pořadí

Na bílém víně.

Dle mého nejlepší úprava. Víno, celer.. to vše krásně doplňuje specifickou chuť mušlí. Doplňuje, nepřebíjí! Svou neomezenou konzumaci jsem začal právě na „zde“ a až na bonusovou ochutnávku „thajského způsobu“ nenašel adekvátního soupeře.

Na česneku s tomatovo-bazalkovým juice.

Mušle po italsku. Vyvážená chuť s rajčatovým základem neurazila, ale ani nenadchla. Jako další variace na téma mušle ok, ale dát si ji v režimu „jediné porce“, nic pro mne.

S čilli papričkami, česnekem, tomaty a sezamovým olejem.

Poslední variace na téma mušle. Nemohl jsem se ubránít pocitu, že další porce v rámci "A volonté" konzumace jsou menší (nevadí, naopak) a lehce ošizenější. Chilli verze mě vůbec neoslovila. Vše přebila extrapálivost.

Image

 

Na Lucemburský způsob s rozmarýnem, tymiánem a oříškem másla.

Lucemburské mušle byly velmi jemné, krásně ochucené bylinkami, s nichž dominoval tymián. Ochucení bylo nesmírně jednoduché a o to víc působivé. Chuť nepřebíjela čerstvost mušlí, jen ji jemně podtrhla.

Mariniere s jarní zeleninkou, tomaty a smetanou.

Výborné. Jednoduchá, ale neotřelá kombinace - mušle se nejdřív vařily v omáčce ze zeleniny a rajčat a nakonec dostaly smetanový přeliv. Oceňuji hlavně čerstvé suroviny, závan parádní vůně při odkrytí pokličky se snad ani nedá popsat!

Na tmavém pivu Leffe s cibulkou, česnekem a slaninou

K pití Leffe Bruin, proč si na stejném základě připravené mušle. Připomínky okolí, že chuť základní surovina je přebíjena vtíravou vůní slaniny, se mě nedotýkaly.

Image

 

Se zahradní zeleninkou a tygřími krevetami.

Dale jsem pokračovala mušlemi "se zahradní zeleninkou a tygřími krevetami", které pro mne byly zklamáním. Krevety byly v porci dvě a zeleninka se omezila na cibuli a nepatrný kousíček mrkve. Což pro mne nesplňuje pojem "zahradní zeleninka", pod kterým si představuji opravdu rozmanitou sezonní směs (třeba cukrový hrášek, mrkev julienne, šalotku a zelené fazolky).

BONUS Na thajský způsob s kari kořením, limetou, kokosovým mlékem a kafírovými listy, podáváme s jasmínovou rýží. 

TIP: Nejrychlejší způsob konzumace spočívá v použiží jedné prázdné mušle jako kleštiček, kterými si následně při jídle pomáháme.

Image

 

 

Waflové tiramisu (specialita Les Moules) - 165 Kč

dezertOchutnal jsem jen zběžně. Mušlový pětiboj mě dovolil okusit jen jediné minisousto, takže hodnocení nechávám na jiných.

Hydraulik komentuje svůj dezert

Skutečně nečekaný zážitek. Domácí hluboké wafle, dobrý plnící krém, vynikající studená jahodová omáčka. Byl to opravdu požitek. Jen té omáčky bylo málo. Jen nevím proč tiramisu. Kdyby se jmenovalo wafle od .....bylo by to jistě stejně dobré.

Bára komentuje

Abych nezapomněla na zákusky. Zážitkem bylo waflové tiramisu, které sice nemělo s tiramisu moc společného, ale bylo chuťově výborné, obzvlášť doplněno o malý detail jahodové omáčky, která dodala mnou ochutnanému soustu báječný šmrnc.

 

Naše domácí zmrzlina - 1 kopeček - 45Kč

dezertSkvělá, poctivá zmrzlina. Nemám rád pistáciovou, ale zdejší provedení mě katapultovalo ze sedačky vysoko nad bar:) Podobné reference byly na borůvkovou variantu.


Naše belgické ručně dělané domácí pralinky a lanýže z té nejlepší belgické čokolády podávané s kopečkem domácí zmrzliny - 185 Kč

Z mého pohledu dobré, ale ne vynikající (to neplatí pro zmrzlinu).

Florentýna komentuje svůj dezert

dezertNěkteré pralinky byly obzvlášť vydařené, ale našly se i kousky, které mi přišly příliš sladké a tučné, hlavně ty z bílé čokolády. Přestože je pralinek jen pár, kopeček zmrzliny jen jeden a navíc všechno půvabně naaranžované na talířku, sytostí to vše dohromady překoná vydatnou odpolední svačinu - asi bych si tenhle dezert spíš dala někde jinde, někdy jindy a hlavně k odpolední kávě.

Bára komentuje

Též zmrzlina, jak pistáciová, ale ještě více borůvková, byly úžasné. Jen pralinky, ač dobre, pro mne byly trosku zklamáním, ale možná to bylo jen vysokým očekáváním od "domácích" pralinek.

Servis na porcelánovém tácku se zmrzlinou uprostřed.

Image

 

Káva

kavaEspresso Illy za 65 Kč překvapilo svou nadprůměrnou kvalitou. Slušná crema, konvička s mlékem a extra stojánek s cukrem. V tomto směru lze Les Moules pochválit.

Image
 
Image
 

 

Hodnocení

verdiktVýjimečný podnik s fungujícím konceptem exkluzivní hospody v belgickém stylu. Drobné nepřesnosti budiž odpuštěny s ohledem na celkový ráz podniku. Ležérní přístup šéfkuchaře navozoval tu správnou „domáckou“, neformální atmosféru, my jsme se dobře bavili a tuze si pochutnávali. Jistě mluvím za všechny, když řeknu, že návštěvu budu v budoucnu určitě opakovat. Když vydržím útok skopových jater a vepřových líček, skončím na luxusních mušlích na víně resp. na thajský způsob a budu spokojený, jako nikde jinde.

Florentýna hodnotí

verdiktTohle je především hospoda na úrovni, byť belgická. Snaží se ale skloubit vše belgické do jednoho podniku - pivo, ryby a mořské plody, dokonce i pralinky. To vše by si podle mě zasloužilo samostatný koncept. Prostředí je ale velmi uvolněné, takže si na dobrém jídle a hlavně čerstvých rybách a plodech moře můžete pochutnat, aniž byste museli absolvovat výlet do noblesní a svým způsobem svazující restaurace. V Les Moules se na vás nikdo nebude dívat pohoršeně, až budete jíst mušle rukama - dělají to tak stejně všichni okolo - a když nepoužijete ten správný příbor na rybu. Jen na závěr se možná budete divit nad výší svého "hospodského" účtu - nad některými běžnými položkami přechází zrak. Že by také závan pravé Belgie?

Kristýna hodnotí

verdiktRestauraci bych ale i přes některé nedostatky všem doporučila! Zajdete-li na skvělé mušle a belgické pivo - nešlápnete vedle! :-)

Hydraulik hodnotí

verdiktObsluha dobrá a pozorná. Jídlo (moje) dobré,správně slané a kořeněné, bez pachutí. Pivo skvostné (pro toho kdo má rád silná piva). Podávané ve správných teplotách a ve správných sklenicích. Bohužel silně předražené. WC nic moc,bez pisoárů jen klozet ale čisto, voňavo a hudebně. Apropó hudba! Nehrálo tam žádné vřískající radio Impuls nebo podobní mistři. Možná trochu víc nahlas ale hudba kterou mám rád a která na mne působila uvolňujícím dojmem.

Celková útratav pěti lidech činila 6250 Kč.

 Celkové hodnocení 8/10

 

Les Moules - www.lesmoules.cz

Pařížská 19/203, Praha 1
Otevřeno PO-NE 11:30-24:00
Tel.: 222 315 022
Fax: 222 315 029

 

Již uskutečněné Recenze 2.0

Recenze 2.0: Restaurace Mozaika - 12 chodů pod lupou

RECENZE 2.0: Les Moules – Mušle a pivo po belgicku

 

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho kliknutím na ikonku pro další čtenáře :-)

pošli na vybrali.sme.sk
Přidat komentář
  • matesola  - Super jako vždy :)
    Zase parádní fotky a moc pěkná recenze. Tudle hospodu mám v plánu velmi dlouho tak díky za tipy. Malé ale... Vím kolik to muselo dát práce, ale při čtení jsem v tom měl pěknej belgickej guláš :) Ty "rubričky" na začátku jsou fajn, ale pak se najednou letí od kafe k mušlím, k hlavnímu, dezertům a zase k mušlím. Pak jsem místama nestíhal, kdo ke mně hovoří žena nebo muž. Ale třeba jsem jenom dislektik :)))
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Struktura
    matesola: Diky za upozorneni. Clanek podobneho rozsahu budu asi vzdycky nejdrive publikovat jako "verejnou betu":) Strukturu jsem upravil, na vic nemam cas. Vecer to jeste cele pro jistotu projedu. V tom mnozstvi textu se nekde urcite najde par preklepu. Ad. Les Moules.. Na musle a pivo idealni. S tim jsem tam sel a tak me nezasahly vysoke ceny "vody". Jednou za cas je moc prijemne se po gurmansku naprasknout ;-)
  • Papaja  - Byli jsme tam...
    ... loni. Mušle mají výborné, my měli s česnekovou bagetkou. Nic jiného jsme neměli a všichni kolem (alespoň uvnitř) měli také pouze mušle, takže jsem neměla možnost vidět tu ostatní nádheru (soudím tak dle zdejších fotek). Součástí servisu byla i role papírových utěrek a miska s vodou a citrónem na opláchování rukou. Moje hodnoceni: http://www.labuznik.com/forum_posts.php?ID=17928 Atmosféra byla fajn, dojem báječný, ale byli jsme to jen tak ochutnat. Jinak si mušle děláme doma. Podstatně větší hrnec za podstatně méně peněz. Les moules je další z těch nestydatě předražených restaurací.
  • Poloauto  - Toalety
    Pisoáry na toaletách samozřejmě jsou.Avšak klozet se nachází v levých dveřích, kde jste zřejmě byli vy a hned napravo jsou druhé dveře vedoucí ke dvěma "les moules" pro pány:-))))
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Les Moules II.
    Papaja: Reportik jsem si precetl a myslim, ze zaver recenze zni dost podobne. Tedy az na to vino:) To bych si tam asi nedal. Na vodu a papirove rucniky jsem pozapomnel, diky za pripomenuti! :-) Jinak ceny jsou opravdu vyssi, proste tisic na osobu a normalni vecer resp. 500Kc pri malem "snacku". Poloauto: Panske Les Moules :-))) To je ono. Takze v pravo.. budu si pamatovat.
  • jednorožec  - Mušle v hrnci
    [I]V Les Moules se na vás nikdo nebude dívat pohoršeně, až budete jíst mušle rukama[/I] Nevzpomínám si, že bych kdy viděl někoho jíst mušle příborem. ?? [B]To[/B] by asi byla podívaná přitahující zraky celé restaurace. :-) Jinak díky za vaši recenzi, čtu je vždy rád a s velkým zájmem. Do Les Moules pochopitelně asi nepůjdu - jsem v Praze vždy jen na pár dní a to se snažím vychutnat si, pokud možno, českou kuchyni. Lítat z ostrova do Prahy na mussels by mě připadlo mírně praštěné. Co se ceny týče, kolem 30 liber na osobu včetně nápojů mě (ve srovnání s Anglií) připadne velmi normální / levné.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Les Moules III.
    jednorozec: Jsem rad, ze se Vam recenze libila. Aktualne, po jazykove korekci, by mela byt jeste o minimalne 7% ctivejsi:) Cenove srovnani s Anglii vychazi dobre, jak jsem psal.. minimalne napoje by lepe vypadaly v Eurech:) Ne vazne, tuzemska mineralka za "sedmdesat".. to me drazdi. A musle priborem.. no.. vidlicka by snad jeste sla, ale co s nozem:)
  • Julie  - Mušle a pivo
    Díky za další lákavou obrazovou i textovou dokumentaci, musel to být opravdu příjemný zážitek. Tiše i hlasitě závidím a zárověň přeju všem zúčastněným...Skvělé fotky jako vždy :-) PS: Nešlo by k mušlím lépe víno?
  • dyžon  - Vypadá to krásně
    [URL=http://vins.blog.cz] a když to nemusím platit, ani mi to nepřipadá drahé :-)
  • Bali  - Potvory a příbor
    mušle má nejradši doma, protože vim co jim;-) Už jsem viděla jíst mušle vidličkou! Ve Francii na ostrově Ile d´Oleron vedle nás seděla nóbl panička a ta se vyloženě nechtěla "zasvinit"! Byla ale za exota, protože všichni kolem hezky papali rukama ;-) Taktéž na krevety, langustu a jinou havěť jsou nejlepší ruce. Jinak si nepochutnáte!
  • Jednorožec
    Bali: [I]Už jsem viděla jíst mušle vidličkou! [/I] Ale to si ta paní stejně jednou rukou lastury přidržovala, ne? Nebo to jednou rukou honila po talíři /hrnci? Třeba předtím vypila tu misku s horkou vodou a citronem a tak si neměla kde opláchnout ručičky... :-) Julie: [I]PS: Nešlo by k mušlím lépe víno?[/I] Všude jinde asi ano, ale v Belgii bych dobrým pivem neopovrhl. Jedni z nejlepších pivovarníků na světě, s velkou tradicí.
  • Jirka  - preci jen
    Je to preci jen predrazene. I vzhledem k prumernemu platu v Praze. Vsak se podivejte treba na jidelnicek "Les Halles" a to je podstatne znamejsi hospoda.
  • Jirka  - Vcetne?
    Celkova utrata byla VCETNE spropitneho?
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Les Moules IV.
    Julie: Byl to prijemny zazitek:) Co si rypnout stylem: to v Brne nemate co?? Ale to bych ti neudelal, protoze vsude je neco a doufam, ze to prave orechove "brnenske" brzy navstivim :-) Bali: Tak tak.. neni nad to mit pod kontrolou cely proces. Musle v Les Moules byly v poradku.. lec v poslednim taliri jsem narazil na jednu (otevrenou) a zkazenou:(( Nemusim popisovat, co je to za "dobrotu" do neceho takoveho kousnout. Ad nobl pani a konzumace "havete" rukama. Naprosto s Vami souhlasim. Pred cca 6ti lety si vzpominam na zazitek, jak jeden "kolega" na navsteve Portugalska vyloupaval a jedl krevety priborem. Jednorozec: Jen k tomu pivu.. Je to tak. S nasim tuzemskym "pilsem" se muzeme jit zahrabat a to si tu hrajeme na "pivni narod"... ha ha.. mozna v "bazenech" na hlavu:( Jirka: Hodne nastrelene jsou napoje.. to ano. Zbytek je lehce nad. Ale pocitejte i s luxusni adresou a exkluzivitou v podobnem sortimentu. Celkova utrata uvedena na konci clanku je bez spropitneho. Dyzon: No.. to neplati jen u jidla ne? Koukani je vetsinou levnejsi nez primy kontakt:)
  • Bali
    nene, panicka mela DVE vidlicky! Z malého kastrulku si je prendavala po jedne na talirek, kdyz ji na tom talirku dohonila, tak ji drzela (nebo se aspon o to snazila) jednou vidlickou a druhou ze skorapky dolovala masicko! Ta druha vidlicka byla manzelova, ten jedl musle jak se ma ;-) Nezirala jsem na ni jen ja, tech "vejru" tam bylo podstatne vice :-))
  • Joshua
    Mohlo to byt zajimave, nicmene ja davam prednost spojeni musli s vinem. A take mnohem radsi utratim takove penize za dobre vino nez za dobre pivo...
  • Julie  - Mušle v Brně
    Je fakt, že podnik s takovou nabídkou v Brně asi chybí :-) ale třeba mi tu někdo poradí, kam v Brně na mušle...A pravé brněnské ořechové už se peče :-))))
  • DolceVita  - Mušle a pivo po belgicku
    Zdánlivě nesourodá dvojice "mušle & pivo" demonstruje ten pravý šmrnc belgické kuchyně :-) Francouz by se vyděsil, ale kdo chce pojíst jako Belgičan, na chvilku vypustí z hlavy víno a dá si dobře vychlazený belgický chmelový mok. Neudělala bych jinak, to jejich pivo má tradici (i když jsem milovník vína). Určitě bych si vybrala "Mušle na tmavém pivu Leffe s cibulkou, česnekem a slaninou". Nejlepší příbor na tuto pochoutku jsou samozřejmě ruce. Stylové nádobí v Les Moules je skvělé! Se vším všudy belgická hospoda, jak má být. Snad jen Waterzooi chybí ;)
  • Poloauto
    : DolceVita: Waterzooi nechybí...............je tam, neboj a dokonce s krůtími srdíčky...fantastická polévka. Ale znám ji i jako bílou polévku, záleží kdo jak ji vaří.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Les Moules V.
    DolceVita: Waterzooi v nabidce je za 245Kc:) Verze na Leffe byly vynikajici. Ostatni jim vytykaly, ze slanina zastinila chut musli. Ale nebyla to az tak pravda. Nicmene thajska a vinna uprava jednoznacne vedly:) Piva bych se v tomto pripade nebal, dokonce bych ho doporucil spis nez vino. Joshua: Vino a musle.. bez debat skvela kombinace a vinny listek v Les Moules s tim pocita)) Ale prosim nezatracovat pivo jako napoj snoubici se s jidlem. Ted to nerikam smerem k Vam! ale obecne... v posledni dobe mam pocit, ze termin vino nabyva rozmer tajemneho zaklinadla, kterym se ohani kazdy druhy, ale rozumi mu kazdy tricaty.
  • DolceVita  - Termin vino :-)
    Ondrej ... "termin vino nabyva rozmer tajemneho zaklinadla, kterym se ohani kazdy druhy, ale rozumi mu kazdy tricaty" :-) Ještě štěstí, že za víno je ochoten utrácet i ten, kdo mu nerozumí :-) Myslím, že dobrým základem je to, že člověk porozumí vlastní chuti. Ne z každého milovníka vína musí být znalec vína na slovo vzatý :-)
  • Guest
    Re:DolceVita - Přitakávám. V rozhovoru s Picassem někdo řekl: "Mě by se ty vaše obrazy možná i líbily, ale já jim vůbec nerozumím." "A co růže," zeptal se Picasso, "líbí se vám růže?" "Ano, moc!" "A rozumíte růžím?"
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Libi - rozumi
    DolceVita + Guest: To, ze se nekomu neco libi, beru jako dostacujici. Citace Guesta je velmi vystizna a pravdiva:) Muj koment byl smerovany trochu nekam jinam. Do Les Moules jsem sel prave kvuli pivu.. tento napoj je u nas deklasovan tabulkami statistickeho uradu a snizujici se kvalitou trh zaplavujiciho europiva. Nikoho to nezajima.. hlavne, ze maji "U Franty" porad "Gecko pod dvacet"... S kavou je to o dost lepsi, ale take by si zaslouzila vetsi osvetu, propagaci "uctu". Co jsem chtel rict nebyl utok na vino jako takove, ale spis postesknuti nad stavem nekterych "veci".
  • Bali
    jsou jídla ke kterým si dám jedině pivo, např.kachna, zelí, knedlík. Manžel si k tomu ale dá víno, protože je Francouz ;-) Ale dnes na oběd byla opečená kachní prsa se smetanovo- vinnou omáčkou a s restovanými česnekovo-petrželkovými brambůrkami a k tomu si dávám jedině vínko. Pivko ke všemu nejde. A vínko také ne. Bon appetit
  • DolceVita  - :-)
    Guest :-) zatraceně pravdivé Ondrej :-) to byla jen taková malá úvaha. Víno i pivo je úžasný dar přírody. Je škoda ho ignorovat :-) Bali :-) máš pravdu! Často si člověk musí vystačit se sklenicí vody :-) Řidič v zemi zdejší smutný osud má. Blahořečeno budiž Švýcarsko, kdy sklenka vhodného alkoholu je tolerována. Tolerance v tomto ohledu mi tu chybí :-)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Mir vinu i pivu :-)
    DolceVita & Bali: Mir vinu i pivu. Aspon v teto diskuzi, ja si to vyberu nekde jinde :-)))
  • Dlabka  - Stojí za to!
    Dnes jsem restauraci navštívil a mohu jen doporučit! Obsluha pohotová a příjemná. Mušle úžasné, pivo také. S každým dalším chodem blaženějsí úsměv, který mi vydržel ještě několik hodin:) Opravdu dobře investovaných 1000Kč:)
  • Guest Ilona  - bez nadšení
    Po přečtení této recenze jsme včera navštívili Les moules. Obsluha dobrá - šlo to , mušle velmi slané (možná mají podpořit v konzumaci piva), moc se od sebe nelišili chutově ani na různé způsoby , nadšení jsme nebyli, poprvé a naposledy. Od večeře za 3000 kc bych očekávala trošku víc harmonie chuti.
  • Vlasta  - Recenze 2.0
    Zajímavá recenze, belgická piva jsou super, ale opravdu velký výběr belgických piv i s perfektní znalostí tohoto piva (obsluhou) je v restauraci "Los v Oslu" v Perunové ulici, perfektní a milá obsluha, výborná belgická i tuzemská piva, super kuchyně s výborným jídlem, mušle také. Ceny velmi lahodící oku. Možnost zde pouze na objednání, vždy plno.
Komentářů (29)