POZVÁNKA: Prague Food Festival 2007 - Sovovy mlýny
Pondělí, 03 Září 2007 00:00

POZVÁNKA: Prague Food Festival 2007 Vrcholných, na širokou veřejnost zaměřených, gastronomických akcí u nás zatím moc neproběhlo. Troufnu si dokonce tvrdit, že Prague Food Festival, pořádaný Pavlem Maurerem, je první svého druhu. Oficiální program slibuje jedinečnou gourmetí „zábavu“. Já jsem ve svých očekáváních malinko opatrnější, ale i tak maximálně natěšený. Vše propukne 7. 9. ve 12.00.

 

 

PRAGUE FOOD FESTIVAL 2007

SOVOVY MLÝNY

7. - 9. 9. 2007

 

Prague Food festival 2007 


Jídlo, pití, žití

grand restaurantBrány Sovových mlýnů se otevírají každý den úderem dvanácté hodiny a „opona gastronomické show padá“ večer o desáté. Každý den se bude prezentovat dvanáct restaurací s předem specifikovanými pokrmy. Nicméně ne jen jídlem je člověk živ, velká pozornost bude věnována i „pití“. Konečně partnerem festivalu je Bohemia Sekt. Kdo bude chtít jít do hloubky, může navštívit některou ze řízených degustací v režii Domu Vína U Závoje (v čele s přední českou sommeliérkou Klárou Götzovou). Například nedělní ochutnávka destilátů příjemně vyčnívá z klasických vinných „orgií“. Příjemným osvěžením by byla i degustace doutníků, ale to už je opravdu hodně nad rámec celé akce.

  • Informace o doprovodném programu - zde 



Vstupné a Grandy

vstupneVstupné činí 350 Kč. V této sumě je obsaženo deset kupónů (Grandů) v celkové hodnotě 250 Kč a stokorunový paušál. Grand se tak stává jediným univerzálním platidlem. Po prodegustování celého „carnetu“ vám přirozeně nic nebrání si zakoupit nový :-)

Image

Image 


Mapa areálu

mapa arealuNa přiložené fotce je vidět mapa areálu s označením. Toto lze velmi jednoduše spárovat s konkrétní restaurací, která zde bude nabízet své speciality. PDF s denní rozpisem je ke stažení – zde.

Image


Slovo závěrem

slovo zaveremNa Prague Food Festival 2007 se moc těším. Spíš než na konkrétní ochutnávky jsem zvědavý na průběh celé akce, její organizaci a zástupce jednotlivých restaurací. V takto velkém počtu hostů nebude, oproti minulým neveřejným ročníkům, jednoduché udržet konstantní kvalitu servisu. Jestli se to podaří a celá akce vyzní stejně svěže jako nové stránky Grand restaurantu (konečně), máme se na co těšit!

 

Zajímavé odkazy

www.grand-restaurant.cz

www.praguefoodfestival.cz 

 

Prague Food festival 2007


Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)

badge = 'Linkuj si !'; document.writeln(badge); pošli na vybrali.sme.sk
Přidat komentář
  • Ondřej Pohorský  - Poděkování
    Díky za upozornění na tuto akci, jsem si ce z Brna, ale určitě si to nenechám ujít. Podle programu se rozhoduji mezi sobotu a nedělí.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Prague Food Festival 2007
    Ondrej Pohorsky: To jsem rad, ze Vas to na takovou akci tahne az z Brna. Take se tesim a doufam, ze vsechno klapne dle predstav poradatelu. No a samozrejme i navstevniku:) Menu vypadaji lakave stejne jako doprovodny program.
  • Otiik  - festival
    ...taky bych rád zavítal, jen to časově asi nedám :( .... pátek určitě ne a to byl muj favorit ...ale koukam, že kachnicka je i v sobotu a v nedeli...tak to musim nejak vymyslet :))
  • Petr Král  - S kolegy se těšíme
    Tak to vypadá, že se tam Ondřeji potkáme. Tuhle parádu si nemůže žádný labužník nechat ujít... Snad vyjde počasí.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Prague Food Festival 2007
    Otiik: :-)) zavitejte nebo si pockejte na odzbrojujici fotoreportaz ;-) Ale samozrejme.. idealne bude, kdyz si to nejak casove "poresite". Petr Kral: Budu se tesit! Spatne pocasi jsem snad ani neuvazoval. Budu doufat, bez slunicka se spatne foti a jidla rychle stydnou :-/
  • Julie
    Taky mi to bohužel v tuto dobu do Prahy nevyjde :( Ondro, těším se tedy na fotky a bezprostřední dojmy :-) Hezký zážitek přeju!!! :-)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - PFF
    Julie: Skoda, skoda. Ty budes mit na vikend zajiste zajimavejsi program :-) Budes muset pockat na report:)
  • tomáš
    Mám dotaz.1grand je jeden pokrm? Či je cena úměrná ceně surovin z kterých byl připraven? díky
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Grand
    tomas: No to by bylo jako v zavodce:)) Ne, to opravdu necekejte. Ceny jednotlivych pokrmu se podle meho budou zacinat na 4 Grandech. Ocekavam i ceny 10 a vic Grandu. Uvidime:) Ve vstupnem je konzumace za 250 Kc, tak ocekavam, ze si za to bude mozne dat aspon jedno jidlo, chutovku... a jeden napoj.
  • tomáš
    To ne,nečekám závodku.Jen chci všechno ochutnat a chtěl jsem mít představu na kolik mne to přijde. mějte se
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Grandy
    tomas: Aha, tak to jsem spatne pochopil:) Podle me vsechno ochutnat snad ani nepujde.. Idealni by bylo jit ve vice lidech a kupovat si porci dohromady. Tak se neprejite a usetrite:)
  • Vslayer  - Chybka
    ...Spíž než na konkrétní ochutnávky... nektery z tech veci bych chtel mit ted ve spizi, ale v tomhle pripade bude lepsi asi S.
  • Jana  - Mini porce za Maxi ceny
    Bude-li pršet, vemte si svůj velký deštník a stůl (a židle), ať máte, kde "zaparkovat" a v klidu si moct sníst svoji mini porcičku. Takže ideální rada, jít ve více a ochutnávat, no nevím, ale stačí-li vám 2 sousta na ochutnávku, budete spokojeni. Peněz berte taky dost. No, velké zklamání a rozčarování... Velká sláva, velký byznys... ale pro koho. Pro návštěvníka rozhodně ne...
  • milan  - Festival - jak pro koho?
    Myslím si, kdyby si samotní kuchaři zorganizovali opravdu svůj festival, dostalo by to jiné grády. Přijatelnější (cenově) i pro milovníky dobrého jídla nejen z ¨řad snobů. Pokud by si novináři museli platit sve degustace v předvecer festivalu, asi by to také viděli jinak. Pokud človek trochu vaří a zajímá se o kulinaření, tak dokáže srovnávat poměr ceny a kvality. Ted nic proti kuchařům, ti tam dělají co mohou a co jim prostory a organizátoři dovoli (a za to jim všem pochvala a uznáni) ale slovo festival se mi zda pro tuto akci trochu nadnesené. Bez atmosféry, podium vetšinou pro ozdobu, problémy, kde si jídlo s požitkem sníst. Snad to priště bude lepší. Možna by stálo to uspořádat u jiného pořadatele, tady to tentokrát hodně zavánělo honbou za výdělkem a to si myslím zúčastněné kuchyně a kuchaři ač nezaviněně nezasloužili. Jídlu zdar a dobrému zvlášť!
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - PFF
    Poslední dva komentáře přesouvám k reportáži z Prague Food Festivalu.
  • Guest  - Humus
    Byl jsem tam, jídla příšerná a děsně předražená. Křepelky bez chuti, (lepší je kuře), bramborová kaše z prášku, rybičky nedopražené atd. Jde myslím o "vyhlášené" restaurace Kogo, Hergetova Cihelna, Kampa Park atd. a říkám, raději se vymluvit na cokoliv "(mor v rodině apod.) a takto se NEPREZENTOVAT, neboť nejbližší "lahůdky" byly za cca šestinovou cenu v obchodě s potravinanmi či "večerkami" v okolí. Mám hotelovou školu a řadu let praxe v oboru, ale byl to DÉS!! A to jsem se těšil.
Komentářů (16)