Čína dvakrát jinak a přeci stejně
Pondělí, 08 Květen 2006 12:40

V uplynulých dvou týdnech jsem měl možnost dvakrát zavítat na rychlý oběd do „čínských bister“. Bohužel musím konstatovat, že ani v jednom případě se „nekonal zázrak“. Neříkám, že servírované jídlo nezasytí. Nicméně pocit lacinosti a chladného ekonomického kalkulu to nijak nekompenzuje.

První tři fotografie jsou z čínského bistra v Kladně

 

Image

Image

Image 

 

Zbytek fotek pochází z čínské restaurace Sunshine v Praze Dejvicích

 

Image

Image

Image
Neurčitá chuť

 

Konec idealizace: „čína“ v cenové kategorii 59-69 Kč je normální jídlo. Někdy se povede, někdy ne. Většinou v pokrmu cosi padá na jazyk, nebo chuti dominuje ne zcela ideální kombinace surovin. Jindy je jídlo přesolené a nadopované „glutamanem“. Tak už to prostě v nejnižší kategorii stravování chodí.

Jsem si jist, že v Praze je mnoho podniků, kde za přiměřenou cenu dostanete vynikající asijskou kuchyni.

Budu rád za každý váš tip!

 

Přidat komentář
Komentářů (0)