Neděle, 07 Květen 2006 17:39 |
Kdo by neznal Camembert. Slavný francouzský sýr vyráběný v mnoha mutacích po celém světě. Klasický sýr s bílou plísní na povrchu hmoty je známý i u nás. Bohužel velmi malé povědomí o šířce pojmu „sýr s bílou plísní na povrchu“ v naší populaci vede k dost lidí k souhrnnému pojmenování těchto produktů názvem „hermelín“. A shodou okolností je to právě výrobce Hermelínu (Pribina a.s.) jejíž výrobek prošel testem na GurmetKlub.cz.
|
|
Sobota, 06 Květen 2006 19:08 |
Jednoho dne jsem narazil na zvláštní inzerát: „Miluji italskou kuchyni. Značka: chorobně!“. Škoda, že dotyčný nezanechal kontakt, poslal bych ho do restaurace La Fontana v Kladně. Těstoviny, pizzy, minutková masa, zapékané těstovinové pokrmy, saláty, sladké dezerty a polévky. To je stručný přehled toho, co vám v La Fontaně nabízí. V jaké kvalitě, prostředí se vše odehrává? To a mnohem více se dozvíte v bohatě fotografiemi zásobené recenzi.
|
Pátek, 05 Květen 2006 14:59 |
ZanziBar naleznete na Náměstí st. Pavla v Kladně. Kromě restaurace je součástí podniku i stejnojmenný koktejlový bar. Pokud si chcete k jídlu objednat dobré víno, popřípadě jeden z cca 200 koktejlů z přilehlého baru, jste na správném místě. Recenzovaný podnik je dobře dostupný, přímo před vchodem naleznete dostatek parkovacích míst. Jak jsem si pochutnal na špikované vepřové panence na sušených švestkách si přečtete v celém článku.
|
Úterý, 02 Květen 2006 00:00 |
Je tomu týden, co jsem recenzoval cukrárnu Hájek na Florenci. Dnes budete moci nahlédnout do útrob dortu zakoupeného k oslavě narozenin. Oslavenec vůbec neměl radost z toho, že cesta k dortu a jeho naporcování je ztížena přítomností mého fotoaparátu. Jak obstál malinový dort v nelítostném hodnocení zde na GurmetKlubu? Balení odpovídá ceně cca 220 Kč. Slušně pevná krabice provedená ve firemních barvách přímo vybízí k otevření. Více v článku...
|
Neděle, 30 Duben 2006 00:00 |
Milujete sladké? Nedokážete odolat čerstvému, šťavnatému, ovocnému dortíku? Propadáte beznaději, když si nemůžete dopřát lahodnou točenou zmrzlinu? V Praze existuje hned několik míst, kde naleznete "odpovědi" na výše uvedené otázky. Jedním z nich je síť cukráren Hájek provozovaná společností Hájek a Boušková s.r.o.. Šířka sortimentu je na české poměry nevídaná. Chuť, zpracování a cena více než přiměřená. Jak obstála v testu provozovna na Florenci se dozvíte v celém článku..
|
Neděle, 30 Duben 2006 00:00 |
V článku naleztene velkou galerii vítězů soutěže Gastro Hradec 2006. Podívejte se do tváře kuchařským mistrům.
|
Neděle, 30 Duben 2006 00:00 |
Z důvodů enormního množství fotografického materiálu z Gastro Hradec 2006, jsem se rozhodl pro fotky soutěžních pokrmů vyčlenit samostatný článek. Neváhajte ani vteřinu a ponořte se do světa vrchlové soutěžní gastronomie. Připravil jsem pro vás bezmála třicet unikátních "mouth-wateringových" záběrů.
|
Neděle, 30 Duben 2006 00:00 |
Z důvodů enormního množství fotografického materiálu z Gastro Hradec 2006, jsem se rozhodl pro fotky soutěžních pokrmů vyčlenit samostatný článek. Neváhajte ani vteřinu a ponořte se do světa vrchlové soutěžní gastronomie. Připravil jsem pro vás bezmála třicet unikátních "mouth-wateringových" záběrů.
|
Sobota, 29 Duben 2006 00:00 |
Po zaplacení symbolického vstupného 50 Kč a obdržení vrácenky ve formě razítka na ruku (připadal jsem si jako v rockovém klubu:) se mi otevřela cesta do prvního patra budovy. Velký sál Aldisu praskal ve švech. Desítky naaranžovaných stolů, stovky návštěvníků a vydýchaný vzduch. Takové byly moje první pocity. Popravdě nečekal jsem ani poloviční počet exponátů. Budiž to důkaz, jak dobře na tom „česká gastronomie“ je.
|
Sobota, 29 Duben 2006 00:00 |
Jako každý rok se v Hradci Králové konala kuchařská a cukrářská soutěž Gastro Hradec 2006. Jedenáctý ročník se prezentoval doposud největším počtem účastníků. Do Hradce přijelo na 224 soutěžících (kuchačů a cukrářů) ze všech koutů republiky a dokonce i ze Slovenska. Hodnotící komisaři se nechali slyšet, že úroveň prezentovaných exponátů byla opět o něco výše něž v předešlých ročnících. Více v celém článku..
|
Pátek, 28 Duben 2006 00:00 |
První díl ze seriálu reportáží o veletrhu Salima 2006 máme úspěšně za sebou. V dnešním díle se zaměřím na nabídku potravin. A to mražených, sušených, drcených, mletých, zrajících a mnoha dalších. Přesněji na suroviny pro italskou kuchyni, sýry, masný průmysl (záměrně jsem použil slovo průmysl – více v článku). A naskok se ještě vrátím k sladkostem - čokoládě a zmrzlině. Na závěr se zmíním o zajímavém čistě přírodním, ovocném, nekonzervovaném a velmi zdravém produktu.
|
Čtvrtek, 27 Duben 2006 00:00 |
V dnešním článku se dozvíte podrobnosti o soutěži Gastro Junior 2006 – Nowaco Cup. Gastro Junior je příležitostí pro mladé cukráře, kuchaře a číšníky. Lépe řečeno pro studenty středních hotelových a odborných potravinářských škol. Možnost prezentovat své schopnosti bylo možné hned ve třech kategoriích – kuchař, cukrář a číšník. Připravovat pokrmy, před publikem a především před zvídavou a přísnou porotou, není vůbec nic jednoduchého. Atmosféra se dala krájet a vítěz mohl být jen jeden . Chcete vědět a vidět víc? Přečtěte si celý článek.
|
Čtvrtek, 27 Duben 2006 00:00 |
Ve dnech 7.-10.3. 2006 v Brně proběhl 25. ročník potravinářského veletrhu Salima. GurmetKlub byl u toho a přináší vám kompletní zpravodajství a spoustu postřehů. V prvním díle reportáže se zaměřím na první dojmy, organizaci veletrhu a pavilony věnující se potravinám všech druhů a chutí. Věřte, že to nebyla jednoduchá věc. Pavilon B připomínal jednu velikou vonící pekárnu o rozloze hokejové haly! Pavilónu D byl pro změnu nacpán k prasknutí.. více v článku.
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 21 Další > Konec >>
|