Neděle, 01 Duben 2007 12:40 |
Dnešní příspěvek bude věnován detailnímu popisu průběhu recenze a to nejen z pohledu hosta, ale i obsluhy. To vše formou speciálně připraveného videoklipu. Uvidíte brilantní práci číšníka s velmi komplikovaným recenzentem. Ne každý by si dokázal zachovat patřičně profesionální odstup. Usaďte se pohodlně do křesel a prosím akceptujte způsobu vzniku úměrnou kvalitu obrazu a zvuku. Případné dotazy a připomínky vám rád zodpovím v diskuzi.
|
|
Pátek, 30 Březen 2007 00:00 |
Po delší absenci vinné tématiky vám GurmetKlub společně s první degustační jednotkou pod vedením Jaroslava Kolečkáře přináší detailní vyhodnocení testu deseti vín „kabernetového“ typu (první díl najdete zde). A když se řekne detailní, tak si pod tím můžete představit komplexní hodnocení každého vzorku včetně detailního popisu barvy, buketu a chuti. Doporučuji k pečlivému prostudování, ideálně se sklenkou dobrého červeného v ruce.
|
Středa, 28 Březen 2007 00:00 |
Na poslední soutěž zaměřenou na kreativní myšlení a představivost dnes naváže čtyřmi znalostními úkoly lemované klání o lahve pravého šampaňského s kompletním příslušenstvím. Na jednoho z vás čeká vlajková loď domu Cuvée Commodore 1998 s originálním chladičem a dvěma šampuskami, na druhého Brut Millésimé 2000 také s dvěma originálními šampuskami. Milovníci kvalitních šumivých vín, račte vstoupit.
|
Pondělí, 26 Březen 2007 00:00 |
V dnešní recenzi vám představím kladenskou restauraci Nostalgie. Miniaturní podnik s necelými dvaceti místy k sezení představuje koncept malé restaurace s téměř rodinnou atmosférou a kvalitní gastronomií. Příjemná, nenucená, obsluha a útulný interiér společně s dobře navrženými pokrmy si zaslouží velkou pochvalu. I přesto bych v několika směrech uvítal drobná zlepšení: nepodporovat kuřáky a v kuchyni přidat na preciznosti. Více v článku.
|
Pátek, 23 Březen 2007 00:00 |
Poslední recept obsahují na pohled matoucí a záměnou zavánějící kuřecí srdéčka v parmezánu ve mně vyvolal potřebu vytvořit zcela netradiční pokrm. Spojení vybraných ingrediencí ve fungující celek nebylo nic jednoduchého. Občas není od věci aplikovat postupy známe z alchymie na dva brambory a porci kuřecích jater. A co teprve, když vám řeknu, že další ingrediece byly kiwi, sezamové semínka a víno.
|
Středa, 21 Březen 2007 00:00 |
V rámci photoblogu se mi podařilo vyventilovat většinu negativních pocitů z návštěvy veletrhu Biostyl. Dnes nastal čas, podělit se o několik pozitivních střípků s vámi, čtenáři GurmetKlubu. Nicméně předem vás varuji, že i oněch několik pozitiv bude okořeněno další dávkou veletržních pikantností. Popravdě, celé akci by více slušel název: Prodejní výstava kosmetických přípravků a zdravé výživy.
|
Pondělí, 19 Březen 2007 00:01 |
Dojmy z veletrhu Biostyl 2007 Vám zprostředkuji ve dvou článcích. První ve formě photoblogu, kde bude k dispozici deset fotografií. Každá má za sebou malinkatý příběh. Ani jednou z fotek nechci kazit připravovanou reportáž, přesto se domnívám, že stojí za zhlédnutí. Žena s ruským přízvukem prodávající moravské salámy, vinař s peněženkou ve stavu pohotovosti, levitující Igor Chaun i prodejce peněženek rozhodně stojí za prohlédnutí.
|
Čtvrtek, 15 Březen 2007 00:00 |
Se svátkem svatého Valentýna je to podobné jako se Silvestrem. V rukou horlivců se mění v „nákupy na povel“. Pokud se úspěšně ubráníte manipulativním kampaním prodejců čehokoli, máte možnost svobodné volby: zůstat doma anebo, se sejít s osobami vám smýšlením blízkými a strávit v jejich přítomnosti velmi příjemný večer. Já jsem se zařídil v duchu druhé možnosti a přijal pozvání na italskými specialitami ozdobený valentýnský ples hotelu Regina.
|
Úterý, 13 Březen 2007 00:00 |
Už si ani nepamatuji, kdy jsem publikoval poslední Gurmetí recept. Ten dnešní vznikl omylem paní prodavačky, když mi místo kuřecích krků na vývar navážila půl kila srdíček. Když jsem to doma zjistil, počáteční rozčílení se během chvíle transformovalo do touhy vytvořit něco opravdu neobvyklého. Kuřecí srdíčka v parmezánu s miniškubánky tento požadavek zajisté splňují. Podobnost s vánočním cukrovím je čistě náhodná :-)
|
Sobota, 10 Březen 2007 00:00 |
Poslední čistě alkoholický článek na Gurmetovi byl věnován testu 96% alkoholu. Doba postoupila, a je mou milou povinností vám přinést report z ochutnávky produktů firmy Žusy. Od „vysokovoltážních“ destilátů jsem sestoupil až k jemným likérům a medovině. A jak že se ochutnávalo? Kromě klasické, přímé „štamprdlové“ konzumace došlo na přípravu koktejlů, teplých nápojů a dokonce i úpravu pokrmů.
|
Čtvrtek, 08 Březen 2007 14:31 |
Jste zarytí BioKonzumenti nebo vás zajímají nové trendy v pěstování a produkování ekologicky nezávadných potravin? Konečně nemusíte být ani v jedné ze zmíněných skupin a přesto pro vás může být Biostyl místem, kde si rozšíříte gastronomické obzory a načerpáte „probiotické“ názory (pokud tedy nezavítáte na souběžně běžící veletrh Esoterika:)) Podrobnosti a termíny naleznete v pozvánce.
|
Úterý, 06 Březen 2007 00:00 |
Pokročil jsem v dohánění gurmetích restů a zpracoval pro vás recenzi Století. Přesněji recenzi restaurace jménem Století. Příjemný podnik s krásným interiérem a nábytkem jehož majitelem je hrabě pan Antonín Kinský jsem navštívil na základě televizní reportáže, osobního doporučení a referencí na internetu. Mimo jiné se mi znovu potvrdilo, že osobní zážitek je nutným základem pro objektivní hodnocení. Jak dopadl testovaný restaurant, zjistíte v článku.
|
Sobota, 03 Březen 2007 15:03 |
Reportáž z finále soutěže Mistr kávy máme úspěšně za sebou, nicméně nebylo by od věci si podrobně představit vítězného baristu Františka Roháčka z kladenského Zanzi baru. V jeho vystoupení byly čitelné letité barmanské zkušenosti v kombinaci s baristickou virtuozitou. Lehkost s jakou připravoval soutěžní cappuccino mě doslova a do písmene uchvátila. V dnešním článku jsem pro vás připravil fotomedailonek Mistra kávy ČR.
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>
|