TEST: Souboj rybích polévek - Třeboň |
Čtvrtek, 20 Červenec 2006 00:00 |
NOVINKA RECEPT: Štedrovečerní rybí polévka - Vánoce
Pravidla soutěže
Restaurace Šupina - 35 Kč
Vzhled - standardní Polévka je servírovaná v tmavě hnědé misce a zdobena petrželovou natí a krutónky z bílého pečiva.
Chuť - podprůměrná Jedním slovem zklamání. Polévce kraloval zeleninový základ a rybí podstatu nepouštěl téměř vůbec „ke slovu“. Vytknout musím i nepříjemnou kyselost na konci sousta. Takhle si rybí polévku rozhodně nepředstavuji. Kladně hodnotím krutónky z bílého pečiva. Na rozdíl od konkurence byly rovnoměrně nakrájené a slušně osmažené.
Konzistence - středně řídká Porce - velká
Restaurace Na Rožmberské baště - 30 Kč
Vzhled - standardní V Rožmberské baště zvolili světle hnědou misku a zdobení téměř totožné s polévkou z restaurace Šupina. Jediným rozdílem je přítomnost zdobení šlehačkou (na obrázku téměř rozpuštěná). Chuť - lehce nadprůměrná Od rybí polévky bych očekával, že bude obsahovat výraznou rybí chuťovou složku. Přesněji řečeno dominující rybí složku s „podporou“ kořenové zeleniny. V porovnání s konkurencí ze Šupiny byla polévka z Rožmberské bašty řádově víc rybí a i přes její relativní nevýraznost korespondovala hlavní chuťová linka s názvem pokrmu. Konzistence - středně řídká Porce – střední
Verdikt
Diskuze: Objednáváte si v restauraci rybí polévku?
Komentářů (12)
|