Soutěž: Reverzní inženýrství pro kuchaře |
Středa, 02 Srpen 2006 00:00 |
První soutěž GurmetKlub.cz je tady. Historicky prvního výherce čeká luxusní čokoládové opojení ve formě 85% čokolády Lindt. Pravidla najdete v článku. Hrajte a vyhrajte!
Pravidla soutěže Pozorně si prohlídněte úvodní fotografii. Vaším úkolem je reverzně sestavit co nejpřesnější recept fotografovaného pokrmu. Hodnotím typ použitých surovin, poměrně množství, druh koření a způsob tepelné úpravy. Jako bonus můžete přidat Vaší představu o vhodné příloze.
Vyhodnocení Výhercem / výherkyní se stává ten, kdo co nejrychleji a nejpřesněji dekóduje přesný recept pokrmu na fotografii. Cena bude předána po domluvě osobně v Praze a jejím okolí.
Způsob posílání soutěžních příspěvků
Vzhledem k nutnosti uchránit informace před zraky ostatních soutěžících, doporučuji odpovědi zasílat na email: ondrej(zavináč)gurmetklub.cz / místo závorky doplňte @
UPDATE: Vyhodnocení soutěže proběhne v neděli 13.8.2006. Výherce bude upozorněn emailem. Vyhodnocení: Z 27 došlých příspěvků jsem musel dva z formálních důvodů vyřadit. Zbylé příspěvky podrobně zhodnotilo mé kritické oko a vybralo vítězný recept :-) Cituji: Kureci prsa nakrajime na mensi kostky. Lehce zaprasime kari korenim (madrasska smes, prip. radeji thajsky nez anglicky typ) a nechame par minut marinovat. Nakrajime kousek slaniny a na olivovem oleji (staci classico) pomalu vyshmahneme. Pridame najemno nasekanou salotku a zvolna smazime dozlatova. Pridame na teplote a vlozime maso a zprudka ze vsech stran lehce opeceme. Pridame nakrajene zampiony a lzici predem namocenych rozinek, osolime a opeprime cerstve mletym peprem. Az zampiony pusti vodu, podlijeme bilym vinem a nechame chvilku podusit. Pak podlijeme smetanou a nechame asi tri minuty zvolna dovarit. Podavame s ryzi nebo jarnimi stouchanymi bramborami s bylinkami.
|