REPORTÁŽ: Prague Food Festival 2007 – In natura
Neděle, 09 Září 2007 00:00

REPORTÁŽ: Prague Food Festival 2007 – In naturaMé pocity ze čtyř hodin strávených na prvním ročníku Prague Food Festivalu jsou smíšené. Velkolepá myšlenka, luxusní lokalita a skvěle vypadající program. Tím vším jsem byl lákán, sváděn a musím říct, že úspěšně. Pokud je vaším cílem ochutnávka a „nakoukání“ do co největšího počtu kuchyní, budete zklamáni. Chcete si u sklenky vína popovídat s přáteli a dát dva předkrmy, pak je to akce přesně pro vás.

 

Prague food Festival začíná

prague food festivalNa místo konání festivalu jsem dorazil před půl dvanáctou se záměrem nafotit si poslední fázi příprav před otevřením bran hladové veřejnosti. Probíhají poslední úpravy stánků a vyvěšování cedulí s nabízeným menu, „sekuriťáci“ dostávají instrukce a vše naznačuje tomu, že se blíží oficiální začátek PFF. Úderem dvanácté se do areálu začínají trousit první hosté, přesto je vidět například Marek Raditsch udávající instrukce k přípravě a servisu pokrmů u stánku Kampa group.

Plac v okolí restaurace U Koně okupovalo duo Gondíků s úsměvy „od ucha Dalibora k náušnici Adély“. Rady ptáka Loskutáka přinesou zajímavou reportáž, nezapomeňte sledovat poslední zářijový díl ;-))

Image

 

 

Chceš Grand? Buď grand.

grandVstupenka v ceně 350 Kč obsahuje jeden carnet s deseti kupónky v hodnotě 250 Kč. Leč za ty toho moc neochutnáte. Několikrát jsem proto musel vyhledat potulující se hostesky a „dobít kredit“ (to bylo možné i u informačního pultíku). Dle mého názoru musí hodnota vstupu VŽDY přinést adekvátní kvalitu výstupu. Fascinující v hodnotě 90 Kč se za 200 Kč stává nudným a podprůměrným. Můj budget 50 Grandů (1250 Kč) jsem proměnil za sumu chuťových počitků, jejichž překlopení do prostého textu vám tímto dávám k dispozici.

Nečekejte bezuzdnou, neadresnou glorifikaci tam, kde by se více hodil dobře ohebný lískový proutek... nebo spíš karabáč.


Nápoje – víno i pivo za babku

vinoPochvalu si odnáší nabídka vín a nápojů obecně. Skupina Bohemia Sekt připravila několik stanovišť, kde byla k dispozici vína hned několika značek z jejího bohatého portfolia. Hlavní pultík v centrální oblasti nabízel celou řadu korporátních sektů za 1 až 2 Grandy. Stejná cenová politika fungovala i u domu vína U Závoje. O návštěvníky se tam, mimo jiné, starala i Klára Götzová a kdo chtěl, mohl si ke skleničce přikoupit i talířek s několika druhy sýrů. Kdo toužil po pivě, měl možnost si za 1 G objednat 1 P :-) 


Servis a organizace

servis a organizaceVelkým plusem budiž servis na porcelánových talířcích. Celá akce připomínala zpoplatněnou recepci k příležitosti vydání pozitivní výroční zprávy známého bankovního domu. Horší to bylo s cirkulací použitého nádobí. U některých stánků si potrpěli na čisté stoly a každý prázdný talířek byl okamžitě odnesen (Hoffmeister), jinde se špína kupila a někde neměli ani stůl. Degustační porcičku za 200 Kč se mi nechce hltat „na stojáka“. Další mínus (za to pořadatel přirozeně nemůže) vidím v extrémně rychlém chladnutí jídel. Teplé jídlo, neohřátý talířek, studený vítr. Za minutu máte ze všeho „studený bufet“. Hlavně prostředí na straně k Vltavě hraničilo s návštěvou chlaďáku.


Očekávání vs. realita

ocekavaniPřišel jsem přechutnat nabídku nejlepších tuzemských restaurací. V hlavě myšlenky typu – budou se chtít blýsknout, nalákat, oslovit. Někteří tak činili, většina ne. V důsledku by mně stačilo od každého pokrmu jedno jediné sousto. Nemusím mít čtyři plátky kachních prsou, stačil by jeden. Ale to nešlo. Řešením budiž přijít na akci ve více lidech a jednu porci si rozdělit.

V některých případech bylo možné "sáhnout" po kompletním menu (předkrm, hlavní chod i dezert) za relativně rozumných 10 Grandů. I tuto možnost jsem využil a to konkrétně u prezentace restaurací V Zátiší a Mlýnec.


Hoffmeister Ada – Jehněčí kolínko se špenátovým pyré a jehněčí klobáskou – 10 Grandů (250 Kč).

jednaNejdražší jednoPorce na celém festivalu. Ale také jedna z mála, která dostála své ceny. Ani na vteřinu jsem nelitoval vydání celého bločku za talířek s jehněčí radostí. Ke stánku patřilo několik stolů s UBRUSEM a vázičkou s květinou. Po zaplacení jsem si šel sednout. Obsluha donesla jídlo až ke stolu a popřála mi dobrou chuť. Super profi přístup. Nechyběl ani dotaz na spokojenost s pokrmem! Klobouk dolů, takhle by to mělo vypadat i jinde. Víno jsem si donesl ze stánku U Závoje – No problem.

V tukové bláně zabalené famózní, jemné maso obrané z jehněčího kolínka. Delikátní klobáska, špenát, kouzelná cherry rajčátka a pečený česnek jako bonus. To vše v silné masové šťávě a s bramborovým „rosti“. K dispozici byl i předkrm na bázi Foie Gras a ovocný sorbet připravovaný za pomoci tekutého dusíku. Pánové děkuji, bylo to skvělé!

Image

Image

 


Rio's Vyšehrad – Tuňák s křehkým salátem a japonským zázvorem – 4 Grandy (100 Kč)

jednaStánek kousek od dětského koutku v místech neutěšených a zamořených huhláním dieslového agregátu. Ovšem maximálně profesionální přístup se zajímavou nabídkou a vstřícnými cenami to bohatě kompenzuje. Vyzkoušel jsem zprudka opečeného tuňáka s nakládaným růžovým zázvorem, speciální sojovou omáčkou a to vše položené na rukole. Kombinace kouzelná a pro mě velmi, velmi příjemná. Tuňák a v chuti lehce peprná rukola – to je kamarádství na první pohled. Zázvor byl skvělý a celý pokrm vyvážený. Rio's zabodoval!

Image

 

 

Domov – Kachní prsa s karamelizovanými jablky a hustou švestkovou omáčkou – 8 Grandů (200 Kč)

jednaTak tady začal degustační sešup. Růžolící se kachní prsa byla ve skutečnosti úplně SYROVÁ! Posloužila jako vděčná žvýkačka odorizovaná jinak docela dobrou „ovocnou oblohou“. Tak to je průšvih. Pro jistotu jsem stánek navštívil ještě o chvíli později a vypadalo to, že další porce byly v pořádku. ALE... já jsem si musel "užít" své. "Děkuji" sladký domove... :-(

Image

 

 

Lví dvůr – Rožněné selátko s bramborovými lupínky – 4 Grandy (100 Kč)

jednaTak tohle byla hloupost z mé strany. Pořád chodím okolo, nedalo mně ho neochutnat. Ke stánku přicházím s úsměvem a prosbou na nějaký fotogenický kousek. Pánové mají smysl pro humor a ukazují na čerstvě oddělenou, dozlatova pečenou hlavu (měl jsem na to přistoupit, mezi zuby by to sele mělo víc masa než já následně na talířku). Bramborové lupínky jsou ve skutečnosti lepší „čipsy“ a.... a já nemám chuť se v tom dál pitvat. Ale jo. Ta trocha masa šla špatně od kosti, kůže připomínala tvrdostí bramborovou přílohu, leč byla nepoživatelná a dochucovací sauce.. to si snad děláte srandu. Špatné a navíc studené!


V Zátiší, Mlýnec – Kachní prsa marinovaná v medovině, smetanové hříbky, cibulová omáčka a Foie Gras brambůrky, Kreveto-lososový Kebab na citrónové trávě a ovocný sorbet. MENU - 10 Grandů (250 Kč).

jednaStejně jako Kampa group i zde bylo možné objednat celé menu za zvýhodněnou cenu 10 G. Plusem budiž fakt, že jsem byl při placení dotázán, jestli chci všechny chody naráz nebo postupně. Zvolil jsem druhou variantu a nikam nespěchal. Víno zakoupeno opět u „Závoje“. Rybí kebab byl fajn, jen „ala Makro“ chilli omáčka nepůsobila příliš přesvědčivě. Kachní prsa dobře upravená a křehká, brambůrek ok. Přítomen byl i hříbek a plátek lilku zapečený se sýrem. Cibulová omáčka mě příjemně překvapila a sorbet ovocně osvěžil.

Image

 Image

 

 

Café Imperial – Dušená hovězí líčka na červeném víně – 8 Grandů (200 Kč)

jednaPoslední ochutnaný pokrm. Sáhl jsem po něm jako po jisto jisté jistotě. Malý kousíček masa, lžíce kaše a pár kousků zeleninky. I přes děsivou cenu si zasloužil pochvalu. Dobře udělané, kvalitní, hovězí na červeném víně se sametovou bramborovou kaší, to je kombinace, která nemůže zklamat. Leč stav věcí okolních (veškeré stolečky plné) mě donutil ke konzumaci „nízké rautové“. Ke zdi přitočen s fotoaparátem v brašně, straním se větru a snažím si pochutnat.

Image

 

 

Ostatní restaurace okem, nosem a slovem

restauraceGuláš slavil úspěchy. Pořadatel s tím počítal a do okolí „hospodských stánků“ nakupil větší množství stolů a lavic. Porce okolo 4 G a pivo za G, co víc si přát. Velkou pochvalu si zaslouží stánek Ambiente. Nic nenechali náhodě, přivezli si kompletní kuchyni i tým. Porce od 3 do 5 Grandů. Milé vystupování, nošení jídel ke stolkům. Součástí stánku byl i koutek, kde se připravovaly čerstvé tortelliny. Nechyběly typické speciality jako grilovaná kuřecí srdíčka, ananas a další. Tady bych byl zřejmě spokojen. Madarin Oriental jsem nakonec vynechal. Teď mě to mrzí, ale budget nebyl nafukovací.

Image

 Image

Image

 Image


Verdikt

verdiktOceňuji odvahu Pavla Maurera udělat takovou akci v masovém měřítku. Celkově vzato, lehce převážilo to negativní. Za utracených 50 Grandů (1250 Kč) jsem nedostal adekvátní protihodnotu. Nevyrovnaná kvalita při celodenním stánkovém provozu nebyla zohledněna ve výsledných cenách. 

Ale ano, mám radost z přístupu a kvality, jaký předvedl Hoffmeister, Rio's a konečně i neochutnané Ambiente. Nízká cena nápojů. Ano, plus a šetřič Grandů. A samozřejmě myšlenka představení nejlepších tuzemských restaurací na jednom místě. To je asi to nejdůležitější, že byla vyřčena nahlas, známou osobností a ve velkém stylu. Budu se těšit na další ročník a hlavně na případné lokální klony.

Druhý pohled

druhy pohledV rámci maximální objektivity přináším i druhý pohled. Pokud na Prague Food Festival půjdete jako na procházku, na koncert, výstavu. Za vstupné si můžete dopřát hodinku a půl dobré zábavy, nějaké to malé do pusy a pár skleniček vína k tomu. A to už jsme s hodnocením hnedle někde jinde. Bohužel ne tam, kde sídlí moje představy o festivalu špičkové gastronomie.



Názory dalších návštěvníků

dalsi nazoryBěhem focení jsem byl dvakrát dotazován, pro koho dělám a co si o celé akci myslím. Ano, jednalo se o cizince. Česky mluvící Ruska s kamarádkou z Anglie se podivovaly nad tím, že si koupily vstupenku a ta jim stačila pouze na jedno jídlo. V jejich společnosti jsem ochutnal menu ze Zátiší a celá naše debata skončila tím, že „best value“ je sklenice vína. Obě paní si následně rezignovaně odcházely koupit dalších bloček Grandů.

Druhý případ, anglicky mluvící pán, už byl naladěn o poznání lépe. Na akci se dostal náhodou a byl spokojen. Silně pozitivní reakce jsem zaznamenal v oblasti stánku „Na Spilce“. Zde bylo opravdu plno a mezi konzumenty byli jak lidé s pivem a vepřovým na černém pivě, tak majitelé talířků s obsahem z Ambiente.


Fotogalerie

fotogalerieNávštěvníci Prague Food Festivalu v akci, zákoutí Hoffmeister a kuchař v akci. Fotek je přirozeně víc, ale prostor v článku není nafukovací:) Kdo bude mít zájem o záběr na porci selátka ze Lvího dvora, nechť se ozve :-)

Image

Image

Image

 Image

 

A co vy?

Byli jste na Prague Food Festivalu?

Jaké jsou vaše dojmy?

 

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)

badge = 'Linkuj si !'; document.writeln(badge); pošli na vybrali.sme.sk
Přidat komentář
  • Jana  - Mini porce za Maxi ceny
    Bude-li pršet, vemte si svůj velký deštník a stůl (a židle), ať máte, kde "zaparkovat" a v klidu si moct sníst svoji mini porcičku. Takže ideální rada, jít ve více a ochutnávat, no nevím, ale stačí-li vám 2 sousta na ochutnávku, budete spokojeni. Peněz berte taky dost. No, velké zklamání a rozčarování... Velká sláva, velký byznys... ale pro koho. Pro návštěvníka rozhodně ne...
  • milan  - Festival - jak pro koho?
    Myslím si, kdyby si samotní kuchaři zorganizovali opravdu svůj festival, dostalo by to jiné grády. Přijatelnější (cenově) i pro milovníky dobrého jídla nejen z ¨řad snobů. Pokud by si novináři museli platit sve degustace v předvecer festivalu, asi by to také viděli jinak. Pokud človek trochu vaří a zajímá se o kulinaření, tak dokáže srovnávat poměr ceny a kvality. Ted nic proti kuchařům, ti tam dělají co mohou a co jim prostory a organizátoři dovoli (a za to jim všem pochvala a uznáni) ale slovo festival se mi zda pro tuto akci trochu nadnesené. Bez atmosféry, podium vetšinou pro ozdobu, problémy, kde si jídlo s požitkem sníst. Snad to priště bude lepší. Možna by stálo to uspořádat u jiného pořadatele, tady to tentokrát hodně zavánělo honbou za výdělkem a to si myslím zúčastněné kuchyně a kuchaři ač nezaviněně nezasloužili. Jídlu zdar a dobrému zvlášť!
  • J.Č.  - Bez atmosféry, ale..
    V zásadě se shodnu s článkem zde, byť můj pocit byl o něco lepší. Akci chyběla atmosféra, ale jídlo bylo veskrze dobré, byť vhodné je jít spíše po předkrmem. Jak jsem psal už u sebe a i tady musím souhlasit, tak naprosto profi výkon odvedl Hoffmeister. Neměl jsem hlavní jídlo, jen předkrm a dezer, ale obé servírováno s bravurou a chuťově božské. S Domovem mám lepší zkušenosti, jejich dršťková a tvarohové knedlíčky báječné. Hlavní jídlo s paňákem základního koňaku jsem však nechutnal... Někomu tak akce jistě dá hodně, jiné naštve... záleži, co člověk čeká. Nám dneska dorazilo celé jehňe, takže ani zítra už nevyrážim a chystám se na týdenní masové hody :-D
  • VoY  - Poctiva recenze...
    Mozna prave fakt, ze si autor svoje ochutnavky platil sam zpusobil, ze se jeho nazor do znacne miry shoduje s mym. Fakt, ze za 350 Kc (vstup) si clovek u vetsiny stanku mohl doprat prave jedno jidlo je podle meho nazoru trochu smutny. Koupe druheho blocku grandu za 250 Kc je naprostou nutnosti a pokud by clovek chtel obrazit vetsinu stanku a skutecne ochutnavat, dostane se minimalne na zminovanych 1250 Kc. Kvalita servisu podavanych pokrmu byla dobra, nemel jsem problemy s teplotou a stejne jako autor ocenuji porcelanove talirky a je pravda, ze mista k sezeni bylo pomalu. Mozna trochu naivne jsem ocekaval, ze festivalova cena bude nizsi, nez kdybych si do dane restaurace zasel na obycejnou veceri, ale muj dojem byl spis opacny. Napr. malinova tartalette u jednoho z prvnich stanku hned u vchodu (nepamatuji si nazev podniku) za 3 grandy = 75 Kc byla opravdu tezce prehnana, coz se projevilo i skutecnosti, ze prave tam jim jeste v pul devate vecer v sobotu dezerty zbyly, coz se neda rict o vetsine ostatnich stanku. Jako relativne nejlepsi vzorek bych hodnotil Coq au Vin ze stanku tusim francouzske restaurace v obecnim dome, naopak koleguv ne prave levny rib eye steak (bohuzel opet nevim presne nazev podniku) za 7 grandu byl kvality opravdu podprumerne. Necekal jsem obri porce lanyzu za budgetove ceny, ale cela akce ve mne zanechala neprijemny pocit, ze kdybych svoje penize sel utratit do nejake z prezentovanych restauraci primo, byl bych asi spokojenejsi. I z pritomnych hostu jsem mel pocit, ze se jednalo spise o akci pro snoby nez festival pro milovniky kvalitni kuchyne a jsem spise zklaman.
  • Ondřej Pohorský  - neděle
    Zítra jedu, tento článek mě trochu odrazuje, doufám, že alespoň ochutnávka průřezu francouzskými sýry bude dostačující.
  • Julie  - Snad příště
    Přijet jsem nemohla, ale i přes reakce ostatních zde mě to k účasti láká...nápad uspořádat podobnou akci je to skvělý, věřím že se můžeme těšit na druhý ročník :-) PS: Ondro, to jehněčí muselo být jedinečné...až pojedu na Velikonoce na biofarmu pro jehněčí maso, pozvu Tě na oběd :)
  • Ondřej  - PZ
    Nakonec jsem se na PFF 07 nevypravil a - vzhledem k počasí - mi to zas tak líto nepřijde. To raději za ušetřené "G" zajdu třeba právě do Ambiente :) Koukám, že se objektivu podařilo zachytit Patricka, náhoda, nebo záměr? :) Určitě si ho ještě budeš pamatovat z Mobil Medie ;)
  • Florentyna  - Palec vzhuru
    Myslím, že ve srovnání s jinými tuzemskými akcemi, které se točí kolem jídla, tahle je docela vydařená. Prinejmensim se na ni nikdo nesnaží prodávat teleshopingove vyrobky :-) Pres vsechny nedostatky se mi festival moc libil. Kuchari delali, co jim polni podminky dovolily, a mezi navstevniky jsem nevidela moc takovych, kteri prisli kvuli kvantite a ne kvalite. Co jsem ochutnala, bylo vydarene, dobre pripravene, cerstve, a hlavne z kvalitnich surovin. Priste jdu zas :-)
  • J.Č.
    VoY: Ten pocit, že utratit dvanácet v některé z těch restaurací by byl asi lepší zážitek sdílím :) A obzvlášzě v Ambi Brasileiro by člověk (za jídlo) utratil půlku a jak by se měl! :) Ale stejně to za za návštěvu stálo %-)
  • Otiik
    tak jaá nakonec také zavítal, s mírnou obavou, že v pátek, po osmé hodině toho moc zbývat nebude :( ...nicméně začal jsem zmiňovaným selátkem u Lvího dvora a jak píšete Ondro, brambůrky nic moc, porce byla studená, ale s velikostí masa jsem problém neměl, řekl bych dostatečně velká, nisméně vše kazil déšť, mokré stoly a židle...U koně jsem byl max. spokojen dančí s houbovou omčkou a nadívaný knedlíček 100% zabodoval a jejich svatební moravské koláče, no paráda...buhužel jak jsem již psal, večerní hodina nebyla šťastnou volbou, Hoffmeister už měl vyprodáno, stejně tak ostatní již balili. Co se týče atmosféry, tak akorát vystupovala kubánská hudební skupina a lidé "trsajíc v dešti" se tvářili spokojeně, mě osobně se celá akce také líbila, ale mohla být dotažena ještě lépe....
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Prague Food Festival 2007
    Jana: I takove pocity ve mne akce vyvolavala, ale nastesti nabidla radu pozitivnich protihodnot. Ve finale lehky minus.. Mozna, ze to za rok bude lepsi... milan: Chapu, chapu... Navstivil jsem nekolik akci AKC asociace kucharu a cukraru... a je pravda, ze cenove jsme hned nekde jinde. Degustacni porce kachnich prsou.. a 50 Kc. Ale AKC je organizace neziskova... a vetsina clenu ve vedeni dela vse jen z vlastni dobre vule zapaleni pro vec. To se pak tezko vymysli velkolepe "zranice".. J.C.: U Domova jsem mel smulu... coz je jejich problem.. navic mi upreli i naprstek konaku! Drstkova byla na listu, ale postupem casu muj zajem opadaval. Jsem rad, ze se shodneme na Hoffmeisteru:) Ve zbytku uz je mezi nami myslim jasno.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Prague Food Festival 2007
    VoY: Diky za shrnuti s osobni zkusenosti! Nikdo asi necekal jakubky po dvacetikorune.. Ale je pravda, ze za 1250 bych byl stastnejsi primo v nektere z prezentovanych restauraci:) Ondrej Pohorsky: Nenechte se prilis odradit a jdete si to zazit na vlastni chutove poharky:) Kazdy mame sve predstavy.. a co se jednomu nelibi, muze u druheho vyvolat pocity maximalni spokojenosti:) Julie: Ty umis nalakat.. jehneci hody:) Jinak taky doufam, ze dalsi rocnik aspon o trochu lepsi.. Ondrej: Nahody neexistuji :-)) Patrick je tam zamerne. Z Mobil Medie si ho samozrejme pamatuji, ale on je obecne internetove znama osobnost. A jeho mikina s logem Stream.cz... to je nejlepsi napoveda:) Jeste tam potkat a vyfotit Radka Hulana a mam tu z gastronomicke reportaze flame jako hrom:))
  • J.Č.
    Ondrej: Jo, o koňak bylo nutné se nahlásit, trochu chyba :) Na druhou stranu to byl úplně základní V.S. Hennessy, pokud si dobře pamatuji, takže zas tak nic zásadního ti neuniklo ;-) AD Jehně... právě půlku skoro-bio (tj. domácího) jehněte zpracováváme, příští týden asi nebudu jíst nic jiného :-D
  • radeksaman
    Přišel jsem ochutnat nabídku nejlepších tuzemských restaurací a byl jsem zvědav co mi připraví za gurmánský zážitek v takových „polních „ podmínkách. Vyjmenovat všechny nabízející delikatesy není v mích silách a ani by to nebylo fér ,jistě bych na něco zapomněl. Stánky takových velkých hráčů v tomto oboru jako je restaurace Klokočná s legendárním šéfkuchařem Sapíkem ,sítě restaurací Ambiente s Martinem Matysem nebo vidět v akci Zdeňka Pohlreicha to je opravdu fascinující Hodně zastoupené zde byla kachní prsíčka a to bud se se zázvorem a pošírovanými švestkami v omáčce z červeného vína a karamelizovanými jablky nebo marinované v medovině se smetanovými hřiby a Foie Gras brambůrky. .Neměl bych ovšem rozhodně zapomenout na jazyku se rozplývající dušená hovězí líčka na červeném víně Musím uznat ,že to u mne vyhrála v současnosti asi opravdu naše nejlepší restaurace Essensia která spadá pod hotelový řetězec Mandarín orientál.Tato restaurace spadá do kategorie exklusivních a proto každý příznivec dobrého jídle musel přivítat nahlédnutí pod pokličku za solidní cenu .To nehlédnutí stálo za to a Pikantní thajské rybí placičky podávané s pikantním džemem s chilli papriček bylo ďábelské (doslova ďábelsky pikantní) a grilovanou ledovku patagonskou s dušenou ředkví a teriyaki omáčkou bych přirovnal k flirtování s překrásnou asiatkou. Co říci závěrem ??? Vaše kritika byla velmi přísná .Souhlasím ,že když se podívám na konečnou útratu ,jistě bych v kamenných restauracích dostal vyšší kvalitu. Pokud to ovšem budu brát jako takový degustační průřez a možnost setkání s mistry svého oboru ,jsem spokojen. Ano souhlasím ,pomohlo tomu několik 13 stupňových polotmavých Plzeňských pivních speciálů Master. No a co má být ….život je přece krásný, když chceme.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Prague Food Festival 2007
    J.C,: Nerad se hlasim o neco, co neni soucasti zakladni specifikace:)) Ale kdybych si rekl, asi by problem nebyl. Koukal jsem se na naporcovane jehne u Vas na strankach. Uprimne receno, vzbuzovalo to ve mne silnejsi pocity nez PFF:)) Ocekavam nejaky jehneci special:) radeksaman: Mate pravdu, ze jsem byl kriticky. Nicmene radu veci chvalim a do dalsich rocniku se koukam s optimismem. Pana Sapika nebylo mozne prehlednout, to mate pravdu. Stejne tak ostatni mistry kucharskeho remesla. Ale ne vsichni varili.. dost pokrmu bylo v polotovarech resp. pouze v ohrivacich. Jinak se shodneme... Co me mrzi a uz jsem to i psal je vynechani "ledovky" z Mandarinu. Uz od pohledu vypada opravdu.. no "sexy":)) Skoda..
  • J.Č.
    Jehněčí speciál snad bude, poctivě fotíme a jíme :) Ale upřímně to masu je TAK DOBRÉ, že většinu sníme prakticky bez nějakých receptů, prostě jen lehce osmahnuté :) Určitě ale bude článeček na téma "marocké kefty", tedy pokud vyjdou opravdu dobře :)
  • matesola
    To jsou fotky pane. Díky nim si mi ulehčil práci a já se rozhodl ty svoje "mobilní" ani neuveřejňovat. Kvituji pěkný Boratismus v úvodu a k ADĚ jen doplním maličkost. Ten česnek je konfitovaný v olivovém oleji a pro mě je to zakázaná droga :) Zkoušel jsem ho udělat doma, ale finta je v použitém oleji, době a teplotě varu. Když jsme s Mírou dělali stačily mi každý den 4 stroužky na bagetu místo personálky :)
  • igelit  - Prague Food Festival 2007 očima chudého
    Zdravím všechny. Včera jsem ochutnával od 14-20.30 a výborně jsem se bavil. Stálo mě to sice jako studenta balík, ale na 2. stranu... Mandarín a jejich rybka ledovka a vůbec kompletní nabídka byla úžasná. Spokojen jsem byl i se sýrem paški, sushi nebo téměř všemi sladkostmi od jahod s mascarpone přes datlový dezertík až po čokoládky od Pállfyho. Počasí bylo příjemné, stoly suché, lidí spousta... vlastně až moc na některých místech se tvořily fronty a navíc docházelo i jídlo např. tvarohové knedlíky nebo zmiňované sushi šli na dračku a následně po nich zbylo jen prázdné místo na seznamu. Překvapila mě speciální nabídka houbového "srku" či okurkového želé.... Celkově jsem byl, ale spokojen. Zklamala mě restovaná husí játra a nepřesvědčili mě ani smažené rybičky (sardelky fakt neee).
  • DolceVita  - Špatný dojem :-)
    Mám ze sebe špatný dojem - nebyla jsem tam! Vynahradím si to in natura v restaurantu a díky barvité reportáži už vím, co si dám :-) Díky za report a bezkonkurenční fotografie!
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - POZVÁNKA: Prague Food Festival 2007
    matesola: No vidis a zrovna z PFF s fotkama moc spokojenej nejsem. Konfitovany cesnek byl takova tresnicka na dortu. Jeden jsem sporadal s jehnecim a druhy pritomny kousek pouzil jako posledni sousto :-)) Ano, sklenicku bych jich doma uzivil (cti sez....) ne ze ne;) igelit: Diky za report:) Jsem rad, ze se ti tam libilo. A jeste radsi, ze se najde nekdo, kdo do kvalitni gastronomie investuje "studentske penize". Tzn relativne nezanedbatelnou cast mesicniho rozpoctu:) DolceVita: Spatny dojem:) Co si budeme povidat, Adu i Rios mam na musce. Takze k necemu ten PFF rozhodne byl ;-)
  • Ondrej K.  - Trefil jste se
    DObry den, vyse uvedeny clanek plne odpovida i mehmu dojmu. Navstivili jsme v patek s velkym ocekavanim. Skvely program a oblibene restaurace. SOuhlasim s velkym nepomerem cen u jednotlivych stanku. Grandy byly brzo fuc. Piti melo svou hodnotu za 1 - 2 grandy, Bohemia Sekt byl vsude... Z jidla: osobne jsem ochutnal tunaka u Hoffmeistera a byl vynikajici, nicmene za 10 gr nestal. Nejlepsi dojem jsem mel z Cafe Imperial (skvela licka! jeste skvelejsi gnocchi!) kam se tento tyden vypravim na opakovani jedinecneho zazitku. Jenom pan Pohlreich byl trochu mrzuty. Zklamalo Prazske selatko (pokud tak chutna i v restauraci, nestoji za navstevu), bramburky jsou opravdu pouhopouhe chipsy a salat rozhodne nechutnal cerstve. V jednu chvili jsem stal u celeho honosneho napisu s nazvem jidla s plastovym talirkem a podprumernym selatkem a rikal si, zda to, co jim, je to, co vdidm napsane. Velmi dobry dojem Ambiente, barevna a vesela prezentace - bylo na co koukat. Skvele pripravene tagliatelle! lU Kone jsme stravili asi 30 minut - ceska klasika nezklamala a mily byl i osobni pristup pana Sapika (vcetne Hruskovice gratis - diky). V celkovem dojmu se shoduji s autorem, cekali jsme vic. Ihned po zacatku jsme meli chut jit nekam do proverene restaurace a cenove by cela akce vysla stejne. Bufetovy styl u jidel za 200 Kc mi nesedi.... Na druhou stranu, nektere restuarace jsme ochutnali za zlomek ceny, utracene pri regulerni veceri.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - REPORTÁŽ: Prague Food Festival 2007 – In
    Ondrej K.: Co dodat.. vidim, ze na PFF mame velmi podobny nazor:)
  • Vladmik  - ochutnání
    Byl jsem na tomto festivalu poslední den, t.j. v neděli. Ochutnal jsem celkem asi 4 jídla, přesně již nevím názvy restaurací odkud, některé ano, ale nechci škodit na úkor těch, na které si nevzpomenu. Zktátka, vzhldem k množství, ceně a hlavně kvalitě (chuti) jídel NAPROSTÝ průšvih. Jestli takhle chutnají i normálně, tak vůbec nechápu. proč se uvedeným restauracím říká "luxusní". Mám pocit, že jde jen o nehorázné ceny, ale o kvalitě a "dobré"chuti rozhodně nemůže být řeč. Nějak nerozumím, proč ty restaurace za tyto ceny a při takovéto kvalitě jídel stále fungují !!
  • Semi  - Fotoreportáž z Prague Food Festivalu 200
    Další fotoreportáž z Prague Food Festivalu 2008 naleznete zde http://fotky.vareni.cz/?level=album&id=2[URL=http://fotky.vareni.cz/?level=album&id=2]http://fotky.vareni.cz/?level=album&id=2[/URL]
Komentářů (24)