REPORT: Florentyna v Cafe Savoy a Ondřej u Bulovky
Středa, 12 Prosinec 2007 04:00

REPORT: Florentýna v Cafe Savoy a Ondřej u Bulovky10. 12. proběhlo v Cafe Savoy slavnostní uvedení knihy Kuchařka pro dceru. Kromě autorky, vydavatelky a celé řady novinářů zde nechyběli ani kolegové a kolegyně kategorie: foodblogger. U jednoho stolečku jsem se tak sešel se vždy šarmantní Šárkou a před objektivem se schovávajícím panem Cuketkou. Hmm... jak s tím vším souvisí Bulovka? To zjistíte v článku :-)

 

Tak přece dorazily

tak preceNe nemluvím o novinářích, nýbrž o knížkách. Logistické lapálie vzaly šťastný konec a stolky v zadní části kavárny Savoy zastavělo několik desítek výtisků Kuchařky pro dceru. V poklidné atmosféře provoněné dopolední kávou a čerstvým pečivem se celé dvě vyhrazené hodiny střídali více či méně zvědaví zástupci tisku a médií obecně. Nechyběla ani „foodbloggerská páka“ ve složení Šárka, pan Cuketka a (překvapivě:) Florentyna.

Aspoň rámcově jsem si tak vynahradil absenci na interbloggerské degustaci u pana Skleničky. U šálku s espressem a dvou deci pomerančového freshe jsme si zanadávali na české poměry a nutnost „s tím“ něco udělat. V teple u kávičky to jde překvapivě snadno. Počkejme si na reálné výsledky.

Image
 
Image
 
Pan Cuketka se obává prozrazení své identity. Vidíte tedy jedinou akcepovatelnou, anonymní a přitom autentickou část záběru.
 
Image 
 

KPD pro ČGK

soutezAby toho nebylo málo, nechal jsem si od Jany do čtyřech kuchařek připsat věnování. Tyto exempláře čekají na výherce vánoční soutěže, která startuje již tento pátek. Mám pro vás připravený zajímavý úkol :-)

 Image

 

Články s podobnou tématikou

REPORT: Florentyna v Cafe Savoy a Ondřej u Bulovky

KNIHA: Kuchařka (nejen) pro dceru 

SOUTĚŽ: Čtyři kuchařky (nejen) pro dcery

 

Na Bulovku – spěšně

pivovar bulovkaVečerní část mého denního plánu (Rimmer by záviděl:) probíhala v Pivovaru u Bulovky. Jestli o něm slyšíte poprvé, pište si: tramvajová zastávka Bulovka. Kouzelný podnik, jehož majitel - František Richter - je člověk osvícený a mimořádně nadaný. Kromě krásného piva se věnuje i výrobě sýrů, whisky a uzenin. Večer ve společnosti Hydraulika (kdo zná, ten ví) a jeho „kolegů“ doprovázela uvolněná atmosféra a zdejší pivo.

Svou pivní pouť jsem začal až nebezpečně pitelným světlým ležákem, podpořil překvapivě plnou „pšenicí“ (jsem zvyklý na lehčí varianty) a na třetí pokus zakončil tmavým čtrnáctistupňovým ležákem. Jak by řekl jeden ze zúčastněných: „Velkou radostí“.

Na fotkách můžete vidět to nejdůležitější (myšleno v pozici koncového „uživatele“): naleštěnou pípu a zručnou obsluhu :-)

Prezentace na internetu - www.pivovarubulovky.cz

Image

Image 

 Vidíte ten soustředěný pohled. Slečna si dává opravdu záležet!

 

 

Přidat komentář
  • marek  - fotky
    cb fotky jsou moc zajímavé téma. dáma na druhé horní je asi šárka aka dolcevita, nemýlím se :) cuketka no comment a o signovanou kuchařku se asi prát nebudu, už jsem si ji objednal na netu. Bulovku navtivim uz jen pro servirciny modre oci... :-)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Cerna je dobra
    Cernobilou jsem zvolil zamerne, duvod nesdelim:) Sarku jste idetifikoval zcela bezchybne:)
  • DolceVita  - black & white
    Myslím, že něco tuším :-) Ovšem toto jsem netušila :-)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - B&W
    DolceVita: Jste tajemnejsi nez ja :-))
  • Guest
    Cili pan Cuketka je ta kostnata ruka?
  • BUBU  - Pomoc!!:)
    Zdravim, jako prvni bych chtela vyslovit uznani, za moc fajn stranky, ktere mi skoro cely rok unikaly... Kazdopadne jsem vse do posledni radky, vety a slovicka dohnala ;) Moc se mi tu libi. Druha vec je lehce ziskuchtiva; tyto vanoce jsem se rozhodla, ze se vykaslu na vsechny kapry a brsalaty a udelame si s pritelem uplne ,,netradicni" namku a jako predkrm jsem zvolila roastbeef s horcicovou a peprovou omackou. Jenze tady vznika problem, co k tomu! Premyslela jsem o salatu, ale jaksi nejsem zrovna ,,kreckoidni" typ a salat umim udelat tak max. sopsky a proto volam o pomoc!! Poradte mi, prosim nekdo..;) Dekuju moc a jeste jednou pochvala za skvely stranky..;) P.S. Omlouvam se, ze jsem dosti odbocila o tematu clanku...
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Savuy a Bulovka
    Guest: Pan Cuketka klame telem. Na prvni pohled byste nepoznali, ze se venuje gastroOboru:) BUBU: Diky za koment a vitejte v GurmetKlubu:) Ja bych zustal u nejakeho salatu. Mozna bych ho doplnil nejakym rafonovanym toustikem:) Teda v pripade, ze se ma jednat o "lehky" predkrm.
  • DolceVita  - pro BUBU (s omluvou Ondřejovi :-)
    Nerada tahám cizí návštěvníky na svou stranu, ale pokud BUBU hledá nějaký tip na dobrý salát, možná malou dávku inspirace najde na mém blogu. Pokud ne, může se nechat vést cestou mých doporučených odkazů a tam najde 100% inspirace tolik, že se z toho zatočí hlava :-) Tak BUBU, zkuste www.dolcevita.blog.cz
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Recepty
    DolceVita: Jak se rika... pro ctenare to nejlepsi:) A ja jsem v posledni dobe s recepty na stiru:)
  • J.Č.  - Roastbeef
    BUBU: zrovna včera jsme tuhle chuťovku dělali (s hořčično-medovou marinádou), dáváme k tomu opečené čtvrtky brambory a jen lehce spařenou (tedy dokřupava) brokolici :) A moooooc dobré :) [URL=http://bp0.blogger.com/_8rixyi-6VwE/R0PoCOMTW9I/AAAAAAAAAf0/OvzCvd_EtTA/s1600-h/roastbeef.jpg]FOTKA[/URL]
  • teke
    Rimmer by záviděl? Spojení jídla a Červeného trpaslíka... co chtít víc. O kuchařku se poperu ráda, protože maminka mi jí odmítla zakoupit. Já jí chci!
  • BUBU  - Diky!:)
    Ondrej: S toustikem tak nejak pocitam, kazdopadne diky.:) DolceVita: Zkusim, tez dekuji. J.Č.: A jeste jedno podekovani, bohuzel pritel by se brokolice nedotknul ani vidlickou, natoz aby ji dal do pusy a brambory budou k hlavnimu chodu..:( Nic to nemeni na faktu, ze moc dekuju a zvlast za dolozenou fotodokumentaci;)
Komentářů (12)