Recepty
RECEPT: SkoroKulajda s čerstvým koprem
Neděle, 30 Červenec 2006 00:00

RECEPT: SkoroKulajda s čerstvým koprem

Už se opakuji, ale současné počasí nemůžu ohodnotit jinak, než citací okřídlené věty: „Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastný.“ Teplotní rekordy si hrají na honěnou a tak jsem pro vás připravil recept na osvěžující skoroKulajdu neboli bílou mléčnou polévku. Konzumovat ji lze nejen teplou, ale i vlažnou a v některých případech dokonce i studenou. Příprava je  velmi jednoduchá a nenáročná na suroviny.

 
RECEPT: Tuňákové penne Tonnino
Sobota, 22 Červenec 2006 00:00

RECEPT: Tuňákové penne TonninoPosledních několik dní je takové nesnesitelné horko, že se stravuji téměř výhradně stylem ref2Mrefrigerator to mouth. Bohužel i zeleninové saláty se časem přejí a střídat obden tzaziki s caprese mě začalo malinko nudit. Stižen monstrózní chutí na „normální jídlo“ padla volba na těstovinovou klasiku – penne s tuňákem. Příprava je relativně jednoduchá, rychlá a nenašpiní se při ní moc nádobí. Podrobnosti a fotografie najdete v článku.

 
RECEPT: Jahodový shake
Pondělí, 03 Červenec 2006 00:00

RECEPT: Jahodový shake

Souběžně s pečením jahodového koláče proběhlo zpracování zbylého množství jahod do podmanivě jednoduché jahodové formy:  [šejku]. Příprava je velmi jednoduchá, chuť jedinečná. Hlavní problém této dobroty tkví v tom, že neodložíte mixér do té doby, než „padne“ poslední jahoda. Doporučuji následující postup. Než hotový shake ochutnáte, umyjte a ukliďte veškeré použité nádobí. Hrozí zde velmi reálná jahodová recidiva!!

 
RECEPT: Babiččin jahodový koláč
Sobota, 01 Červenec 2006 23:18

RECEPT: Jahodový koláčJsou tomu dva dny, co jsem se stal majitelem košíku plného jahod. Ruku v ruce s počínajícím pocitem silné jahodové bezradnosti jsem požádal o radu čtenáře. Z došlých emailů a příspěvků v diskuzi jsem celý jahodový problém vyřešil ve dvou konzumačních krocích. Prvním z nich byl babiččin jahodový koláč. Recept a fotografie jsou k dispozici uvnitř článku. Dobrou chuť..

 
RECEPT: Plněné zapékané žampióny
Neděle, 18 Červen 2006 11:05

RECEPT: Plněné zapékané žampiónyPo receptu na Brokolicový krém je tu další, tentokrát monstrózně žampiónový. Motivace k přípravě byla stejná jako u polévky – zpracovat zbytkové a procházející suroviny. Za cca 30 minut se mi podařilo vytvořit velmi příjemný předkrm, který v mém případě úspěšně suploval i roli hlavního chodu a dezertu. Recept lze samozřejmě modifikovat a přidat například slaninu, já jsem se při výběru surovin striktně držel „best-before systému“. Popis přípravy, seznam ingrediencí a fotografie naleznete v článku.

 
RECEPT: Brokolicový krém
Neděle, 11 Červen 2006 22:38

RECEPT: Brokolicový krémRychle připravený a zdravý. Takové nároky jsem měl na dnešní oběd. Ano, mohl jsem si dát chleba se syrovou mrkví, popřípadě jablko a kus sýra. Ale to bych nebyl já. Rozhodl jsem se tedy využít procházejících domácích zásob a připravil si expresní brokolicový krém. Mám rád jednodruhové polévky jako celerový, cibulový krém a další. Jako první recept ale shlédnete přípravu brokolicového krému. Recept zvláštní, ale s chutným výsledkem. Postup a fotografie v článku..

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 Další > Konec >>