Recepty
RECEPT: Kuřecí steak tak trochu na červeno
Pátek, 15 Září 2006 00:00
RECEPT: Kuřecí steak tak trochu na červenoKuřecí prsní řízky nepatří k mým oblíbeným typům masa. Ale co nadělám, v ledničce se povalují již několik dní a na mě přišel hlad monstrózních rozměrů. Jako přílohu jsem zvolil na přípravu nenáročné těstoviny, přesněji špagety značky Agnesi. Za 20 minut je hotové jak maso, tak příloha. A to je u mě zásadně důležitý parametr. Pokud vařím víc jak půl hodiny, "nacpu se" během přípravu oběda tak, že hotové jídlo musím doslova rozdat:)
 
RECEPT: Grilovaná medová žebírka
Úterý, 29 Srpen 2006 00:00
RECEPT: Grilovaná medová žebírkaTak tohle je opravdová klasika a mohu ji s klidným svědomím doporučit všem, kteří rádi obírají kosti. Vepřová žebra totiž nejsou panenka a použití horních končetin při konzumaci je nezbytné. Pokud jste ochotni přistoupit na fakt, že po jídle skončíte „po krk“ umatlaní od delikatesní medové marinády, dovoluji si vás pozvat k přečtení dnešního receptu. Varování: tento pokrm není ani v nejmenším vhodné podávat „oficiálním návštěvám“. Lidé se prý pod tíhou této medové slasti přestávají ovládat!
 
RECEPT: Tak trochu Caprese
Středa, 23 Srpen 2006 00:00
RECEPT: Tak trochu CapreseSrpnová smršť receptů na GurmetKlub.cz vrcholí. Přicházím s provokativně modifikovanou extraKlasikou – salátem Caprese. Popisovanou verzi úspěšně používám jako lehký předkrm pro čtyři osoby. Na první pohled je zřejmé, čím se můj recept odlišuje od běžného Caprese. Uprostřed talíře se nachází „kopeček“ cottage sýra. Kombinace rajčat, mozzarelly, cottage sýra, olivového oleje, bazalky a balsamika dělá zázraky!

 
RECEPT: Bramborová mánie
Neděle, 20 Srpen 2006 00:00
RECEPT: Bramborová mánieVíte, co se stane, když se v kuchyni sejde půl druhého kilogramu brambor, v ledničce  kousek klobásy, hrst parmezánu a člověk dostane chuť na něco „rafinovaného“? Propukne bramborová mánie! Jelikož se jednalo o brambory „nového typu“, rozhodl jsem se je připravit ve slupce zcela neobvyklým způsobem. Brambory zastaly roli „masa“ i přílohy. Zapékaný pikantní brambor a jeho bazalkové bratrstvo vás vítají. Dobrou chuť!
 
RECEPT: Když se vaří pro dva – já a pes
Středa, 16 Srpen 2006 00:00

RECEPT:  Když se vaří pro dva – já a pesA je to tady. Kontroverzní a pro několik z vás jistě šokující článek o společném vaření pro psa a jeho pána. Lze vůbec připravit pokrm, který bez jakýchkoli kompromisů vyhoví oběma strávníkům? Možné to je, ale budete si muset sehnat bezmála 100 kuřat :-)) Ano, čtete správně. K přípravě totiž budeme potřebovat půl druhého kilogramu kuřecích žaludků. Pokud si nepotrpíte na kuřecí droby a vnitřnosti obecně, možná bude lepší, když si na několik následujících řádků zakryjete oči :-)

 
RECEPT: Teplý malinový dezert
Neděle, 13 Srpen 2006 00:00
RECEPT: Malinový dezertMalinová sezóna za sebou zavřela dveře a milovníky tohoto jedinečného ovoce odkázala výhradně na mrazících zařízení. To s sebou přináší nutnost zdlouhavého rozmrazovaní. Vymyslel jsem velmi primitivní a rychlý recept, který přípravu malinového dezertu, včetně  procesu rozmrazovaní, zkracuje na necelých 5 minut. Jste zvědaví? Více v článku.
 
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 Další > Konec >>