Čtvrtek, 14 Prosinec 2006 00:17 |
Skopové maso se v našich zeměpisných šířkách netěší zrovna extrémní oblibě. Možná jeho to dáno specifickou chutí a vůní. Tedy možná, zcela určitě. Mnohem oblíbenější je jeho „light“ verze ve formě jehněčího. Ale já jsem si řekl NE! Nechci vám ukázat recept z obyčejného jehněčího. Když maso z ovce, tak skopové! Navíc pořizovací cena takové dobroty je více než zajímavá. 95 Kč za Kg není věru mnoho. Podrobnosti v článku.
|
|
Pondělí, 20 Listopad 2006 00:00 |
Už si ani nevzpomínám, kdy jsem na Gurmetovi uveřejnil poslední recept. Tak abych to napravil, přináším Vám jeden ultraPodrobný záznam z přípravy svíčkové na smetaně. Veškeré práce probíhaly na klasických kamnech – zapomeňte na plyn a indukci:) Celou proceduru budete mít možnost shlédnout na bezmála dvaceti fotografiích. Současně s tím vyhlašuji anketu o nejlepší recept na svíčkovou. Podrobnosti najdete na konci článku.
|
Středa, 25 Říjen 2006 00:00 |
Dokážu si živě představit váš mírně vyděšený pohled po přečtení názvu dnešního receptu. Když se k tomu přidá možná až příliš detailní záběr na jednoho z hlavních aktérů celého článku, jistě řada z vás zaváhá, zda má vůbec cenu pokračovat v jeho čtení. Musím vás uklidnit. Ovesný koktejl je nejen zdravý, ale také mooc dobrý. Slušelo by se předeslat, že chutná sladce a voní po skořici a vanilce. Chcete vědět víc? Tak račte vstoupit:)
|
Pátek, 20 Říjen 2006 00:00 |
Miluji jednodruhové krémové polévky. V dnešním receptu jsem si pro vás připravil velejemný květákový krém. Jeho zvláštností je, že ho lze servírovat jak teplý, tak studený. Příprava až trapně jednoduchá a rychlá. Výsledný pokrm lze servírovat jako klasickou polévku a po vychlazení v koktejlové skleničce i jako studený předkrm. Přijde vám to divné? Studená polévka a ještě k tomu v koktejlové sklenici? Ničeho se nebojte a přečtěte si raději celý článek :-)
|
Pátek, 06 Říjen 2006 00:00 |
Druhá polovina září s sebou rok co rok přináší více či méně bohatou úrodu švestek. Přejeden exkluzivních babiččiných buďáků jsem se rozhodl pro zpracování "švestkového téma“ slanou cestou. Kombinace vepřového masa, švestek (povidel) a slaniny patří k mým oblíbeným. Od představ bylo jen kousek k zakoupení vepřových kotlet a přípravě dnešního receptu. Jako přílohu jsem zvolil jednoduché čedarové tousty. Dobrou chuť!
|
Sobota, 23 Září 2006 00:00 |
Nejprve bych rád upřesnil název dnešního článku. Zcela vylučuji jakoukoli návaznost mezi titulkem a faktem, že se jedná o mojí snídani. Šampióny jsou myšleny použité ingredience, nikoliv jejich konzument :-) Ale zpět k tématu. V kvalitní sobotní snídani vidím možnost, jak udělat pomyslnou čáru za pracovním týdnem a zároveň nabrat síly do víkendových oslav „nicnedělání“. Návod na superSnídaní najdete v článku.
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 Další > Konec >>
|