Recepty
RECEPT: Thajská lehce pikantní desetiminutovka
Úterý, 17 Duben 2007 00:00

RECEPT: Thajská lehce pikantní desetiminutovkaVčera jsem přišel domů, hladový, nervózní a s úplným minimem kulinářské invence. Jediná šance, jak zabránit zcela nekultivované „návštěvě“ ledničky, spočívala v bleskové přípravě něčeho přiměřeně delikatesního. Víkendový zbytek kuřecího masa a osamocený fenykl daly společně s několika dalšími ingrediencemi jako kokosové mléko a pikantní curry omáčka, vzniknout Thajskem navoněné nudlové desetiminutovce.

 
VELIKONOCE: Bochánek jako od maminky
Neděle, 08 Duben 2007 00:00

VELIKONOCE: Bochánek jako od maminkyMusím konstatovat, že jsem podlehl všudypřítomné velikonoční masáži a připravil pro vás recept pro mě v této době nejdůležitější. Neznám nic lepšího, než pozdní snídani složenou z několika plátků bochánku a sklenice čerstvého plnotučného mléka. Ruku v ruce s tím dostávám statut „škodné“ a přísný zákaz vstupu do spíže. Ještě, že to je jen jednou do roka. Tady jednou, podobná situace nastává i zimě. Vánočku já totiž tuze rád :-)

 
RECEPT: Šílenosti z gurmetí kuchyně
Pátek, 23 Březen 2007 00:00

RECEPT: Šílenosti z gurmetí kuchyněPoslední recept obsahují na pohled matoucí a záměnou zavánějící kuřecí srdéčka v parmezánu ve mně vyvolal potřebu vytvořit zcela netradiční pokrm. Spojení vybraných ingrediencí ve fungující celek nebylo nic jednoduchého. Občas není od věci aplikovat postupy známe z alchymie na dva brambory a porci kuřecích jater. A co teprve, když vám řeknu, že další ingrediece byly kiwi, sezamové semínka a víno.

 
RECEPT: Kuřecí srdéčka v parmezánu
Úterý, 13 Březen 2007 00:00

RECEPT: Kuřecí srdéčka v parmezánuUž si ani nepamatuji, kdy jsem publikoval poslední Gurmetí recept. Ten dnešní vznikl omylem paní prodavačky, když mi místo kuřecích krků na vývar navážila půl kila srdíček. Když jsem to doma zjistil, počáteční rozčílení se během chvíle transformovalo do touhy vytvořit něco opravdu neobvyklého. Kuřecí srdíčka v parmezánu s miniškubánky tento požadavek zajisté splňují. Podobnost s vánočním cukrovím je čistě náhodná :-)

 
RECEPT: Sváteční kachna s šouletem
Pátek, 29 Prosinec 2006 11:44

RECEPT: Sváteční kachna s šouletemŠtědrý den je minulostí, na boží hod se nám podařilo vytrávit a tak nic nebrání tomu si na Štěpána užít pořádné kJ orgie :-) Na popud jednoho čtenáře jsem připravil šoulet a k němu pečenou kachnu s kouskem vepřového. Šoulet, původem židovské jídlo, patří svým složením k vydatným a zároveň zdravým pokrmům. V gastroliteratuře i na internetu lze najít velké množství jeho modifikací. Nicméně jedno je neměnné, základním kamenem je hrách a kroupy. Další podrobnosti v článku.

 
RECEPT: Pečeme vánoční cukroví
Neděle, 17 Prosinec 2006 00:00

RECEPT: Pečeme vánoční cukrovíSpecifikem dnešního lehce vánočního článku je to, že se v podstatě nejedná o recept v pravém smyslu slova. Velmi rád se s vámi podělím o libovolný návod.. jakoukoli zkušenost. S jednou výjimkou, tou je vánoční cukroví. Používané receptury si uchováváme jako rodinné „dědictví“. Vám nabízím aspoň několik voňavých fotografií z výroby nejen lineckého cukroví. Čtenářům prozradím, že letos nechystáme víc, než čtyři druhy.

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 Další > Konec >>