RECEPT: Kuřecí steak tak trochu na červeno
Pátek, 15 Září 2006 00:00
RECEPT: Kuřecí steak tak trochu na červenoKuřecí prsní řízky nepatří k mým oblíbeným typům masa. Ale co nadělám, v ledničce se povalují již několik dní a na mě přišel hlad monstrózních rozměrů. Jako přílohu jsem zvolil na přípravu nenáročné těstoviny, přesněji špagety značky Agnesi. Za 20 minut je hotové jak maso, tak příloha. A to je u mě zásadně důležitý parametr. Pokud vařím víc jak půl hodiny, "nacpu se" během přípravu oběda tak, že hotové jídlo musím doslova rozdat:)

 

Ingredience

Kuřecí maso

Použil jsem klasické prsní řízky, ale alternativně je možné využít prakticky jakoukoli "svalovinu" drůbežího původu.

Těstoviny

Špagety pochází od výrobce Agnesi a díky obsahu semoliny jsou při aspoň minimální péči nerozvařitelné. A mimo to přirozeně velmi dobře chutnají.

Image 

 

Olej

Na rychlou tepelnou úpravu jsem použil avokádový olej - maso sem jím potřel.

Rajčata

Rajčata pocházejí z konzervy. Ale nic nebrání tomu, použít čerstvé plody.

Image 

 

Dochucení

Červené víno (zbytek Modrého portugala - jakostní), česnek, sůl pepř a trošku "provensálkého koření".

 

Postup přípravy

1) Připravíme si maso. Řízky očistíme, malinko osolíme a potřeme avokádovým olejem.

2) Dáme si vařit vodu na těstoviny a tyto následně uvaříme dle návodu. 

3) Na rozpálenou pánev s filmem avokádového oleje vložíme oba díly masa a zprudka opékáme. Tím uzavřeme póry a maso zůstane krásně šťavnaté. Po minutce a půl za každé strany oheň ztlumíme a steaky necháme pomalinku dodělat.

4) Hotové maso vyjmeme a uložíme na talíř. Do výpeku vysypeme konzervu rajčat, rozmačkáme česnek (dle chuti). Až se směs prohřeje, přilijeme víno, koření a vše necháme za mírného varu propojit.

5) Pokud je omáčka příliš řídká zredukujeme ji na požadovanou hustotu. V případě nutnosti dosolíme resp. dosladíme cukrem (do jídla používám třtinový v kvalitě BIO).

6) Do hotové omáčky vložíme zpět prohřát vyjmuté maso. Ale ponoříme ho pouze tak, aby na povrchu zůstalo "čisté". 

7) Servírujeme :-)

 

Image

Image 

 

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-) 

Přidat komentář
  • Markoff  - err
    err, takto skazit dobre maso, vsak chut tej rajcinovej omacky prebije uplne jeho chut, ja teda rajcinove omacky nemusim, navyse cestoviny mi pridu byt dost podradna priloha k akemukolvek lepsiemu masu, mam za to ze cestoviny samotne su hl. jedlo a prilohami k nim byvaju skor kusky masa idem si ja radsej o par hodin na desiatobed spravit bryndzove halusky s peknou porciou bryndze a domacej slaninky :-)
  • Milan Kryl - kryl.info  - A jak dlouho trvá foceni? .-)
    Jídlo je hotové sice za 20 minut, ale jak dlouho pak trvá nafocení hotového pokrmu? :) Nebo se žádné aranžování, nasvěcování nekoná a foťák je vždy připraven na stativu u jídelního stolu? .-)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Dva krasne komentare:)
    Markoff: No ono zalezi, jak se ta omacka udela "silna". Jde o to, ze maso je prakticky hotove a do "rajcat" se da jen malinko prohrat. Chut zustane zachovana:) Milan Kryl: To je velmi trefna otazka:) Nicmene v tomto pripade je aranz stylem "od oka" - nandat + 5x cvak a jde se jist. Pravdou je, ze ne vzdy je to tak rychle :-(
  • cornelius  - Nedělní oběd
    Právě jsem to udělal jako rodinný nedělní oběd s mírnou obměnou, místo provensálského koření dvadruhy pepře, oregáno, majoránka a tymián(co bylo doma po ruce) a rodinka se oblizuje až za ušima, dík za tip :)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - At zije kreativita:)
    Díky za ohlas! Mám velkou radost, ze jste se nebál recept doladit dle svých představ. O tom to totiž je. Nechci zde prezentovat na miligram přesné recepisy... Vaření je hlavně o vlastní invenci, představivosti a znalosti surovin :-)
  • A+M
    Moc jsme si pochutnali. Opravdu to bylo sqeléééééééé!!
  • Petulka  - !!!!!!!!!!!!!
    Jelikoz muj pritel ji jedine kureci maso, takze urcite vyzkousim!!! Vypada to velice dobre!!!Dekuji za inspiraci!!!
  • Guest  - Kuřecí steak tak trochu na červeno
    Výborné. Všem doporučuji.
  • lukas  - dete do toho
    misto avokadoveho jsem pouzil olivovy,a nazaver na naservirovanou porci polozil na tenko nakrajene platky s mozzarelly ..... skvele a rychle jidlo ,doporucuji s kreativitou a nabitym sklem :]
Komentářů (9)