RECEPT: Teplý malinový dezert
Neděle, 13 Srpen 2006 00:00
RECEPT: Malinový dezertMalinová sezóna za sebou zavřela dveře a milovníky tohoto jedinečného ovoce odkázala výhradně na mrazících zařízení. To s sebou přináší nutnost zdlouhavého rozmrazovaní. Vymyslel jsem velmi primitivní a rychlý recept, který přípravu malinového dezertu, včetně  procesu rozmrazovaní, zkracuje na necelých 5 minut. Jste zvědaví? Více v článku.
 

 

Mražené maliny - dle chuti

Používám zaručené, na „farmě“ mé babičky pěstované BIO maliny (do 120 minut po sklizni hluboce zmražené). Koncentrace „ovocné opravdovosti“ je minimálně 93%. V případě nouze lze použít i ostružiny a jahody.

RECEPT: Malinový dezert 

 

Tvaroh - 250g

Použil jsem klasický nízkotučný tvaroh. A to z toho důvodu, že žádný jiný nebyl po ruce. Využití plnotučné verze je možné, nikoliv nezbytné.

RECEPT: Malinový dezert 

 

Vanilkový (vanilinový) cukr - jeden pytlík

Ideální by bylo mít "vyrobený" vlastní vaniklový cukr resp. přidat špetku opravdové vanilky. V tomto případě nebylo jiné možnosti, než použít klasický vanilinový cukr. 

RECEPT: Malinový dezert 

Máslo - kousek na rozpuštění

 

Postup přípravy 

receptV kastrůlku necháme rozpustit kousek másla. Následně přidáme tvaroh a vanilkový cukr. Vše promícháme a necháme ohřát – nikoliv vařit. Do krémové směsi přisypeme zmrzlé maliny a vypneme hořák.

RECEPT: Malinový dezert 

 
pribor
Obsah kastrůlku několikrát opatrně promíchneme a servírujeme do mističek. Dezert je nutné okamžitě spotřebovat. Nejlépe totiž chutná jen omezenou dobu, kdy se chladnoucí tvarohový krém začne mísit s tajícími malinami. A to je vše. Pět minut práce střídá pět minut konzumace :-)

RECEPT: Malinový dezert 

 

verdikt

Přestože může recept působit primitivním a nepříliš invenčním dojmem, zaslouží si vzhledem k časové (ne)náročnosti vaši pozornost. Kromě malin lze podobným způsobem zpracovat veškeré zbytkové ovoce.

Příprava alternativní broskvové verze probíhá velmi podobně. S tím rozdílem, že oloupané a nakrájené broskve vložíme do rozpáleného másla a necháme je pustit šťávu a trochu “zkaramelizovat“. Postup přidání tvarohu a rychlá konzumace jsou totožné s malinovou verzí.

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-) 

Přidat komentář
  • Banoota  - 666
    That's look's nice and yammy so thanks 4 the respy thnx alot cu
  • Guest  - hmm
    velmi pekne to vyzera tesim sa az si spravim:)
  • Lol  - Fajne
    Je to super
Komentářů (3)