A je to tady. Kontroverzní a pro několik z vás jistě šokující článek o společném vaření pro psa a jeho pána. Lze vůbec připravit pokrm, který bez jakýchkoli kompromisů vyhoví oběma strávníkům? Možné to je, ale budete si muset sehnat bezmála 100 kuřat :-)) Ano, čtete správně. K přípravě totiž budeme potřebovat půl druhého kilogramu kuřecích žaludků. Pokud si nepotrpíte na kuřecí droby a vnitřnosti obecně, možná bude lepší, když si na několik následujících řádků zakryjete oči :-)
Ingredience Kuřecí žaludky – cca 1,5 Kg Cibule Vajíčko Sůl, pepř Postup přípravy – společná fáze Kuřecí žaludky důkladně opláchneme a zbavíme všech nežádoucích artefaktů. Vložíme je do tlakového hrnce, osolíme, přidáme několik kuliček černého pepře. Zalijeme ze dvou třetin studenou vodou a vložíme celou oloupanou cibuli. Vaříme přibližně 55 minut. „Železná polévka“ - člověčí specialita Vývar zbavíme kuřecího masa, přefiltrujeme a přivedeme k varu. Do vroucí polévky rozklepneme několik vajíček – v mém případě tři a necháme je bez míchání uvařit. Kuřecí kousky „Raf-an“ - psí delikatesa Vylovené drůbeží žaludky rozkrájíme na malinké kostičky – strávníkem je Krysařík. Polotovar lze zamrazit a následně servírovat ohřátý s vločkami resp. vařenou rýží. Nekořeníme, nesolíme. Hodnocení Kdo neochutnal silný kuřecí vývar, neví co je dobré. Čistá chuťová linka podpořená trochou pepře, soli a vajíčkem nemá konkurenci. K polévce lze podávat kvalitní čerstvý chléb, topinky i tousty. Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)
|