RECEPT: Když se vaří pro dva – já a pes
Středa, 16 Srpen 2006 00:00

RECEPT:  Když se vaří pro dva – já a pesA je to tady. Kontroverzní a pro několik z vás jistě šokující článek o společném vaření pro psa a jeho pána. Lze vůbec připravit pokrm, který bez jakýchkoli kompromisů vyhoví oběma strávníkům? Možné to je, ale budete si muset sehnat bezmála 100 kuřat :-)) Ano, čtete správně. K přípravě totiž budeme potřebovat půl druhého kilogramu kuřecích žaludků. Pokud si nepotrpíte na kuřecí droby a vnitřnosti obecně, možná bude lepší, když si na několik následujících řádků zakryjete oči :-)

 

Ingredience

Kuřecí žaludkycca 1,5 Kg

Cibule

Vajíčko

Sůl, pepř


Postup přípravy – společná fáze

vareniKuřecí žaludky důkladně opláchneme a zbavíme všech nežádoucích artefaktů. Vložíme je do tlakového hrnce, osolíme, přidáme několik kuliček černého pepře. Zalijeme ze dvou třetin studenou vodou a vložíme celou oloupanou cibuli. Vaříme přibližně 55 minut.

RECEPT:  Když se vaří pro dva – já a pes 

„Železná polévka“ - člověčí specialita

Vývar zbavíme kuřecího masa, přefiltrujeme a přivedeme k varu. Do vroucí polévky rozklepneme několik vajíček – v mém případě tři a necháme je bez míchání uvařit.

RECEPT:  Když se vaří pro dva – já a pes 

Kuřecí kousky „Raf-an“ - psí delikatesa

Vylovené drůbeží žaludky rozkrájíme na malinké kostičkystrávníkem je Krysařík. Polotovar lze zamrazit a následně servírovat ohřátý s vločkami resp. vařenou rýží. Nekořeníme, nesolíme.

RECEPT:  Když se vaří pro dva – já a pes 

Hodnocení 

verdiktKdo neochutnal silný kuřecí vývar, neví co je dobré. Čistá chuťová linka podpořená trochou pepře, soli a vajíčkem nemá konkurenci. K polévce lze podávat kvalitní čerstvý chléb, topinky i tousty.

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)

Přidat komentář
  • d.f.h  - je to pro kočku,,, :-)
    tak tohle jo! mám dvě kočky a tuším, že žaludkama rozhodně nepohrdnou, potvory... a silnej vývar se mi bude určitě hodit na weekendovou opici. čili budou spokojený všechny zvířátka :-)
  • pan Cuketka  - drsnyyyyyyyyyy!
    chceme fotku psa! chceme fotku psa! chceme fotku psa!
  • GurmetKlub.cz  - Je to mnamka...
    Ten vyvar byl tak uzasnej, ze jsem ho jedl tri dny.. Za tu dobu jsem do nej postupne "rozklepnul" deset vajicek.. Nakonec udelal i cesnekovou variantu :-)) Byla to jizda! Ad pes:)) Pokusim se ho nejak kultivovane zachytit :-)
  • Johnny  - Hu
    vývar z kuřecích žaludků - moc hezky to nezní, ale třeba k tomu také jednou seberu odvahu... ;-) Koneckonců držkovou polévku jsem coby mládežník nemohl ani vidět - a nyní po překročení kristových let na ní vyloženě ujíždím... :-DD
  • Dina  - vareni pro psa
    vaření pro psa se dá báječně skloubit i s vařením pro páníčky,nikdy jsem neměla tak chutný a silný vývary,jako teď co vařím pro psa-bez soli a koření,psovi přidávám ještě vařenou nebo syrovou zeleninu,miluje mrkev,tuřín a salátovou řepu,schválně nepíšu červenou řepu,protože nejradši má žlutou .Do jídla mu ještě přidávám i různé bylinky.Takže než přidám psí vitamíny může jídlo jíst klidně i člověk.
  • GurmetKlub.cz  - Vnitrnosti obecne
    Jak nad tim premyslim, nasi drazi zvireci milacci dost casto "jedi" lepe nez jejich panicci:) Silny vyvar je jedna z nejuzasnejsich veci co znam. Ad. vnitrnosti.. drzky miluji, ale bohuzel me casto odrazuje jejich delsi priprava a nutnost opakovaneho "propirani". Davam prednost veprovemu srdci. Delikatesni zalezitost! :-)
  • Guest
    fantazie je rovněž vývar z vepřových jazyků
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Nejen vyvar z jazyku
    Je to tak, jazyky jsou velka delikatesa! Idealni je do hrnce naskladat nasledujici druhy masa: kureci zaludky + srdce veprove srdce veprove jazyky Vybere si tak opravdu kazdy :-)
  • DolceVita  - Je to vážně dobrota
    Kdyby se na mě můj pes tak vyčítavě nedíval, tak bych mu toho asi větší část snědla :-) Zrovna o víkendu jsme s přáteli pobíraly téma, co komu chutná a dlouhé věky to neměl. Jeden můj vážený noblesní kamarád smutně vzpomínal, jak miloval gulášek z kuřecích drobů, ostatní ohrnovali nos :-) Slíbila jsem mu, že až budu vařit droby pro svého psa (a pro sebe! o tom jsem však nahlas moc nemluvila), tak mu ten gulášek připravím, aby neměl v hlavě nesplněný sen :-) Když se dívám na ten obrázek, tak jsem si ten náš rozhovor vybavila v barvách a vůních.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Zaludky a gulas
    Gulas z kurecich (drubezich) drobu je famozni zalezitost! Neco obdobneho chystam brzy pridat do sekce recepty :-)
  • Makovice
    Proč shánět velké množství kuřat? Do obchodní sítě jsou dodávána stejně bez drůbků. Mražené kuřecí žaludky si kupuju v půlkikových balíčcích a mohu říct, že já i můj hafík si pochutnáváme. Ještě lepší jsou krůtí žaludky. Jen proti uvedenému receptu, já přidávám zeleninku. Dobrou chuť. přátelé.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - 100 kurat
    Velky pocet kurat byl myslen s nadsazkou:) Ja zaludky kupuji v reznictvi spolecne se srdicky. Pouziti zeleniny se meze nekladou. V tomto pripade slo spise o cisty silny kureci vyvar :-)
  • Zidane
    Když jsem viděl "když se vaří pro dva - já a pes", řekl jsem si "doboha, co tohle bude" - odkdy se psům vyváří? To dělají takoví ti mající psa místo dítěte. To akorát, pokud už bych měl psa, tak jako to bývalo, když jsem byl malý - pes žere (ano, žere, že pes "jí" říkají jen výše zmínění) to, co dostane, čili zbytky anebo granule. Vyvářet pro psa, ještě toho trochu. Ale i ta "psí" specialita vypadá jedle, když samozřejmě vypustím vločky a nahradím to zmíněnou rýží. Takže recept i bude použitelný, když si to jeden upraví :)
  • Zidane
    Zkrátím to - to, co jsem popsal, že bych byl "sviňa páníček" je to, proč psa nechci. Nejsem ten typ, který by psovi vyvářel a pokud by pejsáček něco nepapinkal, přemýšlel bych, co mu tedy uvařit příště, aby to milostivě spapal - no to akorát. Sám jsem byl vychováván "jez, co máš na talíři nebo nech bejt, až bude hlad, ono ti to bude chutnat" a psovi bych měl podlejzat? :-)
Komentářů (14)