Středa, 15 Srpen 2007 00:00 |
Druhá Recenze 2.0 proběhla ve vyhlášeném belgickém podniku Les Moules v pražské Pařížské ulici. Útulný interiér, široká nabídka belgického piva, ryb, mořských plodů a mušlí dělají z tohoto podniku ideální místo pro neformální schůzky, stejně jako pro exkurze do světa kvalitních gourmetských zážitků. Přirozeně, i zde jsme narazili na řadu „ale“ a o tom se dočtete v následujícím, fotografiemi bohatě zásobeném textu (opraveno, doplněno).
|
|
Středa, 20 Červen 2007 01:12 |
A je to tady. Dovoluji si vám předložit první Recenzi 2.0. Troufnu si tvrdit, že se jedná o první hodnocení takového rozsahu a hloubky dostupné v Čechách. Nekompromisní čtyřčlenná degustační skupina podrobila detailnímu rozboru 12 chodů od předkrmu až k dezertu. Slídivému oku recenzentovu neušla ani kvalita servisu, obsluhy a čistota toalet. 14 detailních fotografií a vyčerpávající hodnocení všech zúčastněných je tu jen a jen pro vás. Račte vstoupit!
|
Úterý, 12 Červen 2007 12:45 |
Neodkladná záležitost mě včera po půlnoci donutila absolvovat výlet do Pelhřimova. Cestou zpět jsem se zastavil v motelu Farma. K moderní stavbě s restaurací patří i velký pozemek a tři rybníky. Očekávaná široká nabídka pokrmů z čerstvých ryb se nekonala a v jídelním lístku se krčila za specialitami z „mrazáku“. Ochutnávce přesto neušla zdejší úprava pstruha a kachních jatýrek. Více v kompletní recenzi.
|
Pátek, 27 Duben 2007 00:00 |
Prohlížel jsem si strukturu recenzí podniků a zjistil, že v sekci hospody se nachází jediný článek a to z třeboňského pivovaru Regent. Posedlý touhou tento stav co nejrychleji změnit byla čtvrtá návštěva v Hospodě v Lucerně povýšena do stavu recenzního. Vzhledem k lokalitě se jedná o velmi zajímavý, kvalitní a cenově dostupný podnik. Pojďme se na něj podívat trošičku podrobněji. Milovníci pečených žebírek a tankové "Plzně" si přijdou na své.
|
Úterý, 24 Duben 2007 00:00 |
Jestli za názvem článku hledáte přízemní SEO blouznění, musím vás zklamat. Cestou z recenze kavárny Savoy jsem úplnou náhodou narazil na nově otevřené take-away v ulici Na Perštýně. V Praze se zrodil první „coffee pub“ a jakkoli to zní hanlivě, opak je pravdou. Skvělá káva, která se ve zdejším podání dotýká podstaty italského způsobu konzumace espressa.
|
Středa, 11 Duben 2007 00:00 |
Jak jsem slíbil v reportáži z tiskové konference Dne Francie v rámci veletrhu Vína & Destiláty, přináším malé preview z restaurace Brasserie M. Tento pražský podnik byl jako jeden ze tří z ČR uveden v aktuálním vydání průvodce Michelin. Získal ocenění Bib Gourmand za vynikající poměr mezi kvalitou a cenou poskytovaných gastronomických služeb. Ochutnané menu bylo připraveno v "burgundském stylu": šneci a hovězí na víně.
|
Středa, 04 Duben 2007 00:00 |
Tip na podnik OutCafe vzešel z diskuzí zde na Gurmetovi. Vzhledem ke špičkovému zpracování domovských stránek kavárny se recenzní návštěva jevila jako čas ztrávený s relativně vysokým kvalitativním potenciálem. Ale jak to tak v životě chodí, "html snese" všechno a reálný prožitek se často odlišuje od teorií ovoněných představ. Pro OutCafe Chocolate to platí dvojnásob.
|
Pondělí, 26 Březen 2007 00:00 |
V dnešní recenzi vám představím kladenskou restauraci Nostalgie. Miniaturní podnik s necelými dvaceti místy k sezení představuje koncept malé restaurace s téměř rodinnou atmosférou a kvalitní gastronomií. Příjemná, nenucená, obsluha a útulný interiér společně s dobře navrženými pokrmy si zaslouží velkou pochvalu. I přesto bych v několika směrech uvítal drobná zlepšení: nepodporovat kuřáky a v kuchyni přidat na preciznosti. Více v článku.
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další > Konec >>
|