RECENZE: Village – pokus o vyšší kuchařskou v Kladně
Úterý, 05 Únor 2008 00:00

RECENZE: Village – pokus o vyšší kuchařskou v KladněRestaurace Village je sesterským podnikem již recenzovaného Starého Kladna. Základní myšlenka, poskytnout nadstandardní služby v čele s kvalitní obsluhou, zůstává. Jak se liší realita od záměrů majitele si povíme v následujících řádcích. Musím předeslat, že relativní nadšení z první návštěvy vystřídal kotrmelec opilého artisty.. škoda. Příště bych poprosil o žíněnku.

 

Lokalita

lokalitaVillage je situována do jedné z horších kladenských čtvrtí, do místa, kam bych se po setmění bál dopravit jinak než vozem. Blízké hornické sídliště a navazující poldovácké ghetto, to není dobrá adresa. Příjemná večeře jako zakončení romantické procházky nepřichází v úvahu, bohužel.


Interier

interierTmavé dlaždice na podlaze a světlé vymalované stěny s kamennými „historizujícími“ artefakty dopňují krbová kamna a rozebraný příborník (teda aspoň to tak vypadalo), z poloviny použitý jako hlavní pult, z druhé jako zavěšená dekorace. Toalety poskytují komfort i čistotu. Menší problém vidím v malém množství neprakticky umístěných věšáků, a naopak sympatie plynou k čistoskvoucím, dokonale vyžehleným ubrusům.

Image


Obsluha

obsluhaPrvní rozpor. Stejně jako ve Starém Kladně, si i ve Village potrpí na obsluhu “na úrovni”. A tady vidím malinko problém. Přílišná strojenost a snaha být “dokonalý” občas působí uměle a skřípá jako vrátka na vesnickém hřbitově. Ano, všichni se snaží vyhovět, ale nejde to úplně “do pohody”. Při první návštěvě se nám věnoval mladý číšník. Choval se maximálně korektně, ale potom na nás tak trochu zapomněl. Chtěl jsem objednat kávu - nic, zaplatit – nic. Koukal jsem, navazoval oční kontakt… a nic. Takže po takové zkušenosti se těžko “věří” upřímnému zájmu o hosta a myšlenky směřují k v kapse schovanému a ohmatanému „Manuálu spokojeného hosta v kostce“.

Jiná zkušenost s personálem (při mé druhé návštěvě) hovoří o člověku znalém a zkušeném, kde jsem téměř neměl co vytknout (až na obecné záležitosti viz výše). Ovšem trochu empatie a určité prezentační skromnosti by nebylo od věci. Na druhou stranu otevírání dveří a loučení při odchodu z restaurace, to je dobrý model a demonstruje trvající zájem o klienta i po zaplacení.

Image



Nabídka - Menu

menuRozpor číslo dva. Menu obsahuje přiměřené množství položek, což chválím. Po jeho prvním prolistování získávám dojem, že obsahuje samé dobroty. Šílená formulace? S jistotou lze říct, že není proMexicky, proItalsky a proAsijsky orientované. Cítím řadu prvků francouzské kuchyně a ozvěny středozemního moře. Velmi chválím snahu pravidelně nabízet sezonní menu, kde lze nejen vybrat z jednotlivých chodů, ale utvořit i zvýhodněnou objednávku všech jídel.

Přesto je na můj vkus jídelní lístek tím nejlepším, co si lze představit, přesycen. Chybí mi obyčejné, jednoduché, ale precizně připravené pokrmy. To, v kombinaci s maximálně kvalitními vstupními surovinami, je základem špičkové gastronomie současné doby. Village se rozhodla oslňovat, ovšem s rizikem, že někdo bude potřebovat „sluneční brýle”.


Restované Foie Gras – 185 Kč

menuBez fotky. Prudce restované kousky Foie Gras s koňakovou a máslovou omáčkou a hroznovým vínem. Kombinace textury horkých ztučněných kachních jater s teplou koňakovou omáčkou stříknutou máslovým pohlazením. To je za prvé kalorická a cholesterolová bomba a exkluzivní materiál, který vám sroluje ponožky i s prsty do úhledné ruličky. Bohužel pouze do chvíle, než začne nenahřátý talíř stydnout. Božská mana se mění v komplikovanou hmotu a ztrácí na atraktivitě. Ptal jsem se, proč není talíř pořádně nahřátý, že u tohoto pokrmu se jedná o čistou nutnost... Škoda pánové, tohle by byla velká gourmetí radost.


Bageta s kuřecím masem a špenátem – 85 Kč

menuBez fotky. Půlka bagety dále rozdělená, opečená a obložená listovým špenátem s česnekem a smetanou (verze mild), kousky kuřecího masa a cherry rajčátky. Pořádná porce, dobře udělané maso (šťavnaté a křehké bez speciálního kořenění). Toť vše. Za tu cenu jídlo pro dva:)


Houbový krém – 55 Kč

menuPovedená záležitost, jen co je pravda. Sexy houbičky po obvodu talíře a nášup křupavé cibule uprostřed. Vyhlazená smetanovo-houbová kulatina, z které lze stavět domy a mosty ;-) Chutnalo.

Image


Bouillabaisse – 60 Kč

menuEhm. Tak s tradiční „bujabézou“ bych to nesrovnával. Nicméně ve finále jde o velmi chutnou smetanovou rybí polévku s kousky lososa a krevetkami. Smetana mohla dobře maskovat původ rybího základu, ale já si pochutnal a tuto polévku mohu s klidem doporučit případným strávníkům.

Image
 
Image 


Consomé z oháňky – 45 Kč

menuPolévky já rád a silné vývary dvojnásob. Na počátku bylo možná až příliš vysoké očekávání, čehož využila neviditelná strana „zla“ a při servisu mi polévku ofoukla ledovým dechem. Ano, mohla být teplejší, ale jinak jsem byl vcelku spokojen. Nerozvařená zelenina decentně „al dente“, bylinkové noky a slušný matečný vývar, to jsou jednoznačné devizy této čtyřicetipětikorunové záležitosti.

Image


Česnekový krém – 45 Kč

menuPři minulé návštěvě jsem ho viděl u vedlejšího stolu. Talíř plný světle krémové polévky s extra toustíky a několika pečenými stroužky česneku. Právě tento „add-on“ byl hlavním argumentem „pro“. Po chuťové stránce nemám přílišných výtek. Patřím mezi milovníky česneku, proto si sám za sebe nestěžuji na jeho lehce agresivnější projev. V kombinaci s toustíky a s přihlédnutím k ceně – dobrá volba.

Image


Srnčí kýta – 185 Kč

Toto jídlo jsem jen vyfotil. Majitel silně protestoval proti mým zásahům do svého talíře.

Image


Kýta z divočáka – 175 Kč

menuMajitel tohoto pokrmu se nenechal přesvědčit k objednávce bramborových lokší a šel cestou „pečené bramborové kaše“. Velmi sympatický, na povrchu opečený váleček, servírovaný rozkrojený „ani stojící, ani ležící“. Zamrzela absence jakékoli výraznější chuti, škoda. Kanec na tom byl o poznání lépe. Slušně upravené maso s omáčkou á la „vesnická svíčková“ se vyšvihlo na druhé místo „hitparády hlavních chodů“.

Image


Telecí osso buco – 195 Kč

menuVcelku odpudivá aranž skrývala příjemné chuťové kreace vzdáleně připomínající hovězí po burgundsku. Průřez telecí nožkou včetně kroužku morkové kosti. Omáčka se zeleninovým základem a mi chutnala, což nelze říct o „bramborových lokších“. V rámci nadšení jsme tuto přílohu zvolili téměř všichni. Komentáře plynoucí z konzumace superMastných, rozpadajících se škubánků, zde nechci ventilovat.

Image


Bifteky z mletého hovězího – 235 Kč

biftekNa teplém cibulovém salátu položené, a brzlíkem ozdobené, vypadaly docela fotogenicky. Tedy až na tu šílenou naťovo-cibulovou postmodernu (že by přebytky „jarní“). Chuťově nadějné, leč ve finále pouze průměrné. Nedochucenému masu kraloval lehce nakyslý cibulový salát. Moc jsem si nepochutnal a kousky brzlíku na každém z biftečků tomu jen nečinně přihlížely, potvory.

Image
 


Grilovaný ovocný špíz – 75 Kč

dezertDezert s velkým „s“. Metelesku blesku z ovocného lega. Po grilování ani stopy. Nakyslé bílé fuj ani čokoládové huj ničemu nepomůžou. Tomu říkám „volný pád“.

Image


Crepes suzette – 85 Kč

dezertCo to je? Nic jiného, než jasná demonstrace, jak jde dokonale zabít klasický a při správné přípravě mistrovsky chutnající dezert. Pomlčím o vizuálním nepořádku na talíři a přikročím rovnou k podstatě. Chuťově prázdné, po karamelu a pomerančové „podstatně“ si stýskající opečené těsto bylo na pokyn kuchyně ohrazeno pološílenou skupinkou ovocných žoldáků. Jablko? Hrozno? Meloun? Máta? Grep? Banán? Tady někdo šlápl pořádně vedle.

PS: Tu botu doporučuji doma omýt. Pouhé otření o patník či blízký trávník stačit nebude.

Image

 

Káva

kavaServis kávy je na restauraci ukázkový! Piazza dodala poracelánové tácky a s nimi ladící porcelán. Kromě šálku s lehce nadprůměrnou extrakcí získáváte sklenici s vodou, sušenku a mističku s cukrem. Tato značka sice není má oblíbená a monstrózním servisům téměř “barista inclusive” nehovím, ale objektivně vzato, ke kávě se ve Village chovají téměř mateřsky!

Image


Verdikt

verdiktZajímavý koncept se snahou o tvorbu sezónních menu. Relativně klidný interiér s někdy až příliš uměle strojenou obsluhou nabízí klid pro příjemnou večeři či oběd. Celá Village vysoce přesahuje běžnou restaurační šeď a má potenciál k dalšímu růstu. Bohužel pokrmy, ač zajímavě navržené, jsou pouze průměrné. Delikátní polévky situaci nezachrání, pouze lehce uklidní. Více preciznosti na talíři a méně „akce“ na place, tak zní mé přání a možná i doporučení. Já si návštěvu ve Village určitě brzy zopakuji, snad se konečně „dostanu“ přes polévku.

PS: Ty FG vám neodpustím. Brzy se na ně stavím :-)

Celkové hodnocení 6/10 ( + velký potenciál ke zlepšení)

Upřesnění k hodnocení: Výsledný verdikt hodnotí restauraci v kategorii velmi kvalitních podniků. Jedná se o jednu z nejlepších kladenských restaurací. Bez debat patří do symbolické TOP 5, kde je i sesterské Staré Kladno, La Fontana a další. Nedostatky, které ve Village nacházím vystupují na povrch i díky velké snaze o "feeling luxuxu a dokonalosti", o který se provozovatel snaží.

Nové hodnocení 1. 11. 2008

verdiktVčerejší večer jsem po delší době opět zavítal do Village a musím říct, že to, co jsem zažil patřilo ke gastronomickým radostem nejvyššího kalibru. Na předkrm v podobě Foie Gras navázalo telecí Osso Buco ve 110 % formě. O sladkou tečku se pak postaralo jahodové kapučíno a na restauraci slušná káva. To vše doplněné pozornou obsluhou a servisem, na který jsme zvyklý ze špičkových hotelů.

Nahlédl jsem i do nového jídelního lístku a pokud vše v něm uvedené bude připraveno ve stejné kvalitě jako v případě mé poslední návštěvy, začíná v Kladně zářit zcela nová gastronomická hvězda. Jisté výhrady samozřejmě zůstávají (některé foodstylingové aranže mě stále dokáží překvapit). Nezbývá mě než doufat, že k skvělému konceptu, snaze o maximální kvalitu servisu a skvělou obsluhu dozrály i realizační schopnosti kuchařského týmu. Zatím to tak vypadá. Uvidíme, až si dám pořádný steak nebo rybu. Držím vám palce!

Aktuální hodnocení  8,5/10

 

Restaurace Village

Dlouhá 1359
Kladno

GSM: 733 120 311 

Přidat komentář
  • ChilliJulie  - Chci fotku vrchní části příborníku!!!!
    Ondro, tak tohle je opět parádní recenze! Mé oblíbené osso buco už jsme spolu včera probrali, ale fotku vidím až teď - nooo, jestli ta majdička byla přes ty kosti nalitá, tak to je obrovská škoda, protože kuchař nám zkazil výhled na to podstatné, co v tomhle pokrmu je - a sice morkovou telecí kost. Když pominu Tvé přirovnání k burgundské omáčce...jestli tak chutnala, tak je to tragédie na druhou. Servis kávy vypadá úžasně, všichni máme asi raději kávu v bílém porcelánu, ale stejně...Celkově na mě ale Village udělala docela fajn dojem...je čas mochyní a cibulových natí! :)))
  • DolceVita  - Dík za další tip v Kladně
    Drobné mušky lze odpustit, vypadá to z větší části zajímavě. Na romantickou večeři do Kladna se asi nedostanu, ale nějaká služebka v dohledné době bude. Určitě si adresu tohoto podniku v kladenském Bronxu budu pamatovat :-) Bude to podruhé, co dám na doporučení GK - zklamání nečekám, po této recenzi vím "do čeho jdu" :-) Třeba se do té doby i osso buco vylepší :-) Julka: naprosto skvělé připomínky! Někdo by to měl říct i v kuchyni, kde tento zločin na osso bucu spáchali :-)
  • Ondrej K
    Vynikajici fotky!! SKvela recenze, diky.
  • ptiger  - no vida
    vida, dával jsem kolegovi tip a on mě ujistil, že bude už recenze a vidím, že jsem se mistrně vyhnul problémům a jedl jen ty chválené, polévka s česnekem, rostl a káva...crapes suzette bych takhle asi nevydýchal... dolce vita: Bronx to neí, to je v kladně Rozdělov, tohle je spíš hranice harlemu a Queensu:) bydlím kousek odtamtud, tímto děkuji Ondřejovi za orální snížení hodnoty mé nemovitosti:)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Vyssi kucharska
    ChilliJulie: Vse sedi, jen jak nad tim premyslim, nerad bych urobil krivdu na Osso bucu:) Zas tak hrozne to nebylo, z hlavnich chodu "jednicka". A prirovnani k burg. nebylo na urovni chutna to jako "cervene se zeleninou" ale spis jako "tmave zeleninovo-vinne":) Takze tak. Kavovy servis zajimavy.. mozna az preplacany, ale na restauraci ocenuji pritomnost vody! DolceVita: Je to Bronx:)) ptiger se brani.. ale marne:) Doporucuji polevku resp. FG a vyzadat si "nazhaveny talir":) Ondrej K.: Vidite.. a ja se toho fotaku zbavim zrovna, kdyz se s nim trochu naucim zachazet:))) (pouzival jsem Nikon D2h ted opet D50) ptiger: Kladensky mistopis... no:) takovy utok na ctihodny rozdelov... zapisuju si:)) Jinak pokud se objednaji "bezpecne" pokrmy nebo mate trochu stesti, je navsteva ve Village velmi prijemnym zazitkem.
  • Kolíček  - Foodstyling
    Chápu všechny Vaše výtky k připraveným pokrmům, každý to máme v puse jinak poskládané, ale nemůžu se nezastat pana majitele - když recenze, tak fotit tak, jak mi to přistane na stůl ne? Možná by byl nic netušící, vaší recenzí inspirovaný návštěvník, překvapen, že nemá na talíři přesně to, co viděl zde :o)
  • Pixy z Rozdělova  - Kladenský nacionalistický offtopic ;)
    ptigere! No toto? Rozdělov a Bronx?!!! omg. Jestli něco na Kladně označit jako Bronx, tak třeba Dubí, případně další končiny kolem Poldovky. Rozdělov je momentálně nejdražší čtvrť s nejdražšími pozemky široko daleko a roste tady nejvíc nových vilových čtvrtí. Prý Bronx... :-D Pokud ovšem nemáš na mysli "Rozdělov-sever", to sídliště mezi Rozdělovem, VOKD a Bressonem, to by trochu smysl dávalo - i když kvalitativně je to asi srovnatelný třeba s Kročehlavy a na Dubí nebo Vrapice to nemá ani náhodou...
  • matesola  - Kolíčku
    Nevím, já to pochopil tak, že se jednalo o momentálního majitele toho pokrmu, né o majitele restaurantu. Ale třeba se pletu. Pěkná reportáž :) Ten cibulový vejfuk je teda maso :)
  • Julie  - Kolíčku, vy nás ale zásobujete
    :))) matesola: já to vidím v barvách, ty ne? jídlo nesou z kuchyně, Ondřej "zasahuje", ovoce ledabyle rozhazuje po talíři, srnčímu upravuje fazónku, potom si to vyfotí a ještě si k tomu napíše recenzi, no není to krásné? být takový bonviván? :)))
  • hendy  - village
    rád bych viděl od tebe provedenou ,, vícepreciznost ,, na talíři , což každý soudný posuzovatel dle foto musí hodnotit kladně , jinak klidná lokalita v místě kde se na to radnice totálně vykašlala i přesto při hezkém počasí má své kouzlo např. já bych zase v noci nešel díky 50ti hernám po hlavní třídě. Některé tvé úsudky jsou velmi ale velmi osobní.
  • ptiger  - místopis
    začíná se to rozjíždět:) pixy: no zrovna Ty jsi mi říkal, když jsme šli kdysi do jednoho bytu ve věžáku, že Ti to připomíná Bronx:) (a pak jsi byl dost spokojený) Ale jinak ustupuju, Rozdělov je celkem hezký, strašně vám všem závidím, že tam bydlíte, abyste věděli tak já jednou napíšu o Kročehlavech existenčně-naturalistický román, už teď mám látky dost a dost :) (BTW sháním břitvu) tip pro Ondřeje: co nová restaurace Karibik? To by mohla být také super recenze... Julie: no ještě lepší by bylo to už z kuchyně přestříknout tím pověstným lakem na vlasy, aby se to lesklo....pak by dostalo hodnocení chuti ten správný říz...
  • matesola  - Ptiger
    [I]"BTW sháním břitvu"[/I] A takovejch [URL=http://curio.us/3kx]Sweeney Toddů[/URL] vás tam běhá víc? Raději návštěvu této obce z bezpečnostních důvodů vynechám. :))
  • ptiger  - zcela OT
    Matesola: no co je na tom špatného, holit se břitvou? Jenom tu starou jsem už zničil a nemůžu nikde sehnat novou, no :) jen přijeď příteli, rád Ti ukážu zajímavé stránky města, zas tak odporný není a kdyby odjelo tak cca 20 tisíc obyvatel, bylo by to dokonce milé maloměsto...
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Restaurace Village
    Kolicek: Pane K.. tak nejdrive cenzura ted si jeste udajne sam aranzuju jidlo na taliri.. nebo nedej boze domlouvam foceni den predem? Vsechny fotky jsou rovnou od stolu... a ano.. obcas cenzuruju:) Pixy z krasneho Rozdelova: Takze Pixy... zitra se u tebe stavim s kulovnici a jdeme na pTIGRY:))) Matesola + Julie: Vejfuk... ano prebytky "jarni" aneb kreativisticky zadrhel pana kuchare.. bylo "to" vsude.. snad i ke kave:) Hendy: Preciznost ve smyslu doladeni chuti a vzhledu (hlavne chuti). Jinak kazdy mame sve predstavy o klidne ctvti.. Ale louka za baumaxem.. garaze a rybnik (has. nadrz) s mrtvym vodnikem.. Hlavni trida po pulnoci taky neni nic extra.. co si budeme povidat.. mnozstvi heren a odpornych baru je nechutne... ALE lze uhnout do bocni ulice.. nam. s.p.. ptiger: viz koment pro pixyho:)))) takze pozor.. ;-) Ad nova restaurace.. Karibik? Kde, kdo a co?
  • ptiger  - :))
    teda představa Pixyho s kulovnicí...myslím, že v Kročehlavech by ho hned naložili do auta:) A okdyby ne, tak Pixy se fakt nedá přehlédnout, takže mám pro strach uděláno:) no jinak jsem zaslechl, že proti zdrávce v novostavbě se otevírá restaurace v karibském stylu, je to ale v péči těch "mexičanů", takže otázka, co z toho bude....
  • xxx  - Pro toho kdo to recenzoval!!!
    Me by jenom zajimalo jak to hodnotite?Kdyz ani nepoznate bram.chrosti od cibule,jinak nevim jak to mam nazvat,jinak z tou lokalitou mate trochu pravdu ale lidi si do village stejne radi zajdou!Ja osobne si myslim ze jsou lidi spokojeni z touto restauraci,protoze jinou takovou restauraci v okoli nenajdou. S oblohou jsem na 100 procent spokojen a jestli na vas trochu zapomeli tak se nemuzete ani trochu divit ,byl by jsem zvedaví jak vy by jste to zvladnul byt treba 14 hodin na nouhou a furt obluhovat ,čisnici jsou taky jenom lidi a ne zadny roboti na baterky!tak si priste rozmyslete jestli budete mluvit pravdu nebo lhat. :D
  • J.Č.
    Hehe, tady se to koukám zvrhlo na souboj v Kladenském místopisu :o) Hlasím se k ročnímu více než občasnému pobytu v oblasti Kročehlavy :)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Vyssi divci
    ptiger: :) uz vim, o jakou karibskou se jedna. Zatim jsem ji videl pouze z venku, takze nedokazu hodnotit. xxx: To "xxx" znamena kodove oznaceni "Restaurace Village Kladno"?? Nebo se jen autor rozhodl delat pravnika chudych? No nic.. takze pomineme urcite gramaticke nekonzistence pramenici pravdepodobne z rozcileni a pujdeme rovnou k veci. Predpokladam, ze Vase narazka smerovala k ozdobe na houbovem kremu. Uznavam, tento pokrm nebyl muj a ja si zaznamenal pouze "chutovy dojem z polevky samotne". Zamena cibule a strouhanych brambor je vizualni omyl, budiz. Zbytek uz je takove "foukani na bebi".. az na to prestavam mit chut reagovat:( Neda mi to... Lhat?.. to si delat legraci, ne? No nic.. po noci stravene na parizskem letisti (dekuji zabozroutsti dispeceri letoveho provozu).. nemam chut vas poslat do mist, kde "bram.chrosti" dvaji dobrou noc... Takze jen jeden vzkaz "ala pan Tau".. Nerika se furt, ale porad!!
  • Vrtule  - k recenzi a panu xxx
    pekna, pekna recenze. polivcicky vypadaji uzasne, ale teda crepes suzette??????? no to snad neeeee. myslim ze podstatne lip by tomu sedelo "palacinky s ovocem". co se tyce komentare pana XXX, pokud se nekdo nezvladne ani podepsat jmenem, ale uchyluje se k xxx, pak jeho komentar nejspis nebude uplne objektivni. a mimochodem argumentovat "spokojenosti" pramenici z neexistence lepsiho podniku v okoli je absurdni. cilem recenze neni pouze chvalit, ale taky poukazat na to, co by mohlo byt lepsi nebo jine - rika se tomu konstruktivni kritika, pane xxx. restaurace village ma urcite potencial, ale PORAD je co zlepsovat..jako u kterekoliv jine restaurace!
  • Petra  - Taky zklamani
    Do teto restaurace jsem zavitala nekdy zacatkem ledna... Docela hodne jsem se tesila... Pravda je ze jsem nakonec odchazela take spise zklamana... Snaha je videt na kazdem kroku, ale vzdycky nekde neco chybelo... Chutove to proste nebylo dotahle... Ani jedno z tech trech chodu co jsem mela... Skoda.
  • Jarka  - půl na půl
    Ve Village jsem byla už 2x a pokaždé jsem byla z jídla nadšená,chutnalo i všem mým přátelům,ale co mi zkazilo chuť restauraci opět navštívit byla obsluha.Restaurace byla téměř poloprázdná,ale číšník si nás jaksi nevšímal.Chodil okolo ale nezastavil se i když viděl,že už mám půl hodiny prázdnou skleničku,podobně na tom byli i ostatní hosté,kteří si radši šli pití objednat k baru,jinak by se asi nedočkali.Škoda!!!!
  • xxx  - xxx
    ja si myslim ze je to jedno kdyz si napisu prezdivku xxx ,je to kazdeho vec co si tam napise ne?
  • Guest  - palačinky Suzette
    ...taková radost, že se dá tahla dobrota pořídit i na Kladně a takové zděšení z fotografie....děkuju za upozornění. Tohle mi předložit v restauraci, tak opravdu nevím, co bych udělala (ale bylo by to hooodně dramatické;o).O téhle restauraci už jsem slyšela (kupodivu pozitivní hodnocení). Já se ale obávám,že bych se tam jen zbytečně rozčílila a to opravdu nemám zapotřebí. Rádoby "světová" restaurace, která není schopná připravit pokrm, který má jasně danou chuť a postup, není nic pro mě. Až vymění kuchaře a "vycepují" personál, tak tam ráda půjdu. Budu ráda, když mě někdo upozorní, že se úroveň trochu zvedla. Mimochodem - ve Starém Kladně už jsem byla a zrovna obsluha byla velmi nepříjemná - není to náhodou nakažlivé???
  • sympatizant
    Village je podnik, který si svou klientelu zatím ještě hledá. Znám velmi dobře oba pány majitele a vím, že jsou to lidé na správném místě, s profesionálním přístupem a snahou vyjít každému vstříc. Proto prosím všechny ty hnidopichy co se tady ke všemu tak fundovaně vyjadřují, aby počkali, až se vychytají všechny mouchy, a po čase posoudili nakolik jsem měl pravdu!!!
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Village
    sympatizant: Muzete mi prosim poslat kontakt (idealne email) na pany majitele na email ondrej(zavinac)gurmetklub.cz Dekuji
  • sympatizant  - Ondrej
    Lituji, ale kontakt Vám nedám! Moje rada: zavolejte si přímo do Village, ať Vám nějaký email dají.
  • Rose wine
    Také znám jednoho z majitelů a musím říct, že ví co dělá... občas samozřejmě může nějaká ta "chybička" nastat, ale Village není tak dlouho, abychom jim to nemohli přeci omluvit. Jsou to lidi, kteří budují na Kladně něco, co tu ještě není a ne stroje!!! Tak jim dejte prostor a taky trochu času. Jen mě tak napadá, že je zajímavé, jak se opíráte zrovna do této restaurace, když si sama osobně myslím, že jsou na Kladně podniky, které přímo na Vaši recenzi čekají... Věřím tomu, že Village se stane hodně oblíbenou restaurací a lidi se tam budou vracet nejen za dobrým jídlem ale i obsluhou, ostatně už to dělají teď... což je úžasné... vidět v nekuřácké restauraci kuřáky, to už je co říct nebo ne?? *
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Na Kladne zna kazdy kazdeho....
    Rose wine: Rikam si.. jsem sam, kdo nezna majitele Village??:)))) Ok nebudu rypat... V Kladne je Village vedle Fontany jedina rest, kam si muzu zajit na dobre jidlo. Jinak jezdim do Tuchomeric... Nostalgie uz za moc nestoji... Takze ano Village MA SANCI. Ale potrebovala by vyladit hned nekolik veci najednou.
  • Rose wine
    No vidíte, Ondřeji... takhle to zní hned lépe... Možná kdybyste psal recenzi bez sarkastických a posměšných poznámek, mělo by to lepší dopad na okolí... A co nová restaurace místo starého Korza, už funguje??
  • Guest  - řekl bych, čím dál tím horší......
    Původně jsem se velmi zaradoval, když jsem se o této restauraci v prosinci minulého roku dozvěděl a hned jsem se tam nadšeně vydal. První návštěva ve mně zanechala rozpačitý dojem. Touha po okázalosti a jistá neskromnost a strojenost v kombinaci s diletanskými chybami jak obsluhy tak kuchaře nezanechaly nejlepší dojem, jídlo bylo chuťově nevyvážené, nevýrazné. Jídelní lístek sliboval víc, než co člověk dostal na talíř. Nicméně, ubrusy byly opravdu vyžehlené, obsluha při odchodu i dveře otevřela. Říkal jsem si, že se to usadí. Při druhé návštěvě jsme dostali na talíř přesolené brambory, ubrusy stále nažehlené, jinak žádný posun k lepšímu, ale ani horšímu. Při třetí návštěvě (zřejmě už poslední) jsem pro změnu dostal přesolenou tresku, ubrus už nebyl nažehlený, ale lehce jetý a zmuchlaný,...... obsluhující číšník mi trochu vyděsil, když s platební kartou na několik minut zmizel za několikery dveře neznámo kam ,....musel jsem ho jít vyhledat, vlézt až do kuchyně a vzhledem k tomu, že nerozchodil terminál, platba se nekonala.....že se s terminálem chodí ke stolu zřejmě nevěděl,.....ještě, že jsme měli sebou hotovost....a dveře,....ty už taky při odchodu neotevřou, i když to bychom oželeli, pokud by aspoň jídlo na talíři korespondovalo s jídelním lístkem. Shrnuto, podtrženo: Restaurace slibuje více, než je v jejích silách a možnostech a než může zákazníkovi fakticky poskytnout.... Pravda je, že někdo může namítnout, že existují i horší.....Já říkám, existují i lepší.....škoda.....
  • JAROSLAV ŠIMÁČEK  - kdo nic nedělá nic naskazí
    Hrozně by mě zajímalo zda tvůrci záporných komentářů jsou samostaně schopní si sami namazat chléb s máslem?!Věnuji se profesionálně gastronomii 18 let a tak silná slova bych nepoužil neboť vím co vše je potřeba kolem jednoho pokrmu učinit kroků ke konečnému výsledku.Zatímco píšící kravatáci zřejmě myslí že jsou bazchybní a hrozně rád bych udělal recenzi na jejich práci!!p.s Páni majitelé držte se a mnoho zdaru v započatém dílu!!!
  • Guest  - Pro - Jaroslav Simacek
    Je vseobecne znamo ze kritika je dulezita a potrebna... Pokud je neco spatne tak to preci ma clovek rict... Pochlebovat panu kuchari kdyz nejsem spokojen je preci kapku na hlavu. P.S. Umim vic nez si jen namazat chleba s maslem, a kravatu taky nenosim.
  • Guest  - názor
    Vážení, nejsem odborník na gastronomii, ale zmíněnou restauraci jsem navštívil. Obsluha byla během mé návštěvy pozorná a jídlo bylo velice chutné. Uznávám, že nepoznám odborné chyby, o kterých se tu píše. Já mám pouze obyčejný názor obyčejného strávníka a ten je jasný. Restaurace je dobrá.
  • Věra
    Musím se restaurace zastat - mám ráda dobré a zajímavé jídlo, ve Vaillage jsem byla již několikrát a nikdy nezklamal! Ani jídlem, ani personálem! (což zatím rozhodně nemohu tvrdit o jiných opakovaně navštívených restauracích) Na výroční oslavu rodičů dokonce překvapil romantickou výzdobou stolu květinovými lístky, nebylo ani problém požádat o dort z oblíbené cukrárny...velice milé!!! Vítám tento přístup a i to že je restuarace nekuřácká. Jinak k jídlu - houbový krém je opravdu exkluzivní záležitost ( jako i ostatní polévky) a moje olíbená husí jatýrka popravdě v teplém stavu výborné, bohužel jsem je nesnědla ihned, takže nahřátý talíř by rozhodně nebyl od věci - to je asi jediné, kdy s kritikou souhlasím. Ostatní jídla byla vždy dobře připravená, chuťově zajímavá, z dezertů jsem ochutnala jen Creme Brulle - na ČR velice dobrý výkon :-) Restauraci určitě doporučuji, osobně bych ještě uvítala rozšíření nebo obměnu nabídky mořských plodů a ryb.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Village Kladno
    Ve Village jsem byl od recenze jeste asi trikrat. Vylozene me drazdi agresivni vypady v komentarich (nektere zde ani nelze publikovat). Village je krasny koncept.. libi se mi prostredi.. snaha personalu (i kdyz obcas az moc umele libiva), libi se mi i slozeni jidelniho listku a snaha o tvorbu aktualnich sezonnich menu. To se v Kladne ani jinde moc nevidi!! Vyhrady mam smerem do kuchyne. Jidlo je na kladenske pomery skvele, o tom zadna. Nicmene mel a mam pocit, ze Village ma na trochu vic, nez lokalni souboj s hruzstrasnymi Gome a pod. Jednou jsem si dal rybu. ButterFish, udajne cerstvou. Dostal jsem nekolik mensich kousku.. TOTALNE vyprazenych skoro do krupave kurky.. Takhle zabit typicky projev ButterFish.. to je trestuhodne. Podobnych problemu je v kuchyni vice a pan majitel nebo kdo je tak "negativne aktivni", nehodla pripominky akceptovat. Je mi jasne, ze rozjet restauraci na urcite urovni a tuto udrzet neni zadna sranda. ALE sakra, to maji pak vsichni chodit okolo po spickach a nechvat 30% spropitne?? Jen tak, automaticky? Proberte se vazeny. Misto diskuze a snahy o zlepseni jen rozhazujete jedovate reci kam muzete...
  • Guest
    village se mi opravdu líbí. musím ovšem uznat, že některé věci mě malinko zarazily. například studené hlavní jídlo. nevím zda to byl záměr, spíše asi ne, ale bylo to zvláštní...i chuťově jsem, u některých pokrmů, čekala něco víc. je ovšem pravda, že zde prý působí 2 kuchaři a jeden z nich je skutečně slabší. nevím zdali je to pravda. takže se kdyžtak raději předem omlouvám. pan majitel na nás byl vždy velmi milý a profesionální a stejně tak i ostatní personál. nejsem odborník, a tak chuťové nedostatky nedokážu odpovědně posoudit. tento podnik začíná a také si mylím, že ho majitel časem vybrousí k dokonalosti. je velmi cílevědomý. ps.:zkuste zavítat do "novostaré" resturace Korzo Evergreen to se pobavíte....recenze z této restaurace by mě velmi zajímala. pps.: nechci nikoho urazit, ale hodnotit něčí pravopis není myslím na místě. pokud tedy netoužíte někoho za každou cenu znemožnit apod. stejně tak pokud jde ojméno. nikdo tady nemá povinnost sem tento údaj psát a nikdo by ho za to neměl kárat. nicméně každý si může psát co chce, že. vždyť já vím....
  • Guest
    pardon cílevědomý....abych jednu neschytala
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Restaurace Village - Repete
    Restauraci Village jsem doslova musel zvysit hodnoceni. Doufam, ze jim podobna forma zustane a ja se mohu tesit na radu dalsich gastronomickych zazitku!
  • gurmán  - viva la Village
    Myslím, že vilalge je při srovnání s ostatními podniky na Kladně špička. Po ustálení týmu v kuchyni jsou pokrmy opravdu lahodné a obsluha převyšuje úrovní leckteré v Praze. Dnes večer jdeme opět otestovat, už se těším na Foie Gras. Džím majitelům palce! Vydržte v nastavené úrovni!
Komentářů (39)