RECENZE: Potrefená Husa – Praha
Pondělí, 23 Říjen 2006 00:00

RECENZE: Potrefená Husa – PrahaPo skličující recenzi pizzerie Pardino jsem pro vás připravil test restaurace Potrefená Husa. V podstatě se jedná o „značkovou hospodu“ pivovaru Staropramen, jakých je po republice už několik. Recenzí prošla filiálka v pražských Dejvicích. Široká nabídka piva a zajímavých pokrmů dělá z „Husy“, po „papírové“ stránce, podnik hodný návštěvy. Jestli si takové hodnocení opravdu zaslouží, se dočtete v článku.

 

Lokalita

lokalitaJak bylo naznačeno v úvodu, Potrefená Husa v Dejvicích není jediný podnik tohoto typu v Praze. Hovořit o dostupnosti proto není zcela na místě. Ten, pro kterého je do Dejvic daleko si může najít alternativní lokalitu – zde. V rámci Prahy 6 lze, v souvislosti s restaurací, hovořit o dobrém místě. Ze stanice metra Dejvická vám to do PH zabere slabých 5min chůze. Přijet můžete i autem, ale s parkováním je to v této lokalitě obecně horší.


Interiér

fotoModerní a do detailů dotažený interiér zaslouží velkou pochvalu. Na první pohled je z něj cítí pokus o symbiózu hospody, baru a restaurace. To se v mnoha ohledech daří. Podniku dominuje velký barový pult s výčepní stolicí. Naproti němu se nachází několik stolečků „pro dva“. V době oběda tento prostor supluje kuřácké „pracoviště“. Bar je po celé své délce lemován židlemi, večer tam musí být živo :-) Další část prostoru patří jídelní nebo lépe řečeno restaurační části – v době oběda „nekuřácký prostor“.

Image

Image 

 

Barovo-hospodskou náladu podniku dokresluje i minimum stolečků pro dva a více osob. Barevné ladění stěn a nábytku je dotaženo do detailů. Pivní tématiku podporuje lahvemi „osázený“ strop. Co se interiéru týče, zaslouží si PH velkou pochvalu. Jen jedna připomínka. Klimatizační jednotka v jídelní sekci je jako pěst na oko:(


Obsluha

obsluhaPotrefená Husa není podnikem, kde jako hadr na tyči lítá jedna servírka středních let. Přesila personálu v červených „stejnokrojích“ dává naději, že ani v zaplněné restauraci nebudete při čekání na obsluhu stíhat vyplnit dva listy sudoku. Servírky i číšníci jsou příjemní a rychlí. Test „dotazem na doporučení“ proběhl s velmi dobrým hodnocením. Slečna servírka byla schopná velmi logicky odpovědět na můj dotaz ohledně hlavního jídla.. „Co byste mi doporučila?“ více než obstojně. Tato věta mě provází při každé recenzi nového podniku. Kvalita odpovědi zásadním způsobem vypovídá o nastaveném vztahu obsluha – restaurace.

Image



Nabídka

nabidkaV Huse nabízí pokrmy mezinárodní kuchyně. „Guláš z kočkopsa“ se nekoná. Nabídka je přehledná a dává vybrat téměř každému. V jídelním lístku naleznete zde všechny možné druhy masa, rybí pokrmy, hotová jídla (zde především klasická svíčková) a několik typů dezertů. V oblasti nápojů si na své přijdou hlavně pivaři. Kompletní sortiment Pivovarů Staropramen (Staropramen, Stella Artois, Hoegaaden a Velvet) je špičkově ošetřen a hbitě roznášen.

Image


Vepřová žebírka BBQ - 199 Kč

Tento pokrm se honosí statutem „místní speciality“, tak jsem si ho objednal. V jídelním lístku je uvedená gramáž 500g. Jídlo je úhledně servírováno na dřevěném prkýnku samotná žebra dále na „ubrousku“ ze salátových listů (externě nechybí ubrousky a miska s citronovou vodou). V levém rohu je položena miska s BBQ omáčkou a pod ní hranolky z čerstvé zeleniny – řapíkatý celer a mrkev. Jednoduché a kontrastní. Celer mám rád a kousky z řapíku ideálně doplňují mastné a chuťově výrazné vepřové maso. Když už jsme u masa, to bylo dobře upečené, šlo krásně od kosti. Moc jsem si pochutnal.. a poživatelný obsah prkýnka zmizel v rekordně krátkém čase:)

Image 

 

Abych jen nechválil, BBQ omáčka mi dost připomínala „hotový výrobek“ od jedné nadnárodní společnosti. Čekal bych vlastní recepturu s méně nakyslým průběhem. Jako příloha mi úplně postačila přiložená zelenina. Dávat „milion“ za obyčejnou rozpečenou bagetu se mi rozhodně nechtělo. Konečně u pokrmu á 200 Kč by se slušelo přidat v rámci ceny aspoň malinký kousek pečiva – např. minibagetku.

Image

 

 

Bramborové nočky s lososem – 148 Kč

Důsledkem univerzálního zaměření restaurace je použití kupovaných nočků ve formě polotovarů. Osobně proti tomu nic moc nemám, jen to působí zvláštně... vidět v restauraci stejný produkt, jako používám při domácím vaření. Navíc vím, kolik stojí a odhadnu, jakou část pytlíku jsem dostal na talíř. Podvědomě se nelze ubránit myšlenkám – jídlo za 150 Kč jsou z poloviny nočky za 15 Kč... a pár kousků lososa. Nebavíme se o ceně suroviny vs. finálního pokrmu, ale pouze o konkrétním „nočkovém paradoxu“.

Image

 

Losos byl šťavnatý a v poměru k počtu nočků slušně zastoupený. Povedla se omáčka, která svou jemností decentně „nesla lososovou podstatu“. Vypadala a chutnala jako kdyby byla připravená z mascarpone, ale to je možná jen souhra chutí. Překvapila mě absence citronku na dochucení „rybího pokrmu“.

Image

 

Káva

kavaK dispozici je káva značky Lamborghini, která je připravovaná na stroji Vibiemme. Stroj totožného výrobce byl k dispozici i v Ambiente. Lze tedy usoudit, že káva Lamborghini je v našich končinách svázána s kávovary Vibiemme. Za espresso piccolo jsem zaplatil 43 Kč. To není málo a za takovou cenu očekávám absolutní kvalitu. Ta se nekonala. V kávě šlo na horním patře cítít nepříjemný „logr otisk“. Navíc mě na piccolo přišlo divně slabé. Mléko bylo naopak v pořádku - teplé a na povrchu lehce napěněné. Nekonaly se papírové cukříky, čokoládky ani minisušenky. Až na cukříky to beru spíše jako pozitivum. Kávu samozřejmě nesladím, ale „rád dostávám“ separátně balené sladidlo :-)

Image

Image

Image 

 

Pivodobře ošetřené a kvalitně načepované – nepodtočené za cenu cca 35 Kč / 0.5 l.

Image 

 

 

Hodnocení

verdiktPotrefená Husa ve mně zanechala velmi pozitivní dojem. Kritika vychází z lehce nadsazených cen. Oběma jídlům by slušela cena min. o 10% nižší. U BBQ žeber bych čekal malou bagetku v ceně a druhému pokrmu by slušely „nočky vlastní výroby“. Káva za 43 Kč musí vyrazit dech a v konzumentovi nesmí vzbudit jedinou pochybnost. Po připáleném piccolu z Ambiente je to druhá ne zcela ideální zkušenost ze značkou Lamborghini (tedy především její přípravou). Pivo bylo vynikající a zde nemám s cenou cca 35 Kč / 0.5 l žádný problém. Obsluha zaslouží velkou pochvalu, stejně tak interiér restaurace.

V kombinaci BBQ žebra a pivo lze podnik s klidným svědomím doporučit i k opakované návštěvě.

Lokalita       velmi dobrá

Interiér        vynikající

Obsluha       vynikající

Nabídka       velmi dobrá

Vzhled         velmi dobrý

Chuť           vynikající
 
 

Celkové hodnocení - velmi dobré*

*snížené hodnocení za neúměrně vysoké ceny jídel. 

Restaurace Potrefená husa Praha Dejvice

Verdunská / Terronská 11, Praha 6 - Dejvice
Pondělí - Neděle 11:30 - 01:00

Rezervace: tel.: 233341022

 

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)    

pošli na vybrali.sme.sk
Přidat komentář
  • lukas ;)  - Perfektní recenze...
    K Potrefené huse (u tančíicího domu) jsem jednu dobu chodil hodně často na obědy a byl jsem vetšinou moc spokojeny. Moc díky za tvoje myslím velmi objektivní a kvalitní recenze, jen pokračuj, človek si rozšíří obzory ... a příjeď zrecenzovat i něco do jižních čech ;)
  • Bedra  - Potrefená husa je i v Ostravě a...
    ... je nic moc. Zaprvé je tam katastrofální obsluha, zadruhé ceny některých jídel jsou nastaveny opravdu komicky. Je to přesně jak s těmi nočkami, uvedenými v recenzi. Za kvalitu se musí platit, to ano. Ale když vám donesou naprosto nechutně mastné topinky (celkem jeden krajíc chleba, to se předali) s půlkou starého okoralého kozího sýra a za to si účtují 80 korun, no nevím nevím. Dalším záporem je pro mě to, že se v Huse i v době podávání obědových menu kouří a naše ostravská husa nemá žádnou nekuřáckou sekci. Pro mě osobně průměrný podnik.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Potrefena Husa
    Bedra: Podniky se provozuji na bazi franchise systemu - zakoupeni know-how. Ve finale se muze kvalita jednotlivych podniku dost lisit:( lukas: V JC jsem pomerne casto.. Bylo by doporuceni na nejakou konkretni restauraci / podnik? :-)
  • Markoff  - dodatok
    interier vyzera z fotiek velmi prijemne, akurat by ma osobne zaujimalo ci fotky interieru vznikaju az dodatocne po pokrmoch (totiz vobec bych sa nedivil ze je hned k takemu fotiacemu navstevnikovi ochotnejsi a pod., takze vysledny dojem z obsluhy a kvalita jedla moze byt odlisna od bezneho navstevnika), ak su nad barom funkcne telkace, tak sa mi to docela paci, je to prijemne nostalgicke tie zebierka bez rozkov/chleba mi pridu ako riadny ulet, neviem si predstavit ze bych ich mal jest bez nicoho s nejakou zeleninou, docela ma prekvapuje ze taku samozrejmost ze by dali aspon zopar chlebov ktore nebudu stacit a musite si dokupit, nedavaju ad nocky (okrem toho ze u nich chyba gramaz (za tie peniaze bych cakal ze ich tam bude minimalne pol kila, proste nieco co sa neda zjest, samotny losos totiz tiez uz dnes nestoji nijak xtra vela)) - cestoviny si zasadne v restikach neobjednavam, ked si totiz predstavim tu primitivnu pripravu ktoru zvladnem aj ja a vyrobne naklady tak mi vzdy pada sanka z tych cien co za ne vsade pytaju, pizza sa da este pochopit ze je s nou nejaka praca, ale take spaghetti ci tortellini su nad moje chapanie ak nemaju ceny nasobne nizsie ako pizza ak som spravne pochopil, smie sa tam cez obed fajcit? v tom pripade je to dost nanic podnik, v dnesnej dobe by malo byt standardom slusnych podnikov minimalne v case obeda mat totalny zakaz fajcenia, kedze pozname ako nasi restauranteri dodrziavaju oddelenie priestorov, to si sedite napr. za stolom ktory je rozdeleny skielkom o rozmeroch 30x50cm a vedla vas sa fajci nebolo by od veci uvadzat ci je v podnikoch dostupne aj univerzalne nealko Kofola v capovanej, necapovanej alebo ziadnej podobe, niet nad to zapit jedlo pollitrakom capovanej chladnej kofoly, v pripade necapovanej pak uz vychadza rovnako draho ako flaskove napoje CC Co. velmi sa mi pacili detailne fotky povrchu espressa (aj ked kavu nepijem) btw. restika Trafena hus je aj v BA rovno oproti Safarikovmu namestiu a oproti nej cez cestu je pomerne novy fastfood (?) Little Caesar, zvonku extremne pekne posobiaci interier, ale ceny za pizze vraj dost vysoke, obdalec je k najdeniu jedna z najkvalitnejsich pizzerii Pizza Mizza v BA (coskoro aj v Dubravke) a par metrov od nej na Tobruckej pre zmenu este najlacnejsia Ari pizza, tam som bol v sobotu vecer, prekvapujuco tam bolo vzhladom k cenovej politike par volnych stolov, pizza tam je v pohode, je to slusna dobra pizza, aj ked k naozaj vybornej este ma co dohanat, kazdopadne za 179Sk vam da asi malokto v BA na stol obrovsku polmetrovu pizzu, ja som si dal mensiu 99-korunovu, mozem celkom odporucit, aj ked na krajoch na moj vkus setria oblohou (kazdopadne porovnatelne pizze s tymi z tunajsej recenzie na Pardino s tym rozdielom ze v centre BA ich mate za 76Kc kdezto v zapadakove Jindrichuv hradec za 110Kc)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Obsahly komentar
    Diky za podrobny komentar. Fotky interieru vznikaji az po dojezeni jidla. Prakticky az do naservirovani jidla obsluha netusi, ze jde o recenzi. Zebra bez peciva.. Me to az tak nevadi. Kombinace masa a cerstve zeleniny je mi vice nez blizka:) Ale aspon minibagetka by mela byt servirovana ZDARMA.. a ne z toho udelat rozpecenou cesnekovou bagetu za "milion".. Testoviny si davam pouze v overenych resp. kvalitnich italskych restauaci. Jinak pravdepodobnost, ze dostatnu zmrsene nebo prinejmensim nepatricne pripravene jidlo, hranici jistotou. Kofolu jsem nezaregistroval...skoda.. Osobne jsem zcela prestal pit jakekoli "Cola" napoje a stal se jednoznacnym vyznavacem "Kofoly" :-)) Ad ceny.. Na jare se chystam udelat mensi slovenskou "foodRoadshow":)) Takze se v BA zastavim a uvidim:)
  • Otiik  - tip na recenzi
    Zdravim a diky za super web. Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem volíte restauračky na recenzi ? Měl bych taky jeden tip k návštěve v České Lípě :)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Re: Tip na recenzi
    Zdravim a dekuji za "prizen". Restaurace k recenzim volim dle zcela nelogickeho klice:) Sleduji co je popularni.. co je kvalitni.. neco mi doporuci pratele.. hledam na internetu :-) Za dobre tipy i mimo Prahu jsem jen rad a prosim o jejich zaslani na email v .[URL=http://gurmetklub.cz/kontakt.html]kontaktech[/URL]
  • Markoff
    zabudol si napisat ci: 1/ su telky (?) nad barom funkcne? 2/ smie sa tam cez obed fajcit alebo je tam uplny zakaz? 3/ aka je gramaz nockov? ad kofola - ak je capovana objednavam si tu, inak Sprite/7Up (Coke mi nechuti (sladke) a rovnako tak vsetky produkty Pepsi Co az na 7Up)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Zbytek odpovedi:)
    1) Televize jsou funkcni:) 2) Kourit se smi.. Ale v relativne oddelene casti restaurace (za rohem). V nekurackem jsem kour nezaregistroval. 3) Gramaz nebyla uvedena.
  • Guest
    Vcera jsme byli s kamarady v Potrefene Huse na Vinohradske ul v Praze. Jidlo, piti, obsluha dobry, ale [B]null[/B][B]manazer restaurace neuveritelne arogantni mlady muz bez sebereflexe.[/B] Sedeli jsme u stolu, ktery byl rezervovan od 20:30 asi od 19:00. Ja jsem dorazil posledni kolem 20:00, pred pul devatou nas pozadali at zaplatime. Kdyz jsem ho slusne pozadali at nam najde stul jinde, bylo nas 6, tak rekl ze az se z toho vyspim, zitra to uvidim jinak. Fakt nevim co myslel, mozna jsem mu pripadal opily po 10min v podniku, zajimave. Rekl jsem mu, ze ma zajimavy zakaznicky pristup, on na to, ze nerozumi co rikam. To je presne ono. Uz tam nikdy nevlezu!
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Tezka situace
    Nechci se manazera primo zastavat..ale pokud je stul volny pouze do urciteho casu a ja ho obsadim..zcela respektuji, ze budu muset "vcas" odejit. A pokud nemel jiny volny stul pro sest lidi.. musi vas chte nechte "vyhodit". To ovsem vubec neomlouva jeho chovani!! Tak jako tak bych asi reagoval stejne jako Vy, vice podnik nenavstivil.
  • Guest
    Konečně web který jsem hledal, takto jsem zaplesal když jsem spatřil úvodní stránku. Ihned jsem si přečetl info. o Gurmetovi a mé nadšení stoupalo, konečně někdo koho zajímá stav dnešní gastromomie. Přečtu první, respektive poslední recenzi a KONEC, to snad není pravda. Nevím, ale mám dojem,že ty recenze píše někdo jiný než ten co psal sekci O Gurmetovi. Jsem si víc než jistý, že tento člověk nikdy nepracoval v restauraci či jiném gastro. podniku. Přece nelze vůbec srovnávat ceny surovin v restauraci s těmi co si koupím. I když se to "Gurmet" snažil uhrát pouze na cenu noků, nikoliv finální pokrm každému zřejmě dojde, že nebyl spokejen s cenou celého pokrmu. Takže rychlý rozbor tohoto pokrmu: Noky 15 + smetana 10 + Losos filet 27 + koření 5 = suroviny 57 + daň státu 25 = 82,-. Ceny jsou za průměrné zboží nikoliv vyšší kvality. Takže to máme 82,- korun základ a kde máme práci, (kolik si myslíte, že by měl dostávat mzdu kuchař kterého si vážím chci si ho udržet a musím myslet na to, že je to hlavní zdroj financí pro svou rodinu já myslím, že 20000,- je málo). K tomu samozřejmě práce číšník, pomocná síla a člověk z kanceláře, který se stará o všechno to papírování, zásoby, účetnictvý atd.) nájem, (myslím, že v Praze nebude z nejnižších) energie, ( o jejich výši ví své snad každý) stále se měnící vybavení provozoven dle hyg. norem, ( pákové baterie, oddělené přípravny atd... ) náklady na úklid a údržbu provozovny, ( ceny kvalitních úklidových prostředků snad nemá ani cenu vypisovat a odvoz odpadků to je "byznys") k tomu také povinné věci jako požární kontrola, bezpečnost práce, hygienické školení atd. A za toto všechno se vážený "Gurmete" platí. A kde na to všechno vyděláme? Ano na nočkách za 15,-Kč!! Nevím kolik, samozřejmě se to dá spočítat, ale ať si každý zkusí spočítat kolik nočků a baget za milion musí kuchař vyrobit aby restaurace fungovala a to nedejbože, kdyby měla mít finanční rezervy. Samozřejmě si uvědomuji, že tyto okolnosti hosta nezajímají, ale Gurmet se ukazuje v pozici "soudce" nikoliv obyčejného hosta a k tomu jsou zapotřebí znalosti z oboru, které zde vyditelně chybí. Nic méně vážím si času a finančních prostředků, (obojí musí být v neskutečné výši) ktré do této práce vkládáte a věřím, že tento web teprve získá svou profesionální tvář.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Neni to zdaleka tak jednoduche
    Dekuji za obsahly a nazorove velmi kvalitni komentar. Ale obavam se, ze malinko "placete na cizim hrobe". Jedinou stiznost na pomer cena surovin vs. cena pokrmu jsem provedl v recenzi Potrefene husy a to jen a pouze v pripade nocku. Vysledny pokrm me chutnal.. to je recenzi jasne uvedene. Problem jsem mel POUZE s kupovanymi nocky. A ze tyto u me evokuji "nizkou cenu polotovaru". Nejde tedy o realnou cenu, ale o pocit. A ten je dost dulezity. A ted k cenam. Vase kalkulace jsou prukazne a narocnost podnikani v teto branzi zde nikdo nezlehcuje.. spis naopak. O strastich spojenych s provozovanim vlastni restaurace / kavarny jsem toho slysel dost primo z ust jejich mnohdy nestastnych majitelu (i mimoprazskych). Mam ale maliko pocit, ze zcela zapominate na kouzelne sluvko "KONKURENCE". Napriklad ve stylove restauraci U Sadlu dostanete za 195 Kc 1Kg zebirek.. a nemam pocit, ze bych si tam nepochutnal. Rovnez pecene koleno za 195 Kc je skvele. Co sit restauraci Pravek.. do dvou stovek dostanu jidlo i s napaditou prilohou. Restaurace Ambiente Pizza Nueva - 218 Kc a NO LIMIT konzumace. Problem je ze "Gurmet" je hlavne host.. a to pekne narocny. Vami zminene problemy ho budou mozna zajimat v rodinne restauraci s jedinecnou atmosferou a mistni specialitou, ale definitivne ne ve franchisovanem podniku Pivovary Staropramen a.s. Potrefena Husa je jednoduse podnik, kde se priplaci za spickovy interier, kvalitni obsluhu a siroky vyber dobre osetreneho piva. A ja s tim problem nemam.. Az tam zajdu priste.. dam si opet zebra bez bagetky, pivo a budu spokojeny... stejne jako v recenzi. PS: Takhle velky prispevek bych Vas priste poprosil zaslat do emailu.
  • iva  - Potrefená Husa
    Potrefenou husu v Dejvicich znam a jsem s ni moc spokojena, v Dejvicich si myslim, ze nema konkurenci, co se tyce podobnych podniku. Navstivili jsme PH v Brne, protoze jsem sazela na jistotu a naivne jsem si myslela, ze tam bude stejna uroven, jako v prazskych provozovnach. No ja jsem neverila. Co se tyce obsluhy, tak jsem si pripadala , jak v nejake vesnicke hospode. Muj spolecnik byl trochu netypicky obleceny, takze jsme z dalky slyseli, jak si to obsluha mezi sebou komentuje a hlasite se tomu smeje. Objednala jsem si taky nejake testoviny s kurecim masem. Ke kurecimu masu to melo silne daleko, ze kdybych byla v čínské restauraci, tak bych si myslela, ze misto kurete mne naservirovali kocku, protoze mi to opravdu kure nepripominalo ani nahodou. V restauracich sceny nedelam, kdyz jsem nespokojena. V klidu zaplatim, ale obsluze nedam ani korunu navic a vubec mi neni trapny si pockat, az vylovi vsechny drobaky z ty svoji šrajtofle, aby mi do koruny vsechno vratil. Takze pred PH v Brne varuju!
  • Potemnick  - Husa v Dejvicich
    Do tehle Husy chodim pomerne casto uz nekolik let a s hodnocenim uvedenym v clanku se v podstate shoduji. Co je myslim treba ocenit, je ze se v tomto podniku dari udrzovat stalou kvalitu personalu, takze az na par vystrelku, ktere se cas od casu stanou vsude, proste spokojenost a jistota, ze se hostovi dostane slusne obsluhy. (Doufam, ze to ted nezakriknu :)) Ceny jsou v tomto podniku vyssi a to myslim i ve srovnani s ostatnimi podniky retezce v Praze. Osobne mi to prijde prehnane, s jidlem nemam problem, ale ty ceny jsou proste trochu moc. Ale je tam skoro porad plno, takze to nikomu asi nevadi a ja to taky prekousnu. Velkou vyhodou tohoto podniku je skutecnost, ze ma otevreno i po pulnoci a stale se tam vari. Neni nad to, stavit se tam na nejakou mnamku cestou odjinud. Interier je rozdeleny na kurackou a nekurackou cast standardne, nejenom v dobe obedu.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Vyssi ceny
    Diky za Vas nazor.. S cenami s Vami plne souhlasim a chystam se podniku malinko snizit hodnoceni prave kvuli predrazenemu jidlu.
  • Marks  - No
    zřejmě v Dejvicích je jiná PH než na Vinohradské, protože tamní restaurece tohoto řetezce je vážně hrozná. Ještě před 2 ma lety tam vařili obstojně, ale letos jsem si 2x během 3. návštěv byla nucena stěžovat na jídlo /1x kachní prsa na medu - představte si opečená kachní prsa potřená vrstvou medu !! a 1x opravdu zasmrádlá vepřová panenka/ a od tý do mě tam dostane maximálně úhlavní přítel leda tak na dobrou Stellu Artois. Arogantní obsluha také nic moc...Neee, Potrefená husa s jejíma úžasnýma biftekama na pepři z dob začátků zmizela v nenávratnu a okolo Vinohradské je spousta daleko lepších, přátelštějších restaurací s příznivějšíma cenama...
  • crossroad  - potrefená husa vinohrady
    chodím tam asi půl roku po více než roční přestávce a neuvěřitelně se tam zlepšila kuchyně. Znám dobře i tu dejvickou a myslela jsem, že tam vařej nejlíp ale už asi zůstanu v té na Vinohradské. Zkuste taky husu u Anděla, tam mají zase pro změnu moc hezky naaranžovaný všechny jídla, ale asi budete trochu zklamáni chutí. A k těm cenám - hodně mi ty "kupovaný" a trochu gumový noky chutnají, když jsem si dala v Ambiente "domácí" , byly jak rozvařený a stály 182,-Kč. Když mi vadí cena, objednám si přece něco jiného. Cenová politika každé restaurace je jejich věc. To mi spíš vadí to kafe za 43,-Kč!
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Potrefena Husa II.
    Diky za zkusenosti! Jinak s cenami je to docela komplikovane. Mate sice pravdu, ze volba jejich vyse je plne v kompetenci restaurace. Nicmene.. ne vzdy za sve penize dostante maximum. Navic v pripade Potrefene Husy je jidlo opravdu hodne "nadhodnocene". Pripravuji recenzi podobne prijemne restaurace s vyrazne nizsimi cenami!
  • Kamil  - Ceny
    Dovolte mi Vás citovat: "Mam ale malinko pocit, ze zcela zapomínáte na kouzelné slůvko "KONKURENCE"." A teď mi dovolte trochu oponovat. Vy zase zapomínáte na "zákon" že ceny tvoří poptávka. Pokud v Potrefené Huse musí každý večer odmítnou kolem dvaceti hostů, které nemají kam posadit, myslím že i to je ten důvod podle Vás neúměrně vysokých cen jídel. Prostě je to stejné jako u všeho co je žádané. Benzín, cigarety, alkohol, oblečení, auta, reklama atd. také nemají tak vysoké výrobní náklady, ale dokud to budeme kupovat obchodníci budou zdražovat. Tím samozřejmě nechci říct pojďte přestaneme do Husy chodit, protože já si rád za kvalitu připlatím a myslím, že nejsem sám.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Ceny II.
    Dekuji Vam za zamysleni "z druhe strany". Ale ono je to opravdu velmi jednoduche:) Ja jsem v byl v Huse na obed a to tam rozhodne "narvano" nebylo. Chapu, ze vecere se situace radove meni. Preci jenom.. siroka nabidka piva.. krasne prostredi. Jde o to, jestli existuje levnejsi alternativa.. a ja ji nasel (recenzi chystam). Jinak s "kvalitou a priplacenim" mate samozrejme naprostou pravdu.
  • marks  - crossroad
    tak jste asi měla kliku na druhou směnu. Protože jinak je ta kuchyně i s manažerem strašná - za ty ceny... Podotýkám, že jsem "dítě z Vinohrad" a pamatuju na místě Husy starou dobrou Babetu a celkem pláču nad tím, co se místo ní vynořilo. I když začátky HUSY byly O.K., tak teď tam jdu vážně jen z donucení - a jídlo si nedávám. A o těch 20 odmítnutých hostech - no tak to leda, když tam přijde 20 člená grupa lidí anebo 5 vožralejch...Ale neříkám, že by tam bylo poloprázdno, ale na co se týká dobrýho jídla jsou na Vinohradský a okolo daleko lepší restaurace s příznivějšími cenami - akorát holt nemaj tu značku...
  • mluvka Tomáš  - Potrefená husa, Praha 3, Vinohradská 104
    Připojuji se svými zkušenostmi k těm, kdo nepovažují Potrefenou husu v Praze na Vinohradské ulici za ideální. Například příspěvek [B]Autor: Guest Datum: 2006-10-26 17:13:11[/B] zcela vyjadřuje arogantní chování manažera, tzv. spolumajitele, se kterým mám v posledních dvou či třech letech stejné zkušenosti. Jako jiní v této diskuzi, jsem i já dostal zasmrádlé maso - vysvětlení manažera bylo, že jídlo bylo v pořádku, že pouze kuchař mi nepřišel k chuti. Napsal jsem o této Potrefené huse dva články - z toho novějšího se lze prokliknout na ten starší, který je popisem reklamace právě onoho nedobrého jídla. Zájemci se mohou na oba články podívat na adrese [URL=http://tomuv.denik.sblog.cz/2006/12/09/453]Bezohledný přístup číšníků restaurace Potrefená Husa[/URL] Přestože je Potrefená husa na Vinohradské ulici tou nejbližší hospodou, kterou mám v dosahu, už tam nechodím ani na pivo, protože mi vadí arogance až agresivita manažera, který říká, že je také spolumajitelem. Myslím, že k aroganci k zágazníkům vede i ostatní obsluhující personál.
  • Guest  - Husa Olomouc
    Chtěla bych podělila o své zkušenosti z Olomoucké Husy. Obsluha je zde pomalá a "otrávená". Při poslední návštěvě (pro mě opravdu poslední) zde byla taková zima, že jsem měla po celou dobu přes ramena přehozenou bundu, kolegyně ji nesvlekla vůbec. Měla jsem mj. ovocný čaj, který jak jsem se z jídelního lístku domnívala měl stát 28,-. Při konečném zúčtování jsem zjistila, že čaj stál 40,- (jeden!). V jídelníčku o tomto podle číšníka "lepším" čaji nebyla ani zmínka a ani obsluha se o tom předem neráčila zmínit. Neskutečně dlouhé čekání na vystavení účtenky, která byla jo vždy špatně a na místě se vše muselo přepočítávat, tento večer v "příjemné" restauraci ukončila.
  • petra
    me zkusenosti s husama... nekolikrat jsem navstivila tu u tanciciho domu-jednou tridni sraz,na rezervaci si vzali 1000kc zalohu, kterou pak nechteli odecist od konecneho uctu a byla hrozna hadka.nekolikrat jsem navstivila i tu u parizske ulice v ulici bilkova - chteji taky zalohu na rezervaci pro vice osob (tak jsme tam prestali dochazet). taky proto, ze s uctama jsou vzdycky problemy,vzdy je nekolik piv navic... ale jinak jidlo je naprosto uzasny, to jo. a taky souhlasim s tim, co tady pise kazdy, ze ty ceny jsou naprosto nadsazeny... ale tak dokud maji furt plno (coz si myslim, ze maji), tak proc by meli neco zlevnovat...
  • Kulisek  - Muz z Potrefené husy
    Hledám mladého muže, který se na mne hezky díval a usmíval na obědě v Potrefené huse 8.3. nebo 9.3.2006 - u Trančícího domu. Byl tam na obědě s kolegyní. Je-li to někdo z vás, prosím ozvěte se, díky. andragozka@centrum.cz. Jinak ho už nejspíš nenajdu. :o)
  • tomas  - husa
    Ano,byl jsem to já,Fantomas,měl jsem Tagliatelle s losůskem vařeným v bylinkové páře a brambor ramou maštěný.Kolegyně Růža měla dančí hřbet na Sklepmistru s dýňovou Pandžábskou rýží,a pili jsme Zámeckou paní.V radiu hráli Zagorku a Štefíčka.
  • Hanka  - Potrefená husa - Praha Chodov
    Chci se take podelit o poznatky z navstevy PH a to v Praze na Chodove. Za prve me zarazila celkem mala nabidka hlavnich chodu, ale to bych neuvadela jako velky problem.. Z ceho jsem vsak byla v soku, bylo naprosto arogantni chovani obsluhy. Odchazela jsem s kamaradkou od stolu posledni, 4 lide odesli jiz pred nami a kdyz jsme chtely platit cisnik byl naprosto rozladeny . Na dotaz, jestli muzeme platit kartou odpovedel, ze muzeme a ze jiz ho nic od tohoto stolu neprekvapi. Na dotaz, co tim myslel nam rekl, ze je nastvany a ze ho nastval nas stul. Ovsem, proc je nastvany, to jiz nespecifikoval. Podotykam, ze jsme nic neobvykleho nedelali, jen jsme si v klidku povidali. Odchazeli jsme mirne rozladeni a hlavne s vedomim, ze do tohoto podniku nas jiz nikdo nikdy nedostane. Zajimave je, ze kdyz jsem tuto historku povidala dalsim znamym, meli stejne spatne zkusenosti s arogantnim chovanim obsluhy.
  • Jarda  - PH Plzeň
    Loni v létě jsme byli (já poprvé, žena s kolegyní asi tříkrát) , moc hezká PH, jídlo dobré, ceny na Plzeň vyšší (pro Pražáky přijatelné :-) ), a dostal mě pivní míchaný nápoj - černé pivo s černorybízovou šťávou a něčím do hořka (nepamatuji si - že by borovička?), to v PH u Jiráskova mostu v Praze nemají, škoda... Celkem: vždy všichni spokojeni.
  • wehna
    Dobrý den. V Huse se mi moc líbilo.Komunikativní,bezvadný personál nás svižně zásoboval perfektně podávanou Stellou,gulášek v bochníku byl zřejmě supr, protože naše jinak velmi štědrá kamarádka nám nedala ani ochutnat a všechno stlačlia sama.Ceny trošičku vyšší,ale za tu pohodu to myslím stojí. Jediným stínem budiž tedy to ráno poté...
  • Gurmán  - Spokojenost ale mušky sou.
    Chodím pravidelně do Olomoucké Husy zatim super, ovšem nový vedoucí směny je takový nemastny neslany je to ten trochu snedší barvy aspon kdyby se na hosta usmal o jeho mluvě nehovořím, domluvte mu prosim ze on to tam vede do...
  • Guest
    ahoj, potrefená husa je moje oblíbená značka....s kamarádem jsme objeli už spoustu měst a musím uznat, že u mě stále vyhrává ta v olomouci:-)
  • vlasta  - andel
    Hmm dal jsem si zebirka ale na andelu delaji asi polovicni porci (pod lampou je nejvetsi tma)- nechci si kazit veceri nejakym prevazovanim masa (spise kosti) (ilustracni foto je jen sen) ale priste uz radeji NE! pivo dobry.
  • Guest  - Potrefená husa - místo pro snoby !
    když jdu do Husy (Jiráskáč), mám pocit, že když na sobě nemám koženou bundu nebo kvádro nebo nejsem ověšená zlatem, tak že se obsluha chová arogantně. kamarád se zeptal, co by mu mohla servírka nabídnout z jídelního lístku, ale ona odvětila, že ať si to tam najde...ani nebyla ochotná něco navrhnout. (taková tmavovlasá). Pak jsem tam byla s kamarádkou a šly jsme v džínsech, trička, slušné boty, kabelky a dost nás přehlížela, ta samá servírka, ceny byly příšerné, ale jídlo dobré.
  • AFI
    Potrefená husa - Praha Chodov S kamarádkou jsem byla asi před 14 dny na terase PH (uvnitř bylo plno a kamarádka kouří). Obě jsem si dali Mojito a tousty. Prostředí na terase není moc lákavé, oba číšníci byli evidentně namazaní, pokus se na cokoliv z jídelníčku informovat informovat byl předem odsouzen z zániku. Obě Mojita byla zcela bez alkoholu a na náši ztížnost nám jeden z číšníku odpověděl, že to špatně pijeme. Pokud bychom to po přinesení ihned zamíchali a ihned vypily, pak bychom tam alkohol ucítily! Tousty byly neznámého původu a polité velkou dávkou kečupu. Myslím, že podobný zážitek již nikdy nechci opakovat a doporučuji PH na Chodově minout.
  • Pavel  - Husa Chodov
    Mohl potvrdit komentar AFI, pracuji na Chodove a parkat jsem tam byl na obede. Poledni menu se neda nijak hodnotit, jsou to celkem uchazejici hotovky, ale kvalita personalu je uboha. Nechaji vas cekat i 15 minut s prinesenim uctu a jsou velmi neprijemni a arogantni. Nikdy vic.
  • Pája
    S PH muzu uvezt zkusenosti z te na Andělu a na Vinohradech.. Kde clovek dostane jidelni listek do dvou minut?Ikdyz sedite na zahradce u posledniho stolu ktery je vzdalen od baru asi jak sem pocitala sedesat metru a deli vas od nej sedesat hostu?nic nebyl problem, dopeceni steaku, jelikoz ho mam rada m.w a vim ze do nej kuchar nevidi, hold kdo chce kvalitu musi si priplatit..Zabavná je i obsluha, kdyz jsme si vsimli ze slecna stihala roznaset rychle deset piv a u toho i objednavat a zertovat i s hosty byly sme uneseni..A chodime tam dál...
  • Hana  - Hrozná obsluha
    Asi před třemi týdny, jsem s kamarádkou navštívila PH v Dejvicích, daly jsme si jen šálek kávy, zhruba z té půlhodinky co jsme tam strávily, jsme byly velmi otrávené obsluhou. Servírka chodila kontrolovat stoly každé dvě minuty a dělala to až moc nápadně, dokonce měla i tu drzost se protáhnout úzkou skulinkou mezi stoly, aby se mohla podívat, zda mám už šálek prázdný, i přesto, že viděla, že v něm mám ještě kávu, drze se zeptala, zda už jsem dopila. Mimoto vnucovala jednomu z hostů jídlo, i když jasně řekl, že jíst nebude. Z tohohle chování jsem byla ještě dlouho po odchodu z restaurace v šoku...
  • Jita
    PH je ten nejlepší podnik co znám
  • Václav  - Potrefená Husa - na verandách
    Mám zkušenost z Potrefené husy na Verandách, ale podle některých reakcí v diskuzi poznávám, že to asi bude podobné. rezervovali jsme si stůl bylo nás šest. S konzumací pova i velmi drahého jídla jsme rozhodně nezáhaleli a musím říce že obsluha nasadila více než rychlé tempo přísunu piva. Co mě a hlavně kolegu rozčílilo bylo to, že jsme dostali pivo, dvakrát se napili a přišel číšník jestli si rovnou dáme ještě jedno. Došlo celkem prudké a adekvátní reakci kolegy ať se uklidí a nechá nás ho v klidu dopít, že nikam nepospícháme a že nepotřebujeme každý dvě minuty odpovídat na dotaz "ještě jedno?" a že si dokážeme v klidu říci. Není špatné, když se obsluha stará o zákazníka aby měl co pít, ale když tlačí člověka do toho aby vypil pivo pomalu na ex, tak už to není vůbec příjemný.. Neřeknu, kdyby jsme blokovali stůl s jedním piovem na dvě hodiony, ale útrata na osobu byla cca 300 až 400 Kč, takže cca 2000 na stůl což není rozhodně málo, aby nás někdo musel tlačit do závodů. Vašek
  • Guest  - ventilace
    Ahoj, mám jednu výbornou zkušenost z PH nově otevřené na Spořilově. Seděli jsme tam tak pět hodin, v kuřáckém oddělení, s kouřícími čtyřmi kamarády u stolu a po příchodu domů, nejen, že oblečení nesmrdělo (kouřem, všichni to z hospody známe), nenačichly mi ani vlasy, ale v oblečení byla ještě znát stopa parfému! Myslela jsem, že se mi to zdá. Ale jinak souhlsím s příliš se starající obsluhou a s jídly, které si svou cenu nezaslouží. Alice
  • Marek  - Husa na Chodove - obsluha hruza
    Zatim jsem prošel asi 4 Husy, 3 v Praze. Nejhorší zkušennost mám z Chodova, takhle arogantní číšník se jen tak nevidí. Mimo jiné tam pokřikoval přes náš stůl na svou známou, že si to "večer rozdají" a že ji pořádně "vym*dá". Na dotaz, jestli si můžeme dát i velké pivo nás poslal k šípku, že máme jít do nějaké hospody - není náhodou ta slavná Husa oficiální restaurace Staropramenu? Na Chodově do Husy opravdu jen jako nouzovku, když mě tam někdo v časovém pressu donutí jít, jinak ani náhodou. Naopak Husa na Smíchově (přestavěná pivovarská hospoda) byla celkem OK. Souhlasím, že jídlo je dobré, ale drahé. Na účet jsem čekal 15 minut i po druhém upozornění.. Při druhé navštěvě už to bylo v pořádku.
  • Guest  - PH Bubenec
    Rad bych podotknul, ze PH neni v Dejvicich ale v Bubenci, havne ze nad vchodem je nazev ulice i ctvrti, jinak ta Bubenecska je dost priserna, meli jsme rezervaci v nekuracke casti pro 20 lidi, kdyz jsme prisli tak tam byla skupina 30 lidi, ze pry prisli drive a tak nas posadili do kuracke casti, vubec s nima nebyla rec a nejaka kompenzace? meli jsme rezervaci mesic dopredu.
  • Guest  - PH Bubenec (Dejvice :)
    Mno dobra hospoda se pozna tak, ze je tam prvazne plno. v PH pevazne je. Dle meho nazoru jsou ceny v poradku. Obsluha mi pride uplne v pohode. Jedine co bych podotknul je caste zapomenuti "vyvesit" poledni nabidku na web. Vetsinou bejva tu http://restaurace.mraveniste.cz/cs/denni-menu.php?mesto=Praha+6
  • MUDrPetr Hermann  - PH Dejvice Terronská
    Právě jsme se vrátili z večeře pro 6 osob_totální zklamání_ Prostředí-polotma,neútulné,nadměrný hluk Obsluha-standart Jídlo-panenky s fazolkami-špatně propečené,příliš kořeněné maso_ tatarský biftek-nejedl jsem ,nehodnotím vepřové maso s knedlíkem a červeným zelím-3malé kousky tlustého masa,gumový knedlík,štiplavá omáčka, okořeněné zelí v nálevu -odpovídající slovo"horrible" nápoje-kvalitní,na stůl doneseny v lahvích cena:vysoká Celkové hodnocení :4 /jako ve škole/
  • nafra  - Potrefená husa
    Byla jsem jednou na Chodově,a více nikdy.Mohu hodnotit pouze kávu /nic moc,káva Latté / a obsluhu.Již tu zaznělo - otrávený číšník,dlouhá doba na čekání na zaplacení.Za tu dobu jsme mohly mít jinde několik chodů dobrého jídla.Příště si dáme s přítelkyněmi schůzku jinde
  • Dana  - PH Dejvice
    V Potrefene huse v Dejvicich jsem byla dvakrat. Poprve asi pred dvema lety, jidlo mi chutnalo, nebyl zadny problem. Podruhe jsem tam byla asi pred rokem a naposled. Obsluha neprijemna, akorat vam zkazi naladu. Na salat jsme dlouho cekali a na ucet jeste dele.
  • Guest
    O víkendu jsem byla U Potrefené Husy na Chodově,ale zřejmě naposledy,protože bych asi umřela žízní barman se věnoval více televizi než své práci opravdu profesionalita
  • Vendula  - Olomouc P-H.
    Na olomouckou potrefenou Husu si nemuzu stezovat. Obsluha prijemna. Jidlo perfektni...Me osobne tedy nevadi si za jidlo a piti priplatit. Nemela sem zde nikdy problem.
  • Zephyrin  - HUSA :-(
    V Potrefené huse (na Vinohradech ) jsem byl jednou, dal jsem si svařené víno a to mi úplně stačilo. Prostředí nic moc, čekání dlouhé a výsledek absolutně šílený svařák - v čajovém pytlíčku, o cukr jsem musel žebrat u vedlejšího stolu, jelikož nebyl přinesen  a to vše za 50 Kč . I na nádraží mají chutnější. Tak snad vše ostatní je lepší. Mě to bohužel negativně ovlivnilo a do Husy mě to „netáhne“, čekal jsem víc, výrazně víc.
  • Guest  - Na Verandách je fajn
    Byli jsme minulý týden v huse na Smíchově v pivovaře v šesti lidech a musím říct, že to klapalo jako hodinky. Nechali jsme tam dost, to jo, protože do nás lili nějaké naložené fíky, ale když to stojí za to, nelituju. Jídlo dobrý a obsluhu to bavilo.
  • Guest  - PH dejvice
    Obsluha arogantní a zapomětlivá. Číšníci v tom mají bordel takže se stává, že se 3 různí zeptají u jednoho stolu na totéž ale v závěru to ani jeden nedonese... Nechal jsem tam asi 3tisíce ale víckrát mě do PH nikdo nedostane!
  • Guest
    Moje nejoblíbenější hospoda.. Super příjemná obsluha, super jídlo a celkem levný Hoegaarden=o)) Navíc mé oblíbené sýrové prkénko.. Nejlepší Husa je na Vinohradech a Novém městě, co se Prahy týče=o)
  • Torm  - Něco postřehů
    Vyjadřovat se můžu k Huse na Vinohradské a na Spořilově - a musím říct, že ani do jedné se už nevydám. Ceny jídel rozhodně neodpovídají jejich kvalitě ani množství, obsluha je neúměrně vtíravá, co se konzumace týká (procenta z tržby?) a předochucený tatarský biftek v výrazným podílem kyselé chuti mi oba podniky dokonale znechutily.
  • Guest
    Článek se mi celkem líbil.Až na to,že gnocchi s lososem patří na jídelním lístku mezi těstoviny a proto se nedává k jídlu citron i když je obsažena v jídle ryba.Jak znám personál v Potrefených husách jistě by pisateli článku na požádání citron donesli a s úsměvem. f.t.šéfkuchař PH
  • Guest  - Podvody při placení
    Mám velmi špatnou zkušenost při placení v restauraci na Chodově. Slečna použila obvyklý trik - při placení 108,- Kč jsem platil vyšší bankovkou než byl účet (200 Kc), tak si slečna vzala bankovku k sobě, zeptala se, jestli mám drobné, a když jsem řekl, že ano, tak položila na stůl nižší bankovku (100,- Kc). Ja jsem na tuto bankovku dal drobné i se spropitným a slečna si pak vzala zpět i 100Kč bankovku. Když jsem ji upozornil, že jsem ji dával 200 Kč, trvrdila pravý opak. Dejte si v teto restauraci pozor na obsluhu!!!
  • fejfar  - PH v IGY cb
    připojuji se k názorz, že ne všechny husy jsou stejně kvalitní.nejvíc navštěvuji husy v č. budějovicích, ale občas i v praze a plzni.nejvíc mi chutná v budějkách kde vaří super denní meníčka, hlavně v igy tam jsou nepřekonatelná a ta jejich dýňová polévka, no to je lahůdka.nejhorší zkušenost mám v praze z husy na verandách a na starém městě.jídlo bez chuti a hroznej personál.to se s husou v igy nedá srovnat, ta na náměstí je výborná taky na jídlo.číšníci jsou horší, ale stejně tam občas rád zajdu, ale igy je jasná jednička.
  • Katka  - Bola som sklamaná.
    Dnes sme navštívili Potrefenú Husu v Prahe pri zastávke Na Knížecí. Poznám túto sieť reštaurácií z počutia, ale nikdy predtým som ju nenavštívila. Bola sobota, 16 hodin, v celej reštaurácii asi 5 ľudí. Obsluha bola príjemná, i keď nás neusadili k stolu, keď sme žiadali o nefajčiarsku časť, čož by až tak nevadilo. Najskôr ma zarazilo, že neponúkajú pivo Plzeň, čo opäť nie je veľký problém. Ten nastal až vtedy, keď sme čakali na jedlo vyše 30 minút. Pritom sme si objednali lososa a tatarák, čo sú rýchlo spracovateľné jedlá a podnik bol prázdny. Mali sme obmedzený čas a jedlo sme museli zjesť veľmi rýchlo, aby sme stihli plánovaný program. Po sťažnosti sa nás servírka snažila presvedčiť, že sme čakali menej, zavolala vedúceho, ktorý nás tiež presviečal, že to bolo len 20 minút. I keď sa ospravedlnil, drzo poznamenal, že vlastne ani nie je za čo. Odmietol nám poskytnúť zľavu a pri platení sarkasticky poznamenal, že dúfa, že sme boli so všetkým spokojní. K jedlu pripomienky nemám, ale ponuka nebola veľmi rozsiahla na podnik tejto cenovej relácie a celkový dojem ma sklamal. Mali by si vážiť zákazníkov a nezabúdať, že sú tu oni pre nás a nie my pre nich.
  • Lucie  - PH Praha
    Bydlím v Praze a miluji Hoegaarden :) a není tolik podniků kde ho čepují a ještě správně... do namražených skleniček s limetkou... jedněmi z mála je Potrefená Husa.... ovšem než jít do PH to si raději zajdu jinam i kdybych musela až za Prahu, byla jsem v Husách na Vinohradech, v Bohnicích, na Chodově a na Hlavním nádraží a všechny mají společný znak - PŘÍŠERNOU AROGANTNÍ OBSLUHU a PŘEDRAŽENOST!!! je mi opravdu více než proti srsti platit za jedno pivo o deset korun víc jenom proto, že podnik se nachází v centru... Mezi PH jsou skutečně velké rozdíly... a to nejen v jídle a obsluze ale také v cenách!!! mrzí mě to... dělala bych jim každý týden dobrou tržbu ale vážně si rozmyslím dát za svoje oblíbené pivo 36 (popocafepetl) 49, 53 nebo dokonce 59 Kč!!!!!! (PH na Hlaváku) takže za mě Husu NEBRAT! :)
  • Roman Bobruška  - Za hodně peněz skřípající rozladěné housle
    Měl jsem rezervaci pro dva, což bylo také bez problémů zajištěno. Dostal jsem stůl v patře na pravé straně. 1/ Nespokojenost s jídlem - objednal jsem si žebírka 600g za 225 Kč. Dostal jsem na stůl tak malou porci jídla, že jsem ji skoro neviděl ;-) Bylo to asi 5 kousků žebírek, to v žádném případě nemohlo vážit 600g, takový odhad mám. Mám také srovnání s vinohradskou restaurací, kde je porce BBQ žebírek za 215,- Kč, jak si odvážím tvrdit, tak trojnásobně velká. Neudělal jsem si bohužel fotku... 2/ Nespokojenost s číšníkem - k žebírkům jsem si objednal rozpečený chleba, číšník mi přinesl chleba normální. Po upozornění přinesl asi po 10 minutách chleba rozpečený, čímž jsem se také "dorazil" po vydatných žebírkách - objednal jsem si pivo (asi čtvrté), číšník se však neobtěžoval mou objednávku uspokojit. Po 15-ti minutách, kdy jsem byl nucen na číšníka zavolat a upozornit ho, že strádám, mi číšník oznámil, že jsem mu říkal, že zatím pivo nechci, což nebyla pravda, jak hned číšníkovi potvrdil můj kolega Stěžoval jsem si mailem, bylo mi napsáno, ať přijdu, že cituji "Vás opět rádi uvidíme v našem podniku a uděláme vše k Vaší plné spokojenosti aby jste se cítil příjemně ( v čemž by jistě byla zuahrnuta jistá dávka satisfakce)". Byl jsem tedy znovu navštívit restauraci Potrefená Husa Anděl, abych dostal svou kýženou satisfakci. Vážil jsem půlhodinovou cestu nejen já, ale i má manželka. Po představení sebe servírce a sdělení účelu návštěvy přišel k našemu stolu jakýsi pán, který se nás, bez jakéhokoliv představení sebe sama s tónem nepříliš vzdáleném sarkasmu, zeptal, zda nám může pomoci. Po prvním úleku jsem ze sebe dostal otázku, kdo onen pán je, načež jsem zjistil, že se jedná o kolegu pana Jindry (p. Jindra nebyl přítomen). Místo jakékoliv omluvy a pokusu o smíření pán sveřepě opakoval stále dokola, že teď již nic řešit nemůže a že mi žádnou satisfakci neposkytne. Ani slovo o tom, zda můj problém řešil s dotyčným číšníkem či ne, žádný konstruktivní argument nepadl. Pouze jeden – abych se nad sebou zamyslel.
  • Roman Bobruška  - Za hodně peněz skřípající rozladěné housle - pokra
    Tak nakonec to snad dopadne dobře - byl jsem kontaktován člověkem ze Staropramenu, který chtěl slyšet mou verzi příběhu napřímo. Celý rozhovor na mě působil příjemným dojmem, což umocnil i fakt, že mi byla nabídnuta "satisfakce" v podobě poukázky v hodnotě 500,- korun uplatnitelné v Potrefené Huse Hybernská. Myslím, že to mělo přijít o něco dříve již ze strany restaurace, ale i tak to považuji za obecně férový přístup firmy, které záleží na brandu, který frenčízuje...
  • Roman Bobruška  - Spokojenost s Potrefenou Husou v Hybernské
    Takze jen posledni update - navstivil jsem s prateli Husu v Hybernske se zminenym kreditem 500,- jako satisfakci od Staropramenu a spokojenost maximalni - bylo to tedy do jiste miry takove divadlo, jelikoz o me vedeli, ze jsem "ten prudic", ale opravdu zazitek suprovy, tak by to melo vypadat pokazde. Urcite tuhle restauraci v budoucnu jeste navstivim.
  • Mirka  - Nemohu souhlasit
    Po včerejší návštěvě Potrefené husy na Pankráci musím konstatovat, že ač jsem dříve bývala u Husy spokojena, tentokrát tomu tak rozhodně nebylo: BBQ omáčka: lidé u vedlejšího stolu si stěžovali, že chutná jako protlak Mátový čaj: téměř bez máty, bylo to jak horká voda s vůní máty Latte: mléko s lehkou příchutí kávy Česneková bageta: téměř bez česneku Obsluha hostům u vedlejšího stolu tak nám tvrdila, takhle je to správně, takhle to my děláme a nespokojenost svých hostů ignorovala.
  • Tomas  - Potrefená Husa na OC Chodov nedoporučuji
    V pondělí dne 13.6.2011 jsem se s přáteli nacházel v Potrefené Huse na OC Chodov, Roztylská ulice, Praha 4. S přáteli jsme popíjeli a utratili celkem dost peněz. Něco málo minut před desátou hodinou k nám přistoupil číšník a poprosil nás o poslední objednávku. Dali jsme si tedy ještě jednou celou rundu dokola, bohužel jsme však nevěděli co bude následovat. Vše bylo v pořádku do té doby, dokud jsme nezaplatili a nenechali tuzér. Asi pět minut poté nás požádali o opuštění hospody, poté co jsme měli na stole novou rundu a zaplatili. Číšníkovi jsem odvětil že ano hned jak dopijeme. Za námi seděl ještě jeden stůl se dvěma slečnami. Po další minutě přišel opět číšník ať opustíme hospodu, já na to odvětil necháte mě prosím dopít. Odpověď byla jednoduchá a zřetelná "NE". Nevěřil jsem vlastním uším a zeptal jsem se "to nám to pití, co jste nám před deseti minutami přinesl, a co jsem Vám zaplatili prostě vylijete?" Odpověď opět byla velmi stručná s nepříjemným tónem "Ano". Zeptal jsem se jestli to opravdu myslí vážně a jestli se takto standardně chovají k zákazníkům, odpovědět opět "Ano. Náhle přistoupil pán, kterého jsem nikdy neviděl, na dotaz zdali je manažer mi odpověděl že ne, ale určitě to byl on a začal nás hrubě urážet a vyhazovat, číšníci začali sklízet na jeho povel stůl a navíc si zavolali ochranku. Byl jsem několikrát hrubě uražen, nazván arogantním cosi a nevěřil jsem svým uším ani očím. Toto chování je naprosto nepřípustné, sem slušný občan a bezkonfliktní, a takovéto arogantní chování a prakticky okrádání zákazníků nesnesu. To samé udělali i stolu vedle. Z doslechu sem slyšel že nejsme údajně ojedinělí případ. Jako třešničkou na dortu sem byl pánem vyzván abych se už do husy nikdy nevracel. Což byl naprostý vrchol všeho, nikdy jsem za svůj život nezažil obdobné chování.
  • Majra  - Naprosto tragicky arogantni a neprijemna obsluha!
    Rad bych zhodnotil tuto restauraci, ale arogance a nadutost mistniho cisnictva me tak znechutila, ze jsem zmenil podnik nez jsem stihl cokoliv ochutnat ci popit. Potrefene husy jinde po Praze (napr. na Andelu nebo v Hybernske) maji vzdy super personal, ta v Terronske bohuzel pripomina leta davno minula. Arogantni jednani namysleneho cisnika, ktery nas vyplisnil za to ze jsme si sedli na zahradku ne uplne podle jeho predstav bylo opravdu trapne. Vyrazy jako 'to neni k diskusi, proste se presunete dovnitr' opravdu neminim poslouchat a tuto restauraci doporucuji navstivit az po kompletni vymene personalu. Je dobre si uvedomit, ze obsluha je v restauraci pro hosty a ne naopak.
Komentářů (65)