RECENZE: Outcafe Chocolate – Praha
Středa, 04 Duben 2007 00:00

RECENZE: Outcafe Chocolate – PrahaTip na podnik OutCafe vzešel z diskuzí zde na Gurmetovi. Vzhledem ke špičkovému zpracování domovských stránek kavárny se recenzní návštěva jevila jako čas ztrávený s relativně vysokým kvalitativním potenciálem. Ale jak to tak v životě chodí, "html snese" všechno a reálný prožitek se často odlišuje od teorií ovoněných představ. Pro OutCafe Chocolate to platí dvojnásob.

 

Lokalita

lokalitaDo OutCafe jsem se rozhodl dopravit pěšky ze stanice metra Flora. Několik centimetrů na mapě Prahy se změnilo v relativně dlouhou procházku. Příště pojedu tramvají. Samotná kavárna se nachází na dvoře nově vystavěného administrativně-residentního komplexu. Svým moderním exteriérem plně zapadá do okolní koncepce.


Interiér

interierPodobně moderní je i interiér. Na fotografiích z internetové prezentace ale vypadá o řád útulněji. V reálu se jedná o velkou halu s vysokým stropem a velmi stroze a funkčně navrženým vybavením. Stěna do dvora je kompletně prosklená. Baru vévodí nerezový pult s logem dekorovaným okolím. Celkem rušivě na mě působily mohutné „alobalem“ obalené sloupy (na fotografiích nejsou). Součástí kavárny je i mezipatro s kovovými schody a efektními zabudovanými obrazovkami. Stolky jsou relativně povedené a sedačky u zdi polstrované a pohodlné.

Pochvalu si zaslouží čisté a ukázkově uspořádané pracoviště baristy. Utěrky nejsou různorodě poházené a totéž platí pro ostatní náčiní. Podobná čistota panovala i v okolí mlýnku na kávu a ostatně i v celé kavárně. Při pořizování fotografií interiéru se vyskytl problém v podobě rozladěného majitele kavárny, ale tak už to občas chodí :-)

Image

Image

Image 


Obsluha

obsluhaČíšník, který se nám věnoval, byl zároveň baristou a staral se o přípravu kávy. Na dotazy ohledně kávy reagoval vcelku pružně. Když došla řeč na horkou čokoládu, malinko jsme se začali rozcházet, ale o tom více v dalším textu. V množném čísle mluvím, protože partnerkou při tvorbě této recenze byla výherkyně „těstovinové soutěže“ Florentýna. Jako důkaz přikládám "společnou" fotografii :-)

Image


Nabídka

nabidkaZaměření Outcafe je kavárensko-čokoládové s bonusem v podobě servírování dezertů, salátů a sendvičů. Hlavní chloubou podniku je speciálně namíchaná směs kávy a údajně špičková horká čokoláda ze 70% čokolády. Ochutnali jsme čokoládu a kávu ve verzích: espresso, cappuccino a latte.


Espresso – 38 Kč

kavaObjednané espresso vlastní značky Tuo Caffé, bylo směsí zrn z Indie, Guatemaly, Columbie a Brazílie. Nejednalo se o jednodruhovou kávu, ale o mix arabiky a robusty. Kromě toho, že robusta koriguje chuť, při přípravě produkuje lepší a bohatší cremu. Osobně dávám přednost čistým arabikám, ale nebráním se ničemu.

Baristu jsem měl možnost pozorovat během celého procesu přípravy kávy a musím ho pochválit. Kávu v zásobníku „umačkával“ ve dvou krocích. Mezi nimi celý obsah začistil a srovnal. Následně dal kávu extrahovat. Rovněž chválím servis ve vlastním porcelánu. Nechyběl cukr a napěněné teplé mléko, které bylo k dispozici v malé kádince (bohužel se standardním chemickým popisem). U servisu espressa mě zásadním způsobem chyběla voda! Účel je zřejmý, donutit hosta zakoupit extra minerálku v ceně 28 Kč. Tak tohle ne, takový přístup se mi vůbec nelíbí. Z mého pohledu je to při ceně 38 Kč za espresso čistá drzost.

Káva měla kvalitní kompaktní a mohutnou cremu (pěnu). Aroma bylo příjemné, vyvážené. Počáteční lehká acidita pokračovala plnou harmonickou chutí, z které nevyčuhovalo nic vyloženě nepříjemného.

Image

Image

 

Capuccino – 48 Kč

cappuccinoStejný základ jako espresso navíc vybavený mlékem a mléčnou pěnou. Ta  vyloženě nezklamala, ale ani výrazně nepotěšila. Čekal bych jí krémovější a hutnější. Servis je opět bez vody. V případě cappuccina to jsem ochoten částečně akceptovat. Ale v tomto případě není shovívavost na místě.

Image

Image

 

Čokoláda – 66 Kč

cokoladaVychválená a dle slov personálu a internetové prezentace doslova božská. Taková by měla být zdejší horká čokoláda. V reálu dostanete relativně velký hrnek plný hustšího kakaa. Nelze říct, že s vyloženě nechutným obsahem. Hmota byla přiměřeně sladká s lehkým vanilkovým podtónem a přítomnou čokoládovostí po polknutí. Nicméně za 66 Kč to je trochu málo. Za tuto cenu očekávám hustou mohutně čokoládovou chuť a krémovou konzistenci, byť polovičního objemu. V tomto verdiktu se myslím s Florentýnou zcela schodneme.

Image


Hodnocení

verdiktOutcafe je zajímavým podnikem s kvalitní kávou a neobvyklým interiérem. Dopálila mě absence vody u servisu espressa a přemrštěná cena za horkou čokoládu, cappuccino bylo průměrné. Již zmíněný interiér se na internetu jeví řádově útulnějším, než je tomu v reálu. Pochvalu si zaslouží špičkové ozvučení Bose. Já se do Outcafe znovu dvakrát nepohrnu. Nemám proč, kvalitní kávu i s kompletním servisem dostanu i jinde. O čokoládě a cappuccinu to platí dvojnásob.

Diskuze: Stále sbírám tipy a doporučení na kvalitní kavárny :-)

Celkové hodnocení  5/10 


Out Cafe Chocolate
Korunní Dvůr
Korunní 104
101 00 Praha - Vinohrady

telefon +420 272 730 496
www.outcafe.cz

 

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)

Linkuj si ! pošli na vybrali.sme.sk
Přidat komentář
  • Marcela  - Prostředí
    Jak si prohlížím fotky, působí na mě prostředí kavárny dosti studeným dojmem. Já si moc na podobně moderní interiér moc nepotrpím.
  • Dan Puhlitch
    Kafe moc neřeším, ale na čokoládu chodím pravidelně do s přitelkou do trafiky na újezdě. Tam by to také stálo za recenzi. Co vy na to gurmeti?
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Prostredi + trafika
    Marcela: Na interier mam podobny nazor, viz recenze. Navic v takovem nezatlumenem prostoru se dost siri zvuk odrazem od sten a podlahy. Dan: :-) No jo Trafika. To je takova klasika.. uz jsem tam nebyl dobry rok a kousek. Navstevu nevylucuji, ale ani nepotvrzuji:)
  • Jiří Sekera
    Bohužel mne dost zklamal okatě prvoplánový kritický tón, který se nese celou recenzí. Alespoň tak na mne recenze působí. Ačkoliv je kritika nebo subjektivní názor v některých případech na místě, nemyslím že by měla sklouznout k osobnímu zaujetí (viz "vyskytl se problém v podobě rozladěného majitele kavárny") a narušit tak objektivitu recenze.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Kritika
    Jiri Sekera: No ja mam spis dojem, ze prvoplanove pusobi Vas komentar. Recenze restaurace je vzdy subjektivni (co se libi jednomu.. u druheho vyvolava odpor). O hodnoceni obsluhy a kvality podavanych napoju nehodlam polemizovat. Espresso jsem chvalil vcetne jeho pripravy, cappuccino bylo proste prumerne a cokolada chutove relativne dobra ALE... a duvody jsou uvedene. Spis mam dojem, ze mate s Outcafe do cineni neco vice, nez jednu prectenou recenzi...
  • Jiří Sekera
    Ano, jsem jedním ze spoluautorů zmíněné webové prezentace. Nemyslím si ovšem, že bych se proto nemohl k recenzi vyjádřit. Zvlášť, pokud se nevyjadřuji ani tak k faktům z recenze plynoucí, jako spíše k formě recenze...
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Hodnoceni
    Jiri Sekera: Jsem rad za kazdy komentar.. pozitivni i kriticky. Ale u toho Vaseho jsem mel pocit, ze jste se "chytil" jedne vety a na jejim zaklade me obvinil ze "zaujeti". A to me docela nadzvedlo. Co bylo kvalitni (espresso) jsem pochvalil.. propadak jmenem "NedamVamVoduKeKave" si zaslouzil ostra slova. A horkou cokoladu za 66 Kc si opravdu predstavuji jinak. Takze asi nema cenu se prit. Spis se vyjadrete k tomu, v cem se mnou nesouhlasite.
  • jirka  - out of mind
    Tak si tu pročítám komentáře a říkám si, že bych také něco přidal. Jako spolutvůrce celého projektu a člověk, který byť nedobrovolně, ale přece jen stojí již mimo bych nebyl tak moc kritický, Ondřeji. Káva je dobrá, trvalo mi přez půl roku, než se mi tato směs podařila vyladit. Zbytek je na kávovaru. Ten je v Out Café Chocolate exceletní a je jen málo míst v ČR, kde se s podobným potkáte. A ten zbytek v gastronomii vždy byl a díky za to, že stále bude o atmosféře. Tu utváří dobře navrhnutý interiér, který ani po měsících po otevření není przněn (například alobalem). Atmosféru však ještě více tvoří lidé. Tak třeba ona rozladěnost majitele kavárny byla jen chvilková a příště to bude lepší. On se totiž jako majitel a zaměstnavatel na náladě personálu podílí nejvíce. Stejně jako ve všech jiných kolektivech... Co Vy na to??
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - OutCafeReloaded
    jirka: Diky za komentar. S kavou jako takovou jsem opravdu problem nemel. Zasadnim zpusobem me vadila absence vody v servisu. Duvody jsou zrejme a pro me v takovem podniku neakceptovatelne. Jinak hlavni sloupy byly opravdu omotane "alobalem" a nikoli hole jako na fotografii z z webovych stranek. Jinak znovu opakuji, ze "rozladeny" majitel hodnoceni rozhodne neovlivnil.
  • Jakub Knápek  - Přijeďte do Olomouce
    Dobrý večer, pokud někdy budete mít cestu do Olomouce, rozhodně si nenechte ujít návštěvu Cafe Bar Piccolo. Profesionální personál, výborná káva (podávaná pochopitelně s vodou:-), nízké ceny (espresso za 20 peněz českých), umístění v samém centru města.... Rozhodně doporučuji. PS. Nejsem majitelem tohoto podniku (bohužel:-), jak by se možná mohlo z předchozího textu zdát, jsem jen pravidelný a spokojený návštěvník.
  • NA  - KOMENTOVANY PRISPEVEK
    Dlouho jsem premyslel, jestli mam takovy komentar uverejnit nebo smazat. Ale nakonec jsem se rozhodl pro prvni variantu. Kazdy necht si o pisateli udela vlastni nazor. ondreji, podle toho co jsem tady prectl, jsem si jisti ze si do moc podniku nesel... bohuzel takovi lidi jako jses ty je v praze hodne... jestli tomu vubec rozumis, vis ze majitele nejlepsich restauraci jsou cizinci (co je stejni i s Out cafe) a ty jako vetsinou cesi jses ********* nacionalista i kvuli tomu si napsal takhle blbou recenze... ******** !!! KOMENTAR: Vazeny neznamy cizince. Koukam, ze tato recenze lezi v zaludku vice lidem z blizkeho okoli OutCafe. Utok strida utok a kdyz dojde napad, zapojime do toho nacionalisticky ladene zavery. Od ted se nejdrive zeptam, jake narodnosti je majitel podniku a rovnou o stupen zhorsim celkove hodnoceni. Jste opravdu smesny.. Ondrej - GurmetKlub.cz
  • Zbyhnev
    Prave sedim v Outcafé (jelikoz bydlim v objektu a moznosti pripojeni k internetu jsou zde, zel bohu, tristni, nezbyva nez obcas vyrazit za wifinou do kavarny) a hlasim, ze alobal ze sloupu jiz zmizel. Majitel neni v dohledu :-)
  • Gabriela  - Kavarna Cafe Piccolo v Olomouci
    Ziji jiz radu let v zahranici , puvodem z Olomouce a s mym italskym manzelem jsme milovniky kavy a cokolady. Da se rict, ze mam mlsny jazyk a po zivote v Italii uz si ne vzdy dam v ceske kavarne kavu. Ovsem! Naprosto jedinecna a uzasna je kava i cokolada v kavarnicce Cafe Piccolo (v Prioru) v Olomouci. Naprosta jednicka!Zcela davam za pravdu panu Jakubovi, ktery zde jiz tuto kavarnicku vychvaloval. Vsechny ostatni kavarny v Olomouci se mohou ucit co se kvality i ceny tyka. I kdyz vybornou kavu najdete i v kavarne Opera v Olomouci. Holt, to nasim ceskym majitelum jeste chvili potrva nez se nauci pripravovat pravy poctivy salek kavy. Do Piccola urcite zabehnete! Je to jedinecny zazitek.
  • Petr  - Cafe Bar Piccolo
    Do teto kavarny chodím již od prvního dne co byla otevřena. Pan Hájek je opravdový mistr kávy :-) Všechny kavarny nejen v Olomouci se mají co učit. Velice doporučuji.
  • Jap  - s větším časovým odstupem...
    Dnes jsem náhodou narazil na tuto recenzi a vzpomněl si na návštěvu tohoto podniku před cca 2 měsíci. Na základě internetového článku jsme očekávali přinejmenším slušnou kávu a hlavně presentovaný čokoládový zázrak. Ač osobně preferuji kavárny zcela jiného typu, zdál se mi interiér zajímavě řešený (měnící se barva stropního osvětlení). Oproti původním plánům jsme napřed podlehli nabídce inzerované španělské rybí polévky a dobře jsme udělali - byla absolutně výborná!! Tím ovšem pozitiva končila. Čokoláda byla taková, jak je zde uvedeno, ale espresso (alespoň tak tam tomu patoku říkali) naprosto příšerné!!! Obsluha průměr, klasická studentka - brigádnice, bez života, ale aspoň slušná. Další návštěvu snad jen až bude na jídelním lístku opět španělská rybí...ale kafe si tam nedámi kdyby mi za něj ještě platili.
Komentářů (15)