RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha
Pátek, 16 Červen 2006 00:26

RECENZE: La Trattoria Turbanti - PrahaPizzerii La Trattoria Turbanti naleznete v Horních Počernicích. Než jsem na vlastní „jazyk“ ochutnal jak v Turbanti vaří, přečetl jsem si na internetu řadu recenzí bobtnajících superlativy a chválou na místní kuchyni. Bohužel většina ohlasů se vázala k letům 2000-2004.  Jaká je realita v polovině roku 2006? Je zdejší pizza z pece na dřevěné uhlí opravdu ta „nejlepší“? Hodnocení a rozsáhlou fotogalerii naleznete v celém článku.

 

Lokalita

Dopravu je možné řešit jak autobusem MHD ze stanice Černý most, tak vlastním automobilem. Ač kousek od sídlištní aglomerace, nabízejí Horní Počernice příjemný „maloměstský“ klid. A tím nemyslím nic špatného, naopak. Samotná restaurace se nachází v místě bývalé kovárny ze sedmnáctého století. Na první pohled zaujme stavba svou velikostí a citlivou rekonstrukcí.

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha 

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha 

 

Interiér

Vnitřek budovy skrývá rozlehlý prostor. Architekt si s ním poradil na jedničku. Hlavní místnost (k restauraci ještě patří zastřešená veranda) obsahuje jak místa pro hosty, tak bar a dvě pece s přípravným pultem. Všechny tyto prvky se zdárně podařilo oddělit pomocí asi „metr-dvacet“ vysokých zídek na straně jedné a zvýšení podlahy části se stoly na straně druhé. Příjemná barva na stěnách a kvalitní nábytek, i to jsou znaky pizzerie Turbanti. Méně sympaticky na mě zapůsobila koncentrace židlí na metr čtvereční. Při vstupu do restaurace to nepostřehnete, ale když se usadíte u svého stolu, cítíte jak vám sousedi „dýchají na záda“.

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha 

 RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha

 RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha

 

Velké zklamání

Na zastřešené terase je situace o mnoho horší. Během mé návštěvy byla naše čtyřčlenná skupinka usazena 30cm od vchodu na terasu resp. 120 cm od otevřených dveří ven. Ten den byla docela zima, všechny dveře otevřené já si připadal jako v „průchoďáku“. Průvan, co půl minuty se o stůl otřela servírka nebo host, tak málo zde bylo místa. A když jsme u toho stolu, jednalo se o dva „dvoučlenné“ stoly dosti neuměle sražené k sobě. Jedním slovem děs. A to byl stůl předem zarezervovaný! Neříkám mít takové místa jako rezervu, ale dávat je objednaným hostům?? Abychom u dveří nezmrzli, musel jsem dalších několik minut pobíhat po restauraci a snažit se zajistit přestěhování k čerstvě uvolněnému stolu. Na normální a slušně položený dotaz, zda by si z tohoto zcela nevyhovujícího místa nešlo sednout jinam, jsem ve finále dostal od obsluhy odpověď ve smyslu: „Nemám tu na starost jen Vás“. Chtěl jsem se okamžitě zvednout a odejít. To mi bylo od zbytku „spolustolujících“ rozmluveno a jen díky tomu si můžete přečíst tuto recenzi.

 

Obsluha a servis

První co Vás uvítá po vstupu do restaurace je cedulka s textem: „Vyčkejte prosím, obsluha Vás uvede ke stolu.“ Pokud ale přijdete v době takzvané špičky, může se stát, že u cedule strávíte „mládí“. Fáze přebírání hosta je dost podceněna. Po přestěhování k „normálnímu“ stolu získáváme velmi mladého číšníka s jehož službou jsem byl velmi spokojen (nehodnotím čekací doby na vyřízení objednávek). Usmíval se a dobře reagoval na dotazy. Sklo a příbory byly v pořádku. Veškerý porcelán nesl logo Turbanti. Dochucovací prostředky nechyběly a místo ubrusu bylo použito skleněné prostírání (pro každého hosta zvlášť).

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha 

 

Objednáváme

priborBohužel musím konstatovat, že v Turbanti je všechno na „dlouhé lokte“. Než se někdo uráčí vůbec přijít ke stolu, uplyne den. Od vybrání nápojů k jejich donesení týden a od objednání jídel k jejich vyhotovení snad století. Chápu, že restaurace není fast food, ale když začnete mít onu známou snahu vybavit si, kolik času uplynulo od objednávky, je zle.

Přikládám záběry na výrobu pizzy a dvě pece na dřevěné uhlí.

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha 

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha 

 

Ochutnáváme

Carpaccio con Parmagiana di Reggiano - marinovaná hovězí svíčková 90 gr ,parmazán, rucola, salát - 139 Kč

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha 

 

Když jsem z dálky uviděl přinášet talíř, zmocnilo se mě velké očekávání. Způsob servírování stylem „hore huj, dole fuj“ mě ale neoslovil. Carpaccio mám rád položené přímo na talíři, jasně definované plátky by měly „zářit exkluzivitou“. Hobliny parmazánu by zasloužily lepší tvarování a úhlednější rozložení. Přítomná podestýlka ze salátu prolitého balzamicem rozbíjí exkluzivitu a chuťovou vyjímečnost jemně marinované svíčkové. Pochválit mohu pouze praktický držák na citrón.

 

Funghi Ripieni - 6ks žampiony plněné slaninou a parmazánem – 59 Kč

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha 

Za téměř šedesát korun bych očekával trochu víc než šest jednohubek. Ale budiž, možná došly větší žampiony. Chuťově mě tento předkrm nezklamal. Kombinace žampionu, parmazánu a slaniny jednoduše „funguje“ (příjemná podobnost se slovem fungi :-)).

 

Crema di Spinaci con salmone - špenátová se smetanou, uzeným lososem a pošírovaným vejcem – 39 Kč

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha 

 

Jsem polévkový typ. Mám zkušenost, že když někdo odflákne polévku, udělá to většinou i s hlavním chodem. A teď už konkrétně k chuti. Té dominuje kopr a moje první reakce zněla: "To je kulajda s vajíčkem". Když pominu několik náhodných kousků uzeného lososa a „magi-finiš“ (moje pojmenování pro nepřirozený a nepříjemně pálivý chuťový ocásek), polévka mě chutnala.

 

Gnocchi al gorgonzola, noci e mele - bramborové noky, gorgonzola, ořechy, jablka – 109 Kč

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha

 

Krásný název, velmi lákavě ingredience. Tím pozitiva končí. Problémem tohoto pokrmu bylo to, že neměl skoro žádnou chuť. Zmíněné suroviny by se určitě daly použít k vytvoření jedinečné harmonie chutí. To se nestalo, jídlu chyběla jakákoli nosná chuťová linka.

 

Gorgonzola, Spinachi e Prosciutto Cotto - sýr Gorgonzola, šunka od kosti, listový špenát - 109 Kč

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha 

Nejlepší z testovaných pokrmů. Chutné, tenké a dobře upečené těsto se slušnou porcí sýra, šunky a špenátu. Pizza splnila mé očekávání a doporučuji k ochutnání.

 

Scaloppine con Cantereli - Plátky telecí kýty 150gr se smetanovou omáčkou a liškami, bramborové nočky – 209 Kč

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha 

Lišky jako takové neoplývají příliš výraznou chutí. Zvolené úpravě s telecím masem a nočky se v rámci možností podařilo chuť lišek respektovat. Maso bylo měkké a šťavnaté. Nicméně milovníkům výraznějších chutí bych doporučil poohlédnout se po jiném pokrmu.

 

Risotto con Funghi Porcini - risoto z rýže Arborio s pravými hřiby – 129 Kč

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha

 

Kvalitně uvařená rýže, příjemně „lepivá“ konzistence. Mohutná chuť sušených hub a.... a cosi nahořklého padajícího na jazyk. Škoda..

Nabídka piva kopíruje produkci Pivovary Staropramen, Stella Artois a Velvet. Dezert jsme nakonec ani nezkoušeli...možná jindy.

 

Káva

kavaPodávaná káva je značky Piazza d´Oro. Chuťově i vizuálně nadprůměr. Cena za espresso je 19 Kč, což je velmi málo. Mlíčko v mini konvičce bylo v ceně. Okolí kávovaru bylo čisté, nepřikryté hrnečky dnem dolů – nechápu.

RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha 

 RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha

 RECENZE: La Trattoria Turbanti - Praha

 

Verdikt

verdiktLa Trattoria Turbanti je mimo „špičku“ příjemná restaurace s dobrou pizzou a kávou. Zbytek testovaných jídel mě příliš nezaujal. Možná v počátku své existence byla Turbanti ojedinělým a špičkovým podnikem. Bohužel se nemůžu zbavit pocitu, že v dnešní době se jedná hlavně o „známou vývařovnu“ s na Prahu velmi příznivými cenami. Přímo se nabízí srovnání s recenzovanou italskou restaurací La Fontana v Kladně. Kladno : Horní Počernice = 5:2. Snad jsem byl v Turbanti ve špatnou dobu, snad jsem si nedal „vhodné“ jídlo... snad.. snad.

Recenze italské restaurace La Fontana v Kladně - čtěte zde

Prezentace

K restauraci La Trattoria Turbanti ještě patří La Trattoria Toscana v Brandýse nad Labem. Společnou internetovou prezentaci najdete na adrese www.turbanti.cz. Stránky jsou přehledné a najdete zde vše potřebné – podrobné jídelní a nápojové lístky, adresu, mapku a další.

Lokalita    75

Interiér     80

Obsluha   50

Nabídka   86

Chuť        69

Vzhled     85

 

Aktualizace - 4.9.2006 - snaha o zlepšení

verdiktMajitel restaurace La Tratoria Turbanti nejen, že si tuto recenzi přečetl, ale dokonce projevil zájem o odstranění zmíněných závad. Zasadil se o zlepšení systému rezervací a stůl, u který nám byl při recenzi přidělen jako místo pro čtyři, bude dále nabízen pouze jako nouzový pro dva lidi. 

Rovněž byly provedeny změny v přípravě špenátového krému a používání kvalitnějších ingrediencí. O tom vše jsem byl telefonicky informován.

Před takových přístupem hluboce smekám! V Počernicích se během podzimu určitě zastavím - dát La Trattorii Turbanti "druhou šanci". 

Celkem*   70 %

 

Kritéria a pravidla hodnocení naleznete zde

Otevírací doba:
Denně 11:00 – 23:00

Náchodská 437
Praha 9 - Horní Počernice

Telefon:  281 927 566

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)

Přidat komentář
  • pan Cuketka  - hm
    tak z toho co čtu, bych 73% rozhodně nedal...
  • GurmetKlub.cz  - Nejednoduche hodnoceni
    No kdybych mel dat na subjektivni hodnoceni v den navstevy, nedostala by Turbanti ani 60 %. Na napsani recenze jsem si nechal cca dvoutydenni odstup. Domnivam se, ze se pri me navsteve sesla vsechna "smula sveta":) Turbanti byla prece jenom kandidatem na 9X % hodnoceni....no ale jak nad tim premyslim, mozna ji jeste dve az tri procenta "seberu"..
  • pan Cuketka  - ad hodnoceni
    priznavam - ja mam v tom svem cuketkovem hodnoceni (1-10) taky celkem hokej, jak jsem ex post zjistil. hlavne v tom smeru, ze jsem moc mekky. teda uz se pro pristi recenze opravdu hlidam. napr. hodnoceni v urovni 8-10 muzou ziskat pouze podniky, ktere splnuji neprosto bezvadne zakladni podminky a premisy (servis, obsluha, prostredi), to jestli dostanou 8-10 rozhoduje vicemene jen uz nejaka ta "pridana extra hodnota navic". zacina se mi docela libit tem michelinsky system hvezdicek, kde uz jen to ze nejaky podnik dostabe hvezdicku neco znamena (a sice: perfektne zvladnuty zaklad na 100%). tady ty procenta jak mas rozdelene podle oblasti a pak zprumerovane, je to dobra metoda. ale u mne zacina prevazovat, ze napr. to ze kdyz je spatna obsluha tj. zaklad, tak uz neni sance vychutnat ostatni slozky. tj. frflajici cisnik kazi atmosferu (obsluha>interier), pozde donesene jidlo kazi chut (obsluha>chut, vzhled), chyby v prijimani objednavky (obsluha>nabidka). jinak pravda posledni dobou prichazim nateseny (z referenci) do ruznych podniku s dobrou povesti a potom rozdychavat to zklamani, to je opravdu smutne... no, je to na delsi debatu... myslim take dano tim, za my chudacci amateri/blogeri nemame poradne vzory v regulernich mediich.
  • GurmetKlub.cz  - Co s tim...
    S vetsinou s tebou souhlasim. System hvezdicek mam jako "absolutni" hodnoceni a zatim ho ziskala jedina restaurace. Pravdou je, ze jak clovek pohledem "recenzenta" navstivi vic podniku.. zacne na veci pomalu nahlizet jinak.. jsem vice "alergicky" na pripadne nedostatky.. tyto uz dokonce vyhledavam.. snazim se jit "pod kuzi".. Do budoucna se tedy nevyhnu vyrazne tvrdsimu hodnoceni... Vzory v mediich... to je pravda.. Ja bych spis videl cestu ve vytvoreni JASNEHO testovaciho postupu na kazdy podnik - "review manual" :-) ...no.. ale to je opravdu na delsi debatu..
  • Jirka
    Pizza a kafe dobrý. Jinak hrozný. Obsluha na dlouhý loket.
  • Guest  - hruza
    La Trattoria Turbanti se hrozně zhoršila, dříve měli výbornou pizzu i těstoviny, nyní bohužel je to jedna z nejhorších pizzerií. 2 x po sobě se nám stalo, že jídlo nebylo dobré a vůbec nedosahovalo dřívější kvality. Pokud se pizzerie nenavrátí k původním ingradiencím nebo kuchařům nedoporučuji ji navštěvovat!!!
  • GurmetKlub.cz  - Prevazuji minusy
    Nevim, co na to rict. Na jednu stranu jsem "rad", ze nejsem "nespokojena vyjimka". Na druhou stranu me mrzi, ze to jde s Turbanti takto z kopce.
  • jaruna  - Nerozumim
    Já osobně navštevuji La Trattoria zhruba 2 x do měsíce a jsem vždy až na malé drobnosti spokojen. Je pravda, že v době špičky jsem tam nikdy nebyl, takže nedokážu posoudit rozdíl, ale v odpoledních hodinách, kdy navštěvuji La Trattori já je vždy vše v pořádku. Naopak nesouhlasím s hodnocením kávy. Ta by mohla podle mého názoru být rozhodně lepší, ale je to už je asi i otázka vkusu. Espresso je dobré a nikdy si ho nezapomenu dát. Moje nejoblíbenější jídlo - Caesar salát !!
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Hodnoceni
    Vidite, aspon nekdo ma pozitivni zkusenost. Jinak kava byla to jedine, co me v Turbanti nezklamalo. To vubec neznamena, ze byla dokonala... spis jsem se k ni upnul. Kdybych mel byt v hodnoceni kavy nekompromisni... budu spokojen jen v kazdem cca "patem" podniku:(
  • Jiří Holzbach  - STRAŠNÁ OBSLUHA
    Když jsem si přečetl článek, nezbývá než souhlasit. Jídlo je z mého pohledu opravdu velmi dobré, ale obsluha je naprosto šílená. Vždy po nějaké době mi to nedá to znovu otestovat, ale změna k lepšímu stále nikde...proč ??? Je to taková škoda... Ale asi je to tím, že v Počernicích nemají dostatečnou konkurenci a tudíž nemají potřebu si svých zákazníků vážit....
  • Klára  - Dovoz pizzy
    Po přečtení Vašeho článku jsem se koukala na jejich www a tam jsem si přečetla, že pizzu i rozvážejí. Mají tam napsáno "Rozvoz pizz a těstovin do 10 km zdarma". Jelikož máme kanceláře cca 8 km od nich, dohodli jsme se, že je vyzkoušíme. Když jsem na zveřejněné telefonní číslo zavolala, tak mi pán řekl, že to je špatně napsaný a že to znamená do 5 km, protože 5 tam a 5 zpátky. Tak to mě fakt dostal... Nicméně když jsem mu řekla, že by to teda bylo cca 8 km, tak mi řekl, že by nám to teda (v případě větší objednávky) přivezl, ale že by to nemohlo být přes oběd, ale až v půl třetí. No, nevím. Docela mě to mrzí, takovýhle přístup jsem nečekala. Ale když se jim to nevyplatí a když nemají čas, je to jejich problém. Ten den přišli o prodej cca 8 pizz a do budoucna o docela dost zákazníků....
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Rozvoz pizzy do 10 Km zdarma
    Ajaj.. no jestli to tak opravdu je.. nechapu uvedeni dovozu do 10 Km.. proc tam neni pouze do 5 Km.... divne..
  • Guest  - opravdu jde k horšímu..
    Bydlíme v Počernicích a pizzerii navštěvujeme celkem pravidelně již několik let. Poslední dobou je to ale opravdu "o nervy" - ještě před uvedením obsluhou aby se člověk skoro bál pohnout, aby si to nevyložili jako že chceme jít rovnou ke stolu, arogantní číšníci a kvalita jídla opravdu zprudka klesá dolů - přijde mi, jako kdyby do všeho vráželi česnek jen aby přerazili chuť, kterou má jídlo skutečně mít (ale asi nemá). Čas od času ale nevydržíme a zkusíme, zda nenastala změnu k lepšímu, zatím bohužel ne. Tak chodíme raději do opravdu skvělé číny skoro naproti pizzerii nebo do MONDI, které je také v areálu Chvalské tvrze. Kdyby mi nevadilo zakouřené prostředí, tak chodím i do LEGENDY poblíž, tak jsem se také vždy dobře najedli. Co musí člověk udělat, aby došlo ke změně???
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Nevim nevim..
    Dle slov pana majitele by melo dojit ke zmene k lepsimu. Do konce roku chystam v Turbanti jeste jednu navstevu. Chci ji dat sanci... ne ze ne. Pokud budu i pri teto opakovane recenzi zklaman - lamu nad timto podnikem hul..
  • Guest
    Dříve se turbanti řadila mezi velmi dobre restaurace, od nejake doby to slo z kopce a dnes? uz to ani nema cenu tam chodit, pripada mi, ze je to prevlecenba vyvarovna, kde se ceka 2 hodiny na stul a kde se personal ridi heslem - NAZER SE A VYPADNI !!! pokud si u turbati obenate rozvoz pizzi, cekate hodinku (vtom dobrem pripade) a velmi casto se stava, ze vam nedovezou to, co ste si objednali.nekdy se na rozvoz ani nedovolate... z toho vypliva, ze turbanti na zakaznich vubec nezalezi..
  • Pepa  - Pár zážitků
    Kdysi jsme u nich objednávali pizzu - nedovezli. Poprvé jsem viděl jak z restaurace naštvaný host odchází a ruší objednávku, že už dál nehodlá čekat. Kuchař vyrábějící pizzu hodil jednomu zákazníhovi na hlavu kus těsta. Evidentně úmyslně. Sice to vypadalo, že se asi znají, ale i tak... Jediná restaurace kterou jsem navštívil, kdy vyřídili dvě najednou objednaná jídla s mnohaminutovým rozestupem. Podnik opravdu unikátní. Po těchto zážitcí jsem tam raději přestal chodit.
  • Anonymní  - 5x a už nikdy víc
    Před 4 lety jsme se nastěhovali do Satalice a jako všichni rodiče s dětma hledali pizzerii poblíž. 2x se nám tehdy podařilo najíst se v La Trattorii v Počernicích a od té doby jsme se tam už nikdy nedostali, přestože jsme se restauraci navštívit snažili. Zkrátka neměli jsme nervy na arogantní číšníky, kteří, přestože je poloprázdná restaurace, vám nejenom že nedovolí vybrat si místo dle svého přání, ale dokonce vám nedovolí se usadit na místo hned při přichodu! A tak čekáte 10, 15, 30 minut na to, jestli si vás někdo všimne, či nikoli. Během těchto pár minut se vás číšník zeptá, kolik vás je, a čekáte dál. 5x jsme takto návštěvu vzdali a odešli, byť jsme zaplatili parkovné! Nevím, jestli je restaurace tak dobrá, že si může dovolit zbavovat se hostů tímto způsobem? Naštěstí nám otevřeli nové pizzerie v Kyjích a ve Vinoři, tak chodíme tam. Kyje trochu dražší pravá italská restaurace, a Vinoř lidovější. V obou si pochutnáte a v obou je příjemná a rychlá obsluha.
  • maiin  - nic moc
    Asi jsem moc náročný, ale toto fakt není můj oblíbený podnik. Naposledy jsem tam byl cca před 10 dny. Pizza ujde, ale obsluha je gumová, chléb je gumový, skleničky špinavé, nebo poničené z myčky, vína na lístku neodpovídají ročníkům ve sklepě, fakt nevím kam to zařadit. Dal bych tak 55 %, maximálně.
  • Tomáš Dvořák  - 5x a už nikdy víc
    Zaujal mě tento nadpis. Dnes jsem se rozhodl udělat to samé. Úroveň obsluhy je velmi rozdílná. Jednou jsem vždy velmi spokojený a další pokus téměř nevydržím. Je pravda, že dnes jsem již po několikáté nevydržel a odešel. Nejsem na to, aby kolem mě prošla obsluha 13x bez pozdravení a přitom tam stojím sám uprostřed a nic se neděje. Ve špičce jsem nad tím mnohokrát zavřel oči, ale v poloprázdné restauraci večer?
  • Valenta Petr  - La Tratoria
    Vážení, po přečtení článku musím sdělit, že od této doby se situace asi změnila. Navštívil jsme rrstauraci s celou rodinou a přáteli 11.2.2007 a pokud mám hodnotit obsluhu, dobu trvání přípravy jídel, vzhled, množství, chuť bylo vše dle mých představ a potřeb. Jelikož znám i restauraci na Kladně, dávám za pravdu napsanému článku, že přeci jen ta Kladenská restaurace je stále ještě o trošku dál. Ale ten rozdíl je již jen minimální. Takže bez obav na návštěvu a dobrou chuť.
  • Janka  - Žádné soukromí
    Také jsem zde několiktát byla(naposledy v listopadu) a velmi mi vadí dosti blízká vzdálenost mezi jednotlivými stoly. Slyšíte rozhovor od druhého stolu, obsluha se skoro zadní částí těla otírá o Vás nebo o Váš stůl a když zrovna jíte ani nemluvím, jak je to nepříjemné...A ještě k příborům. Když nožem krájím(pižlám) maso, tak to ještě jde, ale pizzu s tím nejde ukrojit spíše utrhnout. Tyto stávající nože jsou tak na knedlíky! Myslím,že by nože měly mít pořádnou pilku, aby se dalo dobře krájet cokoliv!! Zase někdy v letošním roce zajdu a uvidím....
  • Jakub Vokáč  - asi jsem tam byl naposled
    Po přečtení komentářu a s přihlédnutím k dřívějším několika málo návštěvám jsem si řikal, že to přece nebylo takové špatné a minulý víkend jsem se zastavil na oběd. Musím bohužel dát většině komentářů dát za pravdu. Usazení ke stolu - hrůza, musel jsem si dojít dovnitř, oslovit číšníka a domoci se své rezervace. Od usazení ke stolu byly nápoje servírovány až po 30 minutách, když ještě před nimi byla servírována polévka. Kvalita polévky a hlavního jídla byla dobrá, rozhodně odpovídala ceně. Nicméně nejhorší zkušenost byla s vínem. Rozlévaný chilský pinot noir byl příšerný, kromě toho že sklenice nebyla určena na víno tohoto typu a plavaly v ní kousky korku bylo víno doslova odporné, připomínalo hodně špatné svatovavřinecké, nedalo se dopít. Toť asi vše, co jsem vám chtěl sdělit.
  •  - 1
    mohu říci, že jsem v této pizzerce byla nadmíru spokojena a moji 2 kolegové také. Přála bych vám, abyste zažili nudu ve formě nenajít vhodnou restauraci, pizzerku v HK, kdy vám udělají chutnou pizzu před očima a tak rychle jako právě v HP !!
  • Anča  - Změny od vzniku až do současnosti
    Bydlím od uvedené pizzerice cca 200m, a v době jejího vzniku prostě nebylo kam jít, takže to pro mě byl podnik No. 1. Nevšimla jsem si jedniné chybičky. Jídlo, obsluha super, ceny super. Ale to je historie pizzerie Turbanti. Nevím, co všechno stojí za změnami, ale se změnou názvu - na Tratorii, se změnilo všechno. Do uvedené pizzerie proto chodím jen když tam někdo uspořádá oslavu, ze které se nemohu vykroutit. Polévky ještě ujdou, ač poměrně nutričně hodnotnější, saláty - kolikrát mi i přes upozornění naúčtovali i dresing, který jsem si neobjednala, ze tří pizz jsem měla vážné střevní problémy - konkrétně pizza s hovězím masem (nevím přesný název), pizza s kuřecím masem (název už nevím) a capriciossa (nebo jak se to píše). Jednalo se o večeře z poloviny, konce roku 2006 a začátek 2007. Všechny jsem již dříve normálně konzumovala (jem dost konzervativní, tak moc neexperimentuju, ale nikdy dříve se mi to nestalo). Společným znakem dvou posledních byla nepříjemně kyselá chuť. Těstoviny jsem spíše ochutnávala od ostatních a spíš mi to chutnalo nebo ne, někdy též nakyslé, ale mohlo to být záměrně. Obsluha je úděsná. Čekání na usazení jsme už několikrát vzdali a navštívili některou z okolních restaurací, které jsou coby kamenem dohodil (např. čínská). Normálně dávali hostům na stůl chléb s bylinkovým krémem, toho se dnes dočkají snad jen vyvolení. Jednou, jsem se pohádala s číšnicí, která mi naúčtovala polévku, kterou jsem si sice objednala, ale už mi ji nepřinesli, ač jsem si o ni 2x říkala, zaplatili jsme pětistovkou účet na 428Kč a číšnice nám na to nevrátila (že by si za ten mizerný servis něco měla nechat, jsme jí neřekli, tak nevím dle čeho tak usoudila). Nebýt toho, že mi můj přítel slíbil, že už se sem za to nevrátíme, že nestojí o skandál, asi bych ji vykostila a předložila k tepelné úpravě. Jak říkám, sama dobrovolně pizzerku nenavštěvuji, a když už musím, dávám si jen třeba salát, protože do ní chodím sytá. Zlaté časy dříve. Byla to má nejoblíbenější restaurace. Dnes už však Počerničtí vědí, že to není ono, a když tam chce někdo zabloudit, přemluvím ho na Jin Man Tang, Mondi, nebo novou restauraci na zámku.
  • čenda  - za mě spokojenost
    v této restauraci jsem byl poměrně nedávno několikrát a byl jsem vždy v podstatě spokojený, nic mě nevyvedlo z míry a pizza byla 99% procentní :)
  • Honzík  - Hrnečky
    Do této restaurace chodím rád, s rencenzí v celku souhlasím, pouze mě absolutně udivilo, že se pozastavujete nad hrnečkema dnem dolu, s gastronomického hlediska je tato varianta jediná správná, bohužel u nás panují komunistické zlozviky obracet hrnečky dnem nahoru, sypat cappuccino skořicí apodobně :-) hezký den
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Zlozvyky a generalizovani II.
    Honzik: Tema umisteni hrnecku se vyresilo v jine diskuzi. Nicmene ani v druhem systemu (dnem nahoru) bych nevidel zasadni komplikace na ceste k dokonale kave. A zde se dostavam k dalsi verzi "generalizovani". Nevim jak byla za komunistu dostupna kava ve verzi cappuccino, jeho automaticke posypavani cimkoli je cunarna. Individualnim upravam (ne skorice adpod!!!) se nebranim. Tomas Bilik a jeho [URL=http://gurmetklub.cz/kava-a-kavovary-pro-pripravu-espressa-a-cappuccina-5.html]barevne cappuccino[/URL] je prijemnym zpestrenim:) Hrnicky dnem nahoru neni komunisticky manyr. Je to bezna praxe v celem "kavovem svete". Podivejte se na fotografie z narodnich mistrovstvi baristu, stranky prednich vyrobcu kavovaru a nebo proste jen po kavarnach (nejen u nas). Pokud se na stroji porcelan nahriva ve vice patrech.. nevidim ve vysledku zasadnich rozdilu.
  • Jirka C.  - Pár osobních poznámek
    Tuto Pizzerii mám nedaleko bydliště a moje zkušenost se vztahuje k roku 2000. Na rodinný oběd jsem si tehdy koncem června rezervoval stůl pro šest osob. Po popisovaném téměř desetiminutovém čekání, kdy manželka-v té době v sedmém měsíci těhotenství- již téměř omdlévala, nám bylo po důrazném opakovaném upozornění zcela nevšímavého personálu oznámeno, že naší rezervaci "teda asi někdo zvoral" a že prostě nemají místo a navíc nemají čas to s námi řešit neboť "mají fofr" Moji žádost o zavolání manažera restaurace nebo majitele, nás nechal personál již nadále bez povšimnutí zcela jednoznačným způsobem "problémisty přehlížíme". Zařekl jsem se, že do tohoto podniku již nevstoupím a toto jsem dodržel. Naproti tomu musím vyslovit chválu a uznání druhé restauraci téhož majitele a to "zámecké" restauraci "Turbanti" v Brandýse nad Labem, kterou jsme navštívili již několikrát (4-5) a vždy jsme odcházeli s velkým uspokojením jak po stránce prostředí a chování personálu, tak po stránce gastronomické.
  • Guest  - Turbanti na vlastní kůži
    Tak jsem si přečetla tady ty celkem "hrůzy" a rozhodla se napsat. Byli jsme v Turbanti s partou 12 lidí ve sváteční čtvrteční den odpoledne. Měli jsme rezervaci a byli jsme usazeni hned a bez problémů. Objednávání a rychlost donesených nápojů i jídel byla taky normální, nic neobvyklého co by stálo za to kritizovat. Všem nám chutnalo, jídlo bylo krásně upravené i chuťově výborné, a chutnala nám i závěreční káva a dezert. Takže...Jediná chybička byla moc hlasitá hudební kulisa, ale po požádání byla ztlumena. Možná my "nepražštíí" nejsme tak nároční, ale nevím, co vytknout....Hezdou dobrou chuť! :-)
  • Guest  - Dodatek
    V pizzerie Turbanti máme s přítelem kousek od bydliště. Jednou jsme se rozhodli, že ochutnáme jídlo v této restauraci, ačkoli jsme na Turbanti žádnou chválu neslyšeli :-( po uvedení obsluhou ke stolu jsem se hned zděsila malým prostorem okolo a hlavně, diskrétní zóna nikde. Slyšeli jsem každé slovo sousedů a oni naše :-( objednali jsme si těstoviny a víno. S obsluhou jsme byli spokojeni, ale s jídlem rozhodně ne! Moje těstoviny "plavaly" v oleji. Na dně talíře jsem měla asi 2cm vrstvu oleje! Ani chuťově to nebylo nej! S přítelem jsme se shodli, že už do Turbanti nevkročíme! Pokud můžu doporučit: za rohem je café restaurant Mondi. Vaří tam vynikající jídla sladké i slané palačinky. Obsluha je příjemná a majitelé super! Co víc, různé míchané nápoje a hlavně kafíčka na různý způsob nemají chybu!!! Zkuste ji a poznáte sami! ;-) příjemný den
  • Jana  - Bohuzel je to porad horsi...
    Jako Pocernicak jsem v pizzerii byla nespocetnekrat a to, co se tam deje posledni 2 roky nema obdoby... At uz jsem tam byla na veceri s rodinou, pracovnim obedu nebo vecernim posezeni ve dvou, vzdy se opakovalo to same - NEOKAZALY NEZAJEM OBSLUHY, DLOUHE CEKANI, ZADNY USMEV, ZASE CEKANI, NAHANENI OBSLUHY atd.. Myslim, ze cely problem tkvi prave v te OBSLUZE! Jidlo je dobre a vybrana vina take..
  • Guest  - Opravdu hruza!!!
    Nedoporucuji!!! Arogantni chovani cisniku!!! Zadne soukromi!!!
  • Guest  - Byvavala super
    Jsem z Hor.Pocernic do Trattorie chodime od zacatku(i kdyz nyni jiz ne),byvala to pizzerie na urovni,chovani obsluhy byvalo na urovne,ale to co se tam deje posledni 2 roky,je katastrofa!!Delam v tomto oboru,takze jsem tolerantnejsi,ale co je moc,to je moc.Kdyz vam servirka,ktera byla po celou dobu arogantni a pomala,pri placeni rekne,tak snad nejaky dysko,ne?!tak to je moc i na mne!!
  • Guest  - Dekujeme, uz neprijdeme
    Restaurace, ktera se jiz u vchodu pysni logem Maurerova seznamu, ma nekolik much: 1. Cekani u vchodu? Meni se ve zhotnenou vecnost. I vecer... 2. Ucitelky ceskeho jazyka si posmaknou hned po otevreni jidelniho menu. Pocet pravopisnych chyb je mozna vyssi nez pocet nabizenych pokrmu. 3. Pokud si budete chtit prituknout sklenickou sampanskeho, nenechte se obslouzit blondatym mladikem. Peroxidovy krasavec setotiz prilis inspiruje jezdci formule 1 a oblibou vam bublinky nalije i do kabelky. 4. Mimochodem rozverny plavovlasek ma pochroumanou i kratkodobou pamet. Zapomenout na predkrm a dve hlavni jidla je obdivuhodny vykon. 5. Dekujeme, ale po opakovanych kiksech se uz opravdu nevratime. Prejeme dalsim hostum vice stesti a predevsim trpelivost.
  • Daniel  - Pizza je to nejlepší
    Jsem, jako mnoho z lidí tady místní. Také jsem zaznamenal (stejně jako několik známých) kvalitativní posun pizzerie k horšímu. To, že jsem už oplakal výborné chlebíčky s pomazánkou (jednu dobu to pro mne bylo padesát procent chuťového zážitku) bych pominul. Ale popíšu vám mou zkušenost - jednoho letošního odpoledne jsem tam byl se známým, strávili jsme příjemným rozhovorem odpoledne, obsluha nebyla nejrychlejší, ale nespěchali jsme. Dal jsem si výbornou pizzu carpaccio s dvojitou svíčkovou, tiramisu (mírně slabé chuti) a neméně výborný undurraga caber-sauv. (účet příjemných 500 za každého) O pár týdnů později jsem tam byl s několika studenty, (účet cca 150 za každého), a v naivní touze po gurmánském zážitku jsem si objednal znovu CS. Přinesli mi bílé, a když jsem se ozval, zeptala se mne číšnice, zda mi to vadí - vadí (CHYBA!), přinesli mi červené. Nakolik si mne otipovali nevím, ale upřímně mohu tvrdit, že tohle CS nebylo. Nebylo. Nemohl jsem sim to dokázat, a nemohu ani dnes, to vím. Ale stejně pevně vím, že buď se chilská vinice zbláznila, nebo jsem byl otipován a pod pultem mi nalili slivek z levnější verze. Ale nedokážu jim to. (poznámka: příště si objednat láhev) Nakolik to způsobila má nespokojenost s bílým vínem, nevím. PS. LEVNÁ tato vývařovna rozhodně není. Ceny jsou i na Prahu nadprůměrné, vzhledem ke kvalitě služeb.
  • Guest
    kvalitu jídla nemohu posoudit, protože jsem musela z restaurace odejít. kvalita personálu je příšerná. neptají se, mrsknou vás mezi kuřáky a dají vám ten nejmenší stůl, na který se sotva vejde hrníček s čajem. nedoporučuji
  • Ivan  - hlučnost
    Celkem souhlasím s ostatnímipříspěvky, šlo to opravdu hodně dolů. ALE, co nikdo nezmínil je[B]obrovská hlučnost prostředí[/B]. Nemyslím hudební kulisu, ale díky nerozdělenému prostoru a nadměrnému množství stolu je tam neuveřitelný hluk. U stolu se sice budete slyšet (i sousedy), ale je to skoro na bolení hlavy
  • Guest
    Muzu vice nez souhlasit s recenzi. Skoda ale, ze nedoslo na dezert, na ten jediny tam chodim. "Mouse di yoghurt" DOPORUCUJI!
  • veronika
    To jsou mi starosti, tamhle v Africe nemaji co do huby a nejakej snob bob tady resi, ze platky nebyly polozeny tak jak by mely...to je hnus...Prekvapuje mne cim vsim se lidi dokazi zaobirat! Ja tam byla a se vsim jsem byla spokojena. Nikde a nikdy neni nic stoprocentniho. Vsem normalnim preji hezky den...
  • ing.Dohnal  - připomínka
    Dobry den,predem musim pochvalit vasi pizzerii za utulne a prijemne prostredi..Behem nasi patecni navstevy jsme byli velice spokojeni s vybranymi pokrmi tak i s obsluhou usmevaveho personalu.Pouze bych zmenil obleceni personalu...Seprana tricka a zastery nedelaji dobry dojem jinak bezvadne pizzerii,do ktere se urcite radi vratime.Dekujeme ing.Dohnal a kolektiv
  • Ondra  - Spokojen
    Já bych chtel pochválit obsluhu a pochválit čistotu pzzerie,moc dobrá jídla (zvlášt pizza pancheto nebo nějak tak)tak at se vam daří s pozdravem Ondra Oliva.
  • V.Černá  - Zpětná vazba na La Trattoria Turbanti Ho
    Ráda bych se připojila ke zpětné vazbě na tuto restauraci. Jídlo hodnotit nebudu, myslím, že se jedná o dobrý standard v poměru k cenám. Co mne však již několikrát odradilo od návštěvy restaurace jsou dlouhé čekací doby a způsob usazení ke stolu a chování obsluhy. Chápu, že kapacita může být naplněna, pak tedy hosté mají vyčkat. Co však nechápu je ignorace příchozích hostů ze strany personálu. Nejen, že nepozdraví příchozí hosty, ale pokud jde obsluhující číšník kolem stojících budoucích hostů, vždy se dívá jinam - prostě neexistují. Nejsem odpůrce podobného čekání, vždyť v tzv. "lepších" restauracích vás také usadí až číšník, nicméně logisticky a z lidského hlediska to v této restauraci absolutně není zvládnuto. Již nějakou dobu pracuji v oblasti péče o zákazníka, musím však konstatovat, že v této restauraci nejsou zvládnuty základní standardy - tzn. milé pozdravení/přivítání, požádání o strpení ("hned se vám budeme věnovat"), jídelní lístek u vchodu, aby si host mohl vybrat když čeká na stůl, atd. Majitel by se měl nad úrovní obsluhy/způsobu čekání zamyslet, protože to odrazuje klienty. Děkuji
  • M.Svátek  - v různé dny různá kvalita, což je pak ve
    Pravidelně chodíme do La Trattoria Turbanti a dříve jsme byli vždy maximálně spokojeni jak s obsluhou tak s kuchařem a proto jsme doporučovali i známým ... ale ohlasy známých byly nevalné ... proč to jsme pochopili až později : pokud netrefíte tu správnou směnu stává se návštěva spíše než gurmánským zážitkem utrpením, čímž myslím obsluha velmi pomalá, kuchař má jídlo přesolené a překořeněné, ingrediencí (rajčat, špenátu, brokolice atd.) oproti druhé směně výrazně méně atd. Vždy si dáváme předpkrm a 4 až 6 jídel takže to není náhoda jednoho jídla. Chtělo by to zlepšení ... v okolí vyrostlo nyní spoustu nových výborných pizzerií např. Úvaly, Koloděje, Květnice.
  • vintage3000  - Čerstvé dojmy
    z LTT: Obsluha příjemná, celkem rychlá. Dali jsme si žampionový krém, závitky z lilku, prosciutta a ricotty a těstoviny pappardelle al salmone. Krém byl dobrý, snad jen o pár stupňů studenější, než by mu slušelo. Zato těstoviny byly omáčkou spíš pokažené a jedinou chutí, která vše přebila, byla chuť česneku. Díky tomu zanikla i chuť parmezánu. Skutečným kulinářským vrcholem se ukázaly býti tři obrovité nafouklé závitky, každý s jedním průhledným plátkem asi minulý den grilovaného lilku. Ricotta (?) smíchaná s jakýmsi tvrdým sýrem a kousíčky červené papriky, chuť naprosto nedefinovatelná, struktura podivně se táhnoucí. Prosciutto si chutově ani nevrzlo. Bylo to studené, jen tak napůl ohřáté zřejmě v mikrovlnce.
  • Guest  - Jsem spokojen
    Musím napsat, že jsem s touto reastaurací spokojen a když to jde dáme ji vždy přednost. Bohužel jsme si taky prošli všim co tady bylo zmíněno ať už v dobrém nebo špatném, ale po zkušenostech i zjiných obdobných reastaurací je to asi v českém prostředí normální :-)) a jídla až na malé výjimky byla vždy originál a byla k jídlu. Pro + hovoří: čerstvý chléb s máslem zdarma, denní nabídka, pizza jak z Itálie, denní akce, cena. Pro - hovoří: někdy obsluha, čekání, soukromí.
  • Michaela  - Gnocchi al gorgonzola, noci e mele
    Jedno z nejlahodnějších jídel, které jsem kdy v restauraci jedla :-)
  • S.  - 100%
    Myslím, že moje hodnocení není přehnané, ceny jsou skvělé a myslím, že poměr ceny a kvality je v normě. Pizzu dělají skvělou, o tom žádná. Je nesrovnatelné dát si Margaritu tady za 98-, nebo za 110-, v pizzerii Go Home, kde to pizzu ani zdaleka nepřipomíná. Obsluha je skvělá, milá, příjemná, prostředí nádherné. Jen maličkost, kterou bych vytkla: Pro velký zájem o tuto pizzerii je tam vždy dost lidí, což se stává trošku nepříjemné, protože stoly jsou celkem blízko u sebe a je to takové nesoukromé, já osobně moc nemusím, když ani ne metr vedle mě večeří rodinka s ukřičenými dětmi. Jinak tuto pizzu můžu klidně každý víkend, dovoz je super, vždy dodrží limit, který řeknou. Jsem moc ráda že mám tuto pizzerii v blízkosti bydliště.
Komentářů (47)