RECENZE: Gott Gallery Praha – Gott mit uns
Pondělí, 24 Září 2007 01:04

RECENZE: Gott Gallery Praha – Gott mit unsPo dlouhé době pěchuji tašku fotovýbavou s jediným cílem, přichystat pro vás recenzi restaurace. A ne ledajaké. Nově otevřený podnik, pojmenovaný po stálici naší popové scény, láká nejen na špičkově navržený interiér. Zajímavý koncept se smělými plány ve stylu „Planet Hollywood“ nabízí v centru Prahy spojení cenové dostupnosti a gastronomické pestrosti se „zlatými kohoutky na toaletách“. Pokračování v článku.

 

Adresát neznámý - Lokalita

lokalitaGott Gallery se nachází několik desítek metrů od stanice metra Národní směrem ke Karlovu náměstí. Sousedství s pochybnými krámky a bazarem mobilních telefonů na exkluzivitě rozhodně nepřidává. Osobně s tím problém nemám, a nevadí mi ani hustý tramvajový provoz. Existují lepší i horší adresy, tato zaručuje minimálně ideální dostupnost pomocí MHD, a to není málo.


Kdepak ty ptáčku hnízdo mášInteriér

interierPodnik je rozdělen do dvou pater. V přízemí naleznete komfortně vybavenou kavárnu, do restaurace v patře vede krátké schodiště. Nebudu chodit okolo horké kaše, interiér je navržen do posledního detailu. Kvalitní materiály, luxusní designový nábytek ladící s rafinovaným obkladem stěn, doplňuje do světelných sekcí členěný strop. Dominující a provokující, červenou kůží potažená zídka barového pultu na sebe strhává pozornost a interiér probouzí z „béžové letargie“. Toalety zdobí atypická mozaika s částečně „zrcadloidním“ charakterem. Uhrančivé, u pisoárů až lehce úsměvné :-) Stěny restaurace dekorují reprodukce obrazů Karla Gotta a.... „plazma s Óčkem“. Tak to je, bez pardónu, na pár facek!

O hudební pozadí se starají písně patrona restaurace. Zde bych doporučil vypozorovat průměrnou dobu návštěvy podniku, a v této délce vytvořit dvě tři kompilace hitů. Znáte lepší kulisu při placení než: „Ze zdi na mě tupě zírá po trezoru temná díra, poznám tedy bez nesnází, že tam nepochybně něco schází...“ :-))

Image

Image 


Oči má sněhem zavátéObsluha a servis

obsluhaDefinitivně nejslabší článek podniku. Je až překvapivé, co všechno se dařilo zanedbat za přítomnosti pouhých čtyř hostů. První kontakt s obsluhou probíhá v pořádku a jsou nám nabídnuty jídelní lístky. Následuje objednávka. Zde měla obsluha malinko problém doporučit a charakterizovat konkrétní pokrm, ale budiž. Servis předkrmu na hranatém talíři byl v pořádku, stejně tak založení stolu. Sklo na vodu, krásné příbory, látkový ubrousek, to vše hovoří „exkluzivním jazykem“. Exkluzivním, a pro personál stále malinko cizím. Přinést nový příbor k hlavnímu jídlu se nepovedlo. Rezignovaně si ho „půjčuji“ z vedlejšího místa.

Zarazil mě servis hlavního jídla na nenahřátém talíři a nemožnost si k jídlu objednat deci vína namísto dvou. A tak to šlo dál. V prázdném podniku nehodlám čekat na espresso deset a více minut. Bláhově jsem se domníval, a snad i doufal, že opoždění má opodstatnění v synchronizaci s podáváním dezertů. Dotaz na spokojenost s pokrmem jsem, po tom všem, ani nečekal, stejně jako neuvěřitelnou proluku mezi žádostí o účet a jeho donesením.

Image

 

Když muž se ženou snídáNabídka

menuPři pohledu do jídelního a nápojového lístku je čitelný důraz na jednoduchost a přehlednost. To je jednoznačně pozitivní zjištění, stejně jako pestrost nabízených pokrmů. Konkrétně se jedná o čtyři předkrmy, patnáct hlavních jídel, pět dezertů a dvě polévky v cenách od 40 do 260 Kč. Minimálně na papíru vás menu musí zaujmout komplexností a jednotlivé položky přímo vybízejí k ochutnání. Jaká je „porcelánová realita“? Čtěte dále.


Grilovaný kozí sýr s marinovanou kapií – 91 Kč

jednaPříkladná aranž zaujme na první pohled. Pochválit musím absolutně čerstvý salát (a to je případ všech ochutnaných jídel). Sýr v kombinaci s olejem a paprikou chutnal výtečně. Ano, paprikám by lépe slušela „pečená, marinovaná“ verze, ale to už jsou opravdu drobnosti. Stejně jako absence toustíku resp. kousku pečiva.

Image


Bramborové gnocchi s hříbkovou omáčkou – 115 Kč

jednaServis na obdélníkovém talíři překvapí velikostí porce. K nasycení by stačila klidně polovina. Nočky nezapřou svůj „polotovarový“ původ. Chuťově lehce nadprůměrná omáčka občas zradí kousnutím do nahořklé houby. Za cenu 115 Kč dostanete dvojitý nášup, dobrá to zpráva pro pražské jedlíky.

Image

Image 


Jehněčí steak s česnekovou omáčkou, rozmarýnem a listovým špenátem – 238 Kč

jednaPapírové parametry slibovaly labužnický zážitek první kategorie. Malinko mě zarazil přítomný „přílohový systém“. Dávám přednost komplexním pokrmům, kde je již při tvorbě pokrmu vybrána vhodná příloha. Tudíž, dle svého zvyku, objednávám samotný steak. Kde začít? Servírovat kousek masa uprostřed nenahřátého talíře považuji za velký „přešlap“. Do pěti minut je všechno studené a "nepoživatelné". Ke konzistenci masa, jeho ochucení a velikosti nemám příliš výhrad. To už se nedá říct o nedobré UHO. Chutnala jako rozmíchaný základ z plechovky, což společně s chroustáním syrového česneku (viz fotografie) celý pokrm definitivně diskvalifikuje.

Image


Guadelopský grilovaný ananas plněný mascarpone s karamelovou omáčkou – 71 Kč

jednaKombinace pečeného ananasu s mascarpone a karamelem nezklamala. Dokázal bych si představit poutavější a pohlednější servis, ale pokud budeme sledovat pouze chuťovou linku (tepelnou úpravou rozvinutá chuť ananasu, zjemněná mascarpone  a "okořeněná" karamelovým topingem), pak se jedná o hezký a neobvyklý dezert.

Image


Jogurtové knedlíčky sypané skořicí a zakápnuté jahodovou omáčkou – 49 Kč

jednaNejvětší překvapení recenze. Krásný dezertík. Kuličky z jemného těsta ovoněné skořicí a zdobené jahodovou omáčkou. Sympatická adjustáž a chuťová harmonie jednotlivých složek dělá z knedlíčků můj tip pro sobotní odpoledne u kávy.. s Kájou ;-)

Image



Kávu si osladím o trochu vícKáva

kavaKe kvalitě kávy nemám nejmenších výhrad. Espresso Dallmayr v ceně 35 Kč obsahovalo vše obvyklé (až na vodu). Dobře zbarvená a kompaktní pěna napovídá o správně seřízeném mlýnku. Množství vody je v pořádku - nápoj je označen espresso piccolo (častý to tuzemský název pro správné italské espresso). Smetánka v umělé hmotě by si zasloužila povýšit na konvičku s horkým mlékem. Vzhledem ke kvalitě ostatních prvků (příbory, porcelán i sklo) bych to považoval za krok ke zlepšení servisu.

Image


Nápoj lásky číslo desetNápoje

vinoPivo Stella Artois a produkty z Vinařství Mutěnice doplňuje soukromá kolekce vín „Gottland“. Ceny za „základní“ Mutěnice jsou příznivé – 2 dcl á 40 Kč. Problémem budiž fakt, že jako jednotlivec nemáte šanci dosáhnout na lepší víno, tedy pokud nehodláte vypít celou láhev. Zbytek nápojového lístku obsahuje několik koktejlů a slušně strukturovanou nabídku likérů, whisky a dalších pochutin.


Žádám víc - Verdikt

verdiktKoncept restaurace svázané se jménem popové star číslo jedna, to je v našich končinách relativně novinka. Dojem z exkluzivního interiéru s prvky obvyklými v podnicích nejvyšší kategorie (obklady, křesla apod.) úspěšně nabourává neschopná obsluha. Dobře navržený jídelní lístek se dostává do sporu s „talířovou realitou“. Ano, Gott Gallery je otevřen sotva dva týdny. Nicméně pokud někdo nainvestuje "třináct miliónů" do designu a špičkových materiálů, měl by si dát práci s vyhledáním a vyškolením dostatečně schopných zaměstnanců a těm stát od rána do večera za zády a „ladit formu“.

Celý podnik působí disharmonicky. Rozhodně se nejedná o špatnou restauraci. Zajít na kávičku a jogurtové knedlíčky resp. na nočky s houbami a dvě deci vína, to mohu doporučit již dnes. Vše, na co nemusí sáhnout člověk, je v pořádku (interiér i menu). Až se podaří doškolit personál, nic nebrání Gott Gallery v cestě na gastronomickou mapu Prahy.

 

Celková útrata ve dvou lidech činila 749 Kč.

Hodnocení  6,5/10

 

Diskuze

Co si myslíte o podnicích spojených s kultem / jménem mediálně známých osobností?

 

Gott Gallery Restaurant
Spálená 29
110 00 Praha

Tel: 224 996 775
Gsm: 733 120 697

www.gottgallery.cz

 

Články s podobnou tématikou

Recenze 2.0: Restaurace Mozaika - 12 chodů pod lupou

RECENZE 2.0: Les Moules – Mušle a pivo po belgicku

 

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho kliknutím na ikonku pro další čtenáře :-)

Přidat komentář
  • AleAle  - mám tam jít?
    Mám to tam pár kroků, ale po recenzi začínám dost váhat. Lokalita není tak špatná, Spálenka dnes sice připomíná horší centrální oblasti všech velkých měst, ale snad se taky dočká sanace. Jako příznivce italského kafe trochu drsně, ale upřímně opovrhuji espressem jiného, než středo-jiho italského původu. Značku, jaksetovlastnějmenuje bych do podniku, který si zakládá na jméně, nikdy nedala. Investice 13 m do vybavení asi opravdu nenahradí skromnější finanční investici, vyváženou osobní péčí, zápalem a nadšením lidí, kteří si otevřou bistro, a lepí ho jako vlaštovky hnízdo. Ne vždy je to o penězích. Je zřejmé, že pro majitele není problém si najmout kvalitní personál, zaplatit reklamu a rozfrčet to ve velkém. Buď to tak právě nechce - a za to mu čest, nebo ten boom teprve přijde. Většina těch, co znám, nejsou schopni první den otevřít v plné parádě a na 100%, jak si původně plánovali, a podnik vylepšují za pochodu, naslouchají zákazníkům a měsíc po měsíci jsou vidět změny a pokrok ve vývoji.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Jdete tam..
    AleAle: Urcite tam zajdete, interier je spickovy a kdyz nebude mit obsluha "slabsi" chvili, budete spokojena. Cas ukaze, jestli se podari odladit nektere rusive prvky v chovani personalu. Ted nechapu: [I]Je zřejmé, že pro majitele není problém si najmout kvalitní personál, zaplatit reklamu a rozfrčet to ve velkém. [/I] :-) Reklamu ok.. ale nemyslim si, ze je cest "nenajmout" kvalitni obsluhu. Chapu to tak, ze delat rozruch okolo neodladeneho podniku se muze v dusledku odrazit v jeho "obecnem hodnoceni". Nicmene kvalitni cisnik/servirka by mel byt prioritou a zakladnim stavebnim prvkem prime komunikace s hostem. Cekat v prazdne restauraci "rok" na ucet.. "pul roku" na kavu... to je moc. Ok, pribor jsem si podal sam... Chci tim rict, ze vetsina mnou vytykanych "vad", nesouvisi s pulrocnim provozem, ale ciste s profesionalitou konkretnich osob. Ad kava:) no to vite.. nemecka kvalita:) Po technicke strance bylo v poradku. Urcite si tam skocte.. at uz na poledni menu.. nebo jen na predkrm a neco k piti. Ten interier za to stoji:)
  • pan Sklenička  - Vinařství Mutěnice ?
    [URL=http://vins.blog.cz]null[/URL] Vinařství Mutěnice, to je fakt překvapení :-(
  • Jednorožec
    V alkoholických koktejlech tam mají roztomilou botičku: Tequila sunrice. Ale pouze v české versi - v anglické versi je to správně. Anglická verse se ale neobratnými, prkennými a školáckými překlady jen hemží: interlaced by dehydrated ham nezní příliš povzbudivě. Okoralá šunka? (air-dried ham je obvyklý termín, AFAIK) Yogurt balls strewn by cinnamon spilled with strawberry sauce. Strewn - dusted, spilled (zakápnuté) - drizzled with. Mohl bych ještě hodnou chvíli pokračovat, ale třeba, až tam někdy zajdu, si opravou zpraseného překladu vydělám na večeři. Nebylo by to v Praze poprvé... ;-)
  • J.Č.  - Jagoš?
    No musím se přidat k panu Skleničkovi... jestli tam rozlévají Jagoše, tak se podniku vyhnu tím největším obloukem co půjde %-)
  • Eva  - Vinařství Mutěnice není Jagoš
    Milý J.Č., jestli máš pocit, že v celých Mutěnicích je jen jeden vinař, tak to jsi teda fakt odborník. Smekám...
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Gott Gallery
    pan Sklenicka & J.C: V napojovem listku je uvedeno Vinarstvi Mutenice (nazev firmy a ne lokality) Co si budeme povidat. Vetsina sortimentu je typu "krabice, pet... jakostni do Kauflandu":( Jagos predstavuje jiny subjekt.. ovsem s jeste katastrofalnejsim sortimentem. Jednorozec: Anglickou verzi jsem nestudoval. Diky za review:) Neni to nejlepsi vizitka.. konkretne u te sunky je to vylozene do oci bijici...
  • Sklenička  - Vinařství Mutěnice není Jagoš
    [URL=http://vins.blog.cz]Něco o víně[/URL] Matematicky přesně vzato máte Evo pravdu, ale jednatelem Vinařství Mutěnice s.r.o. je TEN Jagoš, kterého má (asi) JČ na mysli. Náhodou jsem to nedávno studoval v souvislosti s designem etiket a taky v souvislosti s květnovou zprávou SZPI o zabavení vína s padělanými doklady o původu (http://www.szpi.gov.cz/cze/tisk/article.asp?id=60329&cat=2162&ts=1ec17). Jednorožec: Vás asi pobavím příští týden nejvíc - chystám zveřejnění zpětného překladu jednoho jídelního lístku - z angličtiny do češtiny. Jen pro silné nervy! Stay tuned on vins.blog.cz!
  • Jednorožec
    Re: Kulhavá a zpitvořená angličtina jídelních lístků Zkoušel jsem Gott Gallery Restaurant kontaktovat přes jejich web stránku, kde mají email a prý si přejí slyšet názory. Email není funkční. Sklenička: Ovšem, neměli bychom podceňovat zábavní vlastnosti bídně přeložených menu. Zejména při liknavé obsluze (Ondřejem zmiňované) by bodlo si v pauzách něco veselého přečíst.
  • Hanka  - Hezký komnetář!!!!
    Pěkný článek a dobrý komnetář !!! Připojuji se k odpůrcům Vinařství Mutěnice a to proto, že můj šéf snad něco o víně ví a tohle bychom do naší nabídky nedali ani náhodou. Je smutné, že celebrita jako Karel Gott spojí své jméno s tak podmrůměrnou nabídkou vín. Ach jo, kdy už bude možné v našich restauracích pít slušné víno za slušné ceny ? Jestli to takhle půjde dál, tak asi nikdy.......
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Gott gallery restaurant - Praha
    Sklenicka: Diky za osvetleni problemu.. Na kauzu se zabavenym pasovanym vinem si vzpominam.. a na preklad jidelniho listku moc tesim:) Jednorozec: To jste kabrnak.. "vstricny krok vuci".. a nefunguje jim ani email:) Hanka: Ted budu nekorektni a neobjektivni... ale mozna je to proto, aby vynikla vina GottWine ;-)
  • Eva  - Omluva pro J.Č.
    Omlouvám se za unáhlený komentář, milá J.Č., pan Sklenička má pravdu, už jsemsi taky ověřila, že jednatelem Vinařství Mutěnice je pan Jagoš... Inu, pořád se má člověk co učit. Nezbývá než souhlasit, že pokud se tam nalévá tohle, pak "Gott mit uns".
  • Guest  - kult osobnosti
    Co takhle pro kontast v jiném článku přinést recenzi produktů "Karlův dvůr", které se ve spojení s Kájou vyskytují/vyskytovaly tuším v Lidlu nebo ...?
  • Lucie
    Spojení Karlův dvůr - Karel Gott se týkalo potravin prodávaných v PLUSU.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Gott gallery restaurant - Praha
    Lucie + Guest: Ano Karluv dvur byl (je) v Plusu, ale netusim s jakym uspechem. Sam jsem zadny z "mistrovych" vyrobku neochutnal:)
  • Kateřina
    Moc hezká recenze, jídlo, které jsem tam měla s babičkou bylo obojí dobré. Souhlasím,obsluha byla pomalejší. Taky mi vadilo, že neměly vyvážené stoly (nebo talíře) jelikož každé říznutí do pokrmu bylo doprovázeno tlučením talíře o stůl. Nejvíc mě však odrovnalo, když v milionovém interiéru měli na dámských záchodech ten nejlevnější a nejtvrdší toaletní papír, což si myslím se nehodí. Škoda jinak byly moc hezké (ty toalety)
  • Kertag  - Polotovary,polotovary
    Stále ještě mne překvapuje drzost "luxusních" restaurací nejen v Praze servírovat jídlo z polotovarů, zejména přílohy. Uvařit vlastní knedlíky nebo noky je zřejmě pod úroveň místních šéfkuchařů. Nebo že by to neuměli ?? Nočky v Gott gallery,jsem ještě jakžtakž překousnul, ale zkušenost z restaurantu Stará doba se svíčkovou ohřátou v mikrovlnce včetně knedlíku zřejmě z Makra mě navždy odradila od tohoto podniku.
  • Muff  - Interier nadherny, ale kde jsou jedlici?
    Po precteni recenze jsem to cele vyhodnotil tak, ze ma smysl si dat noky, knedlicky jako dezert a kavu. Tak jsem i s pritelkyni ucinil a nebylo to spatne. Kazdopadne me zarazilo celkove 6 hostu v sobotu vecer. Dole v kavarne bylo uplne prazdno.
  • Guest  - host
    Aktualně bych to ohodnotil a vrátil k tématu dobrá obsluha... Myslím jsi kdyby byli servírka/číšník více motyvováni odvedou 100% výkon... Personál není jen o tom daném člověku (servírka/číšník), nýbrž také o tom jak se majítelé, nadřízení chovají k nim. Myslím jsi když jsem sem zabrouzdal , že by tu měla být zmínka. Ale určitě bych tam pozval mé známe.... (mají výborné grilované ananasy se snehem na vrch)chválím šef kuchaře Cinku) za dobrý nápad...
  • Guest
    Při objednávce slavnostního jednotného oběda pro top management to byla hrůza. Zdůrazňuji jednotné menu - domluvené dopředu. Navíc s upozorněním, že za hodinu musí několik účastníků oběda odcházet. Hlavní jídlo bylo podáno po 55 minutách čekání (tj. odcházející měli na to 5 minut a nulovou šanci na dezert). Porce opravdu malá (s porovnáním s restauracemi Dynamo nebo Příčný řez naprosto směšná), miniaturní salátky na 3x nabrání vidličkou (viděla jsem poprvé v životě). Škoda, že nemohu přiložit fotku. Navíc jídlo připálené. Nemluvě o nesolidnosti při účtování. Započtena konzumace zákusků u všech účastníků, tj. i těch, kteří museli odcházet právě kvůli zdlouhavosti přípravy jídla. Nemluvě o tom, že šlo o standardní nabídku z hotových dortů nabízených u vstupu do restaurace, nikoliv pro nás připravovaných. Bude-li vám skutečně záležet na dobrém výsledku obchodního oběda/večeře, odrazuji od tohoto podniku.(reference z června 2008)
Komentářů (20)