RECENZE: Best Western Tulipán **** – Slovensko
Čtvrtek, 21 Září 2006 00:00

RECENZE: Best Western Tulipán – SlovenskoDost bylo jelítkových prejtů a polévek z krabice. Následujících několik článků budu věnovat výhradně tématům s „přidanou pozitivní hodnotou“. Na rozehřátí vás čeká recenze špičkové restaurace ze slovenské Tatranské Lomnice. Ta je součástí nově otevřeného čtyřhvězdičkového hotelu Tulipán (zařazeného v sítí Best Western) a rozhodně má co nabídnout i té nejnáročnější klientele. Podrobná recenze vás čeká v článku. Dobrou chuť :-)

 

Lokalita

lokalitaJak bylo naznačeno v úvodu, testovaný podnik se nalézá mimo hranice našeho státu. Hotel Tulipán najdete na Slovensku v Tatranské Lomnici. Přesněji hned na jejím začátku u výpadovky na Poprad. Pro hosty je k dispozici parkoviště zdarma (není v Tatrách automatické).

OMLOUVÁM SE ZA ZHORŠENOU KVALITU FOTOGRAFIÍ, K DISPOZICI JSEM MĚL POUZE OMEZENÉ TECHNICKÉ PROSTRĚDKY

Interiér

Moderní, nápaditý a luxusní. Stačí letmý pohled po prostorách restaurace a je jasné, že zde někdo „myslel“. Vše je vyrobeno na zakázku tak, aby seděl každý detail. Prostoru dominuje zajímavě řešený bar (v úrovni zdi původního nezrekonstruovaného objektu). Kvalitním a pohodlným židlím a křeslům sekundují moderní stoly s citlivě vybraným servisem.

RECENZE: Best Western Tulipán – Slovensko

RECENZE: Best Western Tulipán – Slovensko

 

Obsluha

obsluhaVelkou pochvalu si zaslouží zdejší obsluha. K dispozici byly dvě servírky, jejichž ochota a přirozená laskavost doslova „hory přenášela“. Nějakým zvláštním způsobem byly vždy poblíž, když jsem něco potřeboval. Co víc napsat? Nic.. obsluha byla jednoduše „čtyřhvězdičková“!


Nabídka

nabidkaV nadprůměrně zpracovaném jídelním lístku (ke stažení BW_Tulipan_jedalny_listok.pdf) naleznete všechny obvyklé typy pokrmů. Mimo to zde najdete velmi zajímavé variace na „klasická kulinářská témata“. Pochvalu si zaslouží perfektně naaranžované fotografie jednotlivých jídel. A hlavně, přesně to, co vidíte na fotografii se objeví na vašem talíři

Modernímu pojetí takových receptů jako jsou - bryndzové pirohy, domácí šúlance, lekvárové pirohy, cibulačka a kapustnica nelze odolat.

RECENZE: Best Western Tulipán – Slovensko


Ochutnáváme

ochutnavkaDo Tulipánu jsem se dostal jednou velkou náhodou a navíc „standardně najedený“:( Orgie nekonečného obžerství se nekonaly. Ceny budu uvádět v Sk a v závorce přidám sumu v Kč, na kterou jídlo vyšlo po odečtení kurzového rozdílu a akční večerní slevy 20%.

 

Cibulačka se sýrom – 59 Sk (35 Kč)

Ideální cibulačku si představuji trošku jinak, to ale nic nemění na tom, že polévka byla připravena z vynikajícího zeleninového vývaru. Žádné „útočné bujonáže“ se nekonaly. Jemný základ s lehce povařenou cibulí, opečeným chlebem a sýrovou pokličkou.

RECENZE: Best Western Tulipán – Slovensko 

Bravcová specialita s kuracou pečeňou a hráškem – 189 Sk (116 Kč)

Miluji játra a zvědavost z toho, jak si „kuracou pečeňou“ poradí **** kuchyně, rozhodla toto jídlo ochutnat. Jako přílohu jsem zvolil „Zapečený zemiak v šupke so sýrom - 49 SK resp . 25 Kč“. A výsledek? Skvělá aranž. Vše bylo připraveno, jak má být. Někdo si řekne.. to je přece normální. Není!

Měkké a šťavnaté maso, citlivě připravená játra – to vše vyrovnaně ochuceno silnou hustou štávou (plavání v pseudovýpeku se nekoná). Obloha skládající se z několika druhů na skus „povařené“ zeleniny rozhodně nehrála roli „páteho kola u vozu“. A příloha? Přesně uvařený brambor zapečený se slaninkou a sýrem. Moooc jsem si pochutnal!

RECENZE: Best Western Tulipán – Slovensko 

 

Kuracie prsia v mandliach – 189 Sk (116 Kč)

Co se způsobu přípravy týče, platí to samé jako u prvního pokrmu. Kuřecí prsa byla krásně šťavnatá a společně s „mandlovým obalem“ tvořila chuťově velmi vyvážený celek.

RECENZE: Best Western Tulipán – Slovensko 

 

Horúci čokoládový koláč – 79 Sk (48 Kč)

BOMBA! O málo věcech mohu říct, že jsem si z nich „sedl na zadek“. Tomuto dezertu se to podařilo během jediného sousta. Chuťová extáze prvního řádu a to neříkám jako frázi. Koláč je servírován teplý – až horký. Vysoká teplota roztaví kousky čokolády uvnitř hmoty a v kombinaci s kvalitní vanilkovou zmrzlinou se stanete svědky zrodu „čtvrtého rozměru.... chuti“ :-)

RECENZE: Best Western Tulipán – Slovensko 

 

Epresso ristretto Illy – 37 Sk ( 22 Kč)

Slušné espresso s klasickým servisem. Jedinou výtku mám k přiložené smetánce. Škoda... velká škoda, že chybí samostatná konvička s napěněným horkým mlékem.

RECENZE: Best Western Tulipán – Slovensko 

Nealkoholický kokteil – 39 Sk (24 Kč)

Koktejl za 19 Kč? Ano.. a navíc vynikající :-)

RECENZE: Best Western Tulipán – Slovensko 

 

Exkurze do kuchyně

exkurzeJako už se na Gurmetovi stalo zvykem, na závěr přináším malé nahlédnutí do kuchyňského zákulisí. Na snímku můžete vidět pana šéfkuchaře a jeho dvě oddané pomocnice. Jinak zdejší kuchař je členem Slovenského národního kuchařského týmu!!

RECENZE: Best Western Tulipán – Slovensko

 RECENZE: Best Western Tulipán – Slovensko

 

Verdikt

verdiktKdo se dostal při čtení recenze až sem, zřejmě finální verdikt klidně oželí. Pro ty ostatní se pokusím o stručná shrnutí mých dojmů. Z restaurace hotelu Tulipán jsem odcházel nadšen a plný těch nejpozitivnějších dojmů za posledních několik měsíců. Krásný interiér, špičková obsluha a dokonalá kuchyně ruku v ruce s místy až legračně nízkými cenami mě nedává jinou možnost, než tento podnik ocenit nejvyšším možným hodnocením.

Bylo to DOKONALÉ! Děkuji za jedinečný zážitek a doporučuji k návštěvě!

Lokalita       velmi dobrá

Interiér        vynikající

Obsluha       vynikající

Nabídka       vynikající

Vzhled         vynikající

Chuť           vynikající
 
 

Celkové hodnocení - vynikající

 

Best Western Hotel TULIPÁN ****

Tatranská Lomnica 63
059 60 Vysoké Tatry

SLOVENSKO

Telefon: +421 52 478 06 11

www.bwtulipan.sk

 

Další články z se "slovenskou" tématikou 
 
 
 

 

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-) 

badge = 'Linkuj si !'; document.writeln(badge);
Přidat komentář
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Uprava cen na spravny kurz
    Na pripominku citatele NN byly ceske ceny prepocitany a opraveny. Dekuji NN
  • Vita  - Až na to příšerné
    Gordon - blue v jídelním lístku !!!
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Nasel! :-)
    Gratuluji k odhaleni chyby. Spravne je samozrejme Gordon bleu.
  • zdenek  - sd
    Ondreji spravne je jenom Cordon bleu.A ne naky gordon blue nebo gordon bleu.V prekladu modra stuzka./cordon bleu/
Komentářů (4)