Recenze 2.0: Restaurace Mozaika - 12 chodů pod lupou
Středa, 20 Červen 2007 01:12

Recenze 2.0: Restaurace Mozaika - 12 chodů pod lupouA je to tady. Dovoluji si vám předložit první Recenzi 2.0. Troufnu si tvrdit, že se jedná o první hodnocení takového rozsahu a hloubky dostupné v Čechách. Nekompromisní čtyřčlenná degustační skupina podrobila detailnímu rozboru 12 chodů od předkrmu až k dezertu. Slídivému oku recenzentovu neušla ani kvalita servisu, obsluhy a čistota toalet. 14 detailních fotografií a vyčerpávající hodnocení všech zúčastněných je tu jen a jen pro vás. Račte vstoupit!

 

Lokalita

lokalitaZa Mozaikou na Vinohrady. Takový text by mohl nést značně neumělý a prostoduchý reklamní poutač na suterénní restauraci v blízkosti Náměstí Jiřího z Poděbrad. Procházíte Nitranskou ulicí a u popisného čísla 13 si všimnete malé venkovní zahrádky. S velkou pravděpodobností jste na místě. Příjemná lokalita dostupná metrem i tramvají vybízí k velkolepým večeřím ve společnosti vína a jiného ušlechtilého alkoholu.


Interiér

interierSuterénní místnost je rozdělena do dvou úrovní, které oddělují kratičké schody. Barevnost stěn je zvolena velmi uvážlivě a funkčně. Světlé stropy jsou rozděleny do klenby spojenými, tmavě červenými sloupy. Celá restaurace tak vyniká vstřícnou členitostí a i přes její omezené rozměry, příjemným pocitem vzdušnosti a prostornosti. Další členění probíhá na úrovni nábytku a interiérových doplňků. Stolky s kovovou konstrukcí a dřevěnými deskami jsou umístěny po obvodu zdí. Židle doplňují lavice s rozloženými polštáři.

Přibližně uprostřed místnosti je umístěn barový pult s osvětlenou přízemní částí. Tím se dostávám ke kvalitě světla v restauraci. Světelné podmínky jsou téměř ideální. Nad každým stolem je pověšené svítidlo emitující příjemně měkké a adresné světlo. Čistota toalet si vysloužila výborné hodnocení s hvězdičkou za „papírové prkénko“.

Image

Image

 

Obsluha

obsluhaHned na začátku recenze se dostáváme k nejproblematičtějšímu bodu večera. Během něj se nám věnovali hned tři číšníci. Už to samo o sobě není příliš vhodné, ale lze to akceptovat, pokud vše funguje, jak má. První z trojice byl ze všech nejlepší. Detailně se orientoval v nabídce a dokázal doporučit ten nejvhodnější pokrm dle vznesených požadavků. K objednaným jídlům neměl problém přiřadit adekvátní vína. Problém nastal po snědení předkrmů, když přišel další číšník (údajně výpomoc) a zeptal se, jestli si dáme dezert. Byť brigádník, má si zjistit v jaké fázi je stůl, který obsluhuje. Stejný jedinec pak předvedl zmatečnou scénku při servírování hlavních chodů.

S posledním obsluhujícím jsem řešili pouze drobnosti (placení). Když jsem žádal o účet nebyl vznesen dotaz, jakým způsobem si budeme přát platit. Decentně položená otázka, zda má být připraven pouze společný účet, by nic nezkazila. V celkové útratě cca 3500 Kč byl započítán odhadem 7% tip. Společně s kolegou Honzou jsme si postěžovali na ne příliš vřelé rozloučení.. aktuálně si nevybavuji, že by nám někdo poděkoval za návštěvu a popřál nám příjemný zbytek večera.


Servis

servisMísta jsem zamluvil telefonicky týden před naší návštěvou. Rezervaci dále nepotrdil ani nezkontroloval její platnost. V pátek za deset minut sedm jsem se přesto usadil k vkusně a přitom jednoduše založenému stolu pro čtyři. Látkový ubrousek, příbory, sklo, to vše bylo na svých místech a ve skvělé kondici. Pokrmy byly servírované na nahřátých talířích, navíc každé jídlo bylo přineseno na jiném typu porcelánu. To jsou velká plus a za tuto skutečnost si Mozaika zaslouží pochvalu.

Recenze 2.0


Nabídka

jidelni listekJídelní lístek restaurace Mozaika je přehledný s přiměřeným počtem položek. Nabízí pokrmy napříč světovými kuchyněmi. Kromě denního menu a stálých jídel je zachován prostor pro týdně obměňovanou nabídku tří hlavních chodů, polévky, předkrmu a dezertu. Za tuto skutečnost dávám jednoznačně bod k dobru do celkového hodnocení. Podrobné seznámení s nabídkou může proběhnout na kvalitně zpracovaných internetových stránkách*.

*Některé z ochutnaných pokrmů už na jídelním lístku nejsou.


Tým Recenze 2.0

Honza – Kavárník a restauratér.

Monika – Sommeliérka, prodejce vína.

Kristýna – Konzultantka v gastronomii, kuchařka.

a samozřejmě moje maličkost.


Nápoje

vinoK pití jsme si objednali neperlivou vodu 0,33l za 34 Kč. Honza si na začátek poručil 10 leté Portské 4cl - 95Kč, Monika sekt 0,15l - 48Kč, Kristýna Maritini 8cl – 69 Kč a já, jako okolnostmi přinucený řidič, pomerančový fresh za 69Kč. Drobná nespokojenost zavládla u údajně „vyšeptalého“ Portského, jinak bylo vše v pořádku.

napojeK jídlu jsem pili 0,7l Mattoni ve skle za 59Kč. Ano čtete správně, i nás to udivilo, oproti značkovým „Eviankám“ za dvojnásobek je to, ze strany provozovatele, velmi dobrá alternativa. Dámy si k jídlu nechaly doporučit Cuveé Asparagus (Veltlínské zelené a Sauvignon blanc) z Nového vinařství v ceně 48 Kč za 0,15l. Vzhledem k tomu, že obě měly jak předkrm, tak hlavní chod postavený na rybě, si svou volbu náramně pochvalovaly. Jen tak na okraj, láhev měla šroubovací uzávěr a já jsem tímto rád, že tato „novinka“ dorazila už i k nám do Čech.


Tuna „au roastbeef“ - 178 Kč

prekrmPrudce opečený steak z tuňáka obalený v černém a bílém sezamu, podávaný a ura-maki zeleninovými rolkami. Skvěle servírovaný a vizuálně strhující předkrm, kde prudce opečený tuňák byl opravdu prudce opečený a na průřezu krásně syrový. Kombinace chuti orestovaného masa společně s vláčným vnitřkem si mě okamžitě získala. Omáčku ani přílohu jsem neochutnal.

Kristýna komentuje svůj předkrm
Jediné mínus (to už jde ale spíše o subjektivní názor) dávám za volbu přílohy. Tuňák byl tepelně upravován a nezdá se mi moc vhodně podávat k němu rýžové rolky na variaci suši. Celý pokrm byl zkompletován japonskou omáčkou yakitori, rýžovými rolkami, plátkem nakládáného zázvoru, strouhanou bílou ředkví a v tomto případě jsem tedy už postrádala wasabi.

Image 

 

Zapečený kozí sýr – 149 Kč

prekrmVolba na jistotu, tak bych nazval mnou zvolený předkrm. Kombinace sýra, redukce z červeného vína a brusinek společně s piniovými oříšky a opečenou ciabattou jednoduše fungovala. Adjustáž na lůžku z listů rukoly a dubového salátu byla vizuálně vděčná a vzhledem k chuťovým charakteristikám rukoly i relativně vhodná. Mě však její pikantnost v některých soustech lehce rušila.

Image


Krevety – 153 Kč

prekrmPředkrm šampión. Čerstvé, na bílém víně, olivovém oleji, čerstvých bylinkách, šalotce a rajčatech dokonale připravené krevetky okouzlily celou naší „degustační četu“. Kromě špičkového nachucení a vyvážení vlivů jednotlivých ingrediencí nás dostala konzistence skutečně čerstvých krevet (žádná guma na „entou“). Po lehkém křupnutí následoval nával typické, ničím nenarušené chuti. Doporučuji!

Monika komentuje svůj předkrm
Čerstvá surovina, vynikající úprava, uvnitř šťavnaté a na povrchu křupavé. Poměr koření a dalších surovin byl v rovnováze. Pocit lahodnosti a vyváženosti.

Kristýna komentuje
U mě vyhrály krevety - vyvážená jemná komplexní chuť, krevetky byly čerstvé, oceňuji použití čerstvé petrželky, šalotky, myslím, že lepší entré si tady nemůžete zvolit.

Image



Hovězí tataráček s opečenou ciabattou – 153 Kč

prekrmJemné hovězí s grilovanou paprikou a bylinkovou ozdobou. Společně s masem byla servírována i sklenička (paňák) pikantní rajčatové omáčky. S masem jsem neměl problém, ale velmi mě rušila použitá sauce. Na tataráku miluji právě jemnou chuť syrového masa a tato vlastnost vzala po smíchání s pálivou omáčkou za své.

Honza komentuje svůj předkrm
Estetická stránka předkrmu byla výborná, chuťová atypická díky předmíchané zálivce. Celkový dojem výborný a vyvážený, doporučená příloha opečené ciabatty se ukázala jako ideální.

Image


Filet z modrohlava – 280 Kč

hlavni chodPodávaný s cibulovou bramborou kaší, restovanou brokolicí na bylinkovém másle, tapenádou z černých oliv, salsou z čerstvých rajčat a bazalkového oleje. Ochutnal jsem kaši a rybu. Maso bylo perfektně upravené, šťavnaté s velice příjemnou texturou. Stejně jako u krevet svou roli sehrála kvalitní, čerstvá vstupní surovina. Pokrm lze doporučit nejen milovníkům plodů moře.

Kristýna komentuje svůj hlavní chod
Výborná ryba, souhra chutí byla naprosto v pořádku, trochu jsem však byla rozpačitá z bramborové kaše, která byla celkem lepivá a uvažuji zda i nebyla něčím "vylepšována", doporučené víno v Nového vinařství Asparagus se s pokrmem vhodně doplňovalo.

Image 

 

Rybí lasagne s modrohlavem a lososem – 244 Kč

hlavni chodLasagne z kousky lososa a modrohlava. Těstovinový základ byl v pořádku, přesto mě první ochutnané sousto příliš neokouzlilo. Další pokud už byl lepší, kombinace bešamelu, masa a těstoviny sice nebyla tak přesvědčivá jako další hlavní chody, ale rozhodně nelze mluvit o špatném jídle.

Monika komentuje svůj hlavní chod
Celkově kompaktní chuť , vláčné bez jakýchkoliv rušivých momentů, rybí produkty opět čerstvé.

Image 

 

Francouzská kachní prsa – 324 Kč

hlavni chodKrásná adjustáž na plátky nakrájených kachních prsou na ostrůvku z bramborové kaše pokrytém listy rukoly. Okolí tvořila omáčka z červeného vína a třešní. Další bramborová kaše, nicméně k této úpravě kachních prsou se opravdu hodila. Maso bylo adekvátně měkké, ochucené a rukola ho se svou pepřovou náturou příjemně doplňovala. K omáčce zazněla výtka, že byla připravena z méně kvalitního vína. Ano, dokázal bych si představit ještě o kus komplexnější výsledek, ale otázka je, za jakou cenu by to bylo. Krásný delikátní pokrm, doporučuji.

Honza komentuje svůj hlavní chod
Estetický dojem výborný, kvalitní suroviny, chuť delikátní, dokonalá kombinace s přílohou a omáčkou.

Image 

 

Thajské risoto – 198 Kč

hlavni chodRýže, špenát, kuřecí maso, krevety, mrkev, parmazán, kokosové mléko a koření. Tak zní výčet použitých ingrediencí. Do rizota jsem se nechal přesvědčit panem číšníkem a později toho malinko litoval. Za to ale mohly kachní prsa na vedlejším talíři :-) Nicméně i v tomto pokrmu lze cítit snahu o nastavení rovnováhy mezi vloženými chutěmi. Můj verdikt zní, moc dobré jídlo, ale příště bych zkusil třeba zdejší Burger.

Image 

 

Créme brulée – 99 Kč

dezertČerstvě připravený Créme brulée servírovaný v porcelánové misce. Očekával bych tlustší „cukrovou pokličku“, ale i tak se jedná o velmi dobře připravenou klasiku. Pod zkaramelizovaným vrškem se schovával krém přiměřeně husté konzistence (já mám radši tekutější verzi, takže jsem byl spokojen) a jemné sametové chuti. V kombinaci se skleničkou přirozeně sladkého vína Monbazillac, vypukl chuťový orgasmus.

Monika komentuje svůj dezert
Velmi delikátní, sametový s konzistencí řidší než je obvyklé s cukrovou krustou dokonale zvládnutou.

Image 

 

 

Mousse z belgické čokolády – 99 Kč

dezertTrošku spartánský servis v tlustostěnné skleničce na nožce. Její obsah tvořila opravdu kvalitní pěna s jasnou čokoládovou konturou i tělem. Povrch zdobila kandovaná třešnička a trocha šlehačky. Za cenu 79 Kč super.. Stovka už je lehce na hraně.

 

Originální Philadelphia cheececake – 99 Kč

dezertMně osobně tento dezert příliš nesedl. Ani ne kvůli tomu, že by byl špatný, ale jednoduše jsem na něj neměl ani nejmenší chuť. Takže přikládám pouze hodnocení Kristýny. Za sebe musím pochválit úroveň vizuální úpravy pokrmu.

Kristýna komentuje svůj dezert
Cheescake byl opravdu krásně vláčný a jemný, chuťově vyvážený, uvítala jsem, že nebyl nijak přeslazený, ale omáčku bych možná raději zvolila více ovocnou. K hutnému sýrovému koláči bych již nepodávala smetanovou omáčku, maximálně tak čerstvé rozmixované ovoce (maliny) lehce zjemněné smetanou.

Image
 
 

Čokoládový dort – 99 Kč

dezertČerného „dezertového petra“ si vytáhl Honza. Čokoládový dortík nás neoslovil a na negativním hodnocení jsme se shodli doslova jednohlasně. Porce nesla známky okorání, šlehačka taky nebudila nejlepší dojem a čokoládová hmota absentovala při rozdávání chuti.

Image

 


Káva

kavaNaservírované (bez vody s mlíčkem v nerezové konvičce) Tonino Lamborghini za 39 Kč nás o baristických schopnostech Mozaiky rozhodně nepřesvědčilo. Plusem budiž, že espresso je zde opravdu espresso a ne Lungo. Crema téměř žádná a když, tak ne moc přesvědčivá. V chuti jsme narazili na určité „tóny přepálenosti“. Tato značka si potrpí na velmi silné pražení, ale to při zachování správného postupu přípravy nezpůsobuje výše popsané vady. Cappucino přišlo na 55 Kč. Mléčná pěna měla k dokonalosti daleko. Velikost bublinek nepotěšila, ale aspoň bylo přítomno nezbytné kávové „lemování“.

Image


Hodnocení

verdiktMozaika dostála své dobré pověsti a lze konstatovat, že cenová hladina pokrmů odráží špičkovou kvalitu použitých ingrediencí a zkušenosti kuchaře. Nadstandardní servis s nahřívanými talíři, kvalitními příbory a hadrovými ubrousky zaslouží pochvalu. Obsluha by potřebovala lepší organizaci, popsaných přehmatů by se neměl dopouštět ani brigádník. Káva byla lehce ostudná, nabídka vína dostatečná. Do Mozaiky se ještě mnohokrát vrátím a věřím, že si pochutnám minimálně stejně výtečně jako při tvorbě této Recenze 2.0. Doporučuji k návštěvě.

 

Klady

  • Špičkový servis s kvalitním porcelánem a nahřívanými talíři.
  • Použití čerstvých a kvalitních surovin.
  • Vizuálně vyladěná aranž pokrmů.
  • Přiměřeně obsáhlý a často aktualizovaný jídelní lístek.
  • Příjemné prostředí.

Zápory

  • Zmatečnost a rozmělněnost obsluhy. Problematický dezert.

 

Celkové hodnocení

8,8/10

Restaurant Mozaika
Nitranská 13, Praha 3

Telefon: 224 253 011

www.restaurantmozaika.cz 

Otevřeno 11-24 

 

Již uskutečněné Recenze 2.0

Recenze 2.0: Restaurace Mozaika - 12 chodů pod lupou

RECENZE 2.0: Les Moules – Mušle a pivo po belgicku

 

Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)

pošli na vybrali.sme.sk
Přidat komentář
  • DolceVita  - Bravo!
    Parádní recenze, která probudila zvědavost těch, kteří tam ještě nebyli. "Mozaiku" si budu pamatovat. Jako tradičně parádní fotografie a "Originální Philadelphia cheececake" mě již od pohledu naladil na dobrou notu - doufám, že to vydrží celý den. Díky Ondřeji ;)
  • Kurt  - Pár chybiček
    Dobrý den, "preklepy a gramaticke korekce" Na závěr musím opravdu pochválit fotografie, které jsou jako obvykle na vysoké úrovni a samozřejmě i čtivou recenzi.
  • zaslepenec
    Výborné, jen tak dál. Klidně bych snesl i větší rozsah. Jak fotografie tak i text :)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - UFFFFFF
    DolceVita: Diky za mila slova. Doufam, ze Vam ta dobra nota vydrzi co nejdele :-) Az budete v Praze, doporucuji navstevu Mozaiky umistit na "seznam":) Kurt: Je mi neprijemne se na to vymlouvat, ale posledni pismenko tohoto clanku jsem dopsal dnes ve tri rano. Dekuji Vam za odhaleni nekolika opravdu osklivych chyb, ktere zarazily i me... a to uz je co rict. Snad to obsahova a vizualni stranka clanku aspon trochu napravila :-) zaslepenec: Dobry vtip:)) V textovem editoru to melo 5 stranek:(
  • skip
    Perfektní recenze, gratuluji. Já mám pro Mozaiku slabost a osobně ji považuji za nejlepší restauraci v oblasti Vinohrad, kvalita většiny pokrmů se blíží špičce a ceny jsou přitom velmi přístupné. Navíc ani ceny vín nejsou přemrštěné, což je podle mne jedna z bolestí většiny "lepších" podniků. Jinak malý tip, pokud se navnaděn recenzí někdo bude chystat na návštěvu a nejraději by zkusil tak nějak všechno - kromě standardní nabídky uvedené v lístku jsou schopni vám na požádání připravit také degustační 7 chodové menu.
  • lukáš
    Výborný článek, úplně jsem si poslintal tričko nad přiloženými fotografiemi :-) Chci jenom reagovat na druhé foto, na němž jsou dvě dámy, z nichž jedna ostentativně třímá cigaretu. Klasický nechutný zvyk kuřáků, dýmat ostatním do jídla. Navíc kombinace cigareta-kafe moc požitku z přichystaného vína nepřinese.
  • Jednorožec
    9.99/10 za výbornou recenzi! Moje poznámky: "lokalita dostupná metrem i tramvají" - zde by ex-Pražákovi pomohlo vyjmenovat zastávku a číslo tramvaje. Malé podivení č 1: Na prvním fotu interiéru dáma vpravo kouří v restaurantu? Jak exotické! To už se zde v UK nevidí. Ale třeba je to tužka a paní si píše poznámky. Malé podivení č 2: "Honza si na začátek poručil 10 leté Portské" Hm, portské jako aperitive? Ne nakonec, třeba k sýrům (Stilton atp?) Well, proti gustu.... A do třetice podivení: Tak physalis pronikla už i do Prahy (viz snímek Philadelphia cheececake). Nemám chuť tohoto dekorativního ovoce v lásce. My pet hate. Budu se těšit na vaše další recenze podobné vysoké kvality!
  • matesola  - gratulace
    Ondřeji mě se to moc líbí. Foto jako vždy super. Jako první recenzovaná [B]2.0[/B] byla Mozaika skvělá volba. Pro mě je tato restaurace ukázkou, jak se to má a dá dělat dobře...Akorát bych uvítal více toho 2.0. Tím myslím třeba krátké závěrečné shrnutí plusů a mínusů recenzovaného podniku od každého zůčastněného a ty pak vydáš svůj finální verdikt. Jednorožec - Máte pravdu. Zalepit si pusu portským ([B]dezertním[/B]vínem) jako aperitivem je divné, nikoliv však neobvyklé. Hodně restaurací ho pořád jako aperitiv nabízí :( Židovský třešně už tady máme sakra dlouho :)))
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Mozaika II.
    Vsem: [B]Diky Vam vsem za podporu do dalsich Recenzi 2.0.[/B] Tento clanek si vcetne konzumace, upravy fotek a napsani textu vyzadal pres 8 HODIN prace. Mohu Vam slibit, ze dalsi dil bude jeste o rad zajimavejsi a prinese radu do teto doby neobvyklych postupu a nahledu :-)
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Mozaika III.
    skip: Vse co rikate je naprosta pravda. O degustacnim menu vim, ale uplne se mi pri psani vyparilo. Cena za 7 chodu dle vyberu sefkuchare je 795 Kc. Priste si ho rozhodne nenecham ujit. Myslim, ze se na nem budou dokonale demonstrovat schopnosti kucharskeho tymu - kreativni i remeslne. lukas: Neslintat na tricko. Lepsi reseni je dat si do pusy roubik;) V restauraci se kourilo. Velmi kvalitni ventilace zamezila primemu kontaktu koure s hosty u vedlejsiho stolu. Nicmene lehky "zavan" zustal. Presneji receno, ja ho ani neregistroval a to jsem sedel 80cm od vyfocene slecny. Jednorozec: Lokalita:) Taky nejsem mistni, jako smerodatnou stanici bych urcil metro Jiriho z Podebrad:) Koureni.. koureni.. u nas stale realita vsednich dnu. Znam jednoho provozovatele kavarny. Zakazal koureni v dobe od 9-14 hodin - STRIKTNE. Prestoze nabizel kvalitu, minimalni trzby ho donutily zakaz zrusit:(( Ad. Portske. Zde nemuzu slouzit, leda by se vyjadril primo hodnotici Honza. matesola: Vice "2.0" bude. Tahle recenze byla zahrivacim kolem. Kazdopadne diky za tip na finalni shrnuti od kazdeho hodnoticiho zvlast :-)
  • Otiik  - Fotky
    Ondro, máte skvělé čtení. Jen ty fotky by mohly být po rozkliku v HiRes.
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - HiRes fotky
    Otiik: Diky za kladne hodnoceni:) Nektere fotky by mohly byt ve vetsim rozliseni. Je to otazka technickeho razu - implementace vhodneho zpusobu nacitani zvetsenin. Uz nad tim premyslim:)
  • Otiik  - fotky
    pokud máte dostatek místa na serveru, tak myslím, že by to neměl být problém (akorát přidání jednoho odkazu...). Už se těším až si dám kachní prsa na plochu :))
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Fotky
    Otiik: Uz to chapu:) Spis se tedy pokusim pridat nejakou extra large fotku upravenou jako pozadi.
  • Jirka  - Portske
    Portske muze byt i suche, tak jako treba Martini, tak kdepak "zalepeni ust" ;o) Myslim, ze jako aperitiv je zcela v poradku.
  • Test334  - Somelierka?
    Neberte to prosim ve zlem, ale Monika by jako somelierka nemela pit sekt. Pokud sumive vino tak Sampanske, Valdobbiadene nebo kvalitni alternativu ale podle ceny skromne odhaduji, ze jste se napila prave naseho domaciho... Pit neco jako Bohemia Sekt skodi chutovym bunkam a priznat se k tomu na verejnosti je znakem spatneho vkusu.
  • Julia
    Dekuji za clanek, ma uroven a perfektni zpracovani tematu!! Obrazky taky super, opravdu jsem prekvapena vice nez prijemne! Jen bohuzel jsem nedostala chut Mozaiku navstivit, nuda nuda nuda, variace porad na totez... Najde nekdo v Cechach skutecne originalni podnik? K obsahu: o portskem jako aperetivu se uz napsalo dost, pred kachnou proc ne, ale mozna na leto prece jen trochu tezsi? Sekt zaplatpambu neni jen Bohemia, takze nezbyva nez doufat :) Trochu me prekvapil udiv nad kombinaci opeceneho tunaka a ryzovych rolek, koneckoncu i na sushi se pouziva leccos tepelne upravene, chutove nic sokujiciho, ale taky zadne prekvapko. Jinak fakt DOST DOBRE, tesim se na dalsi!
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Mozaika IV.
    Jirka a Test334: Diky za komentare. Portske uz beru jako vyrizene. Co se sektu tyce, dovolim si s Vami nesouhlasit. "Lepsi" rady brut sektu z BS jsou vice nez pitelne. Otazkou je jaky maji pomer vykon/cena. Julia: Mozaika a nuda.. Tak zrovna v tomto pripade bych slovo nuda nepouzil, ale mate pravdu, ze taky casto premyslim nad nejakym "originalnim konceptem". Myslenek je hodne.. ale zkuste je nejak konkretizovat:) Udiv z ryzovych rolek, to je spis na komentar Kristyny. Dalsi Recenze 2.0 se chysta. Probehne cca 12.7.2007 :-)
  • Vaclav  - Podekovani a otazka
    Diky za zajimavou recenzi. Jakmile bude prilezitost, mam Mozaiku na musce. A ted ta otazka: Ondreji, v komentari z 06.07.2006 avizujete dalsi Recenzi 2.0, "ktera probehne cca 12.7.2007". Probehla? Kdy se muzeme tesit na vysledky?
  • Ondrej - GurmetKlub.cz  - Dalsi recenze
    Vaclav: Dalsi kolo Recenze 2.0 uspesne probehlo:) Na vysledky se muzete tesit do konce cervence, nejpozdeji v prelomovem tydnu cervenec/srpen:)
  • anezka  - mozaika?
    Včera jsem mozaiku na základě Vaší recenze navštívil. Jídlo - vše bylo v pořádku, obědnal jsem si thajskou polévku, dostal minestrone, byla dobrá (ochutnal a už se mi nechtěla měnit) Atmosféra - v poledne prázdno, v jednu příjemná restaurace téměř zaplněna Obsluha - slečna příjemná, na dotaz v angličtině o vybraném víně nebyla schopna odpovědět ani anglicky, ani nic o víně, polévku jsem zmiňoval, když mi číšník přinesl čaj, bylo to beze slova, na mé děkuji žádná odpověď, musím však říci, že byli celkově na naše poměry milí
  • Guest
    Mozaiku jsme navštívili zatím 3 a až na obsluhu bylo vše v pořádku , jídlo velmi dobré. Bohužel díky obsluze se tam už nemáme chut vracet.
  • Schnytlik  - Mozaika? Jednoznacne!
    Behem trileteho pobytu v Praze jedna z nejoblibenejsich restauraci. Jidlo vzdy super, jedinym zklamanim na jidelnim listku bylo kureci tandoori, ale to se stane v indickych restauracich v Praze... S obsluhou jsme nikdy problem nemeli, dokonce jsme narazili na cisniky, ktery byl schopen komunikovat anglicky. Pri pristi navsteve Cech tam jiste zavitam znovu :)
  • Guest
    Chodím do Mozaiky poměrně pravidelně a nechce se mi věřit, že by se s Vámi obsluha při odchodu z restaurace nerozloučila a nepopřála hezký zbytek večera. Naopak obsluha v Mozaice si na toto velice potrpí!!
  • Miguel
    Na tento web jsem zavítal poprvé a jsem mile překvapen. Kolem Mozaiky jsem chodíval každý den do kanceláře, ale nikdy jsem nezabrousil díky její vnější prezentaci. Zjevně jsem udělal chybu. Díky za tip i za web. PS: Jsem vysloveně nadšený z koncepru Recenze 2.0, škoda, že jsou jen 2...
  • SanDisk  - Dobrá večeře
    V Mozaice jsme byli koncem listopadu, příjemné místo, dobré jídlo - trochu gourmet, ale vybere si i zapřisáhlý milovník "českých" jídel. Dojem, bohužel, zkazila servírka, která jakoby říkala: "Tohle je nóbl restaurace a vy buďte rádi, že vás obsluhuji..."
  • SanDisk  - Hurá na oběd
    Ale co, je březen a tak hurá na oběd do Mozaiky. Hamburger v domácí špenátové housce, se sladkou cibulí, pečenými houbami a domácí majonézou - tak to mi nedá spát.
  • Valerius  - Pastva pro oči i pro duši... škoda, že se nedá z m
    V odstavečku "Rybí lasagne s modrohlavem a lososem" se píše: "... Další pokud už byl lepší, ..." Neměl by to býti "pokus"? =) Jinak krásná recenze, při čtení se mi sbíhaly sliny =)
  • KIára Čechová  - fotky + chute
    Dobrý den, miluji Vaši restauraci, během mého pobytu v Praze jste moje nejoblíbenější restaurace. Dávam velký palec nahoru!! Vynikající jídla, perfekní obsluha!! Doporučuji všem :)
Komentářů (29)