Preview: Restaurace Jarmark – Praha |
Pátek, 07 Červenec 2006 00:00 |
V médiích začala „okurková sezóna“, tak se aspoň zde na Gurmetovi pokusím dodržovat pravidelný příspěvkový servis nezatížený svátky a úmorným horkem. Připravil jsem pro vás preview známého pražského „VIP fastfoodu“, restaurace Jarmark. Provoz první filiálky v pasáži paláce Lucerna byl zahájen v roce 1998. Od té doby Jarmark nabobtnal a jeho provozovny můžete najít v řadě nákupních center v Praze i mimo ní. Více v článku.
Lokalita a interiér Základním navigačním prvkem při cestou „na Jarmark“ je znalost pasáže Lucerna. Ta je přístupná jak z Václavského náměstí, tak z Vodičkovi ulice. Dostupnost lze nazvat maximální a podnik z ní jednoznačně těží. Když přemýšlím jak charakterizovat ztvárnění interiéru, napadá mě jedině srovnání přímo s názvem Jarmark. Prostoru dominuje hlavní „pěší zóna“ lemovaná pultíky zaměřenými na konkrétní typy pokrmů. U vstupu naleznete stánek s dezerty, hned za ním následují stánky italské kuchyně, hlavních chodů, salátový bar a výčep. Místa k sezení jsou rozmístěna s ohledem na možnosti prostoru. Poobědvat lze i na venkovní zahrádce.
Co dělá Jarmark jarmarkem Je to způsob objednávání. Hned u vstupu obdržíte konzumační kartu. Každý objednaný pokrm či nápoj se na ní objeví ve formě barevného razítka. Po obědě odcházíte s papírem, který množstvím razítek na centimetr čtvereční připomíná „dětskou poštu“. Ze stavu sentimentální nirvány vás rychle vyvede pokladní, která hbitě přemění inkoustem nasáklý papír na účet v naprosto přízemních korunách českých. Ale zpět k tématu.
Nabídka Šíře nabídky si zaslouží pochvalu. Od nadstandardně zásobeného salátového baru (různé saláty, grilované žampióny apod.), grilu s širokým výběrem naložených mas, pultu s hotovými jídly, výčepu s točeným pivem, čerstvými džusy a vínem, se dostáváme až ke stánku s dezerty a kávou. Vybere si opravdu každý a to si, vzhledem k velikosti restaurace, zaslouží uznání. Cenová hladina odpovídá lokalitě, interiéru a šíři sortimentu.
Ochutnáváme Jak jsem již naznačil, Jarmark dle mého názoru není místem, kam bych zašel s požadavkem – pochutnat si. Přestože šíře nabídky přímo vybízí k rozmanitosti při výběru pokrmu, já zůstávám věrný kombinaci z mých ranných studentských let která představuje následující menu „sociál pro dva“.
Preview verdikt
Suma sumárum 130 Kč pro dva lidi. Cena vzhledem k prostředí restaurace více než příjemná. Bohužel se jedná o jedinou výhodnou kombinaci. Navíc při mém testovacím ochutnání mělo jídlo řadu nedostatků. Opečené brambory – plátky brambor smažené v fritéze, byly polosyrové, studené a nasáklé olejem. Dresing už od pohledu pamatoval doby, kdy byl k dispozici zdarma (nyní za 5 Kč) a velmi nevábně zapáchal. Neváhal jsem a domohl si jeho škrtnutí z účtu. Jelikož se jedná o preview, závěr si musíte udělat na základě výše napsaných faktů zcela sami. Pro srovnání lze doporučit přečtení preview na podnik Culinaria.
Komentářů (6)
|