Káva
REPORTÁŽ: Mistr kávy 2006 - Kvalifikace
Úterý, 30 Leden 2007 00:00

REPORTÁŽ: Mistr kávy 2006 - KvalifikaceTak dlouho jsem otálel s napsáním reportáže z kvalifikace národního klání baristů, až se ze záležitosti akce stal pořádně vysušený kostlivec schovaný v mé dóze na kávu. Psaní článku jsem oddaloval díky přemíře kávově orientovaného obsahu zde na GurmetKlubu. Kvalifikace Mistra kávy proběhla v rámci veletrhu Horeca 2006. Shodou okolností jsem zjistil, že finálové klání proběhne 15. -18.2. 2007 v rámci gastroveletrhu Apetit v Praze Holešovicích.

 
KÁVA: Voňavá degustace fairtrade kávy
Úterý, 19 Prosinec 2006 00:00

KÁVA: Voňavá degustace fairtrade kávy V návaznosti na vyhodnocení poslední gurmetí soutěže proběhla ochutnávka fairtrade kávy za odborného „dozoru“ pana Bilíka. Na každého z účastníků/účastnic čekalo šest vzorků v espresso přípravě a jako bonus zdejší neopakovatelné cappuccino. K mému překvapení se akce protáhla na bezmála čtyři hodiny čistého času a tudíž lze hovořit o velmi příjemném a nadstandardně kávovém dopoledni. V článku na vás čeká velké množství fotografií jak z přípravy jednotlivých vzorků, tak z jejich ochutnávání.

 
Důmkávy: Káva s lidskou tváří
Pátek, 17 Listopad 2006 00:00

Důmkávy: Káva s lidskou tváříDnešní článek předběhne reportáž ze soutěže Mistr kávy 2006, přestože spolu určitým způsobem souvisí. Hlavní protagonista následujícího textu je totiž dlouholetým úspěšným soutěžícím ve této soutěži českých baristů. Kromě účasti na soutěžích a konzultační činnosti v oboru „káva“, provozuje kamennou prodejnu kávovarů a příslušenství spojenou s úžasně charismatickou, kávou vonící kavárničkou.

 
Káva: Na půl cesty k espressu s Bialetti
Úterý, 13 Červen 2006 12:43

Na půl cesty k espressu s BialettiInspirován článkem pana Cuketky jsem se i já rozhodl prezentovat svou domácí náhradu profesionálně připraveného espressa. Mít doma vlastní stroj na espresso je nejen finančně náročné (od 20 000 Kč dále), ale hlavně velmi komplikované na údržbu. Pro přípravu několika porcí denně je poměr mezi náklady, prací na zakoupení, udržování stroje a výslednou cenou/kvalitou uvařené kávy velmi nevýhodný. Osvědčená kavárna je rozhodně lepší volbou. Jako kompromis se nabízí příprava v  moka konvičce..

 
Salima 2006 - Káva, Coffe, Kaffe, Café
Pátek, 28 Duben 2006 00:00

Salima 2006 - KávaTřetí díl reportáže z veletrhu Salima bude prostoupen vůní kávy. Sbírat informace o kávě je příjemná práce. Ochutnat za hodinu a půl pět espress, dvě ristretta a jedno latte už je horší...a to jsem vynechal značky typu Tchibo, Alfredo a Meinl. Nicméně káva je má velká vášeň a rád se v takových případech obětuji :-) Co vás tedy na následujících řádcích čeká? Podrobný přehled vystavovatelů kávy, přístrojů na její výrobu a doprovodného sortimentu. Pavilon kávy - C pro mě byl největším překvapením celé Salimy.

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 Další > Konec >>

Strana 3 z 3