Čtvrtek, 09 Srpen 2007 00:12 |
Příprava kvalitního espressa v domácích podmínkách vyžaduje větší míru nasazení a času, než je většina potenciálních konzumentů akceptovat. Kupování mleté kávy je většinou krokem do slepé uličky a mazat se kvůli každému „shotu“ s kávomlýnkem, je řešení pouze pro opravdové nadšence. Cesta výrobců za kvalitní a komfortně připravenou kávou dala vzniknout technologii PODů, které je věnovaný dnešní článek.
|
|
Pondělí, 14 Květen 2007 00:00 |
Dnes vás čeká jemný úvod do „kávové“ problematiky. Kromě specifikace odrůd a pro někoho možná objevného zjištění, že káva je ovoce, budeme pokračovat popisem složení kávových zrn a s tím souvisejícími pravidly pro jejich uchovávání, pražení a mletí. Na úvodní fotografii máte možnost vedle sebě vidět výsledky extrakce třech s různou hrubostí namletých vzorků. Rozdíl mezi špikovým espressem a patokem je dílem správně nastaveného kávomlýnku.
|
Sobota, 12 Květen 2007 00:00 |
Baristická maturita značka: rychle. Díky vstřícnosti Roberta Trevisana a Štěpánky Havrlíkové jsem měl možnost nahlédnout pod pokličku školení budoucích baristů. Osmihodinový výukový blok spojující vydatný teoretický základ s pořádnou porcí praxe byl nabitý cennými informacemi, prostoupený vůní kilogramů čerstvě umleté kávy a oparem litrů zpěněného mléka. To nejdůležitější, společně se spoustou fotografií, naleznete v kompletním textu.
|
Neděle, 06 Květen 2007 00:00 |
Tak dlouho se chodí s mokka konvičkou pro kávu, až se ucho utrhne. Krkolomné přirovnání mělo za úkol jediné, připravit vás na představení kávovaru značky Francis! Francis! X1. Nicméně nejde zdaleka jen o přístroj samotný. Společně s ním přichází i začátek nekonečného seriálu o přípravě toho nejlepšího domácího espressa a cappucina. Vydatné téma na mnoho dalších týdnů a měsíců startuje právě teď. Kávě zdar a espressu zváště!
|
Sobota, 03 Březen 2007 15:03 |
Reportáž z finále soutěže Mistr kávy máme úspěšně za sebou, nicméně nebylo by od věci si podrobně představit vítězného baristu Františka Roháčka z kladenského Zanzi baru. V jeho vystoupení byly čitelné letité barmanské zkušenosti v kombinaci s baristickou virtuozitou. Lehkost s jakou připravoval soutěžní cappuccino mě doslova a do písmene uchvátila. V dnešním článku jsem pro vás připravil fotomedailonek Mistra kávy ČR.
|
Čtvrtek, 01 Březen 2007 21:37 |
A je to tady. Mistr kávy zakončil letošní ročník již tradičním finálovým kláním, které proběhlo v rámci veletrhu Apetit. Den „D“, pro všechny přítomné baristy, nastal 18.2.2007. Nicméně bojům o stupně vítězů ještě předcházelo dvoudenní semifinále. Toho se zúčastnilo celkem osmnáct soutěžící. Všichni samozřejmě s patřičnými ambicemi, vyhrát:) Podařit se to mohlo pouze jednomu. Reportáž z nedělního finále a spoustu detailních fotografií naleznete v článku.
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 Další > Konec >>
|
Strana 2 z 3 |