Reportáž z finále soutěže Mistr kávy máme úspěšně za sebou, nicméně nebylo by od věci si podrobně představit vítězného baristu Františka Roháčka z kladenského Zanzi baru. V jeho vystoupení byly čitelné letité barmanské zkušenosti v kombinaci s baristickou virtuozitou. Lehkost s jakou připravoval soutěžní cappuccino mě doslova a do písmene uchvátila. V dnešním článku jsem pro vás připravil fotomedailonek Mistra kávy ČR.
Patnáct minut slávy Každý barista měl k dispozici soutěžních 15 minut. Co všechno musel František Roháček splnit ve stanoveném limitu si můžete podrobně přečíst v reportáž z finále Mistra kávy 2006. Pozvolný začátek v rytmu hudby Boney M a přípravy čtyřech espress pokračoval mléčně krémovou fází zpěňování mléka a servírování cappuccina. Do nefalšovaného varu dostal okolní publikum až během přípravy volného nápoje. Barmanské kreace a shaker ve vzduchu s neúprosnou časomírou v zádech gradovaly servírováním „kávového koktejlu“ doslova v posledních dvou vteřinách patnáctiminutového limitu! Volný nápoj Vítězný nápoj lze ochutnat přímo v kladenském Zanzi baru. Podařilo se mi zjistit, že se skládá z banánovo-smetanového krému, ochucených sirupů a silného espressa. Jmenuje se Gloria (podle hrocha v animovaném filmu Madagaskar) a svou zásluhu na jeho vývoji má údajně i syn Františka Roháčka:) Jakmile ho ochutnám, dám dispozici fotografii.
To by na úvod stačilo. Je čas přejít k fotografiím:) 




  Bonusový materiál Přikládám dvě fotografie z plesu, kde Mistr kávy 2006 předváděl barmanskou fireshow. František si zjevně nezahrává jen s ledem a horkou vodou, nebojí se ani ohně :-) 
Upřímně gratuluji k vítězství! Ondřej - GutrmetKlub.cz Články s podobnou tématikou REPORTÁŽ: Mistr kávy 2006 - Kvalifikace
REPORTÁŽ: Fotomedailonek: Mistr kávy 2006 - František Roháček REPORTÁŽ: Mistr kávy 2006 - Finále Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na ikonku pro další čtenáře :-)
|