Po dlouhém (publikačním) půstu se nedoporučuje konzumace mastných jídel a obecně pokrmů s vyšším „koeficientem trávení“. Proto i dnešní článek bude dietní, bio a bezmasý. Ústředním motivem prvního březnového postu se stává vegetariánská biopaštika. Takže dámy a pánové, oči račte otočiti v sloup, jdeme degustovat drogistické zboží :-)
BioVego – jen přes mojí mrtvolu Tip na tuto exkluzivní a zdravím nabitou dobrotu jsem dostal od své kolegyně. Počáteční nedůvěra k produktu, který je k dostání výhradně v nejmenovaném nadnárodním drogistickém řetězci, se rozplynula jako pára nad hrncem s jáhlovou kaší. Což mi napovídá, že bych si měl jít připravit dávku svého oblíbeného jáhlového pudinku:) Plechovka se 125 gramy nabitými rovným tisícem kJ nese následující údaje o použitých ingrediencích:
Složení – BIO kvalita voda, sladové kvasnice, slunečnicový olej, mořská sůl, rajčatový protlak a droždí Jak vidíte, ani kousek prasete...
Jak to chutná? Překvapivě dobře! Konzistence připomíná cosi mezi jílem a krémem na vojenskou obuv. Do podrobnějších popisů se pouštět nehodlám. Ono to ani příliš nejde. Chuť je docela dobře naladěná a vzdáleně opravdu připomíná paštiku. Citlivější jedinci mohou být pošimráni tenoučkým drožďovým ocáskem, ale v globálu se jedná o povedený produkt. O to podivnější je fakt, že si ho nekoupíte jinde než v drogerii:) Kromě „plain“ verze lze zakoupit i různé ochucené varianty.
Testováno na... Paštiku jsem kombinoval se slunečnicovým chlebem, bílým toustovým chlebem, slanými tyčinkami a zeleninou. Vítězem se stává varianta A (viz. Fotka). Další možností je takzvaná „volná“ konzumace. Tedy prstem přímo z plechovky :-)


Jak jste na tom s náhražkami (nejen masových výrobků)?
|